ΝΕΟΣ SONY VPL-VW60

dvd player?
νομιζω πως τα dvd player ακομα και αυτα που κανουν upscale δεν υποστηριζουν 24π
αν βαλεις blu ray και ρυθμισεις 1080 24π θα ειναι πολυ πιο μικρο το κακο.
να ξερεις ομως οτι μερικες φορες φταει και η εγγραφη της ταινιας και οχι ο προβολεας

Γεια σας παιδια. Πηρα πριν 1 μηνα ενα VPL-VW60 για το σπιτι μου κι εγω. Στο σαλονι εχω μια τηλεοραση fullHD της philips αρκετα νεο και καλο μοντελο αλλα δε θυμαμαι ονομα. Αυτο που με ενοχλει στον προβολεα λοιπον ειναι οτι οταν η καμερα κανει γρηγορες κινησεις (το λεγομενο panning) η εικονα τρεμοπαιζει. (σαν να γινεται η κινηση διακεκομμενα) Οταν βαλω ομως στην τηλεοραση το ιδιο δισκακι η κινηση ειναι πολυ smoooth. Εχω δοκιμασει με το ιδιο dvd player και στην τηλεοραση και στον προβολεα. η συνδεση ειναι hdmi αλλα και στο composite τα ιδια κανει ο προβολεας..

τι συμβαινει?

Κώστα, καλωσόρισες!

Πες μας για αρχή, η πηγή σου είναι απλό DVD player?
Το υλικό που παίζεις είναι PAL?
Το σήμα που δίνει το DVD player σου στον προβολέα τι χαρακτηριστικά έχει;

Κώστα, καλωσόρισες!

Πες μας για αρχή, η πηγή σου είναι απλό DVD player?
Το υλικό που παίζεις είναι PAL?
Το σήμα που δίνει το DVD player σου στον προβολέα τι χαρακτηριστικά έχει;

Καλησπερα, σαν πηγη εχω το play station 3 με το τελευταιο firmware εχω 2 samsung dvd player και το. Κυριως παιζω με το πλει στεσιον με συνδεση hdmi. Το υλικο που παιζω ειναι pal ταινιες γνησιες αγορασμενες ειτε σε dvd ειτε σε blu ray.

Οταν παιζω λοιπον με το play station dvd χρησημοποιω και το upscale που διαθετει. Οταν παω στο μενου του προβολεα μου γραφει 1080/50p. (δε θα επρεπε να ειναι 24??) Ακομα και με συνδεση αναλογικη composite βλεπω αυτο τo ενοχλητικο motion judder. Δεν ειναι κριμα για ενα τοσο ακριβο μηχανημα?

ευχαριστω πολυ
κωστας

επισης ξεχασα να προσθεσω πως οταν παιζω bluray ο προβολεας δειχνει 1080/24 αλλα τα ιδια χαλια κ εκει... Ακομα και οι τιτλοι ( γραμματα που κυλανε) στο τελος της ταινιας αν τους προσεξεις τρεμοπαιζουν καθως κινουνται

Το να παίζεις στα 1080/50p είναι σωστό για PAL DVDs, όπως και σωστό είναι και το 1080/24p για BluRays.

Τώρα, το τρεμόπαιγμα (judder) είναι και αυτό φυσικό, και δεν μπορείς να κάνει τίποτα για αυτό, τουλάχιστον από το PS3 ή και οποιοδήποτε άλλο player. Υπάρχουν τηλεοράσεις που έχουν αλγόριθμους βελτίωσης της κίνησης, καθώς και προβολείς με αντίστοιχα συστήματα, αλλά δεν υπάρχει (για την ώρα) τέτοιο σύστημα ενσωματωμένο σε player.

Το να παίζεις στα 1080/50p είναι σωστό για PAL DVDs, όπως και σωστό είναι και το 1080/24p για BluRays.

Τώρα, το τρεμόπαιγμα (judder) είναι και αυτό φυσικό, και δεν μπορείς να κάνει τίποτα για αυτό, τουλάχιστον από το PS3 ή και οποιοδήποτε άλλο player. Υπάρχουν τηλεοράσεις που έχουν αλγόριθμους βελτίωσης της κίνησης, καθώς και προβολείς με αντίστοιχα συστήματα, αλλά δεν υπάρχει (για την ώρα) τέτοιο σύστημα ενσωματωμένο σε player.

Η τηλεοραση μου η PHILIPS δεν το κανει καθολου και αυτο ειναι που με παραξενεψε αλλα εχει και το HD NATURAL MOTION FEΑTURE το οποιο βοηθαει πολυ. Τελος παντων, μαλλον θα προτιμησω να πουλησω τον προβολεα και να παρω μια TV στις 52 ιντζες καθως ειναι πολυ ενοχλητικο τουλαχιστο για τα δικα μου ματια..... Ευχαριστω