Νεος PS3 Media Server

καλησπερα και χρόνια πολλά,

είμαι καινουριος στα θέματα του PS3 Κι έχω μια ερώτηση.

Με αυτό το νέο PS3 Media Server, μπορώ να κάνω browse από το περιβάλλον του PS3 τους φακέλους Share που έχω στο PC μου; (σύνδεση wired ethernet)

ο στόχος μου είναι να βλέπω hd (συνηθως .mkv) με υπότιτλους, στην plasma μου (37" panasonic)

σκέφτομαι να πάρω ή το PS3 στα 380 και να βαλω το προγραμμα αυτό που συζητάτε εδώ,

ή να πάρω ένα απλό Media streamer στα 215 ευρώ (egreat hdmi lan player)

τι να προτιμήσω;

@tromb1

Δυστυχώς δεν έχω μπει ακόμη (και μάλλον δεν θα μπω σύντομα) στον κόσμο των vista (you can't learn new tricks to an old dog!) :grandpa: και έτσι δεν μπορώ να μιλήσω με απόλυτη σιγουριά για το προβλημά σου.
Μοιάζει για κάποιον λόγο να μη βρίσκει την κάρτα δικτύου που χρησιμοποιείς :

Μετά τα Scanning network interface Software Loopback Interface 1 θα έπρεπε να σκανάρει με επιτυχία την κάρτα δικτύου σου και να τις αποδώσει επάνω στην static ΙΡ που της έχεις δώσει την θύρα που έχει το PMS (5001 by default)
Αντί αυτού για κάποιο λόγο σκανάρει το WAN δίκτυο του router σου το οποίο εξάλου δεν έχει καμιά σχέση με το εσωτερικό δίκτυό σου (άλλο WAN και άλλο LAN).
Κάτι μάλλον δεν πάει καλά με τις ρυθμίσεις του router σου ή/και με τις ethenet θύρες σου. Δοκίμασες να αλλάξεις τις θέσεις των UTP βυσμάτων σε διαφορετικές ethenet;
Δοκίμασε να ρυθμίσεις το router σου για σύνδεση PPPOA και όχι PPPOE που υποθέτω πως έχεις.
Και επειδή το θέμα ξεφεύγει από θέμα του παρόντος thread (PMS) νομίζω πως πρέπει να συνεχίσουμε σε PM!

@giorgos81

Το θέμα είναι αν εσύ θες κάτι περισσότερο από ένα απλό media player!!!
Αν ναι, το PS3 με τη βοήθεια του PMS, ενός διπήρηνου ή μεγαλύτερου, επεξεργαστή, με ελεύθερη τουλάχιστον 1Gb RAM , και ενός ενσύρματου δικτύου θα κάνεις σίγουρα τη δουλειά για HD mkv + υπότιτλους εκτός του γεγονότος ότι είναι και ένα εξαιρετικό BR Player!
Αν όχι (από ότι διαβάζω και γω) το egreat θα κάνει τη δουλειά που θες μια χαρά!
Κοινός παρονομαστής για να βλέπεις mkv και στις δύο περιπτώσεις είναι ένα ενσύρματο δίκτυο!

Last edited:
γεια σας, και χρόνια πολλά.
ενω το ps3 ταmkv τα παιζει κανονικα τους υπότιτλους τους διχνει αγγλικα.
τιμπορει να κανω λαθος.
ευχαριστο

γεια σας, και χρόνια πολλά.
ενω το ps3 ταmkv τα παιζει κανονικα τους υπότιτλους τους διχνει αγγλικα.
τιμπορει να κανω λαθος.
ευχαριστο

Αν τo Mkv σου έχει ενσωματωμένους αγγλικούς υπότιτλους και εξωτερικούς ελληνικούς τότε πρόσθεσε την παράμετρο -sid 100 στο decodings settings του Mencoder που βρίσκεται στην καρτέλα Transcodings settings.

το εβαλα αλλα δεν εδειχνε καθολου υπότιτλους.
μπροστα απο τα mkv εμφανιζει subtitle found αλλα παιζει πολονεζικους.
ευχαριστω

Να ρωτήσω τα συνήθη;
1. Οι υπότιτλοι είναι τύπου srt με ακριβώς το ίδιο όνομα όπως το mkv;
2. Έχεις εγκαταστήσει το vobsub;
3. Έχεις ρυθμίσει το Haali media splitter κατάλληλα;

1)ναι
2)οχι.οταν το κανω εγκαταστασει στο plugins να τα τικαρο ολλα; μετα μου βγαζει" select directory where virtualdub is installed at" που να βαλω;
3)το Haali media splitter το εγκατεστησα αλλα δεν το ρυθμισα.πως το ρυθμιζουν;
θα ημουν ευγνωμον εαν με βοηθουσες
ευχαριστω

1)ναι
2)οχι.οταν το κανω εγκαταστασει στο plugins να τα τικαρο ολλα; μετα μου βγαζει" select directory where virtualdub is installed at" που να βαλω;
3)το Haali media splitter το εγκατεστησα αλλα δεν το ρυθμισα.πως το ρυθμιζουν;
θα ημουν ευγνωμον εαν με βοηθουσες
ευχαριστω

Μεταφέρω αυτούσιο το επίμαχο τμήμα του readme και κάνω ελεύθερη μετάφραση και σχολιασμό για όλους τους φίλους που είτε δεν γνωρίζουν είτε δεν έχουν χρόνο να το ψάξουν!

Εγκατάσταση
==========

- Χρησιμοποιείστε την Java Runtime Environment: http://www.java.com. JRE με ελάχιστο την έκδοση 6.

- Εκτελέστε το PMS.exe (PMS.sh στο Linux).

- Αν ο server δεν είναι ορατός από το PS3 (αυτό συμβαίνει αν έχετε περισσότερες της μιας συνδέσεις δικτύου π.χ. μια ενσύρματη και μια ασύρματη) ελέγξτε πρώτα το trace, και προσπαθήστε να βάλετε την σωστή διεύθυνση IP (του PC server) στο Tab
"General Configuration" επανεκκινώντας την εφαρμογή.

Transcoding στα Windows: HOWTO
=============================

Το παρακάτω αφορά στην μεταφορά από το PC server έτοιμου αποκωδικοποιημένου υλικού προς το PS3. Το αποτέλεσμα είναι να υπάρχει δυνατότητα αναπαραγωγής mkv ή άλλων μη υποστηριζόμενων από το PS3 αρχείων καθώς και δυνατότητα τοποθέτησης υποτίτλων (από εξωτερικά αρχεία ή ενσωματωμένα στο mkv)

2 πιθανές μέθοδοι:

A) Χρησιμοποιώντας τον server (PMS) "ώς έχει": Δεν απαιτείται καμία άλλη εγκατάσταση. Ο server χρησιμοποιεί τον περιεχόμενο σε αυτό
Mencoder για το κομμάτι του transcoding (μεταφοράς έτοιμου αποκωδικοποιημένου αρχείου συμβατού προς το PS3).

B) Χρησιμοποιώντας το Avisynth/FFDshow (δεν εγκαθίσταται με το PMS) . Σε συνδυασμό με το CoreAVC
(δεν εγκαθίσταται με το PMS) , είναι δυνατή η εκμετάλευση και περισσότερων του ενός πυρήνα επεξεργαστών για πιο αποδοτική αποκωδικοποίηση. Η λύση αυτή είναι μονόδρομος για διπύρηνους επεξεργαστές που αποκωδικοποιούν 1080p υλικό, μέχρι τουλάχιστον να βγεί έκδοση του Mencoder που να υποστηρίζει παραπάνω από 1 πυρήνα.

1- Βασική προϋπόθεση για τα παραπάνω είναι να εγκαταστήσεται ένα πακέτο codec (coders, decoders) με το ffdshow (To
VSfilter πρέπει να υπάρχει για να έχουμε τη δυνατότητα χρήσης υπότιτλων σε mkv (x.264 AVC) καθώς και σε avi (Mpeg4 Xvid Divx) με εξωτερικά αρχεία τύπου srt. Η δυνατότητα ρύθμισης των υποτίτλων δίνεται μέσα από το tab "Trancoding settings"->"subtittles settings". H ελάχιστη απαίτηση εδώ είναι να ρυθμίσουμε το codepage σε 1253 (ελληνικά) για να μη τα βλέπουμε "κινέζικα"
Το "αγαπημένο" πακέτο codec είναι το CCCP Codec Pack
AVISynth 2.5.7 (Το 2.5.8 beta έχει μερικά προβληματάκια)

3- Ρυθμίστε το FFDShow Audio Mixer σε 5.1 (3/0/2 LFE)
4- Ρυθμίστε το Haali Splitter με το "Autoload VSFilter" σε YES
5- Ρυθμίστε το Haali Splitter με τις σωστές προτεραιότητες σε γλώσσες (audio/subtitles language priorities)

Προεραιτικοί Codecs:
Ο CoreAVC είναι μια πολύ καλή επιλογή για H264 decoding (mkv),
Για να χρησιμοποιήσετε το
CoreAVC αντί του libavcodec μέσω του Avisynth/Mencode, στη επιλογή στο codecs του ffdshow video decoder configuration, δίπλα από το H.264/AVC επιλέξτε disable.
To Quicktime Alternative και το Real Alternative είναι επίσης χρήσιμα για Apple 1080p trailers.

Αν επιθυμείτε να μη εμφανίζονται οι ενσωματωμένοι υπότιτλοι που υπάρχουν μέσα στα mkv (αρκετές φορές συμβαίνει αυτό) αλλά οι εξωτερικοί τύπου srt, βάλτε την ρύθμιση "-sid 100" στο
"Trancoding settings"->"decoding settings".

Καλή επιτυχία! :)

Last edited:

Αν επιθυμείτε να μη εμφανίζονται οι ενσωματωμένοι υπότιτλοι που υπάρχουν μέσα στα mkv (αρκετές φορές συμβαίνει αυτό) αλλά οι εξωτερικοί τύπου srt, βάλτε την ρύθμιση "-sid 100" στο
"Trancoding settings"->"decoding settings".

Αυτό ξεχάστε το γιατί δεν θα εμφανίζονται ούτε οι εξωτερικοί!!!!!
Διάβασα ότι η λύση είναι να απενεργοποιήσετε το Autoload VSfilter στο Haali media splitter. Θα δοκιμάσω και θα σας πω!

Νέα έκδοση 1.02 του PMS με αρκετές βελτιώσεις και προσθήκες.
Το changelog του είναι ευρύ και αλλάζει αρκετά πράγματα στην κουβέντα μας!!!
Κατεβάστε - δοκιμάστε - αναφέρατε! -bye-

Ti έχει αλλάξει σε σχέση με τα προηγούμενα?

Το κατεβασα και θα δοκιμασω αυριο αν μου συνδεεται και ΑΝ βλεπει το PS3, γιατι οι προηγούμενες εκδόσεις ΔΕΝ .....

Αυτό που παρατήρησα είναι ότι έχει διαδικασία setup στο C:/program files που ΔΕΝ ειχαν οι προηγούμενες εκδόσεις.... Απλα έκανες unzip τα περιεχόμενα σε ενα φακελο και έτρεχες το πρασσινο εικονιδιο από εκεί....

Είδομεν....:grandpa:

ΔΕΝ κρατηθηκα και το εβαλα ΜΟΛΙΣ σε λειτουργία! -bye-

ΟΛΑ ΑΨΟΓΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!!!! :BDGBGDB55: :BDGBGDB55::a0210:

Παίζει με τις Default ρυθμισεις και παιζει και Ελληνικους Υπότιτλους....

Στα 1080p με μεγαλο bitrate μου κανει σπασιματα γιατι ο επεξεργαστης φτανει στο 90-95% (Intel Core 2 duo 6750 στα 2,67GHZ) ... Υπάρχει τρόπος να παιζω με μικροτερη χρηση επεξεργαστή ???

Δεν εχω βαλει ουτε FFD Show ούτε τίποτε άλλο....
ΜΟΝΟ JAVA!

Οποιος εχει να προτεινει καλες ρυθμισεις απο εμπειρία, ας τις γράψει εδώ να τις έχουμε ΟΛΟΙ! :a0210:

Καλησπέρα, διάβασα, μελέτησα, αλλά στις εξετάσιες ΜΗΔΕΝ, παρακάτω σας βάζω και το log μήπως μπορέσετε να βοηθήσετε (είναι 3.00 και δεν αντέχω άλλο):

[main] TRACE 02:43:16.591 Starting Java PS3 Media Server v1.02.1
[main] TRACE 02:43:16.595 by shagrath / 2008
[main] TRACE 02:43:16.596 http://ps3mediaserver.blogspot.com
[main] TRACE 02:43:16.597
[main] TRACE 02:43:16.597 Java 1.6.0_07-Sun Microsystems Inc.
[main] TRACE 02:43:16.597 OS Windows Vista x86 6.0
[main] TRACE 02:43:16.598 Encoding: 850
[main] TRACE 02:43:16.642 Temp folder: C:\Users\SIRKON~1\AppData\Local\Temp\javaps3media
[main] TRACE 02:43:16.874 Registering transcoding engine AviSynth/FFmpeg
[main] TRACE 02:43:16.875 Registering transcoding engine FFmpeg Audio
[main] TRACE 02:43:16.881 Registering transcoding engine MEncoder
[main] TRACE 02:43:16.882 Registering transcoding engine Avisynth/MEncoder
[main] TRACE 02:43:16.883 Registering transcoding engine MPlayer Audio
[main] TRACE 02:43:16.884 Registering transcoding engine MEncoder Web
[main] TRACE 02:43:16.885 Registering transcoding engine MPlayer Video Dump
[main] TRACE 02:43:16.886 Registering transcoding engine MPlayer Web
[main] TRACE 02:43:16.889 Registering transcoding engine TsMuxer
[main] TRACE 02:43:16.890 Registering transcoding engine Audio High Fidelity
[main] TRACE 02:43:16.891 Executable of transcoder profile VideoLan Audio Streaming not found!
[main] TRACE 02:43:16.891 Executable of transcoder profile VideoLan Video Streaming not found!
[main] TRACE 02:43:16.893 Registering transcoding engine FFmpeg DVR-MS Remux
[main] TRACE 02:43:17.778 Using forced address 192.168.1.64
[main] TRACE 02:43:17.779 Created socket: /192.168.1.64:5001
[Thread-9] TRACE 02:43:17.788 Starting DLNA Server on host 192.168.1.64 and port 5001...
[main] TRACE 02:43:18.108 Using following UUID: 6a40757f-d2b0-3b32-969b-3b40df47c4a5
[main] TRACE 02:43:18.111 java.net.BindException: Cannot assign requested address: Datagram send failed
[main] TRACE 02:43:18.112 at java.net.PlainDatagramSocketImpl.send(Native Method)
[main] TRACE 02:43:18.113 at java.net.DatagramSocket.send(Unknown Source)
[main] TRACE 02:43:18.113 at net.pms.network.UPNPHelper.sendMessage(UPNPHelper.java:155)
[main] TRACE 02:43:18.114 at net.pms.network.UPNPHelper.sendAlive(UPNPHelper.java:87)
[main] TRACE 02:43:18.114 at net.pms.PMS.init(PMS.java:379)
[main] TRACE 02:43:18.115 at net.pms.PMS.get(PMS.java:827)
[main] TRACE 02:43:18.115 at net.pms.PMS.main(PMS.java:877)

απεγκατασταση το hali, java και εγκατασταση PMS kai δουλεψε με την πρωτη!

@Sirkonsta

Έχεις vista και από ότι βλέπω έχεις errors στην java!
Δυστυχώς έχει αναφερθεί πως ο παραπάνω συνδυασμός (μερικές εγκαταστάσεις vista + συγκεκριμένη έκδοση java) έχει προβλήματα.
Ο δημιουργός του PMS είπε πως στην επόμενη έκδοση θα λυθεί αλλά μέχρι τότε μπορείς να δοκιμάσεις μια άλλη έκδοση της java, αφού βέβαια "ξηλώσεις" την παλιά! Επίσης να αλλάξεις και το encoding σε 1253 (7η σειρά του trace)

@tromp1
Σου κάνει σπασίματα γιατί ο ενσωματωμένος στο PMS avcencoder που χρησιμοποιείται στα HD transcoding δεν υποστηρίζει dual core υπολογιστές.
Στην πράξη ξεζουμίζει τον επεξεργαστή χωρίς να εκμεταλεύεται τους δύο πυρήνες. Έχεις δύο λύσεις:
1. To ffdshow και το CoreAVC. Ο CoreAVC είναι μια πολύ καλή επιλογή για H264 decoding (mkv),
Για να χρησιμοποιήσεiς το CoreAVC αντί του libavcodec μέσω του Avisynth/Mencode, στη επιλογή στο codecs του ffdshow video decoder configuration, δίπλα από το H.264/AVC επέλεξε disable.
2. H χρήση του νέου ffdshow rev 2576 04/01/2009 με το διακριτικό xxl_mt το οποίο έχει μια εξελιγμένη έκδοση του libavcodec , ΧΩΡΙΣ την εγκατάσταση και χρήση άλλου AVC encoder. Κάνει ότι και ο CoreAVC (εκμετάλευση και των δύο πυρήνων).

Το μόνο που πιθανώς να σε μπερδέψει βάζοντας το ffdshow είναι οι υπότιτλοι! Γι´αυτό μη τους ενεργοποιείς στο ffdshow. Κατά τα άλλα δεν θα επιβαρύνει διόλου το σύστημά σου. Το αντίθετο μάλλον!
Καλή επιτυχία!

Last edited:
xamurabi;715647@tromp1 said:
Σου κάνει σπασίματα γιατί ο ενσωματωμένος στο PMS avcencoder που χρησιμοποιείται στα HD transcoding δεν υποστηρίζει dual core υπολογιστές.
Στην πράξη ξεζουμίζει τον επεξεργαστή χωρίς να εκμεταλεύεται τους δύο πυρήνες. Έχεις δύο λύσεις:
1. To ffdshow και το CoreAVC. Ο CoreAVC είναι μια πολύ καλή επιλογή για H264 decoding (mkv),
Για να χρησιμοποιήσεiς το CoreAVC αντί του libavcodec μέσω του Avisynth/Mencode, στη επιλογή στο codecs του ffdshow video decoder configuration, δίπλα από το H.264/AVC επέλεξε disable.
2. H χρήση του νέου ffdshow rev 2576 04/01/2009 με το διακριτικό xxl_mt το οποίο έχει μια εξελιγμένη έκδοση του libavcodec , ΧΩΡΙΣ την εγκατάσταση και χρήση άλλου AVC encoder. Κάνει ότι και ο CoreAVC (εκμετάλευση και των δύο πυρήνων).

Το μόνο που πιθανώς να σε μπερδέψει βάζοντας το ffdshow είναι οι υπότιτλοι! Γι´αυτό μη τους ενεργοποιείς στο ffdshow. Κατά τα άλλα δεν θα επιβαρύνει διόλου το σύστημά σου. Το αντίθετο μάλλον!
Καλή επιτυχία!
Ευχαριστώ για τις οδηγίες! Θα το δοκιμάσω. :a0210:

Γιατί λες οτι το ffdshow θα με μπερδέψει με τους υπότιτλους ?

Μπορεις να μου προτεινεις καποιες ρυθμισεις που δουλευουν σιγουρα ?

Βρισκω λιγο μικρους τους υποτιτλους που μου βγαζει το PMS και οταν παω να πειραξω το μεγεθος μου τους μεγαλωνει παρα πολυ και χαλάνε τελείως...

Θα μπορουσα με το FFDshow να κανονίζω εγώ το μέγεθος που θέλω , αλλά και την δική μου επαγγελματική γραμματοσειρά που έχω αγοράσει ΕΙΔΙΚΑ για αυτό το σκοπό ??? (για προγραμματα με υπότιτλους) :grandpa:

Ευχαριστώ για την ανταπόκρισή σου μάλλον να περιμένουμε δηλαδή λιγάκι

Ευχαριστώ για τις οδηγίες! Θα το δοκιμάσω. :a0210:

Γιατί λες οτι το ffdshow θα με μπερδέψει με τους υπότιτλους ?

Μπορεις να μου προτεινεις καποιες ρυθμισεις που δουλευουν σιγουρα ?

Βρισκω λιγο μικρους τους υποτιτλους που μου βγαζει το PMS και οταν παω να πειραξω το μεγεθος μου τους μεγαλωνει παρα πολυ και χαλάνε τελείως...

Θα μπορουσα με το FFDshow να κανονίζω εγώ το μέγεθος που θέλω , αλλά και την δική μου επαγγελματική γραμματοσειρά που έχω αγοράσει ΕΙΔΙΚΑ για αυτό το σκοπό ??? (για προγραμματα με υπότιτλους) :grandpa:

Σου προτείνω να μη πειράζεις ταυτόχρονα πολλές παραμέτρους γιατί εγώ στην κυριολεξία έμπλεξα τα μπούτια μου με τους υπότιτλους που χρησιμοποιεί o PMS (Mencoder) τους εξωτερικούς μέσω ffdshow αλλά και με το αναθεματισμένο το vobsub που πραγματικά με έκανε να χάσω τη μπάλα με τους διπλούς υπότιτλους (εσωτερικούς ,εξωτερικούς).
Άρα αρκέσου να βλέπεις μέσω των default του Mencoder (μάλλον για arial bold τις κόβω!!) . Όσο αφορά το μέγεθος μπορείς αντί για το 1 (πολύ μικρό για SD movies, μικροσκοπικότατο για HD) να χρησιμοποιείς το 2 ή μικρότερο αν θές , ας πούμε 1.5 (προσοχή . όχι ,) Θέλει δοκιμές και εξαρτάται από το γούστο του καθενός.
Πάντως αν έχεις όρεξη να ψάξεις τον τρόπο να χρησιμοποιείς άλλες γραμματοσειρές, δοκίμασε το Specific True Type Font. Μπορεί να γράφει ότι είναι για ασιατικές γλώσσες αλλά ίσως κάνει και για άλλες!!!

Αν παρόλα αυτά θες να παίξεις με τους υπότιτλους μέσω vobsub και ffdshow, καλό είναι να απενεργοποιείς πρώτα τους υπότιτλους στο PMS!!!
A και να αλλάζεις μόνο μια παράμετρο τη φορά για να καταλάβεις τι γίνεται.
Ο μόνος τρόπος για να σου παίζει πάντως ΜΟΝΟ τους εξωτερικούς σε MKV και να μη γίνεται κουλουβάχατα με τους εσωτερικούς, πρέπει να έχεις ανενεργούς τους ffdshow και το VSfilter Autoload ΝΟ στο Haali Media splitter και να μη τρέχεις το vobsub ούτε κατά διάνοια ως standalone!!!

Re: Απάντηση: Νεος PS3 Media Server

Ευχαριστώ για την ανταπόκρισή σου μάλλον να περιμένουμε δηλαδή λιγάκι

Αν έχεις όρεξη δοκίμασε να βάλεις πάλι την java! Ίσως λυθεί το πρόβλημα!
Επίσης σιγούρεψε πως κάνεις login στα vista με administrator λογαριασμό!

Επίσης θα ήθελα να προτείνω στους δύσπιστους απέναντι στο streaming να δοκιμάσουν έστω και μια φορά το transmuxing (stream μέσω tsmuxer) αρχείων HD μέσω του PMS. Μπορεί μεν να μη έχει δυνατότητα απεικόνισης υποτίτλων (ακόμη) αλλά παίζει lossless όλα τα HD video ακόμη και απαιτητικά HD 1080p!!!
Αν κάποιος, προς το παρόν θέλει να έχει και υπότιτλους αφού χρησιμοποιήσει το mkv2vob να παίξει με απλό lossless stream το video του από το σκληρό του PC χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις υπολογιστή (αρκεί ένας P4) ούτε δικτύου (Wifi)!

Last edited:
Τελικά αυτό που μου κάνει τα σπασίματα στο 1080p ειναι η έλειψη buffer.... Τραβαει πολυ πιο γρηγορα τα mbit για την αναπαραγωγή το PS3 από όσα του δίνει το PC και αδειάζει ΤΕΛΕΙΩΣ η μπλε μπαρα του bufer στην πρωτη καρτελα του PMS με αποτελεσμα να κανει διακοπές...

Αν πατησω παυση για να γεμισει η μπαρα παιζει κανονικα, αλλά μετά από λίγη ώρα αδειάζει πάλι!

(Εχω δει μεχρι και 70 (!!!) mbps στην μπαρα με τις πληροφορίες του player του PS3 σε ΑΠΛΗ ματροσκα 1080p των 8-10 mbps..... Ειναι λογικό αυτό ??? ) :grandpa: