Νεος PS3 Media Server

τελικα το παλεψα και ολα οκ.
αυτο που μ`ενδιαφερει ειναι η αντιγραφη αρχειων στον σκληρο του ps3,ωστε να παιζει αυτονομα η κονσολα χωρις την βοηθεια του pc.

1.ποιες ειναι οι καλυτερες ρυθμισεις στο mkv2vob για να παρω την καλυτερη δυνατη ποιοτητα?
2.για να μην ταλαιπωρω τον σκληρο του ps3 υπαρχει καποιος τροπος να "δει" η κονσολα εξωτερικο usb σκληρο πανω απο 4gb και να τα παιζει απο`κει?
3.προσπαθησα να κανω mkv σε avchd,αλλα το μεγεθος βγαινει πανω το 4,7gb ενος singleLayer dvd-rw.
το προγραμμα(mkv2vob) δεν μου το χωριζει σε 2 κομματια ωστε να "καψω" ξεχωριστα.

γενικοτερα εαν δεν θελω να κανω streaming απο το ps3,αλλα να το λειτουργω αυτονομα για την αναπαραγωγη αρχειων mkv,τι τροπους προτεινετε?

Thx....-bye-

Καλό μήνα σε όλους!

Αγαπητέ Δημήτρη χαίρομαι που τα κατάφερες και όπως διαπίστωσες ήδη μερικές φορές δεν αρμενίζουμε στραβά.....ο γυαλός είναι στραβός!!

Το λειτουργικό όταν δεν συνεργάζεται με τα περιφερειακά σωστά δημιουργεί χίλια προβλήματα τα οποία συνήθως επηρρεάζουν το τρόπο που τρέχουν τα προγράμματα.

Τα Vista απλά τα έχω ξεχάσει ότι υπάρχουν και περιμένω τα win7 να ωριμάσουν μπας κι αλλάξω εποχή (οπαδός των XP) άρα δεν μπορώ βοηθήσω σε επίπεδο λειτουργικού!!!

H ανάγκη σου (να παίζεις αυτόνομα τα αρχεία στο PS3) είναι απολύτως σεβαστή αλλά όπως θα διαπιστώσεις διαβάζοντας τα σχετικά threads, δεν είναι πάντα εφικτή και έχει μερικούς περιορισμούς.

Νομίζω πως δεν πρέπει να αναπτυχθεί εδώ το θέμα της αυτόνομη αναπαραγωγής αρχείων στο PS3 αλλά επιγραμματικά να σου αναφέρω πως δεν έχει λυθεί ακόμη πλήρως και ίσως να μη λυθεί ποτέ, το θέμα της ενσωμάτωσης υποτίτλων σε αρχεία mkv HD με αναλογία διαφορετική από 1,33:1 (16:9). Η λύση που έχει δωθεί στέλνει την εικόνα στο πάνω μέρος της οθόνης και το υπόλοιπο καταλαμβάνεται στο κάτω μέρος από μια μαύρη μπάρα με τους υπότιτλους. Βέβαια υπάρχει και το reencoding σε vob (και αυτό με το mkv2vob γίνεται) αλλά υπολόγισε ότι η διαδικασία θα πάρει μερικές ώρες για κάθε αρχείο!!!

Αντίθετα το PMS δεν θέλει πολλά - πολλά για να παίξει πρακτικά τα πάντα στη στιγμή χωρίς μετατροπές.

Αν δεν έχεις πρόβλημα με το να είναι ένα PC ο αποθηκευτικός χώρος και ο σερβιτόρος (server) των αρχείων τότε το PMS είναι η καλύτερη λύση αυτή τη στιγμή που μιλάμε για αυτή τη δουλειά!!!

Οσο αφορά στο πρόβλημα που έχεις με τα mkv, πρώτα από όλα εγκατέστησε το avisynth και κατόπιν δοκίμασε από το #transcode# να δοκιμάσεις κάθε πιθανή κωδικοποίηση. Επίσης μη ξεχάσεις να τικάρεις τη χρήση του πολυπύρηνου Mencoder (δεν θυμάμαι αν έχεις πολυπήρηνο) για να μη έχεις πρόβλημα με την αναπαραγωγή των mkv.

Είναι σίγουρο πως θα καταφέρεις να δεις με επιτυχία όλα τα mkv μέσω PMS!!!

τα βιστα ειναι κατα καποιον τροπο προσωρινα(υπαρχει image των xp,οποτε πειραματιζομαι).
βρισκω περιττο να κανω στριμινγκ τα αρχεια μεσω Ps3,αφου ο υπολογιστης ειναι διπλα απο την τιβι.
η σκεψη να παιζει τα αρχεια αυτονομα η κονσολα,με βολευει περισσοτερο,αφου το pc θα ειναι Off(με οτι θετικο συνεπαγεται αυτο).
καποια στιγμη που εβλεπε ως "γνωστα" τα αρχεια m2ts το ps3, καταφερα να κανω copy ενα απ`αυτα και το επαιξε απροβληματιστα.
η αντιγραφη του αρχειου(4,4gb)εγινε-περιπου-σε 5 λεπτα διατηρωντας το αρχικο του μεγεθος.
η κωδ/ση του αρχειου εγινε με τις ρυμθισεις του mkv2vob,που επισυναψα προηγουμενως και ολοκληρωθηκε σε περιπου μιση ωρα.

μετα αρχισε τα γνωστα μηνυματα "Trancode" και "there are no tracks"...
τα μηχανηματα βλεπονται μεταξυ τους αλλα το ps3 το παιζει κινεζος...
το βραδακι θα περασω το avisynth να δω μηπως φταιει αυτο.
το "χρήση του πολυπύρηνου Mencoder "ειναι τσεκαρισμενο με δηλωμενους 4 πυρηνες(quad 6600).

ευχαριστω και παλι για την πολυτιμη βοηθεια σου...

Το να έχεις το PC δίπλα από την ΤV το θεωρώ "ευλογία" μιας και δεν χρειάζεσαι καν το PS3 για να βλέπεις ότι θέλεις!

Τώρα αν θέλεις οπωσδήποτε κλειστό το PC, όπως σου είπα και προηγουμένως λοιπάμαι αλλά πρέπει να δεχτείς τους αναπόφευκτους περιορισμούς σε μερικά θέματα που άπτονται κυρίως της αναπαραγωγής των HD mkv στο PS3!!!

Δεν γίνεται να συνδέσεις εξωτερικό αποθηκευτικό μέσο USB χωρίς τον περιορισμό των 4Gb (FAT32) αν και υπάρχει η δυνατότητα κατάτμησης των AVCHD αρχείων σε κομμάτια των 4Gb και "διάφανης" εναλλαγής μεταξύ αυτών κατά την αναπαραγωγή των video!!!

Επίσης δεν γίνεται να χωρέσεις 4,4mkv σε DVD5 χωρίς επανακωδικοποίηση και άρα χάσιμο χρόνου και ποιότητας!!!

Kαλημέρα! Μήπως ξέρετε γιατί όταν ψάχνω τους φακέλους μουσικής, ενώ τον βλέπω κανονικά δε μπορώ να μπώ μέσα σε εναν υποφάκελο (ένα album) που βρίσκεται μέσα σε αυτόν ενός καλλιτέχνη; Για παραδειγμα, ενώ βλέπω τον φάκελο "Just for you" που είναι μέσα το φάκελο "Barry White" δε μπορω να δω τα τραγούδια που έχει μέσα...καμιά ιδέα;

Υπάρχει σχετική επιλογή στο πρόγραμμα MKV2VOB.

δηλωμενο file(οχι AVCΗD),μια φορα που το δοκιμασα,μου εβγαλε εναν φακελο
ΑVCHD.
εαν επιλεξω AVCHD file μου λεει οτι δεν γινεται να χωριστει στα 2.

κανω κατι λαθος?

δηλωμενο file(οχι AVCΗD),μια φορα που το δοκιμασα,μου εβγαλε εναν φακελο
ΑVCHD.
εαν επιλεξω AVCHD file μου λεει οτι δεν γινεται να χωριστει στα 2.

κανω κατι λαθος?

Αν δήλωσες "file" στο output type δεν έπρεπε να σου βγάλει φάκελο, αλλά αρχείο. Δεν το ξαναδοκιμάζεις μήπως ξέφυγε κάτι;
Αν επιλέξεις output type "AVCHD - USB", στο file splitting πρέπει να επιλέξεις "none", αλλά το folder που θα παράγει θα είναι συμβατό με fat32, δηλαδή θα σπάσει αυτόματα το περιεχόμενου του folder όπου χρειάζεται.

Αν δήλωσες "file" στο output type δεν έπρεπε να σου βγάλει φάκελο, αλλά αρχείο. Δεν το ξαναδοκιμάζεις μήπως ξέφυγε κάτι;
Αν επιλέξεις output type "AVCHD - USB", στο file splitting πρέπει να επιλέξεις "none", αλλά το folder που θα παράγει θα είναι συμβατό με fat32, δηλαδή θα σπάσει αυτόματα το περιεχόμενου του folder όπου χρειάζεται.

δηλαδη εαν θελω να παρω ταινια σε 2 dvd,επιλεγω file/split 4,7gb και ειμαι οκ?

Kαλημέρα! Μήπως ξέρετε γιατί όταν ψάχνω τους φακέλους μουσικής, ενώ τον βλέπω κανονικά δε μπορώ να μπώ μέσα σε εναν υποφάκελο (ένα album) που βρίσκεται μέσα σε αυτόν ενός καλλιτέχνη; Για παραδειγμα, ενώ βλέπω τον φάκελο "Just for you" που είναι μέσα το φάκελο "Barry White" δε μπορω να δω τα τραγούδια που έχει μέσα...καμιά ιδέα;

Πήγαινε από το menu των τραγουδιών (music menu - εκεί που είναι η νότα) στην μπάρα του PS3. Εάν είσαι στο video για παράδειγμα δεν θα αναγνωρίζει αρχεία ήχου και δεν θα σου τα δείχνει.

Πήγαινε από το menu των τραγουδιών (music menu - εκεί που είναι η νότα) στην μπάρα του PS3. Εάν είσαι στο video για παράδειγμα δεν θα αναγνωρίζει αρχεία ήχου και δεν θα σου τα δείχνει.

Εκεί είμαι και όσα τραγούδια είναι ένα επίπεδο πάνω, μου τα δείχνει/παίζει κανονικά-όταν μπαίνω όμως σε ένα φάκελο που είναι μέσα σε άλλον, τότε δε βλέπει τίποτα.

Εκεί είμαι και όσα τραγούδια είναι ένα επίπεδο πάνω, μου τα δείχνει/παίζει κανονικά-όταν μπαίνω όμως σε ένα φάκελο που είναι μέσα σε άλλον, τότε δε βλέπει τίποτα.

Τι έκδοση PMS τρέχεις?
Τι λειτουργικό έχεις και ποιά η δομή των φακέλων σου?
Σε τι αποθηκευτικό μέσο είναι τα τραγούδια σου? Σε HDD, εσωτερικό ή εξωτερικό usb/firewire?
Σε τι βάθος υποφακέλων αρχίζει να μη σου δείχνει τα αρχεία?

Σε εμένα ποτέ δεν παρουσίασε κανένα απολύτως πρόβλημα σε φακέλους και υποφακέλους τουλάχιστον σε βάθος 4άρων επιπέδων!!!
Πίστεψέ με έχω κάνει κάθε πιθανό συνδυασμό φακέλων σε έναν ξέχειλο σκληρό 500Gb με χιλιάδες mp3 αρχεία!!!

Πιθανολογώ πως έχεις κάποιο πρόβλημα με την εγκατάσταση του PMS!!

Τι έκδοση PMS τρέχεις?
Τι λειτουργικό έχεις και ποιά η δομή των φακέλων σου?
Σε τι αποθηκευτικό μέσο είναι τα τραγούδια σου? Σε HDD, εσωτερικό ή εξωτερικό usb/firewire?
Σε τι βάθος υποφακέλων αρχίζει να μη σου δείχνει τα αρχεία?

Σε εμένα ποτέ δεν παρουσίασε κανένα απολύτως πρόβλημα σε φακέλους και υποφακέλους τουλάχιστον σε βάθος 4άρων επιπέδων!!!
Πίστεψέ με έχω κάνει κάθε πιθανό συνδυασμό φακέλων σε έναν ξέχειλο σκληρό 500Gb με χιλιάδες mp3 αρχεία!!!

Πιθανολογώ πως έχεις κάποιο πρόβλημα με την εγκατάσταση του PMS!!

Καλημέρα! Επειδή δεν είμαι σπίτι δε θυμάμαι την έκδοση του PMS, αλλά θα τη δώ το βράδυ και θα ψάξω αν έχει βγεί νεότερη. Εχω ΧΡ και τα αρχεία είναι στο σκληρό του PC (esata 250 GB).

Τo path των αρχείων είναι My docs>My music>mp3>Διάφοροι φάκελοι>Υποφάκελοι. Ενω βλέπω κανονικα αυτα που είναι στους φακέλους που είναι κάτω απο το mp3, όταν πάω να μπώ σε κάποιο υποφάκελο μου λέει οτι δεν έχει τίποτα μέσα.

Καλημέρα! Επειδή δεν είμαι σπίτι δε θυμάμαι την έκδοση του PMS, αλλά θα τη δώ το βράδυ και θα ψάξω αν έχει βγεί νεότερη. Εχω ΧΡ και τα αρχεία είναι στο σκληρό του PC (esata 250 GB).

Τo path των αρχείων είναι My docs>My music>mp3>Διάφοροι φάκελοι>Υποφάκελοι. Ενω βλέπω κανονικα αυτα που είναι στους φακέλους που είναι κάτω απο το mp3, όταν πάω να μπώ σε κάποιο υποφάκελο μου λέει οτι δεν έχει τίποτα μέσα.

μήπως ειναι HIDDEN στις ιδιότητες του ? :) λεω εγω τώρα...η μήπως ειναι με ελληνικούς χαρακτήρες(αν κ δεν ξέρω εαν υπάρχει πρόβλημα απλα εμένα δεν μου δείχνει τα .mp3 με ελληνικους χαρακτήρες)?

επίσης ...μήπως απλα αργεί ??? εαν είναι πολυ μεγάλος ο φάκελος κ εμένα μου αργεί λίγο να μου τα δείξει :)

Για το hidden που λές, δε νομιζω να παίζει σαν ενδεχόμενο, πάντως σίγουρα δεν το έχω κάνει εγώ-θα το κοιτάξω όμως για να βεβαιωθώ:a0210:. Τους ελληνικούς τίτλους όμως τους δείχνει κανονικά χωρις πρόβλημα. Εχεις βάλει το τελευταίο update του PS3?

Για το hidden που λές, δε νομιζω να παίζει σαν ενδεχόμενο, πάντως σίγουρα δεν το έχω κάνει εγώ-θα το κοιτάξω όμως για να βεβαιωθώ:a0210:. Τους ελληνικούς τίτλους όμως τους δείχνει κανονικά χωρις πρόβλημα. Εχεις βάλει το τελευταίο update του PS3?

Για αρχή δοκίμασε να αντιγράψεις ένα "προβληματικό" mp3 από το βαθύ folder σου, στα ρηχά , ας πούμε στο mymusic, και δες αν το βλέπεις και αν μπορείς νατο αναπαράξεις! Κατά δεύτερο μέτρησε μέχρι πόσα επίπεδα υποφακέλλων μπορείς να δεις τα περιεχόμενά τους μέσω του PMS!! Πρόσεξε μόνο πως ο φάκελος των windows "Τα έγγραφά μου" ή "My Documents" είναι ήδη 3 επίπεδα "βαθύς" γιατί βρίσκεται κάτω από τον ριζικό "C" τον 1ο "Document adn Settings" και τον 2o υποφάκελο "User". Με την παραπάνω λογική και με τα γραφόμενά σου τα αρχεία που δεν σου εμφανίζονται βρίσκοναι σε βάθος 7 υποφακέλων δηλαδή C:\Documents and Settings\Username\My docs\My music\mp3\Διάφοροι φάκελοι\Υποφάκελοι. Αν το παραπάνω αποτελεί τελικά το πρόβλημα (βάθος αρχειοθέτησης) τότε θα πρέπει να αλλάξεις τη δομή των υποφακέλλων σου "βγάζοντας" το my music (με όλους τους υποφακέλους) για παράδειγμα στο C: !!!

Για αρχή δοκίμασε να αντιγράψεις ένα "προβληματικό" mp3 από το βαθύ folder σου, στα ρηχά , ας πούμε στο mymusic, και δες αν το βλέπεις και αν μπορείς νατο αναπαράξεις! Κατά δεύτερο μέτρησε μέχρι πόσα επίπεδα υποφακέλλων μπορείς να δεις τα περιεχόμενά τους μέσω του PMS!! Πρόσεξε μόνο πως ο φάκελος των windows "Τα έγγραφά μου" ή "My Documents" είναι ήδη 3 επίπεδα "βαθύς" γιατί βρίσκεται κάτω από τον ριζικό "C" τον 1ο "Document adn Settings" και τον 2o υποφάκελο "User". Με την παραπάνω λογική και με τα γραφόμενά σου τα αρχεία που δεν σου εμφανίζονται βρίσκοναι σε βάθος 7 υποφακέλων δηλαδή C:\Documents and Settings\Username\My docs\My music\mp3\Διάφοροι φάκελοι\Υποφάκελοι. Αν το παραπάνω αποτελεί τελικά το πρόβλημα (βάθος αρχειοθέτησης) τότε θα πρέπει να αλλάξεις τη δομή των υποφακέλλων σου "βγάζοντας" το my music (με όλους τους υποφακέλους) για παράδειγμα στο C: !!!

Αυτό που λές το έκανα και τα βλέπει/παίζει κανονικά, άρα μάλλον καταλήγω στο οτι πρέπει να "ανεβάσω" όλο το φάκελο με τη μουσική μερικά επίπεδα, που δεν είναι και κάτι φοβερό. Θα το κάνω το απογευμα και θα σας ενημερώσω για το αποτέλεσμα.-bye-

Αστειευόμουν για το HIDDEN :) ναι το έκανα προχθές απλά δεν δοκίμασα ξανά εχεις δίκιο. Πάντως εγω τους κοινόχρητους τους έχω στην επιφάνεια προσωρινά κ τα δείχνει όλα...προσωρινά βέβαια μέχρι να έρθει το 1ΤΒ σπίτι μου :)