Νέος media player (Egreat EG-M31A & EG-M31B

Status
Not open for further replies.
Re: Νέος media player (Egreat EG-M31A)

Σε αρχεία που έχουν τους υπότιτλους ενσωματωμένους στο container (π.χ. αρκετά torrents..). Εκεί πολλές φορές χρησιμοποιούν υπότιτλους σε μορφή ass (αυτούς δε τους δείχνει καν) ή srt,sub κτλ που γίνονται τμήμα του mkv. Σε αυτή τη δεύτερη περίπτωση είναι που τα ελληνικά φεύγουν τέρμα αριστερά κι η γιατρειά είναι να βρεις κάποιο αρχείο srt να σου κάνει τη δουλειά...

Να τελειώσω με το δικό μου πρόβλημα με το ασύρματο WiFi:
Όπως είπε και ένας φίλος σε προηγούμενο post το μηχάνημα έχει πρόβλημα με τα κλειδωμένα δίκτυα (WEP & WAP). Όταν το ξεκλείδωσα το βρήκε αμέσως αλλά είναι αργό: Για να ξεκινήσει να παίζει κάποιο SD video μπορεί να κάνει buffering 30-50sec. Για HD ξεχάστε το απλά δεν γίνεται (λογικό αφού το tranfer rate είναι χαμηλότερο από το bitrate...) Όταν δοκιμάσω με ενσύρματο ethernet θα ξαναποστάρω αν πάει ποιο γρήγορα.
Δοκίμασε κανείς να κάνει Εγκατάσταση>Έλεχγος firmware ; Εμένα μου λέει δεν μπορεί αν και οι υπηρεσίες web μου δουλεύουν κανονικά.

Να τελειώσω με το δικό μου πρόβλημα με το ασύρματο WiFi:
Όπως είπε και ένας φίλος σε προηγούμενο post το μηχάνημα έχει πρόβλημα με τα κλειδωμένα δίκτυα (WEP & WAP). Όταν το ξεκλείδωσα το βρήκε αμέσως αλλά είναι αργό: Για να ξεκινήσει να παίζει κάποιο SD video μπορεί να κάνει buffering 30-50sec. Για HD ξεχάστε το απλά δεν γίνεται (λογικό αφού το tranfer rate είναι χαμηλότερο από το bitrate...) Όταν δοκιμάσω με ενσύρματο ethernet θα ξαναποστάρω αν πάει ποιο γρήγορα.
Δοκίμασε κανείς να κάνει Εγκατάσταση>Έλεχγος firmware ; Εμένα μου λέει δεν μπορεί αν και οι υπηρεσίες web μου δουλεύουν κανονικά.

Το ενσύρματο είναι καλύτερο, αλλά πάλι σε αρχεία 1080p με πολύ υψηλό bitrate θα κάνει σπασιματάκια, αν κρίνω από το δικό μου. Το ασύρματο μάλλον μόνο για μουσική κάνει. Το firmware όντως έχει αυτό το πρόβλημα που αναφέρεις, ενώ έχει κανονικά internet, δεν μπορεί να το τσεκάρει.
Και μια ερώτηση: έβαλα εσωτερικό σκληρό (και είδα το φως το αληθινό!), φορμαρισμένο σε ntfs. Μπορώ να περάσω από το usb αρχεία στο σκληρό και αν ναι πώς? Δοκίμασα αλλά δεν...

Και μια ερώτηση: έβαλα εσωτερικό σκληρό (και είδα το φως το αληθινό!), φορμαρισμένο σε ntfs. Μπορώ να περάσω από το usb αρχεία στο σκληρό και αν ναι πώς? Δοκίμασα αλλά δεν...
συνδεεις το egreat με την usbslave με το pc απο το οποιο θελεις να κανεις μεταφορα υλικου Πας sto pc control panel διαχειρηση σκληρων θα σου δει εναν ξενο οχι ενεργοποιμενο κλικ εργοποιηση και βουαλα lets rock.-bye--bye-

συνδεεις το egreat με την usbslave με το pc απο το οποιο θελεις να κανεις μεταφορα υλικου Πας sto pc control panel διαχειρηση σκληρων θα σου δει εναν ξενο οχι ενεργοποιμενο κλικ εργοποιηση και βουαλα lets rock.-bye--bye-

Ok και αυτό θα μου χρησιμεύσει, αλλά εννοώ από usb stick να μεταφέρω αρχεία στον εσωτερικό σκληρό. Δεν το διευκρίνησα...:stupid:

Τι usb stick χρησιμοποιείς? Εγώ πήρα ένα Corsair Voyager GT 16GB που υποτίθετε ότι είναι και πολύ γρήγορο αλλά μου φαίνετε ότι αργεί ... εννοώ στις μεταφορές απο το PC στο usb stick. Στο egreat ακόμα δεν έχω βάλει εσωτερικό σκληρό...

Αυτό έκανα αλλά τζίφος. Στο usb stick επιλέγω "add file to list", αλλά όταν πάω στον εσωτερικό σκληρό και πατώ "file mode" δε βγάζει ούτε "copy" ούτε "move file" και δε μπορώ να κάνω κάτι. Δε ξέρω γιατί.

Το σύνδεσα με καλώδιο και η κατάσταση είναι πολύ καλύτερη από το ασύρματο. Τουλάχιστον δεν κάνει 2Min buffering....
Αλλά όπως είπε και ένας φίλος πριν τα 1080p κάνει σπασίματα. Αλλά τα υπόλοιπα videos φαίνεται να τα παίζει κανονικά.
Να κάνω 2 ερωτήσεις ακόμη:
1. Εκτός από τις web υπηρεσίες νομίζω ότι δεν μπορείς να δεις όποια internet διεύθυνση θέλεις, έτσι δεν είναι; Και το torrents το έχει δουλέψει κανείς;
2. Αυτό το ανεμιστηράκι σε όλους τόσο θόρυβο κάνει; Αν δεν βάλω μέσα σκληρό λέτε να το αποσυνδέσω; Το έχει αντικαταστήσει κανείς;

Σήμερα το πρωί παρέλαβα και εγκατέστησα και εγώ το 31B. Είναι όντως πολύ καλό value for money και είμαι πολύ ευχαριστημένος με την αγορά μου (ευχαριστώ avclub για άλλο ένα μικρόβιο! -bye-).

Απο τη λίγη χρήση που έχω κάνει έχω τις εξής απορίες:

1. Δεν έχω βάλει δίσκο πάνω του μια και έχω όλο το υλικό στο HTPC το οποίο το βλέπει δικτυακά με shared folders. Θα κερδίσω κάτι να εγκαταστήσω το media server που δίνει μαζί; Προσφέρει κάτι παραπάνω;

2. Δοκίμασα BD dumps και σε μερικά παίζει τέλεια (πχ I am Legend) ενώ άλλα κάνει φοβερές διακοπές (πχ Hitman) :chinscratch:. Έχει να κάνει με κάποιο settings, ή με το υλικό;

3. Δεδομένου οτι δεν έχω δίσκο πάνω του, δεν έχω εγκαταστήσει το software (NMT) που δίνει μαζί. Αυτό απο όσο καταλαβαίνω formάρει τον εσωτερικό δίσκο και εγκαθιστά πάνω του κάποιες εφαρμογές. Τι μου προσφέρουν αυτές οι εφαρμογές; Αξίζει να πάρω δίσκο για αυτό το λόγο;

4. Αν βάλω εσωτερικό δίσκο, και συνδέσω και ένα εξωτερικό με eSata ή USB, θα μπορώ να τον κάνω share στο δίκτυο μου όπως τον εσωτερικό;

Αυτά τα λίγα προς το παρόν.. Δεν ξέρω αν έχει σημασία (για το #2) αλλά το έχω σετάρει σε 720p μια και η TV μου δεν είναι full-hd.

Έχει καταφέρει κανείς να κάνει mount τον εσωτερικό δίσκο από unix σύστημα (απο windows είναι οκ). Προσπαθώ να το κάνω από dremabox 500s αλλά δεν τα καταφέρνω με smbfs.
mount -t smbfs //192.168.1.5/share/DreamBoxHDD /var/mnt/hdd -o user=nmt,password=1234,rw

Last edited:

Τελικά τα κατάφερα από το Web interface του dreambox και παρά του ότι του βάζω smbfs αυτό το συνδέει ως nfs. Τέλος πάντων αφού δουλεύει.

Αυτό έκανα αλλά τζίφος. Στο usb stick επιλέγω "add file to list", αλλά όταν πάω στον εσωτερικό σκληρό και πατώ "file mode" δε βγάζει ούτε "copy" ούτε "move file" και δε μπορώ να κάνω κάτι. Δε ξέρω γιατί.

Ίσως φταίει το NTFS...

Σήμερα το πρωί παρέλαβα και εγκατέστησα και εγώ το 31B. Είναι όντως πολύ καλό value for money και είμαι πολύ ευχαριστημένος με την αγορά μου (ευχαριστώ avclub για άλλο ένα μικρόβιο! -bye-).

Απο τη λίγη χρήση που έχω κάνει έχω τις εξής απορίες:

1. Δεν έχω βάλει δίσκο πάνω του μια και έχω όλο το υλικό στο HTPC το οποίο το βλέπει δικτυακά με shared folders. Θα κερδίσω κάτι να εγκαταστήσω το media server που δίνει μαζί; Προσφέρει κάτι παραπάνω;

2. Δοκίμασα BD dumps και σε μερικά παίζει τέλεια (πχ I am Legend) ενώ άλλα κάνει φοβερές διακοπές (πχ Hitman) :chinscratch:. Έχει να κάνει με κάποιο settings, ή με το υλικό;

3. Δεδομένου οτι δεν έχω δίσκο πάνω του, δεν έχω εγκαταστήσει το software (NMT) που δίνει μαζί. Αυτό απο όσο καταλαβαίνω formάρει τον εσωτερικό δίσκο και εγκαθιστά πάνω του κάποιες εφαρμογές. Τι μου προσφέρουν αυτές οι εφαρμογές; Αξίζει να πάρω δίσκο για αυτό το λόγο;

4. Αν βάλω εσωτερικό δίσκο, και συνδέσω και ένα εξωτερικό με eSata ή USB, θα μπορώ να τον κάνω share στο δίκτυο μου όπως τον εσωτερικό;

Αυτά τα λίγα προς το παρόν.. Δεν ξέρω αν έχει σημασία (για το #2) αλλά το έχω σετάρει σε 720p μια και η TV μου δεν είναι full-hd.

1. Ευκολία. Εγώ είχα πρόβλημα με το δίκτυο και όταν εγκατέστησα το πρόγραμμα το είδε κατευθείαν. Πάντως σε μένα τα 1080p κάνανε μικροσπασιματάκια μέσω δικτύου.
2. Φαντάζομαι (χωρίς να έχω δοκιμάσει)ότι κάτι παίζει με το υλικό και όχι με το μηχάνημα.
3. Αν και έχω εσωτερικό σκληρό δεν το έχω κάνει, γιατί τον είχα ήδη φορμαρισμένο και γεμάτο. Απ' όσο ξέρω, πάντως, δεν κερδίζεις κάτι σε επιδόσεις.
4. δεν ξέρω, ας απαντήσει κάποιος που γνωρίζει.
Αν η τηλεόρασή σου δέχεται 1080p (και η δική μου δεν είναι fullhd αλλά δέχεται 1080p) δοκιμασέ το. Πάντως σίγουρα δεν υπάρχει πρόβλημα να το σετάρεις σε 720, αυτό είναι δεδομένο.

Re: Απάντηση: Re: Νέος media player (Egreat EG-M31A)

Υπάρχει καμιά πληροφορία για το πότε θα είναι διαθέσιμο;

10 Οκτωβρίου όπως μου απάντησε η εταιρεία επίσημα με e-mail, θα είναι έτοινο το νέο firmware για υποστήριξη dts.

Ναι, εφόσον έχεις τοποθετήσει εσωτερικό δίσκο και εγκαταστήσει τον Samba / NFS server, αλλά με περιορισμούς.

Το δοκίμασα πριν λίγο με USB δίσκο και παίζει μια χαρά, με εξαίρεση ότι έχεις μόνο read πρόσβαση. Υποψιάζομαι ότι αυτό έχει να κάνει με το ότι ο εν λόγω δίσκος είναι σε NTFS. Αν ήταν σε EXT2/EXT3 ίσως μπορούσες να κάνεις και write.

BTW, ο WD Passport 2.5" δίσκος μου δουλεύει μια χαρά πάνω του.

Το δοκίμασα πριν λίγο με USB δίσκο και παίζει μια χαρά, με εξαίρεση ότι έχεις μόνο read πρόσβαση. Υποψιάζομαι ότι αυτό έχει να κάνει με το ότι ο εν λόγω δίσκος είναι σε NTFS. Αν ήταν σε EXT2/EXT3 ίσως μπορούσες να κάνεις και write.

Ναι από ότι έχω διαβάσει για να κάνεις write πρέπει να είναι φορμαρισμένος σε οτιδήποτε εκτός από NTFS. Π.χ. εγώ έχω γράψει σε FAT32 stick...

Σήμερα πρόσεξα και κάτι άλλο: Σε ταινία όταν οι υπότιτλοι ήταν πολύ γρήγοροι, πριν μου γράψει τη νέα πρόταση, για μια στιγμή ήταν γραμμένη και η παλιά μαζί...Θα τσεκάρω και σε άλλο έργο να δω...

Σήμερα πρόσεξα και κάτι άλλο: Σε ταινία όταν οι υπότιτλοι ήταν πολύ γρήγοροι, πριν μου γράψει τη νέα πρόταση, για μια στιγμή ήταν γραμμένη και η παλιά μαζί...Θα τσεκάρω και σε άλλο έργο να δω...

Πρόσεξε μήπως έχει πρόβλημα το αρχείο των υποτίτλων. Μπορεί σε δύο διαδοχικές προτάσεις να έχει επικάλυψη στους χρόνους. Πρόσεχε από που ψωνίζεις υπότιτλους ;)

Status
Not open for further replies.