Νεος PS3 Media Server

Χμμ...και πως το κάνω αυτό δηλαδή? Μέσα απο το μενού του PMS "Ρυθμίσεις Transcoding"?

Ξέχνα τις ρυθμίσεις του PMS στον υπολογιστή σου (αν και από εκεί μπορείς να ρυθμίσεις τα πάντα)
Πήγαινε την τηλεορασή σου και στο video menu του PMS που βλέπεις στο PS3 υπάρχει το folder με το όνομα #transcode#. Στο folder αυτό έχεις την δυνατότητα να επιλέξεις απευθείας την κωδικοποίηση που επιθυμείς. To όνομα της μηχανής transcode συνοδεύει το όνομα του αρχείου που θέλεις να δεις κάθε φορά!

Έχω δύο ματρόσκες με ξεχωριστό αρχείο υποτίτλων srt. Οι υπότιτλοι εμφανίζονται σ´αυτές τις δύο ταινίες μόνο, "κινέζικα" (@%&^&). Να δοκιμάσω άλλη κωδικοσελίδα υποτίτλων και ποιά;

Έχω δύο ματρόσκες με ξεχωριστό αρχείο υποτίτλων srt. Οι υπότιτλοι εμφανίζονται σ´αυτές τις δύο ταινίες μόνο, "κινέζικα" (@%&^&). Να δοκιμάσω άλλη κωδικοσελίδα υποτίτλων και ποιά;
Έχεις επιλέξει το "cp 1253" στο μενου των υποτίτλων;

Καλημέρα στο forum.-bye-

Την γνώμη σας παιδιά..

Βλέπω ματρόσκα 1080p x264 - Coraline, Home etc- με ξεχωριστό αρχείο .srt αλλά με το ίδιο όνομα μες στον φάκελο. Μετά απο λίγη ώρα αρχίζουν τα σπασίματα στον ήχο και στην εικόνα. Το setup είναι το εξής:
  • Quad Core 9550 2.8, με μνήμη στο PC 6GB και κάρτα Nvidia 8800 GTS.
  • Σύνδεση με PS3 με καλώδιο cat 5a "καρφωμένο" πάνω σε router Speedtouch 585v7.
  • Ρυθμίσεις Transcode, αυτές που προβλέπονται μετά απο διάβασμα στο Thread (best quality, etc)
Αν αγοράσω ενα switch 1000άρι και συνδέσω PS3-->switch-->router-->PC θα βελτιωθεί η κατάσταση λέτε?

Ναι να αγορασεις switch και να βαλεις pc και router πανω στο switch και απο το switch στο PS3 ετσι τα εχω κανει εγω με CAT6 και εχω βρει την ησυχεια μου.
Παιζουν ολα τελεια.

ΟΚ Στάθη, θα δοκιμάσω με switch...Φαντάζομαι 1000άρι είναι προτιμότερο απο 100άρι.

ΟΚ Στάθη, θα δοκιμάσω με switch...Φαντάζομαι 1000άρι είναι προτιμότερο απο 100άρι.

Το Gigabit Ethenet είναι μονόδρομος για αναπαραγωγή 1080p!!

Μπορείς πάντως να χρησιμοποιήσεις και την υπάρχουσας καλωδίωση cat5 αν χρησιμοποιείς και τα 8 καλώδια και αυτά "πατούν" καλά!!! Αν μάλιστα έχεις συνολικά λιγότερο από 100 συνολικά μέτρα καλωδίωσης (το πιθανότερο) κάνεις τη δουλειά σου μια χαρά!!

Προσοχή μόνο η κάρτα δικτύου σου και το switch να χρησιμοποιούν 1000BASE-T και όχι μόνο 1000BASE-TX γιατί στην δεύτερη περίπτωση η καλωδίωσή σου πρεπει να είναι αποκλειστικά cat6!!!

Προσοχή μόνο η κάρτα δικτύου σου και το switch να χρησιμοποιούν 1000BASE-T και όχι μόνο 1000BASE-TX γιατί στην δεύτερη περίπτωση η καλωδίωσή σου πρεπει να είναι αποκλειστικά cat6!!!

Ευχαριστώ για την χρήσιμη πληροφορία..Δεν το ήξερα και φυσικά θα το τσεκάρω. Χρησιμοποιώ καλώδιο cat 5a αγορασμένο απο Public μήκους 15 μέτρων.

Αξίζει να σημειωθεί πως κάνεις απόσβεση το 100άρικο που πρόκειται να δώσεις για την αγορά switch και καλωδίου μόνο και μόνο απο την φοβερή ποιότητα της εικόνας που βλέπουν τα μάτια σου απο ματρόσκα 1080p!
:ernaehrung004:

Ναι να αγορασεις switch και να βαλεις pc και router πανω στο switch και απο το switch στο PS3 ετσι τα εχω κανει εγω με CAT6 και εχω βρει την ησυχεια μου.
Παιζουν ολα τελεια.

Για πιο σωστή δουλειά αγόρασα D-Link DGS-1005D switch και τα έριξα όλα επάνω. Δηλαδή:
PS3-->Switch cat5e (15m)
PC--->Switch cat5e (1m)
Router-->SwitchΜε cat5e (1m)

Σε αρχείο 1080p έχω σπασίματα. Σήμερα θα δοκιμάσω το setup με cat6 15 μέτρων.
Απο την PC ethernet στο switch θέλει κι εκεί cat6?
Να σημειώσω πως δεν έχω κατεβάσει τα προγράμματα CoreAvc, Haali Media splitter κλπ.
Χρειάζονται κι αυτά στον media server ή όχι, για να παίξει απροβλημάτιστα .mkv 1080p

Cheers guys:smile:

Για πιο σωστή δουλειά αγόρασα D-Link DGS-1005D switch και τα έριξα όλα επάνω. Δηλαδή:
PS3-->Switch cat5e (15m)
PC--->Switch cat5e (1m)

Να σημειώσω πως δεν έχω κατεβάσει τα προγράμματα CoreAvc, Haali Media splitter κλπ.
Χρειάζονται κι αυτά στον media server ή όχι, για να παίξει απροβλημάτιστα .mkv 1080p

Cheers guys:smile:

Από ότι κατάλαβα χρησιμοποιείς αποκλειστικά τον Mencoder!

Χρησιμοποίησε αποκλειστικά την τελευταία έκδοση 1.10.625 ή την 1.10.5 αν δεν έχεις την πρώτη!

Τίκαρε την επιλογή για χρήση πολυπήρηνων επεξεργαστών αν δεν το έχεις κάνει και έλεγξε αν ο πολυπήρηνος που χρησιμοποιείς έχει τον σωστό αριθμό πυρήνων δηλωμένο στο PMS.

Κατά την αναπαραγωγή του 1080p παρατήρησε αφενός στο status του PMS σε τι βαθμό είναι ή όχι γεμάτο το buffer, αφετέρου κοίτα στην τηλεόρασή σου το bitrate που σου δίνει κατά την στιγμή των σπασιμάτων!!!

PS3-->Switch cat5e (15m)
PC--->Switch cat5e (1m)

καλημέρα....
είδα ότι το switch είναι gigabit, οπότε συνέδεσε το PS3 και το PC προς το switch με cat6 αλλιώς θα έχεις bottleneck στο PC-switch connection και δεν θα είχε νόημα η όλη δουλειά

Με το setup που έχει ο Δημήτρης το cat5e , με την προϋπόθεση πως έχει σωστά ρυθμισμένο το PMS και πως τα καλώδια αυτά χρησιμοποιούν και τα οκτώ καλωδιάκια τα οποία πατούν καλά στα βίσματα λογικά δεν θα έχει κανένα πρόβλημα. Εξάλλου το cat5e και το cat6 έχουν ασήμαντες διαφορές και λειτουργούν το ίδιο καλά σε μικρά μήκη καλωδίωσης.

Βέβαια για το αγορασμένο 15άμετρο cat5e δεν βάζω το χέρι μου στη φωτιά πως δεν μπορεί να έχει κάποιο πρόβλημα, οπότε κρατώ μια επιφύλαξη!!!

Ο συνδυασμός cat5e και cat6 πρακτικά δεν δημιουργεί "μποτιλιαρίσματα" δεδομένων από τη στιγμή που και τα δύο λειτουργούν όπως πρέπει να λειτουργούν δηλαδή μεταφέρουν τουλάχιστον 1.000 Μbits/sec!!!

Η γνώμη μου είναι να εξανλήσεις Δημήτρη την πιθανότητα να έχεις λάθος software setup (το ευκολότερο) και να προβείς σε αγορά cat6 μόνο όταν είσαι σίγουρος :grandpa:

Με το setup που έχει ο Δημήτρης το cat5e , με την προϋπόθεση πως έχει σωστά ρυθμισμένο το PMS και πως τα καλώδια αυτά χρησιμοποιούν και τα οκτώ καλωδιάκια τα οποία πατούν καλά στα βίσματα λογικά δεν θα έχει κανένα πρόβλημα. Εξάλλου το cat5e και το cat6 έχουν ασήμαντες διαφορές και λειτουργούν το ίδιο καλά σε μικρά μήκη καλωδίωσης.

Βέβαια για το αγορασμένο 15άμετρο cat5e δεν βάζω το χέρι μου στη φωτιά πως δεν μπορεί να έχει κάποιο πρόβλημα, οπότε κρατώ μια επιφύλαξη!!!

Ο συνδυασμός cat5e και cat6 πρακτικά δεν δημιουργεί "μποτιλιαρίσματα" δεδομένων από τη στιγμή που και τα δύο λειτουργούν όπως πρέπει να λειτουργούν δηλαδή μεταφέρουν τουλάχιστον 1.000 Μbits/sec!!!

Η γνώμη μου είναι να εξανλήσεις Δημήτρη την πιθανότητα να έχεις λάθος software setup (το ευκολότερο) και να προβείς σε αγορά cat6 μόνο όταν είσαι σίγουρος :grandpa:

Ευχαριστώ για το reply παιδιά:)

Θα τσεκάρω την έκδοση του Mencoder, θα δω το status σε TV και PMS και θα επανέλθω..
Έχω τικάρει την υποστήριξη πολυπύρηνων.
Φυσικά δεν θέλω ν' αγοράσω άλλα 15 μέτρα καλώδιο..Το cat5e που έχω είναι εταιρίας δηλ. προιόν εργοστασίου. Θα ξανακοιτάξω το software και θα τα πούμε..

Last edited:
Το test έγινε με θέαση του "Home.2009.1080p.BluRay.x264-CLASSiC"
Ο server έχει την έκδοση 1.10.51. Χρησιμοποίησα τον Mencoder ( απο τον φάκελο Transcode).
Οι πυρήνες απο το PC δηλωμένοι (4) η ποιότητα Best Quality και η μέγιστη μνήμη κωδικοποίησης στο 600. Bitrate ήχου στο 640.

Συμβαίνουν τα εξής:
  • Στην οθόνη της τηλεόρασης: Dolby Digital 2ch 48 Khz 381 Kbs 50-60 Mbs. H μπάρα - κατάσταση μνήμης Transcoder - στο PSM σχεδόν όλη μπλέ. Κατάσταση χωρίς κολήματα..
Μετά απο ενα-δυο λεπτά, τα 381 kbs στην τηλεόραση μειώνονται γύρω στα 200 και τα 50-60 Mbs εκτινάσονται στα 300-380 Mbs!
Η μπάρα στον server σχεδόν όλη μπλέ με bitrate 150999kbs και μέγιστο 151781kbs. Κατάσταση με σπασίματα στην εικόνα και στην φωνή.

Μετά απο λίγα δευτερόλεπτα επανέρχεται η κατάσταση στα κανονικά της με τα Mbs να πέφτουν απο 350 σε 50 και την ταινία να κυλάει κανονικά..

Και φυσικά επανέρχεται το "φόρτωμα" κ.ο.κ.
Οπότε η όλη κατάσταση δεν σου επιτρέπει να απολαύσεις 1080p...

Σαν να μπουκώνει ο server-δίκτυο(?) και μετά απο λίγο να επανέρχεται και τούμπαλιν..

Γιατρέ μου, τι λές:frown:

Last edited:
:grandpa:
γκουχου γκουχου εμμμμμμμ το πράγμα δείχνει σοβαρό, και πολύ φοβάμαι πως δεν γλιτώνουμε το χειρουργείο εεεεεεεε ......ήθελα να πω πως μάλλον το δίκτυό σου πράγματι θέλει ξεμπούκωμα.

Λοιπόν πράγματι είναι θέμα bandwidth τελικά.
Αυτά που περιγράφεις δηλώνουν απλά πως ενώ ο υπολογιστής σου στέλνει αβέρτα δεδομένα αυτά στριμώχνονται σε σε κάποιο σημείο εντός του δικτύου σου, είτε αυτό είναι σε κάποιο καλώδιο, είτε και σε κάποια πλακέτα (κάρτα, switch, PS3)

Φαντάζομαι πως έχεις επιλεγμένη την gigabit σύνδεση στο PS3 (μέσω των μενού) και πως δεν υπάρχει κάποιο άλλο θέμα λανθασμένης ρύθμισης της κάρτας δικτύου του PC και βέβαια του switch σου, και υποθέτουμε πως καμία από τις συσκευές σου δεν έχει κανένα hardware πρόβλημα!!

Αν λοιπόν δεν συμβαίνει κάτι από τα παραπάνω τότε μπορεί να φταίει η καλωδίωση. Κάποιο από τα καλώδιά σου είναι προβληματικό. Αν για παράδειγμα ένα καλωδιάκι δεν πατάει σωστά αυτό φτάνει για να φρενάρει το όλο σύστημα. Είπαμε πως ακόμη και το cat5e αρκεί για την δουλειά με την προϋπόθεση πάντως να είναι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ 5e (έχουν δει πολλά τα μάτια μου)!!! Η λύση είναι προφανώς η αντικατάσταση με cat6 που θα σου δουλέψουν σίγουρα!!

Καλό επίσης είναι να μη γίνεται καμιά άλλη διακίνηση δεδομένων κατά την αναπαραγωγή απαιτητικών στο transcoding αρχείων (torrent, παράλληλο streaming)

Τέλος αν θέλεις υποβάθμισε ένα σκαλοπάτι την ποιότητα του transcode.

Με αυτόν τον τρόπο θα ρίξεις σημαντικά το bitrate σε τέτοιο βαθμό που το δίκτυό σου θα μπορεί να διεκπεραιώσει άνετα.

Που ξέρεις.. ίσως η υποβάθμιση αυτή δεν "περνάει" στα μάτια σου και γλιτώσεις και την παραπέρα ταλαιπωρία και το ψάξιμο!!!! -bye-

:grandpa:
Φαντάζομαι πως έχεις επιλεγμένη την gigabit σύνδεση στο PS3 (μέσω των μενού) και πως δεν υπάρχει κάποιο άλλο θέμα λανθασμένης ρύθμισης της κάρτας δικτύου του PC και βέβαια του switch σου, και υποθέτουμε πως καμία από τις συσκευές σου δεν έχει κανένα hardware πρόβλημα!!

Στο PS3 στις ρυθμίσεις σύνδεσης έχω επιλέξει το "automatic". Θα δοκιμάσω το setup με cat6 και βλέπουμε..

ΟΚ, με cat6 παίζει και δεν κολάει!
Φίλος μου καλός - SQL_freak (!) - μου έφτιαξε ενα "χειροποίητο".
Στην TV πατώντας το "options" του PS3 τα kbs σταθερά στα 380 και πιο δίπλα τα Mbs κυμαίνονται απο 60~190 χωρίς όμως να φτάνουν τα 380~390 με το προηγούμενο setup βασισμένο στο καλώδιο cat5a.

Ίσως το καλώδιο cat5a δεκαπέντε μέτρων και 25 να ήταν "μούφα" ή ίσως πράγματι να μην σηκώνει το φορτίο..

Να σημειωθεί πως οι ματρόσκες 1080ρ παίζουν απο εξωτερικό δίσκο WD 1TB Ethernet ο οποίος είναι "καρφωμένος" στο 1000άρι switch.

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας παιδιά και ιδιαιτέρως τον xamurabi:grinning-smiley-043