Νέος Sony BRAVIA VPL-HW10

τζονακο σαν να υπερβαλεις λιγακι...ο 5000 δεν ειναι και του πεταμου βρε αδερφακι μου.Σιγουρα ο sony ειναι ποιο κινηματογραφικος απο τον benq (οπως και ολοι οι sony) αλλα μην τα ισοπεδωνεις ολα ετσι.Να υποθεσω οτι εχεις χασει λιγο τη μπαλα πηγαινοντας απο epson 700αρη σε vw10 (λογικο - καμια σχεση) αλλα ο 5000 εχει εικονα αξιοπρεπη και σιγουρα μπορει να σταθει διπλα στον ανταγωνισμο.Να υποθεσω οτι δεν τον εχεις δει 'στημενο' γιαυτο ειναι τετοια η αποψη σου σωστα?

teg.
κανεις λαθος
πηγα απο 10ht σε epson 700 σε vw60 σε hw10 απο ολους μακραν καλητερος ο τελευταιος

ΥΓ Το τελευταιo και μόνο σοβαρό μειονέκτημα που αναφερει για την αναπαραγωγή γρηγορων σκηνων σε σχέση με την ανάλυση τι ακριβως ειναι?
τρεμούλιασμα στην κινηση στο περίγραμα των αντικειμένων οπως εχω δει σε καποιους DLP κυρίως , ή γενικά πτωση της ποιοτητας πάνω στην κίνηση

Cons:
  • The design looks cheap
  • Remote control looks like an after thought
  • Slight issues with resolution detail on fast moving scenes

Μπορεί κάποιος που τον εχει στημένο να μας το εξηγήσει αυτό;

μπορω.
το πρωτο το αποκλειω γιατι πως αλλιως θα ηταν τοσο φτηνος και αν αυτος που ειναι made in japan ειναι cheap τι να πουν και οι κινεζικοι πλαστικουρες?
το remote το θεωρω κανονικο κανενα προβλημα.
το τριτο δεν το παρατηρησα.
εξαλου ποιος ξερει και αν το τεστ ειναι 100% εγκυρο?
υπαρχουν απειροι παραγοντες.
ακομα και το προβολι τους να ηταν ελατωματικο.
παντως ναι μποσκα στα lens sift εχει αλλα οχι τοσο πολυ οσο οι επσον.
αυτα.
η λεπτομερεια παραμενει ιδια στα ματια μου στις γρηγορες σκηνες οσο μπορει βεβαια.
γενικα παιζει πολυ smooth αν θελετε εικονα πιο ξυραφι βαλτε το sharp στη μεση.
αν κανετα την ψηφιακη διωρθωση συγκλισης τελεια τοτε η ευκρινεια σε απογειωνει

θελετε να πω σε σχεση με τον μπεν 5000?
ειλικρινα...
καμια σχεση.
ενταξει αν μπεν τιμα τα λ7 του οριακα τοτε ο σονυ ειναι σαν να σου τον χαριζουν.

Τζώνυ, είπαμε να το μαμήσουμε... όχι να το ξαπατώσουμε... :grinning-smiley-043

μπαμπη προσωπικη αποψη παντα
ο καθε κατοχος του 5000 μπορει να λεει οτι θελει.
αλλα μην πει καποιος εδω κατι επαναστατικο που στην προκιμενη ειναι αληθεια θα πεσει σχολιο αμεσως.
:grinning-smiley-043-bye-

μπαμπη προσωπικη αποψη παντα
ο καθε κατοχος του 5000 μπορει να λεει οτι θελει.
αλλα μην πει καποιος εδω κατι επαναστατικο που στην προκιμενη ειναι αληθεια θα πεσει σχολιο αμεσως.
:grinning-smiley-043-bye-

Δεν πειράζουν τα σχόλια... Γι' αυτό είμαστε εδώ, forum δεν είμαστε;
Ο καθένας λέει την άποψή του αρκεί να σέβεται και την άποψη του άλλου.
Κατανοώ τον ενθουσιασμό σου με τον 10-άρη αλλά σε βρίσκω λίγο υπερβολικό.
Συμφωνώ οτι ο 10 είναι πάρα πολύ καλό μηχάνημα, αξίζει τα λεφτά του μέχρι δεκάρα, το έχω ξαναγράψει.
Κι ο 5000 όμως είναι εξεραιτικό μηχάνημα, αρκεί να τον δείς να παίζει σωστά γιατί out of the box δεν είναι καλός, μάλλον κακός θα έλεγα. Αυτή την εντύπωση μου έδωσε όταν τον είδα αρύθμιστο.
Και μην κάνεις το λάθος να προσπαθήσεις να τον "σκαλίσεις" και να πείς οτι τον έφτιαξες, θέλει πολύ δουλειά και να ξέρεις τι κάνεις.
Αν όμως ρυθμιστεί σωστά παίζει υπέροχα και σε μιά κόντρα μεταξύ του 10 και του 5000 σε βεβαιώ οτι θα υπάρξουν πάρα πολλοί που θα προτιμήσουν τον δεύτερο.

δεκτο
αλλα πιστευω πως ειναι πολυ καλητερος ο σονυ.
προσωπικη αποψη.

ΝΑΙ και με το παραπανω .
φυσικα ομως οπως ξερετε πρεπει το μηχανιμα και καθε μηχανιμα να το υποστηριζουμε σωστα αν θελουμε να αποδωσει.
τι εννοω?
σωστες ρυθμισεις αν και ειλικρινα παιζει πολυ καλα και ετσι.λιγο το hue και...
σωστο χωρο...αν οχι μαυροι τουλαχιστον σκουροχρωμοι οι τοιχοι..
σωστη πηγη.ps3 πχ
σωστο φοκους.....
κτλπ.
θελετε να πω σε σχεση με τον μπεν 5000?
ειλικρινα...
καμια σχεση.
ενταξει αν μπεν τιμα τα λ7 του οριακα τοτε ο σονυ ειναι σαν να σου τον χαριζουν

σας παρακαλω μην μου την πειτε δεν εχω τπτ υπερ της σονυ τι ειδα λεω.
Διαβάζω τόσες μέρες και να μιλάς με τόσο ενθουσιασμό για τον 10αρη ακόμα και όταν δεν τον είχες δει καν . Απαξιώνεις συνεχώς τον 5000 ενώ ουσιαστικά απ ότι καταλαβαίνω ούτε αυτόν τον έχεις δει η αν τον είδες θα ήταν με λάθος συνθήκες και προφανώς με το παλιό firmware. Εδώ υπάρχουν άνθρωποι σχετικοί , πολύ ποιο σχετικοί από σένα και με πείρα που ούτε που σου περνά απ το μυαλό . Είναι λοιπόν μέγα λάθος να μιλάς κατ’ αυτό τον τρόπο . Το μηχανάκι της Sony που δεν τα έχω δει ακόμα φαντάζομαι πώς είναι ένα τυπικό τίμιο μηχανάκι όπως τόσα αλά που βγαίνουν κατά καιρούς. Απ την πήρα που έχω πιστεύω ότι σε καμία περίπτωση δεν έχει μεγάλες διαφορές απ τον ανταγωνισμό πόσο δε απ τον 5000 που ίσος λέω ίσος να είναι και καλύτερος αφού όλοι μιλάν πώς έχει καλύτερη ευκρίνεια απ τον 10αρη , ίσος καλύτερο ελαφρώς καλύτερο μαύρο, υπερβολικά περισσότερο φως και σαφώς καλύτερη κίνηση . Άρα λοιπόν ποια είναι τα σημεία που υπερέχει τόσο πολύ ο 10ρης και σε κάνει να φτύνεις συνεχώς τον 5000? Θα σε παρακαλέσω την επόμενη φορά να είσαι πιο συγκρατημένος στις εκφράσεις σου . Κι εγώ χαίρομαι όταν παίρνω ένα νέο μηχανάκι και ίσος να το παινέψω και λίγο παραπάνω αλλά δε θα πέσω στη λούμπα του ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠ ΟΛΑ .
Όλα τα παραπάνω στα λέω φιλικά αφού ούτε σε ξέρω ούτε έχω κάτι μαζί σου .
Καλορίζικο το μηχανάκι σου φίλε μου και να το χαρείς όσο δεν πάει και άσε όλα τ’ άλλα να παίζουν όπως θέλουν καλύτερα η χειρότερα

να με εφαγε η λογοκρισια

ειναι δυνατον?
ειπα φιλος

ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΑΠΟΨΗ

αν εσυ εχεις το 5000 οκ.
και φυσικα δεν με ξερεις για να ξερεις τι γνωριζω τι ειδα και τι εχω.
δεν θα το ξαναπω
ειχα τον 60 και τωρα τον 10
ναι ο 10 ειναι καλητερος του 60
για τον 5000 ουτε λογος να ανταγωνιστει με αυτα τα 2

ολα αυτα ειναι προσωπικη αποψη..

σε ευχαριστω αν και δεν το λειτουργω εν αναμονη οθονης και video scaler απεξω,
για οθονη δεν χρειαζεται να πω τι και πως
μονο αυτο
smx pro curve 130" με extreme καμπυλη.
τωρα κανω απλα υπομονη.

θα ελεγα να παω να φαω κατι αλλα εφαγα πριν 2 αυγα χωριατικα
ετσι δεν θα παω για φαι θα παω για σοδα
και ματια εχουμε και προσβαση σε αλλα φορουμ και απο τα λεγομενα καταλαβαινω τι παιζει
ciao ραγκατσι

ακου ο μυρωδιας που εβαζε τον κοσμο να ξεχαντρωνει τοιχους και να αλλαζουν hdmi επειδη δεν ηξερε τι εφταιγε και δεν κλειδωνε σημα σε καποιους οπτομα
γνωστης?
χαχαχαχχα
το αλλο με τον τοτο το ξερετε

το ξερω
εδω πολλοι δεν με καταλαβαινουν η κανουν οτι δεν
εν καιρο ολοι μπαινουν στην σειρα
εν καιρο και συ

Re: Απάντηση: Νέος Sony BRAVIA VPL-HW10

να με εφαγε η λογοκρισια

ειναι δυνατον?
ειπα φιλος

ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΑΠΟΨΗ

αν εσυ εχεις το 5000 οκ.
και φυσικα δεν με ξερεις για να ξερεις τι γνωριζω τι ειδα και τι εχω.
δεν θα το ξαναπω
ειχα τον 60 και τωρα τον 10
ναι ο 10 ειναι καλητερος του 60
για τον 5000 ουτε λογος να ανταγωνιστει με αυτα τα 2

ολα αυτα ειναι προσωπικη αποψη..

σε ευχαριστω αν και δεν το λειτουργω εν αναμονη οθονης και video scaler απεξω,
για οθονη δεν χρειαζεται να πω τι και πως
μονο αυτο
smx pro curve 130" με extreme καμπυλη.
τωρα κανω απλα υπομονη.
Παλι τα ιδια?Φτου και απο την αρχη......Δηλαδη ποσοι πρεπει να στην πουνε για να καταλαβεις οτι εχεις αδικο????????????:BDGBGDB55:

σε τι εχω αδικο?
ειναι υποκειμενικο το αν σε καποιον αρεσει η εικονα με κατωτερη ποιοτητα οπως του b.....
και οτι ειπα ειναι προσωππικη αποψη σε σχεση με τα υπολοιπα προβολια που ειχα

Johny φιλε μου, ειναι γεγονος οτι συμπεριφερεσαι ολιγον τι "οπαδικα" σε σχεση με τον προβολεα που αγορασες, ισως παρασυρμένος και απο τον ενθουσιασμο της ηλικιας σου.
Εγω, επειδη ειδα προσφατα τον 10ρη στο σπιτι του Μιχάλη, μπορω να σου πω οτι εκανες πολυ καλη επιλογη στα λεφτα που διεθεσες.. Οντως, πριν απο μερικα χρονια, θα ηταν αδιανόητο να παρεις τετοια εικονα με τοσο λιγα λεφτα...
Ομως, αν ειχα να επιλεξω μεταξυ αυτου και του BenQ 5000, θα επελεγα τον δευτερο διοτι εχει καλυτερη εικονα στους περισσοτερους τομεις αλλα και τα εργαλεια να τον φερεις αριστα χρωματικα.
Επισης, θεωρω οτι ο 10ρης δεν ειναι καλυτερος του 60ρη τουλαχιστον στον τομεα του μαυρου/contast και φυσικα ειναι αστεια η συγκριση του (ακομα και σε "γονιδιακο" επιπεδο) με τον 200ρη..
Οποτε, απολαυσε το προβολακι σου, αλλα μην διανοηθείς ουτε στιγμη οτι απεκτησες ξαφνικα τον καλυτερο προβολεα του κοσμου.. Αυτο δεν το λενε ουτε ανθρωποι που εχουν χωσει τα 15πλασια απο εσενα για την εικονα τους...