Νέος Sony BRAVIA VPL-HW10

μπαμπη ησουν πολυ αναλυτικος σευχαριστουμε
τωρα μια πληροφορια που ισως γνωριζεται
οι λαμπα του 80 και του 10 ειναι ιδια ακριβως
και η σονυ υποσχεται οτι δεν θα εχει το ιδιο ρυθμο καθοδικης πορειας αλλα πολυ μειωμενο
θα δουμε...........

Με χαρα διαβασα το σχολιο του Μπαμπη που ειναι established (σικ) μελος της παρεας μας,μιας και σε λιγο καιρο θα ειμαι κατοχος του εν λογω προβολεα (ο πρωτος μου !) μεσα απο το powerbuy που γινεται.

500 ευρω
αλλα χαλαρωσε οταν ερθει η ωρα παλι με power buy θα τις παρουμε:flipout::flipout::a0210:
-bye-

σορρυ για το off topic αλλα για οθονη με τριποδα (λογω ιδιομορφιας χωρου και φορητοτητας) η celexon 244x133-αληθεια ποσες ιντσες ειναι ,100" νομιζω ,λεει τιποτα ;

Re: Απάντηση: Νέος Sony BRAVIA VPL-HW10

Το σίγουρο είναι οτι σήμερα, με 1700 Ευρώ περίπου, παίρνεις στο σπίτι σου ΕΙΚΟΝΑΡΑ !!!! :grinning-smiley-043

Πολυ χρησιμο συμπερασμα imho.

Περα απο τα γουστα του καθενος και τις προτιμησεις προς συγκεκριμενη τεχνολογια/σχολη/κατασκευαστη,αυτη τη στιγμη εχουμε τη δυνατοτητα να επιλεξουμε απο ενα πληθος καλων προβολεων,που μπορει ο καθενας να απολαυσει στο χωρο του, σε λογικη τιμη.

Ποσο θα στοιχιζε αραγε ενα μηχανημα με τα specs του 10 ή του BenQ πριν 5 χρονια??
Ποιος φανταζοταν πριν 5 χρονια,οτι το 2008-2009 θα μπορουσαμε με 2 χιλιαρικα, να εχουμε σπιτι μας εικονα που δεν μπορουσαν ουτε να φανταστουν προβολεις εκατομμυριων δραχμων??

ουφ πολυ πενεμα μα πολυ πενεμα
αξιζει να σημειωθουν τα σημαντικα του review

The Sony HW10 is a suitable replacement for the older VPL-VW40. It is incrementally better, but breaks little new ground. This 1080p, 3 panel LCoS projector (SXRD) home theater projector supports Deep Color ans x.v.color, over HDMI, unlike the older model. It also has slightly improved black level performance, and may be a touch sharper.

In fact on one scene, the Sony actually managed to beat my RS1 by a small amount, even though the RS1 does better blacks (it has no dynamic iris), in all but the darkest scenes (where the Sony iris is most effective)

Sony VPL-HW10 Projector: Pros
Extremely good color accuracy after calibration
Excellent black level performance
Very good shadow detail
Very bright, in "best" movie mode
Extensive color control management (called RCP), for the adjustment of individual colors (we do not go this far, in our calibration)
2 HDMI 1.3 inputs with full support for 24 fps, Deep Color, x.v. color, HDMI CEC (control) etc.
No image noise issues, thanks to very good image processing
Good menus
Very good (but not great) placement flexibility with 1.6:1 zoom and plenty of lens shift
A very quiet projector overall, and reasonably quiet even in brightest mode
Good manual, but definitely could have more in-depth explanations for many functions
Good remote control
Very good looking projector - physically
Very good price/performance

Sony VPL-HW10 Projector: Cons
Limited brightness in brightest mode, will tend to limit screen size for those that want to watch HDTV/Sports, with some intentional ambient light
Lamp door is on the bottom, and may not allow the lamp to be changed out, without unmounting the projector, at least with some mounts. From reading the manual, it isn't clear, but Sony's own mount may allow the lamp to be changed, without unmounting. Check with your dealer
Lacks 48, 96/120 fps support - lacks creative frame interpolation. We're still on the fence whether these are significant new features, but it may be something many want, for smoother motion on fast moving scenes and panning.

Καλησπέρα σε όλους.Μιας και μπήκα στο χορο λεω να χορέψω και γώ..Να μη πολυλογώ σε λίγες μέρες θα προβω κι εγω στην αγορά του 10άρη.
Οι αποστάσεις μου προς το παρόν ειναι 3,50 μετρα μείον το χωρο του προβολέα και την οθόνης ενα 2,90 κάτι το σίγουρο.
Θέλω να ρωτήσω πώς σας φαίνεται μέχρι στιγμής το μηχάνημα?
Τί ρυθμίσεις θα χρειαστεί να κάνω?
Και φυσικά τι πανί να επιλέξω για αυτες τις διαστάσεις προβολής??Δε καίγομαι αν θα ειναι ηλεκτρική,αλλα με νοιάζει ναναι καλή.
Συμφέρει να ξεκινήσω διαδικασίες με χρώματα στον τοιχο κτλ?
Τον είδα στο σονυ σεντερ να παίζει και τρελλάθηκα...τωρα τι ρυθμίσεις και πώς...πάντως για πρώτο βήμα στα προβολικά θεωρώ πως ειναι καλή αγορά.

Καλησπέρα σε όλους.Μιας και μπήκα στο χορο λεω να χορέψω και γώ..Να μη πολυλογώ σε λίγες μέρες θα προβω κι εγω στην αγορά του 10άρη.
Οι αποστάσεις μου προς το παρόν ειναι 3,50 μετρα μείον το χωρο του προβολέα και την οθόνης ενα 2,90 κάτι το σίγουρο.
Θέλω να ρωτήσω πώς σας φαίνεται μέχρι στιγμής το μηχάνημα?
Τί ρυθμίσεις θα χρειαστεί να κάνω?
Και φυσικά τι πανί να επιλέξω για αυτες τις διαστάσεις προβολής??Δε καίγομαι αν θα ειναι ηλεκτρική,αλλα με νοιάζει ναναι καλή.
Συμφέρει να ξεκινήσω διαδικασίες με χρώματα στον τοιχο κτλ?
Τον είδα στο σονυ σεντερ να παίζει και τρελλάθηκα...τωρα τι ρυθμίσεις και πώς...πάντως για πρώτο βήμα στα προβολικά θεωρώ πως ειναι καλή αγορά.
Ηλεκτρικο πανι με προεντατηρες οχι βαψιμο-bye-

χθες το βραδυ επιτελους αφου εφτασε και το 4x2 hdmi πηγαμε και βαλαμε διπλα διπλα τον 60 με τον 10
τα αποτελεσματα ισως να μην ειναι και εντελως σωστα αλλα κατα προσεγγιση
αποσταση 4 μετρα οθονη 145" κυρτη ματ νομιζω 30 rad(σαν τη δικια μου στο αβαταρ αλλα διπλασια)
πηγη bdps1e και blu ray κασινο
χεησιμοποιησαμε hdmi 1.3α
ο 10 ειχε 7 ωρες ενω ο 60 230 ωρες

συμπερασματα

ο 10 ειναι ενα κλικ πιο μπροστα σε ολα και το εξηγω

ειναι ελαφρως πιο ευκρινης
εχει καλητερη λιγο κινηση στα 24 αλλα ελαφρως χειροτερη στα 60
τα χρωματα ηταν σαφως καλητερα αλλα οχι με μεγαλη διαφορα(και οι 2 ρυθμιστικαν ως ενα σημειο)
ο 10 ηταν με μικρη διαφορα πιο φωτεινος
ο 60 σε μερικα πλανα ειχε καλητερο πολυ λιγο μαυρο αλλα εχανε κατα κρατος στη λεπτομερεια στα σκοτεινα πλανα.
ο 60 στις ιντσες αυτες επαιζε με δυσκολια στο χαμηλο ενω ο 10 οριακα.
δυστυχως το rcp δεν καταλαβαμε ακριβως πως λειτουργει
διαφορα στον θορυβο που κανουν δεν καταλαβα
το φοκους πολυ δυσκολο να το τελειοποιησουμε κι ομως και ετσι ηταν ελαφρως πιο ευκρινης απο τον 60
τα λενσ σιφτ του δεκα ηταν πολυ καλα σε αισθηση αλλα .......εχαναν λιγο μποσκα
ο 60 αοιγει και κλεινει πιο συντομα ενω ο 10 αργει
δεν ξερω αλλα στα χειρα μου φανηκε πιο βαρυς ο 10
αυτα σε λιγο καιρο θα γινει το ιδιο και με τον 80.

Πιθανότατα ο 60άρης με 230 ώρες να έιχε χάσει το 1/3 απο την φωτεινότητα του... έχει δίκιο ο Babis, έπρεπε να αλλάξετε λάμπα στον 60άρι για να βγάλετε ασφαλή συμπεράσματα.

ξερω απλα κουβεντα να γινεται
δεν καναμε συγκριτικο για να ανακοινοσουμε επισημα οτι ναι ο 10 ειναι καλητερος
απλα δεν εχουμε τι να κανουμε ολη μερα και.......
-bye-

-bye-

Γιαννη προβλεπω να φαγωνεσαι με ολους και με ολα μεχρι να το παρεις το ρημαδι-bye-

-bye-

Ναι φίλε μου αλλά όταν γράφεις
"συμπερασματα
ο 10 ειναι ενα κλικ πιο μπροστα σε ολα και το εξηγω"

και το διαβάζει κάποιος που δεν γνωρίζει τις μεταβολές που φέρνουν οι 230 ώρες
στην λάμπα, εύκολα μπορεί να παρασυρθεί και να καταλήξει και αυτός στα ίδια
λάθος συμπεράσματα με αυτά που εσείς καταλήξατε επειδή δεν έχετε να κάνετε
τίποτα όλη μέρα (όπως εσύ προανέφερες).

δηλαδη αν πω εγω οτι ο 200 χειροτερος απο τον 10 και παρουν ολοι τον 10 εγω θα φταιω?
συγκεντρωσου δεν θελω να πιστευω οτι υπαρχει λογοκρισια

δηλαδη αν πω εγω οτι ο 200 χειροτερος απο τον 10 και παρουν ολοι τον 10 εγω θα φταιω?
συγκεντρωσου δεν θελω να πιστευω οτι υπαρχει λογοκρισια

Αυτό κατάλαβες?

Ps: Το "συγκεντρώσου" και τα λοιπά σε ανθρώπους που γνωρίζεις και έχεις
την άνεση. Οκ?