Νεος PS3 Media Server

Να κάνω μία παρέμβαση :offtopic:
Μέχρι σήμερα έβλεπα τις ματρόσκες μου κάνοντας streaming από το pc μέσω PS3.
Χθές έπεσε στα χέρια μου ένα WD. Συνέδεσα το ένα εξωτερικό σκληρό δίσκο και απόλαυσα. Αυτό που είδα και άκουσα από το μικρό δεν είχε καμία σχέση με αυτό που έβλεπα και άκουγα μέχρι τώρα.

Δεν έχω λόγο να αμφισβητήσω την εμπειρία σου αν και εγώ μέχρι σήμερα δεν έχω κανένα πρόβλημα να βλέπω mkv στο PS3, εκτός αν εννοείς πως τις έβλεπες και εσύ μέσω PMS καλά, αλλά μέσω WD τις βλέπεις πλέον καλύτερα!

Άλλο βέβαια αυτό που περιγράφω παραπάνω και άλλο να είχες πρόβλημα με το PS3 και το PMS ενώ με το WD δεν έχεις!

Την ευχρηστία των εξωτερικών media player κανένας δεν αμφισβήτησε ποτέ!!!

Η χρήση το PS3 ώς media player διαμέσω το PMS δεν είναι απλά ένας τρόπος θέασης multimedia αρχείων στην τηλεόρασή σου αλλά και ένας τρόπος διαχείρισης και αρχειοθέτησης τους ταυτόχρονα. Τα αρχεία σου δεν χρειάζεται να μετακινηθούν από την πηγή τους. Απλά τα καλείς και τα προεπισκοπείς κατά το δοκούν. Καμία άλλη ενέργεια δεν απαιτείται!
Συμπληρωματικά η δυνατότητα του PS3 να διαχειριστεί από το δίκτυο το streaming αρχείων με πολύ υψηλό bitrate (λόγω hardware) του δίνει δυνατότητες, πέρα από αυτές που ο καλύτερος εξωτερικός HDD-Media player θα μπορούσε ποτέ να έχει.

Το μόνο που ξεπερνά και τα εξωτερικά HDD players αλλά και το PS3/PMS ίσως είναι ένα καλοστημένο HTPC αλλά αυτό απαιτεί πολλά περισσότερα για να λειτουργήσει σωστά χωρίς να λάβουμε υπόψη και το κόστος του.

Oι δυνατότητες αυτές πάντως αφορούν μόνο όσους έχουν τη διάθεση να το ψάξουν λίγο παραπάνω και δεν είναι τύποι του κάτσε-βάλε-δες!! Γι´αυτούς, που είναι και οι περισσότεροι άλλωστε, δεν χρειάζεται ούτε ο PMS ούτε το PS3.!! Αρκεί ένα εξωτερικό media player που κάνει άριστα τη δουλειά, αν και μερικές φορές απαιτεί και αυτό παρεμβάσεις μέσω ρυθμίσεων και αναβαθμίσεων!!

Aν όμως κάποιος διαθέτει το PS3 και ένα PC με το κατάλληλο configuration (πολυπύρηνο επεξεργαστή και ενσύρματο δίκτυο) και το PMS ως media server, δεν βλέπω το λόγο να μην ασχοληθεί στήνοντας το δικτυάκι αυτό! Δεν είναι δα και τόσο δύσκολο.

Όσοι το έχουν πετύχει ξέρουν τι εννοώ !!!

Last edited:
Ή έχεις πολύ αδύναμο σήμα, ή έχεις κάνει κάποιο λάθος στις ρυθμίσεις σου ή ... και τα δύο μαζί!

Κάνε τον εξής έλεγχο με τις παρακάτω ρυθμίσεις:

Αν έχεις πρόβλημα με την σύνδεση μεταξύ PC και PS3 δηλαδή αν δεν βλέπεις στο ΧΜΒ menu του PS3 το χαρακτηριστικό τρίγωνο εικονίδιο του PMS τότε καλώς έχεις τις ρυθμίσεις αυτές στο General configuration αν και θα σου πρότεινα να δοκιμάσεις την σύνδεση με εντελώς κενές αυτές τις ρυθμίσεις (forced interface, ip και port).

Στο transcode settings και συγκεκριμένα στο common transcode settings άσε όπως έχεις το buffer (400) και το βάλε το maximum bandwidth = 25 ή εναλλακτικά 30 για να θέσεις "οροφή" στο transcode bitrate εντός των ορίων του WLAN σου.
Το κρίσιμο είναι πάντως να θέσεις στο mpeg2 video quality settings και να δοκιμάσεις σταδιακά τις παρακάτω ρυθμίσεις (ενθυμούμενος πάντα μετά κάθε αλλαγή να πατάς το εικονίδιο της δισκέτας (save))

keyint=25:vqmax=5:vqmin=2 /* Good quality for HD Wifi Transcoding */

keyint=25:vqmax=7:vqmin=2 /* Medium quality for HD Wifi Transcoding */

keyint=25:vqmax=8:vqmin=3 /* Low quality, Low-end CPU or HD Wifi Transcoding */

keyint=50:vrc_maxrate=40000:vbitrate=24000000:vrc_buf_size=1835 /* TEST */

Το πρώτο μας δίνει καλή ποιότητα σε WIfi ενώ όπως προχωράμε προς τα κάτω έχουμε χειρότερη ποιότητα.

Σε καμία περίπτωση δεν δίνουμε σε WLAN σύνδεση επιλογές σαν τις keyint=1:vqscale=1:vqmin=2 /* Best Quality */ ή την keyint=1:vqscale=1:vqmin=1 /* Lossless Quality, Crazy Bitrate */

ενώ αν έχουμε άριστο σήμα οριακά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την keyint=3:vqscale=2:vqmin=3 /* Good quality */

Προσοχή πρέπει να δώσουμε το εξής: Όσο μειώνουμε την ποιότητα αυξάνουμε και την ανάγκη για υπολογιστική ισχύ στο PC μας γιατί προσπαθώντας να μειώσουμε το bitrate ο επεξεργαστής ζορίζεται περισσότερο.

Έτσι αν δεν έχεις διπήρηνο επεξεργαστή δεν θα τα καταφέρεις στις μεγάλες "μειώσεις" ειδκά των HD αρχείων.

Συμπέρασμα? Η "χρυσή τομή" είναι ένας συνδυασμός κατάλληλης ποιότητας, bitrate και υπολογιστικής ισχύος!!! Μένει μόνο να δοκιμάσεις να την βρείς!!!

Θεωρώ πως πρέπει να δοκιμάσεις πρώτα να επιτύχεις το καλύτερο δυνατό σήμα μεταξύ των δύο συσκευών και κατόπιν να κάνεις τις δοκιμές σου.

Για HD transcoding πάντως απαιτείται κατ´ελάχιστο ενσύρματο δίκτυο 10/100 ενώ για να παίζεις "τα πάντα όλα" gigabit ethernet 1000!!!

Το γεγονός πάντως πως αδυνατείς να δεις και SD αρχεία μάλλον έχει να κάνει με την ποιότητα και την ένταση του ασύρματου σήματος που λαμβάνει το PS3 και πιθανώς να πρέπει να αλλάξεις θέση σε κάποια συσκευή.

Έχε υπόψη σου πως συσκευές όπως βάσεις ασύρματων DECT τηλεφώνων, ασύρματα ακουστικά και διάφορες άλλες ασύρματες συσκευές επηρρεάζουν δραματικά την ποιότητα ασύρματης επικοινωνίας. Προσωπικά όταν μετακίνησα 10 εκατοστα την βάση του τηλεφώνου από την θέση που είχε δίπλα στο PS3 αύξησα το σήμα από 50% σε 90% !!!

Σε ευχαριστώ xamurabi για το μεγάλο ενδιαφέρον σου...

Έκανα τις ρυθμίσεις όπως είπες αλλά πάλι έχω κολλήματα ακόμα και σε SD αρχεία...Θα συμφωνήσω μαζί σου ότι υπάρχει απώλεια της ασύρματης σύνδεσης λόγω της μεγάλης απόστασης μεταξύ του PS3 και του ρούτερ...Γι' αυτό και σκέφτομαι να συνδέσω ασύρματα το ρούτερ με το PC και να το φέρω ποιό κοντά στο PS3...Δυστυχώς δεν έχω δυνατότητα ενσύρματης σύνδεσης...Επίσης αυτό που λές για το dect πρέπει να ισχύει γιατί το έχω πάνω στο ρούτερ ( η ΧΟΛ δεν μου δίνει POTS γραμμή, οπότε το έχω αναγκαστικά εκεί )...

Θα ξαναδοκιμάσω πάλι να αλλάξω τις ρυθμίσεις και βλέπουμε...

Έχω το εξής πρόβλημα τελευταία με τον PMS. Κατά την διάρκεια του streeming κάνει reset το PC. Μου το έχει κάνει αρκετές φορές μετά όμως που εγκατέστησα τα ffdshow, haali media spliter και Core AVC codec. Καμία ιδέα;

Έχω το εξής πρόβλημα τελευταία με τον PMS. Κατά την διάρκεια του streeming κάνει reset το PC. Μου το έχει κάνει αρκετές φορές μετά όμως που εγκατέστησα τα ffdshow, haali media spliter και Core AVC codec. Καμία ιδέα;

Προφανώς δεν έχει να κάνει με το PMS αλλά με κάποια από τις παραπάνω εγκαταστάσεις!!! Δοκίμασε να κάνεις stream μόνο με τον Mencoder και άν δεν παρατηρήσεις κάποιο πρόβλημα τότε δοκίμασε ένα -ένα όσα εγκατέστησες μέχρι να απομονώσεις το πρόβλημα.

Εκτός βέβαια και αν συνεχίσεις να έχεις πρόβλημα κα με το Mencoder.

Τότε πιθανώς να υπάρχει κάποιο γενικότερο θέμα με το software που τρέχεις και δεν νομίζω πως η λύση του αφορά το παρόν tread.

Καλή τύχη!!!

αν μπορειτε βρε παιδια να με βοηθησετε: ενω εχω συνδεσει κανονικα το ps3 με το pms οταν παω να βαλω να παιξει μια ταινια μου βγαζει το εξης μηνημα: media server error: a DLNA protocol error (2006) has occured. τι να κανω;

αν μπορειτε βρε παιδια να με βοηθησετε: ενω εχω συνδεσει κανονικα το ps3 με το pms οταν παω να βαλω να παιξει μια ταινια μου βγαζει το εξης μηνημα: media server error: a DLNA protocol error (2006) has occured. τι να κανω;

Το πρόβλημα σου (DLNA protocol error 2006) ταλανίζει πολλούς χρήστες του PS3 και όχι μόνο κατά τη χρήση του PMS!!!

Ψάξε λίγο στο google για αναφορές στο πρόβλημα και δες τις απαντήσεις που δίνουν ορισμένοι στην λύση του προβλήματος.

9 στις 10 φορές αφορά πάντως σε ένα απλό "reset to default" στο PS3!!!

Το πρόβλημα σου (DLNA protocol error 2006) ταλανίζει πολλούς χρήστες του PS3 και όχι μόνο κατά τη χρήση του PMS!!!

Ψάξε λίγο στο google για αναφορές στο πρόβλημα και δες τις απαντήσεις που δίνουν ορισμένοι στην λύση του προβλήματος.

9 στις 10 φορές αφορά πάντως σε ένα απλό "reset to default" στο PS3!!!

εννοεις μαλλον ´restore to defult´. Το εκανα και αυτο 2 φορες αλλα τπτ. Δοκιμασα αρκετες ταινιες και μου βγαζει συνεχεια το ιδιο μνμ. Μονο μια την παιζει κανονικα. Απογοητευτηκα...

εννοεις μαλλον ´restore to defult´. Το εκανα και αυτο 2 φορες αλλα τπτ. Δοκιμασα αρκετες ταινιες και μου βγαζει συνεχεια το ιδιο μνμ. Μονο μια την παιζει κανονικα. Απογοητευτηκα...

Τι firmware έχεις στο PS3?

Καλησπέρα σε όλους,

Γνωρίζει κανείς αν αυξάνονται οι απαιτήσεις σε hardware του PS3MS όταν τρέχει κάτω από windows 7;
Έχω διαβάσει για προβλήματα σε μετάβαση από vista σε win7, ενώ υποτίθεται τα win7 είναι πιο ελαφριά από τα vista...

Καλησπέρα σε όλους,

Γνωρίζει κανείς αν αυξάνονται οι απαιτήσεις σε hardware του PS3MS όταν τρέχει κάτω από windows 7;
Έχω διαβάσει για προβλήματα σε μετάβαση από vista σε win7, ενώ υποτίθεται τα win7 είναι πιο ελαφριά από τα vista...

Λογικά δεν αυξάνονται οι απαιτήσεις σε hardware όταν τρέχεις το PMS κάτω από WIN7 από τη στιγμή που αυτό είναι επαρκές για το ίδιο το λειτουργικό!!!

Εξάλλου το PMS είναι εφαρμογή γραμμένη σε java άρα εξαιρετικά ελαφριά σε απαιτήσεις και κατανάλωση πόρων!!

@lionor

Αν έχεις ορίσει folders μέσα στο PMS τα οποία είναι shared και στα windows δοκίμασε να τα φρεσκάρεις δηλαδή να τα διαγράψεις (εννοώ στο PMS όχι κυριολεκτικά) και να τα ξαναεπιλέξεις. Δοκίμασε να φτιάξεις ένα καθαρό νέο folder στο οποίο να βάλεις ένα αρχείο που έχεις πρόβλημα και το αρχείο που παίζει κανονικά και παρατήρησε τι ακριβώς θα συμβεί!

Το πρόβλημά σου ταλανίζει πολύ κόσμο εδώ και καιρό και δεν έχει απαραίτητα να κάνει με τον PMS αλλά μπορεί να φταίει ο συνδυασμός PS3 και Windows.

@lionor

Αν έχεις ορίσει folders μέσα στο PMS τα οποία είναι shared και στα windows δοκίμασε να τα φρεσκάρεις δηλαδή να τα διαγράψεις (εννοώ στο PMS όχι κυριολεκτικά) και να τα ξαναεπιλέξεις. Δοκίμασε να φτιάξεις ένα καθαρό νέο folder στο οποίο να βάλεις ένα αρχείο που έχεις πρόβλημα και το αρχείο που παίζει κανονικά και παρατήρησε τι ακριβώς θα συμβεί!

Το πρόβλημά σου ταλανίζει πολύ κόσμο εδώ και καιρό και δεν έχει απαραίτητα να κάνει με τον PMS αλλά μπορεί να φταίει ο συνδυασμός PS3 και Windows.[/quote]

επειδη ειμαι και λιγο ´χαζος´ εννοεις να φτιαξω εναν καινουργιο καταλογο και να δω απο κει αν τα παιζει. Το PMS δεν το εχω πειραξει καθολου. Στην τελικη θα κανω ενα format που πιστευω οτι θα δωσει την λυση :)

επειδη ειμαι και λιγο ´χαζος´ εννοεις να φτιαξω εναν καινουργιο καταλογο και να δω απο κει αν τα παιζει. Το PMS δεν το εχω πειραξει καθολου. Στην τελικη θα κανω ενα format που πιστευω οτι θα δωσει την λυση :)

Ακριβώς αυτό εννοώ. Επίσης παρατήρησε τα χαρακτηριστικά των αρχείων που δε σου παίζει, όπως και το αρχείο με το οποίο δεν έχεις πρόβλημα!

Το format ας είναι η τελευταία σου λύση! Μη το κάνουμε πονάει χέρι...κόψει χέρι!!!!

το προβλημα εμφανιζεται κυριως στην αναπαραγωγη βιντεο και οχι τοσο σε φωτο και mp3. Καποια στιγμη επαιξε για μερικα δτρ ενα mkv αλλα σταματησε. Και εκεινο το αρχειο που εδειχνε οτι το παιζει κανονικα τωρα αλλωτε το παιζει και αλλωτε βγαζει το error μυνημα. Καποια στιγμη που θα κανω format ελπιζω να ειναι οκ, δεν βρισκω αλη σιγουρη λυση.

Δεν μπορω να δώ το Home 2009 1080p Bluray x264 -Gaia-Remux μέσω ps3 media server. Ακούω την φωνή αλλά απο εικόνα τίποτα! Αυτό βέβαια μου συμβαίνει για πρώτη φορά. Με παρόμοια αρχεία στο παρελθόν δεν είχα πρόβλημα..

ΥΓ. Ο media server "τρέχει" σε PC Quad Core 9550, 4 GB Ram και το PS3 ειναι καρφωμένο στο router με 15 μέτρα καλώδιο patch cord.

Με εκτίμηση,
Δημήτρης-bye-

Δεν μπορω να δώ το Home 2009 1080p Bluray x264 -Gaia-Remux μέσω ps3 media server. Ακούω την φωνή αλλά απο εικόνα τίποτα! Αυτό βέβαια μου συμβαίνει για πρώτη φορά.

Στο "info" του PS3 τι σου εμφανίζει ως προς το video, Δημήτρη (πχ MPEG2 + bitrate);

Δεν μπορω να δώ το Home 2009 1080p Bluray x264 -Gaia-Remux μέσω ps3 media server. Ακούω την φωνή αλλά απο εικόνα τίποτα! Αυτό βέβαια μου συμβαίνει για πρώτη φορά. Με παρόμοια αρχεία στο παρελθόν δεν είχα πρόβλημα..

ΥΓ. Ο media server "τρέχει" σε PC Quad Core 9550, 4 GB Ram και το PS3 ειναι καρφωμένο στο router με 15 μέτρα καλώδιο patch cord.

Με εκτίμηση,
Δημήτρης-bye-

Αν το αρχείο που αναπαραγάγεις είναι mkv και ακούς φωνή αλλά δεν βλέπεις εικόνα, εφενός μεν μεταφέρεται μέσω tsmuxer χωρίς transcode, αφετέρου το mkv σου είναι 1080p και profile @L5.1 , άρα μη συμβατό με το PS3!!!

Η λύση λοιπόν είναι να υποχρεώσεις το PMS να κάνει transcode το αρχείο μέσω Mencoder (από το #transcode#)! Ο επεξεργαστής που έχεις είναι υπεραρκετός αλλά απαιτείται gigabit ethernet (από το PS3 έως και το PC) για να μην "γονατίσει" το δίκτυο στο πολύ υψηλό bitrate που σίγουρα θα πάρεις κατά το transcode του αρχείου της συγκεκριμένης ταινίας!