Νεος....Panasonic PT-AE2000

Δεν πρεπει να ειναι σκονη.Την πρωτη φορα που τον πηγα εγινε καθαρισμος και τα σκουπιδια εφυγαν.Γι' αυτο και προς στιγμην νομισα οτι διορθωθηκε το προβλημα αφου ειχα κανει ελεγχο μονο στο focus για σκονη.Το προβλημα με τις σταμπες παρεμενε.Το προβλημα που εχεις αριστερα δεξια στην οθονη εγω το εχω στο κατω μερος της οθονης κατα μηκος,σε ευθεια.Αυτο δεν το εχω αναφερει αλλα φαίνεται στις φωτο που τους εστειλα.

Το πρόβλημά σας είναι η σκόνη και μόνο αυτή.
Τα φίλτρα έχουν δυο επιφάνειες οι οποίες απέχουν ελάχιστα μεταξύ τους.
Για να διορθωθεί η ανομοιομορφία θα πρέπει να ανοιχτεί το μηχάνημα από άνθρωπο που θα έχει κέφι μεράκι και γνώσεις να καθαριστεί και μετά να τοποθετηθούν τα διχρωικά φίλτρα. Σας παραθέτω φωτογραφίες από τον Panasonic 900 ενός φίλου που άνοιξα κι έφτιαξα κάποια στιγμή.

Attachments

• IMG_2363.jpg
    IMG_2363.jpg
    94.1 KB · Views: 56
  • IMG_2364.jpg
    IMG_2364.jpg
    82.2 KB · Views: 53
  • IMG_2370.jpg
    IMG_2370.jpg
    31.5 KB · Views: 57
  • IMG_2378.jpg
    IMG_2378.jpg
    152.1 KB · Views: 56
Re: Απάντηση: Νεος....Panasonic PT-AE2000

Δεν πρεπει να ειναι σκονη.Την πρωτη φορα που τον πηγα εγινε καθαρισμος και τα σκουπιδια εφυγαν.Γι' αυτο και προς στιγμην νομισα οτι διορθωθηκε το προβλημα αφου ειχα κανει ελεγχο μονο στο focus για σκονη.Το προβλημα με τις σταμπες παρεμενε.Το προβλημα που εχεις αριστερα δεξια στην οθονη εγω το εχω στο κατω μερος της οθονης κατα μηκος,σε ευθεια.Αυτο δεν το εχω αναφερει αλλα φαίνεται στις φωτο που τους εστειλα.
Ανδρεά κάτι σαν τις φώτο που επισύναψα τώρα πιο κάτω???
Αν είναι κάτι τέτοιο, τότε είναι θέμα μετακίνησης των διχρωικών φίλτρων/καθρεπτών/πρισμάτων!

Το πρόβλημά σας είναι η σκόνη και μόνο αυτή.
Τα φίλτρα έχουν δυο επιφάνειες οι οποίες απέχουν ελάχιστα μεταξύ τους.
Για να διορθωθεί η ανομοιομορφία θα πρέπει να ανοιχτεί το μηχάνημα από άνθρωπο που θα έχει κέφι μεράκι και γνώσεις να καθαριστεί και μετά να τοποθετηθούν τα διχρωικά φίλτρα. Σας παραθέτω φωτογραφίες από τον Panasonic 900 ενός φίλου που άνοιξα κι έφτιαξα κάποια στιγμή.
Μανώλη σίγουρα η σκόνη είναι (και θα είναι) πρόβλημα, για αυτό πήρα και ιονιστή/καθαριστή για να αποφύγω όσο το δυνατόν τη δημιουργία μελλοντικών blobs!
http://www.purifierideas.com/dedaaircl.html

Η ανομοιομορφία πες ότι φτιάχνεται, είτε από τους "τεχνικούς" της Astra Service που συνεργάζεται η Intertech, είτε από κάποιον πιο ειδικό.
Πάντως σε ξένα φόρουμ λένε ότι τα διχρωικά φίλτρα/καθρέπτες/πρίσματα στον PT-AE2000 είναι χαλαρά στερεωμένα από το εργοστάσιο και μετακινούνται με την πάροδο του χρόνου πολύ εύκολα και ειδικά με το που θα τοποθετηθεί ο προβολέας ανάποδα.

Για μένα όμως το πρόβλημα του φακού μπορεί να είναι κατασκευαστικό ελάττωμα καθώς υπάρχουν φωτοστέφανα (halos) γύρω από τα περιγράμματα των λεπτών γραμμών και μικρών γραμμάτων, συν ότι δεν εστιάζει με τίποτα στις γωνίες και επιπλέον ακόμη και στο κέντρο της οθόνης μπορείς να εστιάσεις μόνο τις οριζόντιες γραμμές του πάτερν (αν είναι ίσιος ο προβολέας), ή μόνο τις κάθετες (αν είναι ανάποδος).

Επειδή έχω κάποιες εξετάσεις την Παρασκευή και δεν ασχολούμαι με τον προβολέα αυτές τις μέρες, μόλις ξεμπερδέψω θα βγάλω κάποιες κοντινές φωτογραφίες και θα τις ποστάρω για να δείτε τι εννοώ.

Attachments

• fig2ds2.jpg
    fig2ds2.jpg
    11.4 KB · Views: 33
  • fig1qx6.jpg
    fig1qx6.jpg
    10.2 KB · Views: 32
Last edited:
Μα το σταυρό που σας κάνω, 2 μέρες μετά που ίσιωσα τον προβολέα η ανομοιομορφία έχει μειωθεί κατά πολύ!!!!!!!

Μάλλον η βαρύτητα άρχισε να ξαναβάζει τους καθρέπτες/πρίσματα στη θέση τους!

Θα το παρακολουθήσω πως θα εξελιχθεί τις επόμενες μέρες.

Πάντως αρχίζω να πιστεύω αυτά που διαβάζω στα ξένα φόρουμ ότι τον PT-AE2000 ΔΕΝ τον τοποθετούμε ανάποδα.

Αν η ανομοιομορφία εξαφανιστεί και πάλι, θα έχω "μόνο" τα πρόβληματα της σκόνης και του φακού για να ασχοληθώ! :jester:

Σχετικά με τα προβλήματα που δημιουργούνται με τα πρίσματα/καθρέφτες στον PT-AE2000 όταν τοποθετηθεί ανάποδα, για δείτε τι έγραψε ένας τύπος που το έψαξε καλά το θέμα.

"It was because of the multiple posts about this that I spent a week searching online for a way to mount the projector right-side up near the ceiling.

Apparently the filters in front of the three LCD panels are boxed in on only three sides, with the fourth side - the top when mounted right-side up but the bottom when mounted upside down - blocked only by a piece of tape. Over time, that can give way, letting one or more of the filters slip out of position. It may be that heat (and thus airflow) is also a factor in the degradation of the tape's glue, which may be why some upside-down installations are affected by this and others are not."

Αν κάποιος θέλει να τον κρεμάσει από το ταβάνι, τότε υπάρχουν ειδικές βάσεις που επιτρέπουν να τοποθετηθεί ο προβολέας ίσια και όχι ανάποδα.

Το συμπέρασμα όμως είναι, ότι ο PT-AE2000 τελικά δεν πρέπει να τοποθετείται ΠΟΤΕ ανάποδα! :bang:

Eπιτελους!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Απο 26/2 σημερα δεχτηκα το 2ρο τηλεφωνο απο panasonic μερια.
Ναι ειναι γεγονος.:flipout:
Αναμενονται απο μερα σε μερα τα καινουργια οπτικα του προβολεα τα οποια θα αντικατασταθουν ολα.
Τα <<δοκιμαστικα>> θα γινουν παρουσια μου.
Για να δουμε μια ακομη φορα.

Eπιτελους!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Απο 26/2 σημερα δεχτηκα το 2ρο τηλεφωνο απο panasonic μερια.
Ναι ειναι γεγονος.:flipout:
Αναμενονται απο μερα σε μερα τα καινουργια οπτικα του προβολεα τα οποια θα αντικατασταθουν ολα.
Τα <<δοκιμαστικα>> θα γινουν παρουσια μου.
Για να δουμε μια ακομη φορα.
Αντε επιτέλους να βρεις την υγειά σου!!!!

Πιο εύκολο θα ήτανε να σου αλλάζαν τον προβολέα!!!!

Μόλις ξεμπερδέψεις, θα σε χρειαστώ για να με βοηθήσεις και μένα αν μπορείς.

Ή ανομοιομορφία του δικού μου δεν εξαφανίστηκε τελείως μετά που τον ίσιωσα ξανά και το πρόβλημα με την εστίαση παραμένει σοβαρό.

Εμενα δεν ειχε προβλημα εστιασης.Οι γραμμες του πατερν ηταν μια χαρα,στο ματι τουλαχιστον.Δεν ξερω εαν υπαρχη καποιος τροπος να δεις τυχον προβλημα. Παντως εστιαζε μια χαρα.Ισως να ειναι οντως ο φακος.

Μου ειπαν οτι θα μηνη μονο η πλακετα,ολα τα αλλα θα αντικατασταθουν.Τωρα τη να πω,για να το λενε αυτοι.Υπαρχη καποιος τροπος να διαπιστωσω εγω εαν οντως θα γινη αυτο?
Μου ειπαν οτι θα ειμαι στην δοκιμη αλλα...
Να τους αναφερω για τα διχρωικα φιλτρα για καθαρισμο και για τα προβληματα με τα πρισματα και τους καθρευτες?
Υπαρχει τροπος για καλυτερη στηριξη?

Ειλικρινα προσπαθω να μην σκεφτομαι οτι μπορει να εχω παλι προβλημα.
Με εχουν και εχω κουραστη με την υποθεση.
Όταν τον παραλάβεις ΜΗΝ τον ξαναβάλεις ανάποδα για να αποφύγεις μελλοντικά προβλήματα με τους καθρέφτες/πρίσματα.

Εμένα χθες , η εστίαση στο κέντρο έφτιαξε (για λίγο) ΜΟΝΗ ΤΗΣ και για πρώτη φορά μπόρεσα να εστιάσω και τις οριζόντιες και τις κάθετες γραμμές του πάτερν.

Δεν ξέρω τι έγινε, κάτι κουνήθηκε, κάτι πήγε στη θέση του και ο προβολέας εστίαζε για πρώτη φορά κανονικά!

Το πρόβλημα επανήλθε μόλις έκανα λίγο defocus και δοκίμασα να ξαναεστιάσω, οπότε είμαι σίγουρος τώρα ότι το θέμα της εστίασης είναι είτε θέμα του ίδιου του φακού, είτε της στήριξης του φακού πάνω στο σασί του προβολέα.

Σχιζοφρένεια αυτός ο προβολέας!