τωρα με τα τεστς αντε βρες ακρη.
Εξαρταται και απο το τι αποτελεσμα θα θελει να βγαλει και ο τεστερ ισως.....:slapface:
Πολυ σωστο...
εγω αυτο που παρατηρησα ειναι οτι 9 φορες στις 10 ο φακος κανον η νικον ειναι παντα καλυτερος απο τον αντιστοιχο τριτου κατασκευαστη, αν πιστεψει κανεις τα "επισημα" τεστ....
μονο η χαμηλοτερη τιμη αντισταθμιζει τα πραγματα και οι γνωμες χρηστων σε διαφορα σαιτς. Οποτε περιμενουμε αν και με αυτην την τιμη για μενα εχασε το ενδιαφερον του (προς το παρον).
Καθε γυαλι μεσα σε φακο νικον εχει ακριβη επιστρωση που κανει η νικον με την pentax μαζι σε συνεργασια, η υπολειπες ετεριες αγοραζουνε απο no name ετεριες τα υλικα τους .
Χμμμ ... και οι Zeis - Leica "τρίτες εταιρείες" είναι... σωστα ??
Η Leica δεν είναι τρίτος κατασκευαστής καθώς κατασκευάζει φακούς αποκλειστικά για τις δικές της μηχανές και για τις panasonic.
Τρίτος κατασκευαστής είναι η γαλλική Angenieux....απίθανοι φακοί !
και η coastal optics? Κι αυτή τρίτη εταιρεία είναι, αλλά βγάζει απίθανα οπτικά σε απίθανες τιμές (4000 ευρώ ο 60άρης).
Αν και είμαι εκτός θέματος μήπως θα μπορούσε καποιος να μου εξηγήσει εάν τι σημαίνουν τα αρχικά HSM , EX, DC, DG κλπ στους φακούς Sigma?
Ενδιαφερον αυτο .
Το διαβασες απο καποια αξιοπιστη πηγη ???
Γιατι δυσκολευομαι να πιστεψω οτι οι κορυφαιες σειρες φακων της Olympus και της Canon η ακομα και της Sigma που ολο και ανεβαζει την ποιοτητα της τα τελευταια χρονια αγοραζουν απο noname κατασκευαστες.
Ειδικα η Olympus με ιστορια χρονων σε κατασκευη οπτικων και μικροσκοπιων θα μου εκανε πολυ μεγαλη εντυπωση να εχει τετοια τακτικη. Και με τετοια τιμολογιακη πολιτικη βεβαιως βεβαιως.....
Μαλλον εχουν τα δικα τους εργαστηρια αναπτυξης και κατασκευης οπτικων μερων. Τουλαχιστον ετσι εκαναν παλια.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.