Νέος και χωρίς γνώσεις για HOME CINEMA

• Αγαπητοί φίλοι και φίλες.

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του AVClub στη Θεσσαλονίκη για το 2025 την Κυριακή 30 Μαρτίου.

Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας γνωρίσουμε από κοντά.

george7

Established Member
18 February 2013
183
ΝΑΥΠΛΙΟ
Καταρχην καλημερα δεν ξερω αν γραφω στη σωστη ενοτητα αλλα πιστευω να με καθοδηγησετε.Λοιπον έβγαλα απο την αποθηκη ενα σετ home cinema sony με ενισχυτη SDR-DE 495 και ηχεια 5.1 SA-VE 345 ειναι παλιο το κομματι απο το ιντερνετ που εψαξα δε καταλαβα ποσα watt ειναι ο ενισχυτης και ποσα watt βγαζουν τα ηχεια. Θα το συνδεσω σε μια LG LH3000 FULLHD και με ενα media player WD ενα δορυφορικο δεκτη.Ερωτηση αξιζει να το βγαλω ή να το αφησω στην αποθηκη: εχει απο οτι ειδα μια optical μια coaxial και τα υπολοιπα ειναι ασπρα κοκκινα(rca δε λεγονται) δεν εχει φυσικα hdmi και scart. το θελω για ταινιες απο το WD και μουσικη και απο το ραδιοφωνο αλλα και τηλεοραση.Ο χωρος στο σαλονι ειναι περιπου 4χ4 μετρα.Δε πιστεω να ξεχασα κατι.Αν καποιος εχει την καλοσυνη να με βοηθησει με τις γνωσεις του ειναι ευπροσδεκτος,Ευχαριστω εκ των προτερων.(οπως αναφερα πιο πανω πρωτη φορα γραφω σε foroum.την κατανοηση σας παρακαλω).

Panoramix

Moderator
Staff member
31 January 2012
11,661
Θεσσαλονίκη
Re: Νέος και χωρις γνωσεις για HOME CINEMA

Εκ πρώτης γιατί όχι? Αν λειτουργεί σωστά και δε σκοπεύεις να προβείς σε αγορά άλλου βγάλτον και σύνδεσε τον (να δεις αν λειτουργεί κιόλας). Δεν είναι και κανένα τέρας αλλά στα σπεκς, αν εξαιρέσει κανείς τη μη υποστήριξη hd audio (θα έχεις πάλι πολυκάναλο ήχο αλλά υποβιβασμένο σε συμβατή με τον ενισχυτή μορφή) είναι μια χαρά. Μάλλον θα είναι αν όχι καλύτερο, τουλάχιστον ισάξιο με κάτι lifestyle compact πολυκάναλα συστηματάκια.

kostagg

Senior Member
25 March 2008
330
Κορινθία
Απάντηση: Re: Νέος και χωρις γνωσεις για HOME CINEMA

Σίγουρα θα δεις βελτίωση σε σχέση με τα ηχεία της τηλεόρασης
οπότε δοκίμασε

george7

Established Member
18 February 2013
183
ΝΑΥΠΛΙΟ
Απάντηση: Νέος και χωρις γνωσεις για HOME CINEMA

Λοιπον συνδεσα με οπτικη το media player με rca την τηλεοραση και σκεφτομαι με coaxial τον δορυφορικο ή οχι. καλα παιζει αλλα δε ξερω ποσα watt βγαζουν τα ηχεια.Α και οτα το ανοιγω το μπροστινο ηχειο ειναι σα μπουκωμενο>πρεπει να ανεβασω την ενταση για να ακουσω ομιλια. Σαν αποδοση οντως ειναι καλο ειδα το BRAVE(παιδια γαρ) σε 720p και ηταν οντως καλο για τον χωρο.Τωρα για να παρω αλλο καλυτερο και σε περιοδο κρισης πως θα γινοτανε .Να επερνα πρωτα ηχεια μπροστα κεντρο αριστερο να αφηνα το sub και τι αλλο.Θεμα οικονομικο φανταζομαι.Πως ομως θα βρω ποσα watt ειναι αυτο και ποσο βγαζουν τα ηχεια για να δω τι μπορω να παρω σε μεγαλυτερα ηχεια.Ευχαριστω οι γνωμες σας ευπροσδεκτες.

Panoramix

Moderator
Staff member
31 January 2012
11,661
Θεσσαλονίκη
Re: Νέος και χωρις γνωσεις για HOME CINEMA

στο ιστορικο του ebay το αναφερει καποιος 5χ80 χωρις να αναφερει ωμικοτητα. μαλλον στα 6ω θα ειναι μετρημενο με αρκετηπαραμορφωση σε δικαναλη λειτουργια. αν κινηθεις για αλλαγη αλλαζεις μαλλον τα παντα μαζι. το λογικο ακουγεται να αλλαξεις τα ηχεια πρωτα αλλα δεν τον πολυεμπιστευομαι τον ενισχυτη. μη στα καψει. απο την αλλη αν αλλαξεις ενισχυτη πρωτο ειναι μεν πιο safe αλλα δε θα πολυνιωσεις αναβαθμιση στον ηχο αφου θα τον φρεναρουν τα ηχεια.

george7

Established Member
18 February 2013
183
ΝΑΥΠΛΙΟ
Απάντηση: Re: Νέος και χωρις γνωσεις για HOME CINEMA

Λοιπον βρηκα το βιβλίο γραφει 8 ohm και στα ηχεια γραφει αλλου 70 αλλου 80 δε καταλαβαινω τιποτα.Μαλλον σκεφτομαι να τα αλλαξω ολα.Ασε που το βραδυ το ανοιξα και τα ηχεια δε βγαζανε ηχο μεχρι που το ανοιξα κοντα στο τερμα,Αυτο τι σημαινει: Τελοσπαντων υπαρχει καποια καλη προταση για αγορα ηχειων και ενισχυτη; Το budget ειναι περιορισμενο λογω κρισης.Στο ιντερνετ που κοιταξα δε μπορω να καταλαβω πως ξεχωριζουν τα ηχεια σε μπροστινα και περιφερειακα αλλα και ποσα watt εχει ενας ενισχυτης. Περιμενω γνωμες απο εσας που γνωριζετε απο ολα αυτα που εγω ειμαι ασχετος.Ευχαριστω

Pleo

AVClub Fanatic
14 March 2008
21,446
Αθήνα
Re: Απάντηση: Re: Νέος και χωρις γνωσεις για HOME CINEMA

Λοιπον βρηκα το βιβλίο γραφει 8 ohm και στα ηχεια γραφει αλλου 70 αλλου 80 δε καταλαβαινω τιποτα.Μαλλον σκεφτομαι να τα αλλαξω ολα.Ασε που το βραδυ το ανοιξα και τα ηχεια δε βγαζανε ηχο μεχρι που το ανοιξα κοντα στο τερμα,Αυτο τι σημαινει: Τελοσπαντων υπαρχει καποια καλη προταση για αγορα ηχειων και ενισχυτη; Το budget ειναι περιορισμενο λογω κρισης.Στο ιντερνετ που κοιταξα δε μπορω να καταλαβω πως ξεχωριζουν τα ηχεια σε μπροστινα και περιφερειακα αλλα και ποσα watt εχει ενας ενισχυτης. Περιμενω γνωμες απο εσας που γνωριζετε απο ολα αυτα που εγω ειμαι ασχετος.Ευχαριστω

Σημαίνει ότι ο ενισχυτής θέλει service.

Για να τα πάρεις όλα από την αρχή και να έχεις καλύτερο ήχο από αυτόν που έχεις, θα πρέπει να πας σε ξεχωριστό ενισχυτή και άλλα ηχεία. Συνεπώς το budget ανεβαίνει.

george7

Established Member
18 February 2013
183
ΝΑΥΠΛΙΟ
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Νέος και χωρις γνωσεις για HOME CINEMA

Κατα πρωτον πως γραφεις αυτο που γραφεις απο κατω(ασχετος ε;) Κατα δευτερον ειδα στο ΩΔΕΣ κατι ηχεια περιπου στα 100e αλλα δε ξερω ποια ειναι μπροστα και ποια πισω.Α τον pioneer VSX-422 πως τον βλεπεις ειμαι στα ιδια η παω πιο πανω στα watt κι αν ειμαι στα ιδια να δω κατι αλλο;

Pleo

AVClub Fanatic
14 March 2008
21,446
Αθήνα
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Νέος και χωρις γνωσεις για HOME CINEMA

Κατα πρωτον πως γραφεις αυτο που γραφεις απο κατω(ασχετος ε;) Κατα δευτερον ειδα στο ΩΔΕΣ κατι ηχεια περιπου στα 100e αλλα δε ξερω ποια ειναι μπροστα και ποια πισω.Α τον pioneer VSX-422 πως τον βλεπεις ειμαι στα ιδια η παω πιο πανω στα watt κι αν ειμαι στα ιδια να δω κατι αλλο;

Ποιό; Το budget ή την υπογραφή μου; :FSGSFGS4:

Μια χαρά είναι ο 422, θα σου δώσει και τα νέα format, απλά εγώ θα κοίταζα μήπως στέλνοντάς τον για service, γλύτωνα χρήματα. Αλλιώς μια χαρά επιλογή είναι ο Pioneer.
Για τα ηχεία που έχεις, εννοείται.

george7

Established Member
18 February 2013
183
ΝΑΥΠΛΙΟ
Την υπογραφη εννοουσα συγνωμη. Τα ηχεια σκεφτομαι μαλλον εχω αποφασισει να τα αλλαξω αλλα θελω ραφιου βιβλιοθηκης ρτσι δε τα λενε; Ειδα στις ΩΔΕΣ καποια μοντελα
Magnat Monitor Supreme 100 Mocca (Ζεύγος) στα 100e
Eltax Shine 2 Black (Ζεύγος) αλλα δε ξερω αυτα ειναι για μπροστα αριστερο δεξι που θελω εγω και κεντρικο
JBL Loft 20 Black ταιριαζουν μεταξυ τους η θα καουν και ολα θα γινουν μανταρα και θα φυγουν και τα λεφτα; Θα τοποθετηθουν στο επιπλο της τηλεορασης και ταιριαζουν στο χρωμα.Τα YAMAHA NS-P7900 Dark cherry αυτα γραφει περιφερειακα και κεντρικο δηλ.δε μπορω να τα συνδεσω στις μπροστινες υποδοχες του ενισχυτη;

Panoramix

Moderator
Staff member
31 January 2012
11,661
Θεσσαλονίκη
ιδιαίτερος διαχωρισμός μεταξύ μπροστά και πίσω ηχείων δεν υπάρχει. Πολλές φορές επιλέγονται ίδια ηχεία. Τα μπροστινά ηχεία έχουν περισσότερη πληροφορία οπότε ανάλογα και με το χώρο συνηθίζεται να μπαίνουν μεγαλύτερα, ενώ το να βάλεις τα μικρά μπροστά και τα μεγάλα πίσω δεν έχει κανένα νόημα. Σε πρώτη φάση καλό θα είναι να ξεκαθαρίσεις λίγο το budget στο οποίο θέλεις να κινηθείς και θα πρότεινα αν υπάρχει στο Ναύπλιο κάποιος ηλεκτρονικός της εμπιστοσύνης σου να του δώσεις πρώτα απόλα τον ενισχυτή που ήδη έχεις για να του ρίξει μια ματιά μήπως και με ένα μικρό σέρβις βολευτείς. Κατά τα άλλα, για να αγοράσεις κάτι αντίστοιχο με αυτό που έχεις ήδη αλλά με τα σημερινά δεδομένα θα χρειαστεί μάλλον ένα ποσό γύρω στο τετρακοσάρι - πεντακοσάρι. Έτσι θα κερδίσεις πολλά σε συνδέσεις, θα έχεις το κεφάλι σου ήσυχο αφού τα μηχανήματα θα είναι καινούργια κλπ, θα έχεις hd formats αλλά ουσιαστική διαφορά στον ήχο δεν θα δεις μάλλον. Από το πεντακοσάρι και πάνω όσο πιο πολλά τόσο πιο καλά με το πρώτο σκαλί (κατά την προσωπική μου άποψη) να είναι γύρω στα 1200-1500. Αν ο κολλητός μου μου έλεγε πως θέλει να στήσει πολυκάναλο θα του έλεγα "αν θες να βλέπω κι εγώ μαζί σου τόσα πρέπει να σκάσεις". Θα μου έλεγε "σε γράφω στα @ρχ... μου" αλλά αυτό είναι άλλου παπά ευαγγέλιο :D

Pleo

AVClub Fanatic
14 March 2008
21,446
Αθήνα
Re: Απάντηση: Νέος και χωρίς γνώσεις για HOME CINEMA

Την υπογραφη εννοουσα συγνωμη. Τα ηχεια σκεφτομαι μαλλον εχω αποφασισει να τα αλλαξω αλλα θελω ραφιου βιβλιοθηκης ρτσι δε τα λενε; Ειδα στις ΩΔΕΣ καποια μοντελα
Magnat Monitor Supreme 100 Mocca (Ζεύγος) στα 100e
Eltax Shine 2 Black (Ζεύγος) αλλα δε ξερω αυτα ειναι για μπροστα αριστερο δεξι που θελω εγω και κεντρικο
JBL Loft 20 Black ταιριαζουν μεταξυ τους η θα καουν και ολα θα γινουν μανταρα και θα φυγουν και τα λεφτα; Θα τοποθετηθουν στο επιπλο της τηλεορασης και ταιριαζουν στο χρωμα.Τα YAMAHA NS-P7900 Dark cherry αυτα γραφει περιφερειακα και κεντρικο δηλ.δε μπορω να τα συνδεσω στις μπροστινες υποδοχες του ενισχυτη;

Η υπογραφή είναι απόφθευγμα του Νταλί.

Η μπροστινή τριάδα, πρέπει να έχει ομόσταυλο κεντρικό. Τα περιφερειακά μπορούν και να είναι και διαφορετικά.
Όλοι οι κατασκευαστές, στις σειρές των ηχείων που κατασκευάζουν βγάζουν και κεντρικό και sub συνήθως. Εννοείται ότι θα πρέπει να αλλάξει και το sub, καθώς μεγαλώνεις το setup και αυτό που έχεις δεν θα σε καλύπτει.

Ηχεία ραφιού θα σκεφτόμουν κι εγώ με τον 422.

george7

Established Member
18 February 2013
183
ΝΑΥΠΛΙΟ
Απάντηση: Re: Απάντηση: Νέος και χωρίς γνώσεις για HOME CINEMA

Λοιπον σε πρωτη φαση μπορω να παρω αυτα τα ηχεια που λεει sarround front και να τα συνδεσω στις εμπρος υποδοχες; οχι τιποτα αλλο αλλα η τιμη εινα καλη νομιζω για την τσεπη μου
YAMAHA NS-P7900 Dark cherry ειναι καλα αυτα να τα παρω με την προυποθεση οτι σε κανα διμηνο θα παρω και τον ενισχυτη και για τα πισω βλεπουμε σε κανα διμηνο ακομα.Πως την βλεπετε τη σκεψη μου;

george7

Established Member
18 February 2013
183
ΝΑΥΠΛΙΟ
Απάντηση: Re: Απάντηση: Νέος και χωρίς γνώσεις για HOME CINEMA

Λοιπον δεν εχει κανεις αποψη σχετικα με την ιδεα μου;

george7

Established Member
18 February 2013
183
ΝΑΥΠΛΙΟ
Λοιπον αν κρατησω τον ενισχυτη που εχω στα 8ω και παρω τα wharfedale cr-30-1 wharfedale cr-30-centre για μαριστερο κεντρικο δεξι μπροστα που γραφει στα 6ω θα παιζουν ή θα καει κατι απο ολα;

Pleo

AVClub Fanatic
14 March 2008
21,446
Αθήνα
Μην ξεχάσεις όμως να στείλεις τον ενισχυτή για σέρβις πρώτα για να τον έχεις έτοιμο. Με μπουκωμένες εξόδους και νέα ηχεία δεν είναι και ό,τι καλύτερο.

leo1964

AVClub Fanatic
12 May 2010
10,381
Νησί των Φαιάκων
Απάντηση: Re: Νέος και χωρίς γνώσεις για HOME CINEMA

Μην ξεχάσεις όμως να στείλεις τον ενισχυτή για σέρβις πρώτα για να τον έχεις έτοιμο. Με μπουκωμένες εξόδους και νέα ηχεία δεν είναι και ό,τι καλύτερο.

Σωστή παρατήρηση,μου είχε διαφύγει