Νεος PS3 Media Server

Για να πάρεις το maximum της ποιότητας θα πρέπει να κάνεις stream ένα αρχείο δηλαδή να το δεις ακριβώς όπως έρχεται από το PC, χωρίς transcode, αλλά στην περίπτωση αυτή δεν θα έχεις τη δυνατότητα υποτίτλων.

Στην άλλη περίπτωση λοιπόν (που πιθανώς σε ενδιαφέρει περισσότερο) θα πρέπει να κάνεις τις εξής ρυθμίσεις για να πάρεις μια σχεδόν lossless αναπαραγωγή του αρχικού video:

1. Στο Tab General Configuration θα πρέπει να έχεις maximum buffer στα 650 Mb (αν και αυτό δεν παίζει ρόλο στην ποιότητα παρά μόνο σε εξασφαλίζει στην θεωρητική περίπτωση που δεν θα σε κάλυπτε στιγμιαία ο επεξεργαστής) και αν δεν έχει ορισμένους τους 4 πυρήνες στο επόμενο κουτί να μη ξεχάσεις να τους δηλώσεις.

2. Στο Tab Transcoding Settings και στην αριστερη επιλογή Common encoder settings θα θέσεις Maximum bandwidth = 0 (για χρήση όλου του διαθέσιμου bandwidth του δικτύου σου, και στο [Mpeg2 Video Quality Settings = keyint=1:vqscale=1:vqmin=1 /* Lossless Quality, Crazy Bitrate */]

3. Συμπληρωματικά αν έχεις επιλέξει τον Mencoder ως μηχανή transcode τότε με επιλεγμένο το Mencoder (κάτω από το Video file engines) θα πρέπει να έχει κενή την επιλογή στο [skip loop filter deblocking for Η.264]

Το αποτέλεσμα των παραπάνω θα είναι μια πρακτικά lossless στα μάτια μας αναπαραγωγή με το μόνο μειονέκτημα το εξαιρετικά υψηλό bitrate που θα έχουμε ειδικά στα fullHD αρχεία το οποίο θα φτάνει ακόμη και τα 450-500Mbits/sec.

Το υψηλό bitrate το χαρακτηρίζω ως μειονέκτημα απλά γιατί για να βλέπεις αβίαστα 1080 αρχεία χωρίς κολλήματα (που βέβαια δε θα οφείλονται στον επαρκέστατο επεξεργαστή που έχεις) απαιτείται η ύπαρξη πλήρους gigabit δικτύου μεταξύ των συσκευών σου δηλαδή του PS3 (που έχει κάρτα gigabit) του PC του router (που πιθανώς συνδέει ως ενδιάμεσος PC και PS3) και όλα αυτά με καλώδιο utp τουλάχιστον κατηγορίας cat5e (αν οι κάρτα του PC και το router υποστηρίζουν) και με ιδιαίτερη προσοχή στην ένωση και των 8 καλωδίων για επίτευξη του 1000Mbits/sec ή για σιγουριά cat6 σε κάθε περίπτωση!!!!

Καλή θέαση!!!
Ευχαριστώ πολύ θα το checkaro και θα σου πω!!!

Last edited by a moderator:
Λοιπόν....μόλις τελείωσα κι εγώ δοκιμή. Παίζω .mkv από εξωτερικό δίσκο συνδεδεμένο στο PC. Η κάρτα μου είναι 1000 ο router όμως 100άρης. Προς το παρόν κανένα σπάσιμο .( Ακολούθησα φυσικά τις προτεινόμενες ρυθμίσεις του φίλου xamurabi.) Θα δοκιμάσω τώρα και με ένα βαρύ .mkv το Serenity να δώ πως παιζει ...Προς το παρόν τα : New in Town και το Driven to kill παιξανε χωρίς κανένα σπάσιμο.

Παιδιά εγώ τον έχω στήσει σε σύστημα με διπύρινο Atom και Windows Home Server. Μου 'δωσε ένας φίλος καμμιά εικοσαριά .mkv, αλλά ένα από αυτά παίζει με σπασίματα και ένα άλλο με σπασίματα μόνο όταν βάζω υπότιτλους. Το δίκτυό μου είναι Gigabit και τα αρχεία αυτά όταν στήνω τον PS3 media server στο άλλο μου pc (με τετραπύρηνο Core 2 και Vista) παίζουν κανονικά στο PS3. Συμπέρασμα: φταίει ο Atom. Είναι μικρούλης μάλλον γι' αυτή τη δουλειά. Μπορούμε να κάνουμε κάποια ρύθμιση για να τον βοηθήσουμε να βγάλει την ανηφόρα;

Παιδιά εγώ τον έχω στήσει σε σύστημα με διπύρινο Atom και Windows Home Server. Μου 'δωσε ένας φίλος καμμιά εικοσαριά .mkv, αλλά ένα από αυτά παίζει με σπασίματα και ένα άλλο με σπασίματα μόνο όταν βάζω υπότιτλους. Το δίκτυό μου είναι Gigabit και τα αρχεία αυτά όταν στήνω τον PS3 media server στο άλλο μου pc (με τετραπύρηνο Core 2 και Vista) παίζουν κανονικά στο PS3. Συμπέρασμα: φταίει ο Atom. Είναι μικρούλης μάλλον γι' αυτή τη δουλειά. Μπορούμε να κάνουμε κάποια ρύθμιση για να τον βοηθήσουμε να βγάλει την ανηφόρα;

Δεν γνωρίζω ακριβώς πια είναι η θέση του επεξεργαστή σου ανάμεσα σε αυτούς που γνωρίζω (Core 2 Duo, Core 2 Quad, Pentium V, Celeron, Athlon κλπ) αλλά νομίζω πως επειδή είναι mobile επεξεργαστής, έχει εξαρχής μειονέκτημα έναντι των άλλων ανάλογων τυπικών "desktop" διπύρηνων.

Για να διαπιστώσεις αν ο επεξεργαστής (η ο τρόπος που τον χρησιμοποιεί το PMS) είναι το πρόβλημα (το πιθανότερο) και όχι κάτι άλλο, παρακολούθησε στο PC σου το status του buffer κατά την αναπαραγωγή του mkv που βλέπεις με σπασίματα. Αν είναι από μηδενικό έως ελάχιστα πάνω από το 1Mb τότε ο επεξεργαστής σου δεν ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του transcoding το οποίο εξάλλου απαιτείται πάντα όταν θέλουμε να βλέπουμε και υπότιτλους στα video μας !!!

Αν παρόλα αυτά το buffer σου είναι μεγάλο και συνεχώς αυξάνει, ενώ έχεις σπασίματα, τότε δεν φταίει ο επεξεργαστής αλλά το δίκτυό σου, το οποίο πάντως από ότι λες είναι gigabit άρα λογικά δεν συμβαίνει στην περίπτωσή σου κάτι τέτοιο!!!

Για να πάρεις το 100% του επεξεργαστή σου πάντως πρέπει να έχεις μερικές ρυθμίσεις ενεργές ανάλογα και με τη μηχανή transcode που χρησιμοποιείς!

Αν χρησιμοποιείς τον Mencoder τότε στο tab transcode settings και στις ρυθμίσεις του Mencoder να έχεις επιλεγμένο το Enhanced multicore support for H264 HD content.

Aν χρησιμοποιείς το ffdshow μέσω του avisynth/Mencoder τότε πρέπει να έχεις την τελευταία έκδοσή του της οποίας ο libavcodec υποστηρίζει πολυπήρυνους επεξεργαστές.

Έχεις πάντα τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσεις το CoreAVC
(μέσω ffdshow μέσω του avisynth/Mencoder και απενεργοποιημένη τη ρύθμιση Η.264 sto video decoder configuration του ffdshow) που έχει άριστη εκμετάλευση των πολυπήρυνων επεξεργαστών και μάλιστα στην τελευταία έκδοσή του υποστηρίζει και CUDA επιτάχυνση των H.264, αν βέβαια έχεις ανάλογη κάρτα γραφικών!!!

Σε κάθε περίπτωση αν δεν πετύχεις σωστή αναπαραγωγή μετά τα παραπάνω τότε επιβεβαιωμένα ο συγκεκριμένος atom δεν καλύπτει τις απαιτήσεις transcoding απαιτητικών HD mkv αρχείων!!!!

Αν χρησιμοποιείς τον Mencoder τότε στο tab transcode settings και στις ρυθμίσεις του Mencoder να έχεις επιλεγμένο το Enhanced multicore support for H264 HD content.

Αυτή η ρύθμιση έλυσε το πρόβλημα, σ' ευχαριστώ φίλε xamurabi...

Διπλοί υπότιτλοι

Καλημέρα σε όλους,

Αυτό είναι το πρώτο μου post και θα ήθελα κάποιος να με βοηθήσει. Μετά από διάφορα settings που έχω κάνει κι εκεί που δεν έβλεπα καθόλου υπότιτλους τώρα τους βλέπω διπλούς, τον ένα πάνω στον άλλο σε όλες τις MKV ταινίες.

Μπορεί κάποιος να βοηθήσει;

Μήπως τρέχεις τον ffdshow με ενεργοποιημένους τους υπότιτλους παράλληλα με το DirectVobsub (vsfilter) -το πράσινο βελάκι στην taskbar?
Για δώσε λίγες διευκρινήσεις σχετικά με τα settings που έχεις κάνει...

Η αλήθεια είναι ότι έχω ενεργοποιημένους τους υπότιτλους στο ffdehow.
Το πράσινο βελάκι στο PMS είναι κατά σειρά προτεραιότητας στο Avisynth/MEcoder - MEcoder - Tsmuxer.

Στο MEcoder έχω τις εξής ρυθμίσεις: Υπότιτλοι ASS/SSA τσεκαρισμένο, Use ASS default style τσεκαρισμένο και επίσης τσεκαρισμένο το "Αυτόματη φόρτωση *.srt/*.sub υποτίτλων με το ίδιο όνομα)
Επίσης στις γλωσσικές προτεραιότητες ήχου/ υποτίτλων το έχω αφήσει κενό.

Απ' ότι θυμάμαι είχα αντιγράψει κι ένα αρχειάκι Vsfilter.dll στο location του VobSub βάσει κάποιων οδηγιών όπου κατά καιρούς διαβάζω.

1)Το πιο σωστό θα ήταν να βάλεις τον MEencoder πρώτο σε σειρά προτεραιότητας. Επέλεξέ τον και με τα μπλε βελάκια μετακίνησέ τον πρώτο και κάνε save. Σύμφωνα με τις οδηγίες του xamurabi ο MEncoder δίνει τα καλύτερα αποτελέσματα στην εικόνα. Αυτό μάλλον θα λύσει και το πρόβλημά σου με τους υπότιτλους γιατί θα τους βλέπεις μέσω MEncoder και δεν θα παρεμβάλονται άλλα φίλτρα (ffdshow-vsfilter).
2)Μπορείς να απενεργοποιήσεις τους υπότιτλους στον ffdshow αλλά αυτό μπορεί να μην σε συμφέρει αν χρησιμοποιείς την συγκεκριμένη μηχανή σε κάποιον player που δουλεύει με φίλτρα Direct show πχ WMPlayer, KMPlayer MPClassic HC.
3)Το αρχειάκι vsfilter αν θυμάμαι καλά πρέπει να το αντιγράψεις στο φάκελο plugins του Avisynth που θα πρέπει να εγκαταστήσεις ξεχωριστά. Το πράσινο βελάκι εννοούσα αν εμφανίζεται στην μπάρα των Windows κάτω δεξιά κατά την αναπαραγωγή του video.
Τέσπα κάνε το πρώτο που σου προτείνω και νομίζω δεν θα έχεις πρόβλημα...

Θα δοκιμάσω και θα σου πω. Μέχρι τότε πάντως θα ήθελα να σε ευχαριστήσω για την καθοδήγηση.-bye-

Καταρχάς ποιά μηχανή transcode χρησιμοποιείς?

Αν χρησιμοποιείς τον Mencoder (σκέτο) τότε δεν χρειάζεσαι το vsfilter το οποίο χρησιμοποιείται ΜΟΝΟ κατά το transcode μέσω CoreAVC ή μέσω ffdshow αλλά χωρίς την χρήση των υποτίτλων που σου δίνει ούτως ή άλλως το ϊδιο το ffdshow!!!

Το έχουμε ξαναπεί πως οι υπότιτλοι είναι μια πονεμένη ιστορία!

Κατά βάση πρέπει να κάνουμε το εξής ανάλογα με τις απαιτήσεις μας.

1. Αν χρησιμοποιούμε τον Mencoder (σκέτο) δεν χρειάζεται ΚΑΝENA άλλο φίλτρο τύπου vsfilter ή ffdshow. To Mencoder από μόνο του είναι υπεραρκετό για να μας εμφανίσει και τους εξωτερικούς αλλά και τους εσωτερικούς υπότιτλους σε όλους τους τύπους αρχείων (avi, divx, mpeg4, mkv κλπ) Το μόνο που πρέπει να προσεχθεί είναι όταν υπάρχουν και οι δύο τύποι υποτίτλων να έχουμε επιλεγμένη μόνο την επιθημητή επιλογή (εσωτερικοί .srt μόνο ή εξωτερικοί ass/ssa μόνο υπότιτλοι) αλλιώς θα βλέπουμε διπλούς υπότιτλους.

2. Αν χρησιμοποιούμε το Avisynth/Mencoder ως μηχανή transcoding τότε νομίζω πως η επιλογή του ffdshow είναι πολύ καλή αλλά δεν αρκεί γιατί για να δούμε ΚΑΙ στα mkv αρχεία πρέπει να έχουμε και το vsfiter. Εδώ τα πράγματα περιπλέκονται και προσωπικά δεν έχω καταλήξει σε ασφαλή συμπεράσματα για το πως μπορεί να ρυθμιστεί σωστά (εννοώ το vsfilter) έσι ώστε να λειτουργούν όλα απροβλημάτιστα.

Γιαυτό αν και το vsfilter έχει πολλά πλεονεκτήματα (εξαιρετική διαχείρηση του τρόπου παρουσίας των υποτίτλων και σε εμφάνιση και στη θέση στην οθόνη) σε σχέση με το ffdshow και πολύ περισσότερο με το Mencoder, τελικά επέλεξα να το "ξηλωσω" και να χρησιμοποιώ μόνο το Mencoder για όλα τα αρχεία!!!

Στην περίπτωσή σου οι διπλοί υπότιτλοι κατά πάσα πιθανότητα οφείλονται στην ταυτόχρονη χρήση περισσοτέρων του ενός τρόπου εμφάνισης υποτίτλων.

Για αρχή θα διέγραφα το vsfilter και θα έσβηνα την επιλογή subtitles στα settings του ffdshow. Στην συνέχεια θα επέλεγα ΜΟΝΟ την εμφάνιση srt μέσω Mencoder!!!

Καλή επιτυχία!!!

Δηλαδή αν κατάλαβα μου προτείνεις να απεγκαταστήσω το ffdshow & Vsfilter, και να δουλέψω μόνο με το MEncoder;

Η αλήθεια είναι τώρα δουλεύοντας το στο Avisynth/MEncoder και απενεργοποιώντας από το ffdhow τους υπότιτλους και έχοντας πειράξει και κάτι άλλο όπου δεν θυμάμαι έχω καταφέρει και έχω κανονικά (μονούς) υπότιτλους.
Για κάποιον λόγο όμως και χωρίς να ξέρω τι έχω πειράξει, ενώ πριν έβλεπα mkv αρχεία πάνω από 4G, τώρα τραβάει κολλήματα στην εικόνα.

Επιμένεις στο MEncoder?

Δεν επιμένω σε τίποτε. Απλά προτείνω μια λύση που σίγουρα θα σε βολέψει!

Δεν χρειάζεται να απεγκαταστήσεις τίποτα. Απλά απενεργοποίησε τους υπότιτλους στο ffdshow και χρησιμοποίησε αποκλειστικά τον Mencoder ως μηχανή transcoding!

Για να μην έχεις κολλήματα σε mkv πρέπει να έχεις κατάλληλο επεξεργαστή και ενσύρματο δίκτυο. Συπληρωματικά κοίτα εδώ για τις κατάλληλες ρυθμίσεις.

Για οτιδήποτε άλλο εδώ είμαστε!

Δεν ξερω για σας αλλά εμένα μου έχει σπάσει τα νεύρα το WLAN με τα κολλήματα...Δοκίμασα διάφορες ρυθμίσεις στο PMS αλλά άκρη δεν βρήκα..

Το router μου ( fritzbox wlan 7140 ) είναι γύρω στα 20 μέτρα ( με τοίχους ανάμεσα κλπ ) απο το PS3.. Λέτε αν το συνδέσω ασύρματα με το PC και το φέρω πιο κοντά στο PS3 ( γύρω στα 10 μέτρα ) να παίζει καλύτερα ;;;

Έχω την αίσθηση πάντως ότι πρέπει να έχει να κάνει και με το firewall του router...Ποιές πόρτες ανοίγουμε στο Port forward και πως ακριβώς;;;Εγώ δήλωσα μια πόρτα στο PMS ( force port of the server ) και από εκεί στο router New port forwarding-other applications-protocol TCP, UDP-from port 50000- to computer pc -το IP address ( την IP του υπολογιστή )..Είναι σωστά έτσι ή κάτι κάνω λάθος;;;Πάντως στην ένδειξη για NAT, μου βγάζει NAT2

Last edited:
Δεν ξερω για σας αλλά εμένα μου έχει σπάσει τα νεύρα το WLAN με τα κολλήματα...Δοκίμασα διάφορες ρυθμίσεις στο PMS αλλά άκρη δεν βρήκα..

Το router μου ( fritzbox wlan 7140 ) είναι γύρω στα 20 μέτρα ( με τοίχους ανάμεσα κλπ ) απο το PS3.. Λέτε αν το συνδέσω ασύρματα με το PC και το φέρω πιο κοντά στο PS3 ( γύρω στα 10 μέτρα ) να παίζει καλύτερα ;;;

Έχω την αίσθηση πάντως ότι πρέπει να έχει να κάνει και με το firewall του router...Ποιές πόρτες ανοίγουμε στο Port forward και πως ακριβώς;;;Εγώ δήλωσα μια πόρτα στο PMS ( force port of the server ) και από εκεί στο router New port forwarding-other applications-protocol TCP, UDP-from port 50000- to computer pc -το IP address ( την IP του υπολογιστή )..Είναι σωστά έτσι ή κάτι κάνω λάθος;;;Πάντως στην ένδειξη για NAT, μου βγάζει NAT2

Προσωπικά δεν συνιστώ την χρήση του WLAN για θέαση video από 720p και επάνω διότι αφενός μεν πρέπει να υποβιβάζουμε την ποιότητα τόσο πολύ έτσι ώστε να είναι εντός των πρακτικών ορίων του bandwidth, αφετέρου η "οροφή" του bandwidth απαγορεύει πρακτικώς την αβίαστη αναπαραγωγή 1080 αρχείων με ένα bitrate της τάξης των 50Mbit/sec!!!

Αν το πρόβλημα που έχεις παρουσιάζεται με την μορφή διακοπτόμενης αναπαραγωγής, ενώ στο status του pms εμφανίζεται γεμάτο το buffer αλλά με bitrate > του 30-40Mbit/sec τότε δυστυχώς το WLAN δεν σε καλύπτει. Ακόμη και αρχεία με χαμηλό bitrate (10-15 Μbit/sec) κατά το transcode "αποκτούν" νέο bitrate που ακόμα και ένα ενσύρματο δίκτυο 10/100 δεν μπορούν να καλύψουν!!!

Αν θες κάνε τον κόπο και πες μας τα χαρακτηριστικά των αρχείων που βλέπεις με κολλήματα (προέκταμα, ανάλυση κλπ) καθώς και τις ρυθμίσεις που έχεις δοκιμάσει στο pms!!!

Last edited:
Να κάνω μία παρέμβαση :offtopic:
Μέχρι σήμερα έβλεπα τις ματρόσκες μου κάνοντας streaming από το pc μέσω PS3.
Χθές έπεσε στα χέρια μου ένα WD. Συνέδεσα το ένα εξωτερικό σκληρό δίσκο και απόλαυσα. Αυτό που είδα και άκουσα από το μικρό δεν είχε καμία σχέση με αυτό που έβλεπα και άκουγα μέχρι τώρα.

Προσωπικά δεν συνιστώ την χρήση του WLAN για θέαση video από 720p και επάνω διότι αφενός μεν πρέπει να υποβιβάζουμε την ποιότητα τόσο πολύ έτσι ώστε να είναι εντός των πρακτικών ορίων του bandwidth, αφετέρου η "οροφή" του bandwidth απαγορεύει πρακτικώς την αβίαστη αναπαραγωγή 1080 αρχείων με ένα bitrate της τάξης των 50Mbit/sec!!!

Αν το πρόβλημα που έχεις παρουσιάζεται με την μορφή διακοπτόμενης αναπαραγωγής, ενώ στο status του pms εμφανίζεται γεμάτο το buffer αλλά με bitrate > του 30-40Mbit/sec τότε δυστυχώς το WLAN δεν σε καλύπτει. Ακόμη και αρχεία με χαμηλό bitrate (10-15 Μbit/sec) κατά το transcode "αποκτούν" νέο bitrate που ακόμα και ένα ενσύρματο δίκτυο 10/100 δεν μπορούν να καλύψουν!!!

Αν θες κάνε τον κόπο και πες μας τα χαρακτηριστικά των αρχείων που βλέπεις με κολλήματα (προέκταμα, ανάλυση κλπ) καθώς και τις ρυθμίσεις που έχεις δοκιμάσει στο pms!!!

Το πρόβλημα παρουσιάζεται με κάθε format video, είτε mpeg2, είτε avi, με ανάλυση 640x480, πόσο μάλλον με transcode HD...

Έκανα ένα τεστ τώρα με avi και έχει κολλήματα πάλι...Στο pms το buffer είναι στο τέρμα 41 Mbit/s , το current bitrate στο 23000 kb/s, το peak bitrate στο 25000 kb/s ενώ το data rate στο router είναι 54 Mbit/s...

Στο pms έχω αλλάξει σχεδόν όλες τις ρυθμίσεις όπως είδα μέσα απο τα posts...Έχω βάλει στο General config> force ip την ip του pc> force port την 50001> force networking έχει 2 επιλογές, έβαλα την ethernet controller...Στο transcoding settings έχω όλα τα default,transcode buffer 400, maximum bandwith 0 kai quality best...Βέβαια τις έχω αλλάξει όλες αλλά πάλι είδα κολλήματα...

Να κάνω μία παρέμβαση :offtopic:
Μέχρι σήμερα έβλεπα τις ματρόσκες μου κάνοντας streaming από το pc μέσω PS3.
Χθές έπεσε στα χέρια μου ένα WD. Συνέδεσα το ένα εξωτερικό σκληρό δίσκο και απόλαυσα. Αυτό που είδα και άκουσα από το μικρό δεν είχε καμία σχέση με αυτό που έβλεπα και άκουγα μέχρι τώρα.

Καλύτερο δηλαδή; Αν ναι, πόσο; Εγώ έχω το WD, αλλά επειδή με έχει ψιλοκουράσει με τα mkv με τα πολλά frames, έλεγα να πάρω ένα 20μετρο καλώδιο ώστε να συνδέσω το PC με το PS3. Δηλαδή δεν αξίζει;

Το πρόβλημα παρουσιάζεται με κάθε format video, είτε mpeg2, είτε avi, με ανάλυση 640x480, πόσο μάλλον με transcode HD...

Έκανα ένα τεστ τώρα με avi και έχει κολλήματα πάλι...Στο pms το buffer είναι στο τέρμα 41 Mbit/s , το current bitrate στο 23000 kb/s, το peak bitrate στο 25000 kb/s ενώ το data rate στο router είναι 54 Mbit/s...

Στο pms έχω αλλάξει σχεδόν όλες τις ρυθμίσεις όπως είδα μέσα απο τα posts...Έχω βάλει στο General config> force ip την ip του pc> force port την 50001> force networking έχει 2 επιλογές, έβαλα την ethernet controller...Στο transcoding settings έχω όλα τα default,transcode buffer 400, maximum bandwith 0 kai quality best...Βέβαια τις έχω αλλάξει όλες αλλά πάλι είδα κολλήματα...

Ή έχεις πολύ αδύναμο σήμα, ή έχεις κάνει κάποιο λάθος στις ρυθμίσεις σου ή ... και τα δύο μαζί!

Κάνε τον εξής έλεγχο με τις παρακάτω ρυθμίσεις:

Αν έχεις πρόβλημα με την σύνδεση μεταξύ PC και PS3 δηλαδή αν δεν βλέπεις στο ΧΜΒ menu του PS3 το χαρακτηριστικό τρίγωνο εικονίδιο του PMS τότε καλώς έχεις τις ρυθμίσεις αυτές στο General configuration αν και θα σου πρότεινα να δοκιμάσεις την σύνδεση με εντελώς κενές αυτές τις ρυθμίσεις (forced interface, ip και port).

Στο transcode settings και συγκεκριμένα στο common transcode settings άσε όπως έχεις το buffer (400) και το βάλε το maximum bandwidth = 25 ή εναλλακτικά 30 για να θέσεις "οροφή" στο transcode bitrate εντός των ορίων του WLAN σου.
Το κρίσιμο είναι πάντως να θέσεις στο mpeg2 video quality settings και να δοκιμάσεις σταδιακά τις παρακάτω ρυθμίσεις (ενθυμούμενος πάντα μετά κάθε αλλαγή να πατάς το εικονίδιο της δισκέτας (save))

keyint=25:vqmax=5:vqmin=2 /* Good quality for HD Wifi Transcoding */

keyint=25:vqmax=7:vqmin=2 /* Medium quality for HD Wifi Transcoding */

keyint=25:vqmax=8:vqmin=3 /* Low quality, Low-end CPU or HD Wifi Transcoding */

keyint=50:vrc_maxrate=40000:vbitrate=24000000:vrc_buf_size=1835 /* TEST */

Το πρώτο μας δίνει καλή ποιότητα σε WIfi ενώ όπως προχωράμε προς τα κάτω έχουμε χειρότερη ποιότητα.

Σε καμία περίπτωση δεν δίνουμε σε WLAN σύνδεση επιλογές σαν τις keyint=1:vqscale=1:vqmin=2 /* Best Quality */ ή την keyint=1:vqscale=1:vqmin=1 /* Lossless Quality, Crazy Bitrate */

ενώ αν έχουμε άριστο σήμα οριακά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την keyint=3:vqscale=2:vqmin=3 /* Good quality */

Προσοχή πρέπει να δώσουμε το εξής: Όσο μειώνουμε την ποιότητα αυξάνουμε και την ανάγκη για υπολογιστική ισχύ στο PC μας γιατί προσπαθώντας να μειώσουμε το bitrate ο επεξεργαστής ζορίζεται περισσότερο.

Έτσι αν δεν έχεις διπήρηνο επεξεργαστή δεν θα τα καταφέρεις στις μεγάλες "μειώσεις" ειδκά των HD αρχείων.

Συμπέρασμα? Η "χρυσή τομή" είναι ένας συνδυασμός κατάλληλης ποιότητας, bitrate και υπολογιστικής ισχύος!!! Μένει μόνο να δοκιμάσεις να την βρείς!!!

Θεωρώ πως πρέπει να δοκιμάσεις πρώτα να επιτύχεις το καλύτερο δυνατό σήμα μεταξύ των δύο συσκευών και κατόπιν να κάνεις τις δοκιμές σου.

Για HD transcoding πάντως απαιτείται κατ´ελάχιστο ενσύρματο δίκτυο 10/100 ενώ για να παίζεις "τα πάντα όλα" gigabit ethernet 1000!!!

Το γεγονός πάντως πως αδυνατείς να δεις και SD αρχεία μάλλον έχει να κάνει με την ποιότητα και την ένταση του ασύρματου σήματος που λαμβάνει το PS3 και πιθανώς να πρέπει να αλλάξεις θέση σε κάποια συσκευή.

Έχε υπόψη σου πως συσκευές όπως βάσεις ασύρματων DECT τηλεφώνων, ασύρματα ακουστικά και διάφορες άλλες ασύρματες συσκευές επηρρεάζουν δραματικά την ποιότητα ασύρματης επικοινωνίας. Προσωπικά όταν μετακίνησα 10 εκατοστα την βάση του τηλεφώνου από την θέση που είχε δίπλα στο PS3 αύξησα το σήμα από 50% σε 90% !!!