Νέος στο χώρο της βιντεοπροβολής ζητώ τη βοήθεια σας!

Στο hdmi καλωδιο (10μ που χρειαζομαι) παιζει ρόλο η ποιότητα του?
Μπορει ένα φθηνο καλώδιο να επηρεάσει αρνητίκα?
Οι τιμες ξεκινανε απο 20-30 και φτανουμε μεχρι....^^^.

Δυστυχως κανεις δεν μπορει να σου πει με σιγουρια ποιο καλωδιο θα κλειδωσει σιγουρα στον δικο σου συνδιασμο πηγης/καλωδιου/μεσου προβολης.
Σιγουρος θα εισαι μονο οταν το δοκιμασεις. Εχουν υπαρξει και περιπτωσεις οπου φθηνοτερα καλωδια κλειδωσαν, ενω ακριβοτερα οχι.
Προσωπικα εχω ενα καλωδιο των 50 ευρω και ενα των 10 ευρω. Και τα δυο κλειδωνουν σωστα. (10μ και τα δυο)

Θα σιγουρευτεις οτι το καλωδιο που θα αγορασεις πρωτα απ'ολα ειναι high speed. (το 1.4 που ελεγαν παλαιοτερα)

Προτιμησε εαν μπορεις καποιο καλωδιο με φεριτη για να μειωνει πιθανες παρεμβολες ή και με επιχρυσα φις για καλυτερη επαφη.
Θα ελεγα οτι ενα καλωδιο σε νορμαλ κατηγορια τιμης (20-30 ευρω) θα σε καλυψει. Δεν νομιζω οτι χρειαζεται να ξοδευτεις ιδιαιτερα.

Αν μπορουσες να δανειστης καποιο φθηνο απο γνωστο ή να ζητησεις απο καποιο καταστημα καποιο καλωδιο φθηνο για δοκιμη θα ηταν οτι καλυτερο.
Δεν νομιζω οτι χρειαζεται να ξοδευτεις με παρα πολυ ακριβα καλωδια.

Πως γίνεται να αλλάξουμε την ίριδα του προβολέα ρε παιδιά ?
Στο service menu μπαίνει κανονικά με το up-down-up-down-up-down αλλά δεν βλέπω κάποια επιλογή-καρτέλα.

Η ίριδα είναι δυναμική, τουτέστιν, δεν μπορείς να την πειράξεις. Ή την έχεις on ή off.

Υπάρχουν κάποιοι τρόποι μέσω κρυφού μενού να την κάνεις κάπως σταθερή σε άλλες τιμές, όμως, καλύτερα να μην βάλεις χέρι αν δεν ξέρεις απολύτως τι κάνεις.

Δε κρατηθηκα και το σκαλισα! Αλλαξα μονο την τιμη του aperture απο 13 σε 8 πραγμα που μου εκλεισε το διαφραγμα απο οτι καταλαβα καθως μειωθηκε και η φωτεινοτητα.
Αυτο που δεν γνωριζω και δεν το πειραξα καθολου, ειναι οι αλλες δυο τιμες το max & min aperture ratio. Μεχρι να καλιμπραριστει ηταν ο μονος τροπος για να δαμασω τη φωτεινοτητα του!

Δεν θελω να γινομαι γραφικος και να επαναλαμβανω τα ιδια, αλλα η κινιματογραφικοτητα του dlp με εντυπωσιασει καθε φορα. Με τις 135'' μετεφερα τη Vmax στο σαλονι μου. Η αισθηση ειναι απιστευτη.

Το μεγαλυτερο προβλημα ομως, που δεν περιμενα οτι θα ειναι σε τετοιο βαθμο, ειναι οι αντανακλασεις του χωρου. Ειδικα το ασπρο ταβανι και το ασπρο πλακακι, χρειαζονται επιγοντως λυση. Χαλι σκουρου χρωματος για το πατωμα και βαψιμο ταβανι ειναι απ τα πρωτα που πρεπει να γινουν.
Γκρι χρωμα τυπου ral 7047 ειναι ικανο να κοψει τις αντανακλασεις η θελει ακομα πιο σκουρο?
Μηπως εχει δοκιμασει κανεις, μη το βαψω και εχουμε παλι το ιδιο αποτελεσμα.

Είμαι πεπεισμένος ότι ο Γιάννης θα μπορεί να σου προτείνει το κατάλληλο χρώμα, αλλά δεν πιστεύω ότι θα μπορέσεις να το εφαρμόσεις στο σαλόνι σου χωρίς να κάνεις το χώρο μουντό και καταθληπτικό κάποιες ώρες της μέρας όταν δε θα το βλέπει ο ήλιος άμεσα εκτός αν το ψάξεις πολύ με το θέμα φωτισμός με αντίστοιχη επιβάρυνση στους λογαριασμούς ρεύματος.
Νομίζω ότι βάσει του χώρου πρέπει να διαλέξεις μόνος σου την ισορροπία και αυτή να είναι υπέρ της καλής διάθεσης κατά τη χρήση του χώρου και όχι υπέρ της προβολής.

Είμαι πεπεισμένος ότι ο Γιάννης θα μπορεί να σου προτείνει το κατάλληλο χρώμα, αλλά δεν πιστεύω ότι θα μπορέσεις να το εφαρμόσεις στο σαλόνι σου χωρίς να κάνεις το χώρο μουντό και καταθληπτικό κάποιες ώρες της μέρας όταν δε θα το βλέπει ο ήλιος άμεσα εκτός αν το ψάξεις πολύ με το θέμα φωτισμός με αντίστοιχη επιβάρυνση στους λογαριασμούς ρεύματος.
Νομίζω ότι βάσει του χώρου πρέπει να διαλέξεις μόνος σου την ισορροπία και αυτή να είναι υπέρ της καλής διάθεσης κατά τη χρήση του χώρου και όχι υπέρ της προβολής.

Εχεις δικιο, αλλα δεν ειναι ακριβως σαλονι, πιο πολυ play room θα ελεγα, συνεπως τα σκουρα χρωματα δεν με πειραζουν και πολυ. Μαυρο δεν θα το εκανα, αλλα ενας συνδυασμος κοκκινο με γκρι νομιζω θα ειχε ωραιο αποτελεσμα. Τον τοιχο που κρεμεται η οθονη και τον αντικριστο κοκκινο, ενω αριστερα δεξια και ταβανι γκρι.

Ανδρέα, το βάψιμο στους τοίχους σίγουρα βοηθάει και μάλιστα πολύ. Η αρχή είναι απλή: Όσο πιο σκούρους τους κάνεις, τόσο καλύτερη εικόνα θα έχεις.

Επειδή, πριν λίγο καιρό ήμουν σε παρόμοιο δίλημμα, αποφάσισα να πάω στη λύση της μαύρης κουρτίνας κατά την βιντεοπροβολή. Δεν γνωρίζω σε σύγκριση Α,Β με μαύρους τοίχους και ταβάνια πως αποδίδει, αλλά έχω την αίσθηση ότι οι κουρτίνες είναι καλύτερες (μπορώ να στο εξηγήσω αναλυτικά αν σε ενδιαφέρει). Το μεγάλο συν της υπόθεσης είναι ότι δεν ''καταστράφηκε'' το δωμάτιο για τις υπόλοιπες ώρες που δεν παρακολουθώ ταινία.

Για το γκρίζο ταβάνι, καμμιά αντίρρηση ασφαλώς.

Re: Απάντηση: Νέος στο χώρο της βιντεοπροβολής ζητώ τη βοήθεια σας!

Ανδρέα, το βάψιμο στους τοίχους σίγουρα βοηθάει και μάλιστα πολύ. Η αρχή είναι απλή: Όσο πιο σκούρους τους κάνεις, τόσο καλύτερη εικόνα θα έχεις.

Επειδή, πριν λίγο καιρό ήμουν σε παρόμοιο δίλημμα, αποφάσισα να πάω στη λύση της μαύρης κουρτίνας κατά την βιντεοπροβολή. Δεν γνωρίζω σε σύγκριση Α,Β με μαύρους τοίχους και ταβάνια πως αποδίδει, αλλά έχω την αίσθηση ότι οι κουρτίνες είναι καλύτερες (μπορώ να στο εξηγήσω αναλυτικά αν σε ενδιαφέρει). Το μεγάλο συν της υπόθεσης είναι ότι δεν ''καταστράφηκε'' το δωμάτιο για τις υπόλοιπες ώρες που δεν παρακολουθώ ταινία.

Για το γκρίζο ταβάνι, καμμιά αντίρρηση ασφαλώς.

Το Σαββάτο θα βγουν τα πινελα, ειμαι περιεργος να δω το αποτελεσμα! Το γκρι που εχω επιλεξει δεν ειναι πολυ σκουρο, αν δεις μια ραλιερα, το 7047 ειναι μια μεση λυση, αλλα σιγουρα πολυ καλυτερο απο ασπρο.

Γιαννη, μεχρι να γραψει καποιες ωρες η λαμπα και να καλιμπραριστει ο προβολεας, υπαρχουν καποιες αλλαγες σε settings που μπορω να κανω για να απομακρυνω αυτο το ελαφρυ πεπλο που εχω στην εικονα? (αυτη τη στιγμη ειναι out of the box)

Το 7047 είναι 200άρι (R=197.94, G=198.32, B=197.31), δηλαδή Ν8 με 0.6 gain. Ο τόνος αυτός είναι κατάλληλος να χρησιμοποιηθεί σε αρκετές περιπτώσεις ως χρώμα για την βασική οθόνη. Θα πρότεινα (αφού πας σε βαψίματα) να χρησιμοποιήσεις κάτι σε πιο σκούρο σαν το 7037 (έχει κέρδος γύρω στο 0.25).

http://www.projectorjunkies.com/βασικές-ρυθμίσεις-και-ρυθμιστικά/

Βάλε και το gamma σου στο 2.4.

Re: Απάντηση: Νέος στο χώρο της βιντεοπροβολής ζητώ τη βοήθεια σας!

Το 7047 είναι 200άρι (R=197.94, G=198.32, B=197.31), δηλαδή Ν8 με 0.6 gain. Ο τόνος αυτός είναι κατάλληλος να χρησιμοποιηθεί σε αρκετές περιπτώσεις ως χρώμα για την βασική οθόνη. Θα πρότεινα (αφού πας σε βαψίματα) να χρησιμοποιήσεις κάτι σε πιο σκούρο σαν το 7037 (έχει κέρδος γύρω στο 0.25).

http://www.projectorjunkies.com/βασικές-ρυθμίσεις-και-ρυθμιστικά/

Βάλε και το gamma σου στο 2.4.

Σε επικοινωνια που ειχα χθες με τον warewolf73, τον οποιο και ευχαριστω πολυ, με βοηθησε αρκετα με settings για να απομακρυνο αρκετα το ελαφρυ πελπο που ειχα. Πιστευω οτι μετα και το καλιμπραρισμα θα ερθει ακριβως εκει που πρεπει, αν και ετσι οπως ειναι μου αρεσει αρκετα!

Γιαννη εχεις δικιο, εκ παραδρομης εγραψα λαθος 7047, το 7037 ηθελα να να γραψω. Επλιζω στο σκοταδι να ειναι σκουρο αρκετα και να κοβει αντανακλασεις.

Γειά σας, να ρωτήσω κάτι και εγώ;! :smile:

Υπάρχει κανένας οικονομικός προτζέκτορας Full-HD ο οποίος να έχει και Ethernet ?

(Sent from Xperia Z2 tablet)

Δεν τα πηγαίνει άσχημα το προβόλι:

1X6PoUH.jpg

w8pse98.jpg

Μετα το calibration που καναμε με τον Βασιλη στον 7500, δε πιστευα στα ματια μου. Τρομερη διαφορα! Τα χρωματα, το μαυρο, η εικονα εγινε πιο δυναμικη. Οπου δε υπαρχουν σκηνες με χρωματα, νομιζεις οτι η οθονη θα παρει φωτια!
Ισως ακουγομαι υπερβολικος αλλα μονο ετσι μπορω να περιγραψω το ποσο ικανοποιημενος ειμαι απο αυτο το αποτελεσμα!

Αυτο που με απογοητευει ειναι η δυναμικη ιριδα, η οποια ναι μεν σε σκηνες που κυριαρχει το μαυρο βοηθαει αρκετα, αλλα σε ημιφοτεινες σκηνες καποιες φορες εχει την ταση να υπερφωτιζει, και αυτο μας χαλαγε πολυ! Αποφασισαμε να μην τη χρησιμοποιουμε, θυσιαζοντας λιγο το μαυρο.

Θα το ξαναδω βεβαια και σε αλλες ταινιες γτ οι δοκιμες προς το παρον δεν ειναι πολλες!

Αντρεα αν εννοεις το boost της δυναμικης ιριδας οταν ανεβαζει την φωτεινοτητα στα φωτεινα σημεια, θα σου προτεινα να επαναφερεις τις ρυθμισεις της δυναμικης και να την ξαναπας στο 12 απο το 8 οπου ειχες βαλει το min aperture.
Ισως ετσι διορθωθει λιγακι αυτο που σε ενοχλει.

Ναι αυτο ακριβως εννοω, θα το δοκιμασω Γιαννη. Αυτο που προτεινεις δεν επηρεαζει σε τιποτα calibration ετσι? Ρωταω γιατι δε θα ηθελα να ξανακανω αυτη την επιπονη διαδικασια!

Το περιεργο ειναι οτι αν πειραξεις το gamma, π.χ απο 2,4 σε 2,2 και το ξαναεπαναφερεις στο 2,4 χαλαει αυτη η χρωματικη ισορροπια που τον εχουμε φερει. Αυτο το λεω βαση των ενδειξεων που μας εδινε το σπεκτοφωτομετρο.

Απάντηση: Re: Νέος στο χώρο της βιντεοπροβολής ζητώ τη βοήθεια σας!

Ναι αυτο ακριβως εννοω, θα το δοκιμασω Γιαννη. Αυτο που προτεινεις δεν επηρεαζει σε τιποτα calibration ετσι? Ρωταω γιατι δε θα ηθελα να ξανακανω αυτη την επιπονη διαδικασια!

.

Oχι, απο την στιγμη που καλιμπραρισες με την δυναμικη ιριδα απενεργοποιημενη. Αν θυμαμαι καλα, το min/max aperture εργοστασιακα ειναι 12/75.

Οποτε, απενεργοποιεις την δυναμικη ιριδα, υστερα μπαινεις στο service menu και βαζεις τις παραπανω τιμες.
(λογικα μονο το Min, μιας και το max νομιζω δεν το ειχες αλλαξει.)
Βγαινοντας απο το service menu, επαναενεργοποιεις την δυναμικη και βλεπεις το αποτελεσμα.

Να θεωρησω οτι εκτος απο τα χρωματα κλπ, με το καλιμπραρισμα εξαφανιστηκε και το πεπλο που σε ενοχλουσε, που προφανως οφειλοταν στο gamma. ?

Ναι εφυγε το πεπλο. Γιαννη, για να κοντρολαρουμε το φως στα 16 fl εχουμε βαλει σταθερη ιριδα στην τιμη 11. Αν ενεργοποιησω τη δυναμικη τι γινεται σ αυτη την περιπτωση?