Νέος στον χώρο ζητάει τα φώτα σας .

Να υποθέσω ότι ο Παναγιώτης "έμπλεξε" περισσότερο πλέον απ' ότι στην αρχή;!
Δυστυχώς όμως είναι από τις πιο αναμενόμενες εξελίξεις σε αυτό το χώρο! Μπλέκεις όταν δεν έχεις προλάβει να έχεις κάνει κτήμα σου, ικανό ποσό γνώσεων του χώρου. Και το λέω από τελείως προσωπικό μου δείγμα.

Ο Παναγιώτης πρακτικά ζητά κάποιες πολύ πιο συγκεκριμένες απαντήσεις για να βοηθηθεί να πάρει ευκολότερα μια κρίσιμη (οικονομικά τουλάχιστον) απόφαση. Δυστυχώς όμως τα πράγματα σχεδόν ποτέ δεν είναι της μορφής "άσπρο - μαύρο". Θέλει υπομονή, έρευνα, και προσοχή στα ψιλά γράμματα των χαρακτηριστικών. Κυρίως όμως πιστεύω ότι θέλει ικανό χρόνο ακροάσεων με ευχέρεια επέμβασης σε ρυθμίσεις και συνδυασμούς, πράγμα που ίσως είναι το δυσκολότερο όλων.

Σαφώς και δε θεωρώ ότι απαντώ σε κάτι με τα λεγόμενα μου άρα προφανώς και δε βοηθώ ιδιαίτερα. Sorry!

Απάντηση: Re: Νέος στον χώρο ζητάει τα φώτα σας .

Αν αναφέρεσαι στα Dali Concept 6, είναι 8Ω και όχι 6Ω, και με 91db ευαισθησία. Δεν μπορώ να σχολιάσω αν είναι εύκολο ή δύσκολο φορτίο, γιατί δεν μπόρεσα να βρώ πόσο χαμηλά πέφτει η αντίσταση σε μέτρήσεις. Εκ πρώτης όψεως πάντως δεν φαίνονται δύσκολο φορτίο αν δεχτούμε την αντιπροσωπία που λέει ότι μπορούν να οδηγηθούν με ελάχιστο ενισχυτή 30W και κατά την γνώμη μου μπορούν και ο Pioneer και ο Yamaha που αναφέρθηκαν να τα οδηγήσουν χωρίς προβλήματα.

http://www.dali.dk/admin/techspec/Concept6techspecs.pdf
το μπορει να οδηγηθουν με 30 βατ ειναι μεγαλη κουβεντα
ειναι σαν να λες ενα αμαξι ( φεραρι που παει με 300+)
να παει με 100
και βεβαια παει
αλλα σε μια στροφη των 30 χλμ αν πας με 100 απλα σκοτωθηκες
το να οδηγεις ενα ηχειο που εχει την ταση να κανει βουτιες στα 6 ομ και να ξεχνιεται να ξαναανεβει
δεν νομιζω να ειναι φρονιμο να παιζει μεγαλες εντασεις σινεμαζιδικες
για ωρα
ελπιζω να το καταλαβαινεις αυτο
αν καποια στιγμη θες μετραμε την συμπεριφορα του για να δει τι κανει
φιλικα αρτζι

Καλησπέρα σε όλους ,
κατ` αρχήν θέλω να ζητήσω συγγνώμη που το thread μου οδήγησε σε αντιπαραθέσεις .
Δεν ήταν η πρόθεση μου τέτοια .
Αν θέλω τελικά να παίξω με τα Dali σε τι ενισχυτή θα πρέπει να κοιτάξω ?
Ακόμα το οικονομικό θέμα είναι ρευστό γιατί όπως καταλαβαίνετε όταν φτιάχνεις ένα σπίτι από το πουθενά βγαίνουν νέα έξοδα :( .
Αν τελικά το οικονομικό δεν επιτρέψει να ασχοληθώ με τα Dali μετά τί ?
`Εχω την άποψη ότι τα πακέτα σε καμία περίπτωση δεν θα φτάσουν την απόδοση ενός συστήματος φτιαγμένου κομμάτι κομμάτι .
Οπότε τι με συμβουλεύετε γιατί δεν θέλω σε καμία περίπτωση να κάνω μάγκα κάποιον κακοπροαίρετο πωλητή ( δυστηχώς υπάρχουν ) .

Και πάλι με συγχωρείτε για την ένταση που δημιουργήθηκε ,

Ευχαριστώ ,

Παναγιώτης .

Απάντηση: Re: Νέος στον χώρο ζητάει τα φώτα σας .

θέλω να ζητήσω συγγνώμη που το thread μου οδήγησε σε αντιπαραθέσεις .
...
Δεν ήταν η πρόθεση μου τέτοια .
Και πάλι με συγχωρείτε για την ένταση που δημιουργήθηκε
Αν και δεν έκατσε να συμμετέχω στην όποια εδώ "αντιπαράθεση", θεωρώ ότι δε θα πρέπει να νιώθεις σε καμία περίπτωση την όποια "ενοχή" σχετικά! Προς Θεού δηλαδή!
Δεν έχει να κάνει σε τίποτα το τί εσύ ρώτησες και ειδικά με τον τρόπο που το ρώτησες!

Οι αντιπαραθέσεις μέσα σε ένα φόρουμ και μάλιστα τόσο ζωντανό, είναι αρκετά "φυσικό" φαινόμενο! Μερικές φορές μάλιστα είναι και ιδιαίτερα "δυνατές". Δεν είναι απαραίτητα καλές ή κακές, απλά φυσικές!

Ελπίζω να βρεις τελικά τη βέλτιστη λύση για 'σένα!

:grinning-smiley-043εδω ξερεις ειματε μια παρεα
και ειμαστε καλα
τωρα ολα εξαρτονται απο τις εντασεις που προσδοκας
και την γνωση μεχρι που μπορουν να φτασουν αυτα τα ηχεια με ενα ενισχυτη λιγο μικρο για αυτα.
Ξερω πως ολοι θελουμε κατι εδω και τωρα
αλλα η βιασυνη δεν ειναι καλος συμβουλος
εγω θα εμενα ετσι μεχρι να μπορουσα να παρω εστω ενα ονκιο 875-6
απο γερμανια εννοηται
διαφορετικα παρε κατι που μπορεις παιζε χαμηλα
και οταν μπορεις ρειχτου ενα δικαναλο τελικο εστω μεταχειρισμενο
θα τα φτασεις εκει που θα κελαιδανε χαρουμενα-bye-

φιλε ολοι οι ενισχυτες av σε αυτην την κατηγορια τιμης ειναι πανω κατω τα ιδια!!!προσπαθησε να παρεις αυτον που θα εχει το περισσοτερο ρευμα και μην κοιτας μαρκες!!ο αργι εχει δικιο σε αυτο που σου λεει!!(εστω και ακομψα,δεν εχει σημασια)
αν μπορεις να κρινεις με τις λιγες σου γνωσεις και με τα αυτια σου ποιος ειναι πιο δυνατος παρτον!!!
καλη τυχη (και με την αγορα και με την συγκατοικηση)

Καλημέρα σας και πάλι ,
επειδή έχω προγραμματίσει και αλλαγή τηλεόρασης ,
μήπως θα έπρεπε να την καθυστερήσω λίγο και να πάρω κάποιον καλύτερο ( άρα ακριβότερο ) ενισχυτή ( με το σκεπτικό ότι εικόνα υπάρχει ενώ ήχος όχι ) ?
Για τους ενισχυτές CAV ( πχ http://www.emimikos.gr/shop/product.php?productid=17484 ) τι γνώμη έχετε ?
Ο συγκεκριμένος βέβαια αν δεν κάνω λάθος δεν υποστηρίζει νέα format αλλά έχει πολλά ρεύματα . . .

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας ,

Παναγιώτης .

δεν ειχα ποτε cav και δεν ξερω αλλα εγω δεν θα επαιρνα cav για ενισχυτη home cinema!!καλυτερα να πας σε ποιο παραδοσιακες μαρκες του χωρου!!
οντως ειναι πολυ καλη προταση ο ντενον που σου προτεινε ο φιλος!!εγω εχω να σου πω αν μπορεις να βρεις κανα πιονερ lx 50 h 60 φθηνα τωρα που αλλαξαν μοντελα χτυπαν τον!!ξερω οτι ενα μαγαζι στην αθηνα δινει τον 50 με 850 ευρω!!
επισης μια καλη προταση στα λεφτα του ειναι και αυτος
http://www.odes.gr/index.php?option...lypage-ask.tpl&product_id=243&category_id=118
οπως και αυτος:
http://www.ihoekfrasi.gr/productsDetails.asp?catID=10&prID=721

ελπιζω να βοηθησα!!

Πολύ καλές επιλογές και οι YAMAHA,αλλά δε ξερω ακόμα αν τα νέα μοντέλα ζεσταίνονται τόσο πολύ,όσο ο RX-V2500 που είχα ο οποίος πραγματικά μετα απο λίγη ώρα χρήσης...εβραζες αυγό πάνω του!!!

η σκεψη που κανεις για την tv και τον av μπορει να αποδειχτει ο σωστος δρομος για σενα και αναφερομαι στο συνολικο budget που θελεις να διαθεσεις
δεν ξερω ποσα θελεις να ξοδεψεις συνολικα αλλα ενα σκεπτικο σε αυτην την περιπτωση ειναι το οτι γενικα να μην επενδυουμε σε τεχνολογιες που χανουν συνεχεια αξια οπως τηλεορασεις κλπ
ετσι θα μπορουσες να παρεις ενα av που θα καλυψει τις αναγκες των ηχειων σου πχ τον pioneer lx60 με περιπου 1300 ευρω (αυτον εχω παραγγειλει και εγω) η καποιον denon (πχ 3808) και για την τηλ να περιμενεις να πεσουν οι τιμες η να παρεις καποιο μοντελο πιο φτηνο
γενικα ειναι πιο σωστο να επενδυεις σε σταθερες αξιες και να εκμεταλευεσαι τα χρηματα σου στο συνολο τους
και οσο αφορα την τηλ πολλοι κανουν το λαθος να σπαταλουν χρηματα σε full hd σε λιγες ιντσες και σχετικα μεγαλη αποσταση θεασης
και δεν εννοω ανθρωπους απο το φορουμ που ειναι ενημερωμενοι ,αλλα τους πελατες που εντυπωσιαζονται απο τον καθε ασχετο πωλητη που τους πουλα φυκια για μεταξωτες κορδελες...

Σωστη η σκέψη σου,αλλά εδώ ο φίλος μας εχει θέσει ενα όριο για αγορά ενισχυτή και δε θέλει να ξεφύγει νομίζω πάνω απ αυτό.
Δεν είναι μόνο η ΤV που δεν έχει σταθερή αξία,αλλά και όλες οι ηλεκτρονικές συσκευές πιστεύω είναι στην ίδια μοίρα..
Η εξελιξη της τεχνολογίας βλέπεις....-bye-

Re: Απάντηση: Νέος στον χώρο ζητάει τα φώτα σας .

Σωστη η σκέψη σου,αλλά εδώ ο φίλος μας εχει θέσει ενα όριο για αγορά ενισχυτή και δε θέλει να ξεφύγει νομίζω πάνω απ αυτό.
Δεν είναι μόνο η ΤV που δεν έχει σταθερή αξία,αλλά και όλες οι ηλεκτρονικές συσκευές πιστεύω είναι στην ίδια μοίρα..
Η εξελιξη της τεχνολογίας βλέπεις....-bye-

Καλησπέρα σε όλους ,
βασικά σκεπτόμουν αφού τα περισσότερα παιδιά ( παιδιά δεν ήμαστε με τα hc και τα hi fi / end μας :PPP ) λένε ότι ο ενισχυτής έχει κάπως μεγαλύτερη αντοχή στον χρόνο , να αφήσω για αργότερα την αναβάθμιση της τηλεόρασης και να ανεβάσω το budget στον ενισχυτή .
Οπότε δλδ να ανέβαινα στα 1350 Ευρώ πχ του 876 ( από Γερμανία πάντα ) .

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας ,

Παναγιώτης .

καλος ειναι και ο onkyo αλλα με ενα σοβαρο για μενα ελατωμα οταν η αγορα γινει απο Γερμανια
αν χαλασει (κουφια η ωρα) τι κανεις? τον στελνεις εξω ?
γιατι η εδω αντιπροσωπεια δεν νομιζω να κανει κατι αν βεβαια ειναι αγορασμενος απο εξω
οποτε επιμενω σε εγχωριες λυσεις οπως τις αναφερα παραπανω με κυριαρχη την pioneer λογω περισοτερων επιλογων στο συστημα εικονας και μετα τον denon αν θες πιο μουσικο AV
οι διαφορες ειναι βεβαια μικρες και δεν χρειαζεται εξονυχιστικος ελεγχος λες και κοιταμε πλακακι σε μικροσκοπιο...

Έχω την εντύπωση, ότι όλα τα προϊόντα, καλύπτονται από πολυεθνική εγγύηση, οπότε είναι υποχρεωμένη να στο φτιάξουν, αλλά ένα e-mail στην Onkyo θα έλεινε κάθε απορία. E-mail όμως που να λέει κάτι όπως, "έμενα στην Γερμανία και αγόρασα τον ενισχυτή από εκεί και θέλω να μάθω αν πάθει κάτι ποιός θα με καλύψει στην διάρκεια την εγγύησης και εκτός αυτής".

Last edited:
θα σου πουν δεν σε καλυπτει
αλλα το υπουργειο ομως
παιρνει μετρα για σωβρ@κο σε καθε παρανομο

Θα το κάνω για να δούμε τι θα παιχτεί. Θα σας πώ όταν έχω νεότερα.