Είμαι πεπεισμένος ότι ο Γιάννης θα μπορεί να σου προτείνει το κατάλληλο χρώμα, αλλά δεν πιστεύω ότι θα μπορέσεις να το εφαρμόσεις στο σαλόνι σου χωρίς να κάνεις το χώρο μουντό και καταθληπτικό κάποιες ώρες της μέρας όταν δε θα το βλέπει ο ήλιος άμεσα εκτός αν το ψάξεις πολύ με το θέμα φωτισμός με αντίστοιχη επιβάρυνση στους λογαριασμούς ρεύματος.
Νομίζω ότι βάσει του χώρου πρέπει να διαλέξεις μόνος σου την ισορροπία και αυτή να είναι υπέρ της καλής διάθεσης κατά τη χρήση του χώρου και όχι υπέρ της προβολής.
Ανδρέα, το βάψιμο στους τοίχους σίγουρα βοηθάει και μάλιστα πολύ. Η αρχή είναι απλή: Όσο πιο σκούρους τους κάνεις, τόσο καλύτερη εικόνα θα έχεις.
Επειδή, πριν λίγο καιρό ήμουν σε παρόμοιο δίλημμα, αποφάσισα να πάω στη λύση της μαύρης κουρτίνας κατά την βιντεοπροβολή. Δεν γνωρίζω σε σύγκριση Α,Β με μαύρους τοίχους και ταβάνια πως αποδίδει, αλλά έχω την αίσθηση ότι οι κουρτίνες είναι καλύτερες (μπορώ να στο εξηγήσω αναλυτικά αν σε ενδιαφέρει). Το μεγάλο συν της υπόθεσης είναι ότι δεν ''καταστράφηκε'' το δωμάτιο για τις υπόλοιπες ώρες που δεν παρακολουθώ ταινία.
Για το γκρίζο ταβάνι, καμμιά αντίρρηση ασφαλώς.
Το 7047 είναι 200άρι (R=197.94, G=198.32, B=197.31), δηλαδή Ν8 με 0.6 gain. Ο τόνος αυτός είναι κατάλληλος να χρησιμοποιηθεί σε αρκετές περιπτώσεις ως χρώμα για την βασική οθόνη. Θα πρότεινα (αφού πας σε βαψίματα) να χρησιμοποιήσεις κάτι σε πιο σκούρο σαν το 7037 (έχει κέρδος γύρω στο 0.25).
http://www.projectorjunkies.com/βασικές-ρυθμίσεις-και-ρυθμιστικά/
Βάλε και το gamma σου στο 2.4.
Ναι αυτο ακριβως εννοω, θα το δοκιμασω Γιαννη. Αυτο που προτεινεις δεν επηρεαζει σε τιποτα calibration ετσι? Ρωταω γιατι δε θα ηθελα να ξανακανω αυτη την επιπονη διαδικασια!
.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.