Νέος Sony BRAVIA VPL-HW10

@ Γιώργος,
Ελπίζω να το κάνουν (να απαντήσουν δηλαδή), όπως και σείς άλλωστε... (συντονιστής κατηγορίας με >6000 posts...ουάου)
Να διευκρινήσω λοιπόν τα εξής:
Η "ανάγκη" ήταν να αναβαθμιστώ απο τον Epson TW600 τον οποίο παρεπιπτόντως έδωσα προ μηνών και έμεινα χωρίς βιντεοπροβολέα...
Η "προτίμησή μου" (και με όσα έμαθα στο σχολείο του Forum :grandpa: ) είναι συνάρτηση των χρημάτων που μπορώ να διαθέσω και της ευκολίας τοποθέτησης στο χώρο μου.
Η τεχνολογία SXRD με έλκει περισσότερο, οπότε μια γκάμα απο άλλα αξιολογότατα μηχανήματα, δεν προτιμήθηκαν...
Σας ευχαριστώ για την απάντησή σας η οποία με βοήθησε !

Απάντηση: Re: Νέος Sony BRAVIA VPL-HW10

ΥΓ2 Υπάρχει κάποιος που να πιστεύει οτι θα απογοητευτώ απο την διαφορα των δυο (εκτός του Johny89 που γνωριζω ηδη την αποψη του...)

Μανώλη, πολύ δύσκολο αυτό που ρωτάς... Για να σου απαντήσει κάποιος υπεύθυνα θα πρέπει να σε γνωρίζει, να ξέρει τα γούστα σου.
Εγώ πχ στους μισούς φίλους μου θα έλεγα "δεν κα´νει αυτός για σένα" και στους άλλους μισούς το αντίθετο. Ξέρω τι ζητάνε.
Αν εσύ ζητάς ο προβολέας να "ξυρίζει" σαν LCD τηλεόραση και πολύ φώς, τότε ναί, μπορεί να απογοητευτείς.

Re: Απάντηση: Νέος Sony BRAVIA VPL-HW10

Λοιπόν, στην αρχή ο Τζώνυ μ' εκνεύριζε με τον απόλυτο τρόπο που έγραφε, τώρα τον πάω με 1000...
Έτσι είναι, τρελαμένος... δεχτείτε τον.... :grinning-smiley-043

Κι άμα έχετε άντερα, παίρνουμε έναν 5000 παραμάσχαλα και πάμε Γιάννενα... Συγκριτικό επί τόπου. :grandpa:
Κι όποιος χάσει θα πληρώσει τα κοψίδια στους Λυγγιάδες... (Τζώνυ, έχεις λεφτά αυτή τη περίοδο; :flipout:)

Μπάμπη και γα...μπίπ τις προτάσεις, μέσα με χίλια, γουστάρω εγκρίνω και επαυξάνω!!! Τα Γιάννενα είναι η πόλη που σπούδασα και πέρασα σαν νέος, (όπως κι ο τζώνυ τώρα), τα καλύτερά μου χρόνια, έχοντας ολοζώντανες στην μνήμη μου υπέροχες αναμνήσεις.
Μέσα με χίλια λοιπόν, μετά τις γιορτές βάζω BenQ 5000 και αυτοκίνητο, και επειδή θα χάσει κατά κράτος ο σόνυ-τζώνυ, θα τον κεράσουμε το κρασί της παρηγοριάς ( :BDGBGDB55:). Τα κοψίδια ρεφενέ, και άμα λάχει καλούμε και το κλιμάκιο "Βλαμμένων Βορείου Ελλάδος", προεξάρχοντος του Προέδρου Μελίδη φυσικά, και περνάμε ένα 2ήμερο στα Γιάννενα μούρλια!
Κι αν δεν δεχθεί την κόντρα ο τζόνυ (ή δεν παραδεχθεί την ήττα του σόνυ-τζώνυ), δεν πειράζει, εμείς τον "πάμε" και θα τον κεράσουμε!!! -bye-
Ακούω ...

Φιλικά
Γιώργος Δενδρόπουλος.

@ Ntinos,
Παράλειψή μου να μην αναφέρω την προτίμηση στην LCD - SXRD τεχνολογία.
Το μηχάνημα που αναφέρατε είναι άριστο επίσεις αλλά παρουσιάζει τις "δυσκολίες" που αναφέρει και ο Panosxgr λίγο πιο πάνω...
Σκοπός μου δεν είναι να αντιδικήσω αλλά να ενημερωθώ και μάλλον να καταστείλω τις ανυσηχίες μου για την επικείμενη αγορά... :grinning-smiley-043
Ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σας.

ελατε τα κερναω εγω τα κοκορετσια....ουτως η αλλως αφου ο 10 rulez:flipout:
εχεις παει λυγγιαδες?
απιστευτη θεα.-bye-:grinning-smiley-043
καλη φαση να γνωριστουμε απο κοντα να δειτε ποσοι ειμαστε εδω τρελαμενοι οχι μονο με τους προβολεις στην high παρεα υπαρχουν ατομα που εχουν δωσει 75.000 για ηχο.
-bye-
Λοιπόν, στην αρχή ο Τζώνυ μ' εκνεύριζε με τον απόλυτο τρόπο που έγραφε, τώρα τον πάω με 1000...
Έτσι είναι, τρελαμένος... δεχτείτε τον.... :grinning-smiley-043

Κι άμα έχετε άντερα, παίρνουμε έναν 5000 παραμάσχαλα και πάμε Γιάννενα... Συγκριτικό επί τόπου. :grandpa:
Κι όποιος χάσει θα πληρώσει τα κοψίδια στους Λυγγιάδες... (Τζώνυ, έχεις λεφτά αυτή τη περίοδο; :flipout:)

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Νέος Sony BRAVIA VPL-HW10

ελα αλλα να ξερεις θα κανουμε τεστ μονο σε 2.4/1 :flipout::flipout:
ξεχασα να τον ρωτησω ...
αυριο θα τον ρωτησω που θα παμε για καφε και θα σου πω -bye-
Μπάμπη και γα...μπίπ τις προτάσεις, μέσα με χίλια, γουστάρω εγκρίνω και επαυξάνω!!! Τα Γιάννενα είναι η πόλη που σπούδασα και πέρασα σαν νέος, (όπως κι ο τζώνυ τώρα), τα καλύτερά μου χρόνια, έχοντας ολοζώντανες στην μνήμη μου υπέροχες αναμνήσεις.
Μέσα με χίλια λοιπόν, μετά τις γιορτές βάζω BenQ 5000 και αυτοκίνητο, και επειδή θα χάσει κατά κράτος ο σόνυ-τζώνυ, θα τον κεράσουμε το κρασί της παρηγοριάς ( :BDGBGDB55:). Τα κοψίδια ρεφενέ, και άμα λάχει καλούμε και το κλιμάκιο "Βλαμμένων Βορείου Ελλάδος", προεξάρχοντος του Προέδρου Μελίδη φυσικά, και περνάμε ένα 2ήμερο στα Γιάννενα μούρλια!
Κι αν δεν δεχθεί την κόντρα ο τζόνυ (ή δεν παραδεχθεί την ήττα του σόνυ-τζώνυ), δεν πειράζει, εμείς τον "πάμε" και θα τον κεράσουμε!!! -bye-
Ακούω ...

Φιλικά
Γιώργος Δενδρόπουλος.

Μεσα, για μετα τις γιορτες!
Αλλο που δεν θελουμε για δικαιολογια να "εκδραμουμε"! :D

Έτσι μπράβο, γιαααα ... να βλέπω συμμετοχές σιγά-σιγά!
Ά, και για να μην ξεχνιόμαστε κιόλας, Μανώλη παιδί μου πότε θα ρυθμίσεις τον προβολέα μου, είπαμε, ...όχι να τις "φάμε" από τον σόνυ junior!!! :flipout:\

Φιλικά
Γιώργος.

εχεις παει λυγγιαδες?
απιστευτη θεα.-bye-:grinning-smiley-043

Τζώνυ, απ' όταν ήσουν αγέννητος... -bye-
Τεθωρακισμένος, 8η ΕΜΑ στο Πέραμα. Άλλες 70 φορές για ποδόσφαιρο... Κι άλλες 170 για βόλτα... Από δυτική Ελλάδα κι εγώ... Όχι παγουράς, λίγο πιό κάτω.
Θα σε πάω και Ασπράγγελους να φάς το καλύτερο ραβανί που έχεις φάει στη ζωή σου.
icon12.gif

2-1-2. Service Mode Setting
1. Set the “Status” to “On” in the “Setup” MENU.
2. Close the menu by pressing “Menu” if its displayed.
3. Press the buttons in the following order in 5 seconds:
Enter, Enter, Left, Enter.
4. The message “Do you wish to enter into the
SERVICE MODE? Yes No” will be displayed.
5. Select “Yes”.
n
When leaving the SERVICE MODE, perform item 3.
“Do you wish to return to the USER MODE? Yes No”
will be displayed. Select “Yes”.

εστι μπαινουμε στο κρυφο μενου του 10 .το δοκιμασε κανεις?
εγω οχι γιατι φοβουμαι...

Θα σε πάω και Ασπράγγελους να φάς το καλύτερο ραβανί που έχεις φάει στη ζωή σου.
icon12.gif
Μπάμπη στείλε και προς τα εδώ κάνα ταψάκι αν δεν σου κάνει κόπος....:grinning-smiley-043

Re: Απάντηση: Re: Νέος Sony BRAVIA VPL-HW10

Μανώλη, πολύ δύσκολο αυτό που ρωτάς... Για να σου απαντήσει κάποιος υπεύθυνα θα πρέπει να σε γνωρίζει, να ξέρει τα γούστα σου.
Εγώ πχ στους μισούς φίλους μου θα έλεγα "δεν κα´νει αυτός για σένα" και στους άλλους μισούς το αντίθετο. Ξέρω τι ζητάνε.
Αν εσύ ζητάς ο προβολέας να "ξυρίζει" σαν LCD τηλεόραση και πολύ φώς, τότε ναί, μπορεί να απογοητευτείς.

Φως δεν χρειαζομαι καθόλου θα προβάλω λιγες ιντσες σε σκοτεινο δωματιο αλλα..

Οταν λες όμως ''ξυρίζει'' αναφέρεσαι υποθέτω στο sharpness το οποίο απο οτι ξερω αφορά αφενός την ποιότητά και την ευκρεινια της ιδιας της εικόνας που τελικα καταλήγει σε πιο <<κοφτερα τελειωματα>> και δημιουργεί και λιγο 3D αίσθηση.

Πραγμα που μερικές φορές καταλήγει εκνευριστικό πάντως , γιατι σε κάποιες τηλεοράσεις θυμίζει κατι σαν cartoon οπως το λέω εγω.
Πάντως εγω υπέθετα οτι οι LCD θα ειχαν καλυτερο sharpness λόγω του τρόπου λειτουργιας τους (ξεχωριστο lcd για καθε χρώμα)

Για κάποιον που δεν θα προβάλει μόνο HD υλικό και θα προβάλει και tv ισως ειναι και καλύτερο αυτο , γιατί θα φαίνονται πιο smooth καποιες είκονες που εχουν πολες κακες πληροφοριες

Διορθώστε με γιατι οπως εχω ξαναπεί δεν ειμαι ιδιαίτερα σχετικός :smile:

Μια χαρα τα λες.. με απλο SD ο Sony θα δειχνει καλυτερα...
Με βαση τα παραπανω, ορθως επραξες με την αγορα του 10ρη!

2-1-2. Service Mode Setting
1. Set the “Status” to “On” in the “Setup” MENU.
2. Close the menu by pressing “Menu” if its displayed.
3. Press the buttons in the following order in 5 seconds:
Enter, Enter, Left, Enter.
4. The message “Do you wish to enter into the
SERVICE MODE? Yes No” will be displayed.
5. Select “Yes”.
n
When leaving the SERVICE MODE, perform item 3.
“Do you wish to return to the USER MODE? Yes No”
will be displayed. Select “Yes”.

εστι μπαινουμε στο κρυφο μενου του 10 .το δοκιμασε κανεις?
εγω οχι γιατι φοβουμαι...

Γιάννη μπες αρκεί να μην πειράξεις κάτι.
Επίσης στο τελευταίο μενού έχει την επιλογή να το σώσεις ή να βγεις δίχως να σώσεις τις όποιες επεμβάσεις έχεις κάνει.
Μην πειράξεις το gamma που αφορά την ομοιομορφία αλλά ούτε και τις τιμές ορίων της ίριδας.

Γιάννη μπες αρκεί να μην πειράξεις κάτι.
Επίσης στο τελευταίο μενού έχει την επιλογή να το σώσεις ή να βγεις δίχως να σώσεις τις όποιες επεμβάσεις έχεις κάνει.
Μην πειράξεις το gamma που αφορά την ομοιομορφία αλλά ούτε και τις τιμές ορίων της ίριδας.
Καλοστονα και ας αργησε.Που εισαι συ βρε .....ε????????:BDGBGDB55::BDGBGDB55: