ΝΕΟΣ SONY VPL-HW40ES

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΝΕΟΣ SONY VPL-HW40ES

Μάλλον :)

Δεν μπορω να με φανταστω με JVC. Δεν το χωραει το μυαλο μου :flipout: με ολα τα καταπληκτικα πραγματα που εχω ακουσει. Κανας χωρος που να μπορω να τον δω παιζει? Ξερεις κανεις? Επισης δεν ξερω εαν θα τον βρω διαθεσιμο. Η Avart φαινεται να τον εχει αλλα δεν κανει ατοκες δοσεις οποτε ξεφευγει παρα πολυ.

Εγω έχω ενα Benq w1070 (8 μήνες τωρα)ειναι καλός για τα χρήματα του αλλά δεν έμεινε ικανοποιημένος απο μαυρο και ειναι δύσκολος στη τοποθέτηση έτσι θέλω να πάω σε αναβάθμιση.Ειμαι μεταξύ epson eh tw 9200 και αυτού .Τον 9200 τον έχω δει καλό μαυρο καλό ξεκούραστο 4d και ελαφρύς γυαλιά.Το μείνω ειναι οτι βλέπω για αρκετές βλάβες και αν χαλάσει πάει έξω και περιμένεις .Τον 40αρι δεν τον είδα μου εδειξανν55αρι και μου είπαν οτι εχει τα ίδια χαρακτηριστικά με απουσία όμως ίριδας.Τον είδα καλό μαυρο μου είπαν οτι δεν εχει καλιμπραριστει απλά το 3d με κούρασε με ζάλισε ίσως δεν το είχαν ρυθμίσει καλά και τα γυαλιά άβολα και βαριά .Το περίεργο ειναι οτι δεν μου ειπαν ποσό αντίθεση εχει ούτε έχω βρει πουθενά επίςημα απο τη Sony.Αυτο όμως μπορεί να βρεθεί απο μετρήσεις που γίνονται .Φυσικα ενθουσιάστηκα απο τη τεχνική υποστήριξη που παρέχουν .Εγω τον βρίσκω 1700 και είμαι σε διλημμα σε σχέση πάντα με τον 9200.Απλα με απασχολεί το 3d που ειδα και σε άλλες κριτικές οτι σεντόνια καλό .και κόστος λάμπας που δεν ξέρω .Ο 55αρια με γυαλιά μου τον αφήνουν 2700 Τεχνική υποστήριξη 3 και πάνω απο εβδομάδα αντικατασταση

Εγω έχω ενα Benq w1070 (8 μήνες τωρα)ειναι καλός για τα χρήματα του αλλά δεν έμεινε ικανοποιημένος απο μαυρο και ειναι δύσκολος στη τοποθέτηση έτσι θέλω να πάω σε αναβάθμιση.Ειμαι μεταξύ epson eh tw 9200 και αυτού .Τον 9200 τον έχω δει καλό μαυρο καλό ξεκούραστο 4d και ελαφρύς γυαλιά.Το μείνω ειναι οτι βλέπω για αρκετές βλάβες και αν χαλάσει πάει έξω και περιμένεις .Τον 40αρι δεν τον είδα μου εδειξανν55αρι και μου είπαν οτι εχει τα ίδια χαρακτηριστικά με απουσία όμως ίριδας.Τον είδα καλό μαυρο μου είπαν οτι δεν εχει καλιμπραριστει απλά το 3d με κούρασε με ζάλισε ίσως δεν το είχαν ρυθμίσει καλά και τα γυαλιά άβολα και βαριά .Το περίεργο ειναι οτι δεν μου ειπαν ποσό αντίθεση εχει ούτε έχω βρει πουθενά επίςημα απο τη Sony.Αυτο όμως μπορεί να βρεθεί απο μετρήσεις που γίνονται .Φυσικα ενθουσιάστηκα απο τη τεχνική υποστήριξη που παρέχουν .Εγω τον βρίσκω 1700 και είμαι σε διλημμα σε σχέση πάντα με τον 9200.Απλα με απασχολεί το 3d που ειδα και σε άλλες κριτικές οτι σεντόνια καλό .και κόστος λάμπας που δεν ξέρω . Ο 55αρια με γυαλιά μου τον αφήνουν 2700 Τεχνική υποστήριξη 3 και πάνω απο εβδομάδα αντικατασταση

Λες οτι τον 40αρη τον βρισκεις 1700? Μπορεις να μου στειλεις PM σε ποιο μαγαζι τον βρηκες τοσο? Επισης χωρις παρεξηγηση με μπερδεψε λιγο το μυνημα σου γιατι εχει εκφρασεις που δεν καταλαβαινω πχ "Απλα με απασχολεί το 3d που ειδα και σε άλλες κριτικές οτι σεντόνια καλό". Τι σημαινει "σεντονια καλο"? Δεν ειναι καλο το 3d που ειδες?

Αν θες να δεις αντιθεση και μιλας αγγλικα τσεκαρε το https://www.avforums.com/reviews/ εχει και τους 3(40, 55 9200).

Ευχαριστω.

Εγώ τον 55αρι ειδα ίσως δεν το ρυθμίσετε καλά ,Μου είπαν οτι ειναι σχεδόν ίδιοι εσυ έχεις εμπειρία για τον συγκεκριμένο και σαν επιλογή Sony η epson lcd η τεχνολογία της Sony ?

Εγώ τον 55αρι ειδα ίσως δεν το ρυθμίσετε καλά ,Μου είπαν οτι ειναι σχεδόν ίδιοι εσυ έχεις εμπειρία για τον συγκεκριμένο και σαν επιλογή Sony η epson lcd η τεχνολογία της Sony ?

Απλα ρωτησα που βρηκες τον HW40ES 1700 ευρω, ανεξαρτητως αν τον ειδες. Εγω δεν εχω δει ακομα κανεναν θα παω μαλλον το ΣΚ που ειναι και ανοιχτα Κυριακη λογω εορτων. Απλα εμενα μου εδωσαν τιμη 2000 και οχι 1700. Οποτε εαν εχεις την καλοσυνη να μου πεις πιο μαγαζι σου ειπε τιμη 1700 ευρω για τον 40αρη απλα επειδη κανονικα δεν πρπει να σηζητιουνται τιμες στο φορουμ σου ζητησα να μου το στειλεις σε μηνυμα. Οσο για το 3D θα παω να το δω μονος μου. Σε ευχαριστω ;)

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Επισης οσο αφορα τον Epson δεν τον κατακρινω, απλα επιεδη δουλευω στον χωρο του Customer service/support εχω κολλημα με την καλη πελατειακη υποστηριξη μετα την πωληση και εαν παθει κατι να χασω τον προβολεα μου για ενα μηνα μεχρι να μου τον φτιαξουν απλα κανει τον Epson απαγορευτικο για εμενα. Δεν σημαινει οτι δεν ειναι καλος προβολεας απλα εχω καει τοσες φορες στο παραλθον που προτιμω να δωσω λιγα ευρω παραπανω και να εχω το κεφαλι μου ησυχο. σε λογικα πλαισια ο Εποσν με την ιριδα θα βγαζει καλυτερο μαυρο σε σκοτεινες σκηνες απο οτι ο HW40 αλλα εχω ακουσει τα καλυτερα για τον Sony οπου στην Αγγλια πινουν Cider στο ονομα του.

Δεν μας δίνει λόγο αντίθεσης η Sony έξω αν το ψάξεις λενε οτι δεν εχει κακό μαυρο όσο ο epson ούτε καλό 3d.Το ποιο περίεργο ειναι απο 2300 να μου κόβουν 600 ευρώ κάτι σημαίνει αν πούλαγε δεν θα το καναν αυτο

Δεν μας δίνει λόγο αντίθεσης η Sony έξω αν το ψάξεις λενε οτι δεν εχει κακό μαυρο όσο ο epson ούτε καλό 3d.Το ποιο περίεργο ειναι απο 2300 να μου κόβουν 600 ευρώ κάτι σημαίνει αν πούλαγε δεν θα το καναν αυτο

Στην Ελλαδα δεν πουλαει τιποτα γενικα τα τελευταια χρονια και αυτη την περιοδο υπαρχει στοκ γιατι σε λιγο καιρο θα βγουνε και καινουργια μοντελα. Πιστεψε με στην Ευρωπη τετοια τιμη δεν σου την κανουν με τιποτα. Βεβαια ακομα να μου πεις που τον βρηκεσ 1700 και ανησυχω :furious3:. Στειλε βρε παιδι μου ενα PM για να δω τι θα κανω. Δεν θα το διαφημισω ουτε θα πω οτι ηρθε απο εσενα.

Παντως εγω μονο καλα λογια ακουω για τον 40αρη ειδικα σε Ευρωπη και Αμερικη σε ολα τα μεγαλα φορα που κανουν και reviews και ειδικα για το 3D. Εννοειτε οτι ο Επσον με την ιριδα ειναι πιο σκοτεινος στις σκοτεινες σκηνες αλλα πολλοι χρηστες δεν τους αρεσει η ιριδα. Native contrast o 40αρης εχει καλυτερο απο τον Επσον ακομα και απο τον 55αρη αλλα οχι κατι το φοβερο βεβαια ειδικα σε συγκριση με JVC αλλα αλλο 1700ευρω-2000ευρω και αλλο 2800-3000 που εχει ο Χ35 που τον ψαχνεις με μεγεθυντικο φακο για να τον βρεις.

Περιμενω PM και συντομα γιατι αλλιως :violent-smiley-030:. Χωρις πιεση βεβαια :flipout:

Να σε ρωτήσω σε ποια forums έχεις δει οτι ειναι καλύτερος ο Sony απο τον epson? η σε 3d;Εγω ειδα τον 55αρι σε σχέση με τον epson 9200 ήταν η μέρα με τη νύχτα όχι καλό μαυρο και το 3d του ζαλίζει κ γυαλιά βαρύα.Η τιμή του Sony ειναι ίδια με Ελλάδας απλά το συγκεκριμένο κατάστημα μου έκανε τέτοια έκπτωση .Αυτο που κες για τιμές εξωτερικού ο epson ειναι πολυ ακριβότερος έξω .ΔΕΝ ξέρω αν εχει μηχάνημα τωρα αλλά μη παραμυθιάζετε απο τα ονόματα η benq που πόλοι δν την ξέρουν βάζει καλούς projector.Γιαν ν αρεία καλό Sony θέλεις κάβα 10000.Επιση την έχω ψάξει πολυ στις epson δεν κόβουν τίποτα

Να σε ρωτήσω σε ποια forums έχεις δει οτι ειναι καλύτερος ο Sony απο τον epson? η σε 3d;Εγω ειδα τον 55αρι σε σχέση με τον epson 9200 ήταν η μέρα με τη νύχτα όχι καλό μαυρο και το 3d του ζαλίζει κ γυαλιά βαρύα.Η τιμή του Sony ειναι ίδια με Ελλάδας απλά το συγκεκριμένο κατάστημα μου έκανε τέτοια έκπτωση .Αυτο που κες για τιμές εξωτερικού ο epson ειναι πολυ ακριβότερος έξω .ΔΕΝ ξέρω αν εχει μηχάνημα τωρα αλλά μη παραμυθιάζετε απο τα ονόματα η benq που πόλοι δν την ξέρουν βάζει καλούς projector.Γιαν ν αρεία καλό Sony θέλεις κάβα 10000.Επιση την έχω ψάξει πολυ στις epson δεν κόβουν τίποτα

Μπερδευομαστε. Εγω ειπα οτι η εγγενης αντιθεση του 40αρη που ειναι σχεδον ιδια με τον 55αρη ειναι λιγο καλυτερη του επσον. Σου ειχα παραθεσει και λινκ για να βρεις τα reviews. 40, 55, 9200. Εκει θα δεις μετρησεις για την native αντιθεση δλδ χωρις χρηση ιριδας: "In effect the native performance of the HW40 is essentially the same as the HW55 with the lens wide open, measuring around 6,000:1." Για τον 55αρη ειχαν γραψει "We measured the native contrast ratio at 6,165:1 with the lens wide open" και για τον Επσον "The TW9200 is also capable of producing an excellent contrast ratio, measuring around 5,000:1.Τωρα βεβαια πως ειδες τον 55αρη μαζι με τον 9200 και δεν ειχε καλο μαυρο ο 55αρης, δεν μπορω να το καταλαβω. Ας ζητησεις την ευθυνη σε αυτον που σου τους παρουσιασε που απο οτι φαινεται ηθελε να σου πουλησει τον Επσον οποτε χαντακωσε στις ρυθμισεις τον 55αρη. Αλλιως δεν εξηγειτε αυτο που εγραψες.

Δεν λεω καποιος ειναι καλυτερος απο τον αλλο απλα σχολιασα την αντιθεση χωρις την χρηση ιριδας και οτι ο 40αρης στο 3D "The 3D performance was also excellent, with bright and accurate images that were free of crosstalk. The HW40 was also very quiet, even in its high lamp mode." Επισης μην ξεχναμε οτι σε πολλα σαιτσ ο 40αρης βγηκε ως καλυτερος overall προβολεας τισ περσινης χρονιας με τον Επσον να ακολουθει σχεδον μαζι ισως γιατι ο Επσον στο εξωτερικο ειναι πιο ακριβως και η τιμη του Σονυ να επαιξε καποιο ρολο. Στην σημερινη τιμη που υπαρχει στην Ελλαδα ο Επσον ειναι ο πιο ανταγωνιστικος αλλα εγω δεν μπορω με τιποτα να εμπιστευτω την Επσον οταν θα πρπει να χανω τον προβολεα μου για 1 μηνα καθε φορα που χαλαει ενω η Sony σου λεει 1 εβδομαδα και σου στελνει και κουτι στο σπιτι για να τον παρει και σου τον επιστρεφει φτιαγμενο.

Θα ηθελα εαν πραγματικα ισχυει λοιπον και για τελευταια φορα να σε ρωτησω σε πιο μαγαζι σου ειπαν 1700 ωστε εαν τελικα καταληξω εκει(40αρη), να παω σε αυτο το μαγαζι. Εαν εχεις καποιο προβλημα να μου δωσεις αυτη την απαντησηι μετα απο 4 φορες που σε εχω ρωτησει τοτε λυπαμε για την ενοχληση και δεν σε ξαναρωταω επι του θεματος. Δεν δουλευω για την Σονυ απλα ψαχνω μια καλυτερη τιμη ωστε τα λιγοστα χρηματα που εχω να τους δωσω οσο μεγαλυτερη αξια μπορω. Αν δεν δω μηνυμα στις επομενες ωρες θα υποθεσω οτι δεν θελεις να απαντησεις σε αυτη την ερωτηση η οτι εκανες λαθος , δεκτα και τα δυο σεναρια ;).

Οσο για Benq επειση εχω δει τον 1070 και για εμενα η αντιθεση και ειδικα το μαυρο σε σκοτεινες σκηνες ηταν απογοητευτικο και επισης με επηρεαζει το RBE των DLP προκαλωντας μου ζαλαδες,δεν θελω να μπω στην διαδικασια να κοιταω προβολεις που τελικα δεν θα παρω, χωρις να λεω οτι οι DLP δεν βγαζουν καταπληκτικη και ξυραφι εικονα, γιατι οντως την βγαζουν. Απλα μιας και θα τα σκαω να εχω και καλο μαυρο -bye-.

Last edited:
Μου κες δλδ οτι σε μετρήσεις ο 40 στις ειναι σχεδόν ίδιος με τον 55αρι;Να σε ρωτήσω γιατι στο εξωτερικό ο epson ειναι ακριβότερος στην Ελλάδα χαμηλότερος και Sony ειναι σχεδόν ίδιοι παντού;Εγω εκεί που ειδα τον 55αρι δεν υπήρχε ο epson τα ειδα σε διαφορετικά μαγαζιά μου φάνηκε όρθιο epson είχε καλύτερο μαυρο εξαλου οι εταιρία του δίνει και καλύτερη αντίθεση .Τωρα για τον 55αρι μου είπαν οτι εχει 2 ζευγάρια γυαλιά και ίριδα αυτή ειναι η βασική διαφορά.Γιατιβομως η εταιρία δεν δίνει αντίθεση για τον 40αρι;

Και το 3d στον Sony με ζάλισε μπορεί να ήθελε ρυθμίζεις δεν ξέρω πάντως σε reviews δεν λενε οτι ο 55αρις εχει καλό 3d τρεμοπαίζει λενε τωρα για τεχνική υποστήριξη ναι ειναι καλή η sony

Επίσης Sony λάμπα δίνει μόνο ενα χρόνο εγγύηση και epson παραπάνω και νομίζω οτι το κόστος λάμπας της Sony ειναι πολυ μεγαλύτερο πάντως ναι η epson βγάζει προβλήματα το έχω δει και σε κριτική στο Σκρουτζ .Εσυ ποιον είχες πριν; Πάντως ειμαι σε διλημμα για epson η Sony .Ειναι και δέλεαρ η ασύρματη έκδοση του epson για να μη περνάω καλώδια αλλά δεν ξέρω αν δουλεύει καλά κάπου έχω διαβαςει οτι χάνει κάπου το σήμα .Τωρα ο Benq όχι μαυρο συςτυχως δεν εχει.Τωρα για τι τιμη ΕΣΥ ποτέ λες να τον αγοράσεις;και σε τι χρώμα;Πες μου άμα ειναι να πάρουμε απο εκεί δυο κομμάτια να μας κάνει και καλύτερη τιμη άμα γίνεται σε μένα μου είχε πει οτι μπορώ να τα κανω και σε 6 άτοκες σε ενδιαφέρει να ρωτήσω;

Μου κες δλδ οτι σε μετρήσεις ο 40 στις ειναι σχεδόν ίδιος με τον 55αρι;Να σε ρωτήσω γιατι στο εξωτερικό ο epson ειναι ακριβότερος στην Ελλάδα χαμηλότερος και Sony ειναι σχεδόν ίδιοι παντού;Εγω εκεί που ειδα τον 55αρι δεν υπήρχε ο epson τα ειδα σε διαφορετικά μαγαζιά μου φάνηκε όρθιο epson είχε καλύτερο μαυρο εξαλου οι εταιρία του δίνει και καλύτερη αντίθεση .Τωρα για τον 55αρι μου είπαν οτι εχει 2 ζευγάρια γυαλιά και ίριδα αυτή ειναι η βασική διαφορά.Γιατιβομως η εταιρία δεν δίνει αντίθεση για τον 40αρι;

Και το 3d στον Sony με ζάλισε μπορεί να ήθελε ρυθμίζεις δεν ξέρω πάντως σε reviews δεν λενε οτι ο 55αρις εχει καλό 3d τρεμοπαίζει λενε τωρα για τεχνική υποστήριξη ναι ειναι καλή η sony

Επίσης Sony λάμπα δίνει μόνο ενα χρόνο εγγύηση και epson παραπάνω και νομίζω οτι το κόστος λάμπας της Sony ειναι πολυ μεγαλύτερο πάντως ναι η epson βγάζει προβλήματα το έχω δει και σε κριτική στο Σκρουτζ .Εσυ ποιον είχες πριν; Πάντως ειμαι σε διλημμα για epson η Sony .Ειναι και δέλεαρ η ασύρματη έκδοση του epson για να μη περνάω καλώδια αλλά δεν ξέρω αν δουλεύει καλά κάπου έχω διαβαςει οτι χάνει κάπου το σήμα .Τωρα ο Benq όχι μαυρο συςτυχως δεν εχει.Τωρα για τι τιμη ΕΣΥ ποτέ λες να τον αγοράσεις;και σε τι χρώμα;Πες μου άμα ειναι να πάρουμε απο εκεί δυο κομμάτια να μας κάνει και καλύτερη τιμη άμα γίνεται σε μένα μου είχε πει οτι μπορώ να τα κανω και σε 6 άτοκες σε ενδιαφέρει να ρωτήσω;

Τσαμπα μπερδευεσαι με τιμες, στην Ελλαδα η εμπορικη πολιτικη λογω κρισης ποτε δεν ακολουθει την εμπορικη πολιτικη της Ευρωπης. Αν εισαι μεταξυ του 40αρη και του 9200 και ψαχνεις για την καλυτερη γενικα εικονα, δεν θα υπαρχει ατομο εδω μεσα που δεν θα σου πει να παρεις τον Επσον. Και καλο native και δυναμικο λογω ιριδας που ο 40αρης δεν εχει. Απλα εγω εχω εξηγησει οτι το support της Επσον δεν εχει καμια σχεση με της Σονυ η ποια δινει Εγγύηση : 36 μήνες On Site - Pick up and Return, Εγγύηση λάμπας (μήνες) 12, δλδ ερχεται και στον παιρνει απο τον χωρο σου για 3χρονια. Η Επσον επισης δινει 12μηνες εγγυηση λαμπας, 2 χρονια εγγυηση του προβολεα και την εγγυηση την ζητας απο το μαγαζι που τον αγορασες και την αφηνεις στην "καλοσυνη" του μαγαζατωρα.

Επισης στο 3Δ ο Επσον θα ειναι καλυτερος "αρχικα" και λογω γυαλιων διοτι χρησιμοποιει απο την αρχη RF emitter ενσωματωμενο στον προβολεα, κα γυαλια παινεις οποια θες(εχω κατι φθηνα απο την Samsung τηλεοραση που ειμαι σιγουρος οτι θα δουλεουουν) ενω με τον Sony το ενσωματωμενο emitter ειναι με υπερυθρες και μπορεις να δωσεις εξτρα και να γιορτασεις RF emitter και γυαλια που ειναι εξτρα λεφτα. Αν συγκρινεις ομως 3D και στους δυο με RF τοτε και οι δυο ειναι ισοι και τωρα που το σκεφτομαι αυτην την διαφορα πρεπει να ειδες στο 3D αφου και ο 55αρης με υπερυθρες παιζει.

Οσο για την τιμη αν σου εχουν κανει 1700 τον 40αρη, καλυτερη τιμη δεν θα βρεις ακομα και 20 κομματια να παρεις. Γιαυτο φαγωθηκα να μου πεις πιο μαγαζι σου την εκανε. Ελπιζω να καταφερω να δω τον 40αρη διπλα στον 55αρη για να δω εαν αξιζει η διαφορα της τιμης για την ιριδα στα σκοτεινα.

... και να γιορτασεις RF emitter ....

Να "αγορασεις" εννουσα βεβαιως βεβαιως αλλα αν εχει μεγαλη διαφορα μπορει και να το "γιορτασεις". :guitarist:

40 αρι δίπλα σε 55αρι δεν θα βρεις

Εμένα απλά οι εντυπώσεις μου απο τον 55αρι δεν ήταν καλές πολυ βαριά γυαλιά για 3d και με ζάλισε πολυ μαυρο όχι τόσο αυτά που ειδα συμπίπτουν με αυτά που διάβασα στα reviews .Το δέλεαρ ήταν χαμηλός θόρυβος τιμη και service αλλά και οι Sony βγάζουν θεματάκια .Εχω διαβάσει οτι παιφτει πολυ η φωτεινότητα τους.Εγω να σου πω κάτι έχω έναν benq w1070 αν εξαιρέσεις το μαυρο του δεν νομίζω οτι θα βρω άλλο μηχάνημα value for money οι DLP έχουν πόλοι καλή ευκρίνεια και δεν βγάζουν προβλήματα ούτε θέλουν κάθε λίγο φίλτρα .Εχω καταλάβει οτι οι epson και όλοι Sony βγάζουν θέματα.Αν έπαιρνα πάντως κάτι μάλλον θα πήγαινα σε epson eh tw 9200w.Αν τωρα είχα θέμα με τιμη ίσως πήγαινα στον 40αρι αλλά και πάλι δεν συμφέρει .Πρωτον ο 49αρις δεν εχει δυναμική ίριδα δεν μας δίνει τιμές αντίθεσης δεν εχει τόσο κάθετη και οριζόντια μετατόπισης δεν εχει 2ζευγαρια γυαλιά ούτε παίζουν πάνω απο 400hz και δεν έχουν ασύρματη δικτύωση όποτε περνά στο σπίτι μου καλώδιο hdmi 10μετρα .Αν βάλεις τα παραπάνω κάτω θα δεις οτι συμφέρει o epson .ΠΑΝΩ απο 200e έχουν τα γυαλιά βάλε και το rf transmitter βάλε και την ασύρματη αναπαραγωγή πυ ψάχνω που η Sony τη δίνει πάνω απο 500e.Με βεβαιότητα όμως πήγαινε να δεις τον epson και καπάκι πήγαινε να δεις τον 55αρι και πες μου ειλικρινά εντυπώσεις.Τελος value for money στην Ελλάδα ειναι ο epson γιατι ειναι πολυ φτηνότερος απο το εξωτερικό ενώ έξω τονSony βρίσκεις ίδια τιμη με Ελλάδα.Δεν ειναι λίγο πράγμα να πάρεις μηχάνημα 2000.e ενώ στο εξωτερικό αξίζει πάνω απο 2500

Re: Epson TW-9200

Καλησπερα, πηγα χτες επιτελους και ειδα τον 40αρη και τον 55αρη. Ηθελα κυριως να δω εαν αξιζει η διαφορα στην τιμη λογο ιριδας. Ε, λοιπον δεν μπορω να πω οτι εντυπωσιαστηκα. Ναι πεντακαθαρη εικονα με φοβερα χρωματα out of the box και εικονα ξυραφι ακομα και στα mkv που επαιξα, bluray ηταν καταπληκτικα...αλλα. Το μαυρο τους το βρηκα μετριο. Ο 55 αρης ειχει μια αναιπαισθητη υπεροχη και το μαυρο του με την ιριδα στο full auto ηταν εως καλο. Αλλα το μαυρο που ειδα στον 55αρη θα το περιμενα απο αυτα που ειχα ακουσει για τον 40αρη και τον 55αρη τον περιμενα πολυ καλυτερο. Ο 40αρης το μαυρο του ηταν μετριο αλλα επαιζε πιο ξεκουραστα στο 3D οπου ο 55αρης κουραζε. Και οι δυο επαιζαν χωρις ρυθμισεις στο cinema 1. H ιριδα του 55αρη ηταν απολυτα ησυχη αλλα περιμενα κατι καλυτερο απο επιπεδο μαυρου.

Ισως να εφταιγε το ασπρο πανι και ισως οτι περιμενα για τοσα λεφτα κατι πολυ καλυτερο. Πχ οταν βλεπω ταινια 21:9 περιμενα τις μπαρες να ειναι καταμαυρες(ή καπου εκει) αλλα ηταν προς το γκρι και αυτο με χαλασε, και στους 2. Δεν ξερω εαν πραγματικα αξιζει καποιος να δωσει ενα σκασμο λεφτα τελικα αν δεν παρει κατι που θα τον ικανοποιει απολυτα.

Απο τους 2 μου αρεσε πιο πολυ ο 40αρης. Ιδιο και καλυτερο χρωμα, καλυτερο 3D πεντακαθαρη εικονα και οι 2 αψογη κινηση χωρις κανενα FI. Απολυτη κινηματογραφικη εικονα. Αξιζουν συγχαρητηρια στην SONY απλα περιμενα πολυ καλυτερο μαυρο. Ισως να ειχα δημιουργησει μια λανθασμενη εικονα στο μυαλο μου ή ισως στον χωρο μου να φαινεται καλυτερα, δεν ξερω. Μαλλον θα κοιταξω και τον JVC x35 αν τον βρω πουθενα. Ο Επσον με χαλαει πολυ το service και δεν το διακινδυνευω εκτος εαν ενα μαγζι μου πει οτι εαν σε 1 εβδομαδα δεν ειναι ετοιμος(εαν χαλασει) οτι θα μου δωσει καινουργιο οπως κανει η Sony. Μηπως υπερβαλλω?

Last edited: