Νέος tp για τον ΟΤΕ στον hellasat

Ο ΟΤΕ στην iptv του έχει το ESPN America και το ESPN Classic για αυτό μην κάνετε όνειρα για άλλο ESPN. Και την Premier League την έχει αποκλειστικά η nova για την Ελλάδα άρα δεν μπορεί όχι ο ΟΤΕ άλλα κανένα άλλο κανάλι να παίξει, για αυτό άλλωστε λέγονται τα κανάλια και ESPN UK, Αν ήταν έτσι θα ήταν ένα ESPN και θα έδειχνε το ίδιο σε όλες της χώρες.

Εγώ δε το βλέπω τόσο δύσκολο το να μοιραστούν τα δικαιώματα του Ελληνικού πρωταθλήματος.

Αυτό που μπορεί να γίνει και γινεται σήμερα και στην Αγγλία (βέβαια όχι μεταξύ δορυφορικών, αλλά μεταξύ δορυφορικών/cable) είναι η Νοβα να δίνει έναντι αντίτιμου τα novasports κανάλια της στον ΟΤΕ ως premium υπηρεσία.

Δε ξέρω τι ισχύει εδώ αλλά στην Αγγλία επειδή το sky μονοπώλησε το πρωτάθλημα υποχρεώθηκε μετά από κάποια χρόνια να δίνει τα skysports και στη virgin και στη tiscali (έκλεισε νομίζω πλέον) και μετα με τη σειρά τους αυτοί να τα χρεώνουν στους συνδρομητές τους.

Επειδή ακόμα και με αυτή τη κίνηση η premiership συνέχισε να είναι μονοπώλειο του sky καθώς οι άλλοι παίχτες κλείναν ο ένας μετά τον άλον (ondigital, itv Digital ή κάπως έτσι) παρά του ότι το sky ήτα υποχρεωμένο να τους δίνει τα κανάλια του (με χρέωση πάντα) αποφάσισαν να δίνουν υποχρεωτικά δικαιώματα και σε άλο κανάλι εκτός του ομιλού bskyb. Έτσι εμφανίστηκε πρόπερυσι ένα κανάλι που δε θυμάμαι πως το λέγανε και πήρε τα Σαββατιάτικα παιχνίδια και το οποίο έκλεισε πριν κλείσει χρόνο και πέρυσι το ESPN οπού φαίνεται να επιβιώνει για 2η συνεχόμενη αγωνιστική περίοδο. Σίγουρα το espn αντέχει ακόμα λόγο των τεραστίων κεφαλαίων που το υποστηρίζουν από Αμερική, δε ξέρω όμως αν αυτό το μοντέλο μπορεί να είναι βιώσιμο.

Με τη παρουσία του ΟΤΕ στα δορυφορικά θα δημιουργηθεί και εδώ η ανάγκη
α) Η νόβα να δίνει στον ΟΤΕ το supersport1/2 και στη συνέχεια ο ΟΤΕ μέσα από τη πλατφόρμα του να τα πουλάει με έξτρα χρέωση (πχ 10 )
β) Με τη πάροδο του χρόνου και αν επιβιώσει ο ΟΤΕ το πρωτάθλημα θα σπαστεί και ταυτόχρονα ο ένας να δίνει στον άλον τα κανάλια του με έξτρα χρεώσεις φυσικά.

Για να γίνουν βέβαια όλα αυτά θα πρέπει η αγορά να ωριμάσει και ο ΟΤΕ να αντέξει κάποια χρόνια χωρίς να έχει μπάλα, αφού η Νόβα θα έχει τα δικαιώματα μέχρι το 2014 (η 2013 δε θυμάμαι). Εκτός και αν η ΕΕΤΤ επέμβει και υποχρεώσει τη ΝΟΒΑ να δίνει το περιεχόμενο της έναντι χρέωσης στον ΟΤΕ νωρίτερα από το 2014.

Το κακό με αυτά τα σενάρια είναι πως για να μπορέσει κάποιος να έχει όλο το Ελληνικό πρωτάθλημα θα πρέπει να πληρώνει κέρατα.

Last edited:
Κάτω από τα 45Ε το full Πακέτο δεν πρόκειται να πέσει...θυμηθείτε με...μην κάνετε όνειρα, στην Ελλάδα ζούμε, επίσης πιος θα πάει να βάλει το πακέτο του ΟΤΕ Χωρίς super league? Ο ανταγωνισμός στη συγκεκριμένη υπηρεσία θα ξεκινήσει σε 2-3 χρόνια, μέχρι τότε όλα ειναι δοκιμές! Επίσης, το μόνο που μπορεί κάποιος να ελπίζει είναι μία καλύτερη τιμή σαν καινούργιος συνδρομητης...

Ίσως αυτός να είναι ένας λόγος της χαμηλής τιμής.

Ωραία τα λες άλλα ξεχνάς ένα βασικό ότι εδώ δεν είναι Αγγλία που το Sky έχει 5 εκατομμύρια συνδρομητές. Με αυτή την λογική κάποιος που έχει nova γιατί να βάλει ΟΤΕ? Είναι μικρή η αγορά δεν μπορεί να έχει η κάθε πλατφόρμα δικούς του συνδρομητές. Άρα αργά η γρήγορα αυτός που θα αγοράζει γρήγορα θα κλείσει. Τόσα χρονιά η Nova δεν μπορεί να ξεπεράσει τους 300.000 άντε τους 350.000 Άλλωστε πήγε να γίνει με τον Σκαι, και ο Σκαι έκανε πίσω μετά από ένα χρόνο.

Γιατί ο ΟΤΕ μπορεί να χτυπήσει άλου είδους περιεχόμενο (πολύ HD και πολύ καλό movie collection ίσως) αλλά ταυτόχρονα να μη μένει έξω από τα αθλητικά ώντας "μεσάζωντας" της ΝΟΒΑ.
Μη συγκρίνεις τις αντοχές του ΣΚΑΙ με αυτές του ΟΤΕ. Μιλάμε για μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες στα Βαλκάνια και θυγατρική μίας από τις μεγαλύτερες στο κόσμο. Καλός ο Κοντομηνάς αλλά εδώ μιλάμε για πολύ μεγαλύτερα μεγέθη. Ο ΟΤΕ μόνο και μόνο για λόγους πρεστίζ δε θα κάνει πίσω αφού βγάλει κάτι στην αγορά.

Η Νόβα έχει ήδη εδραιωθεί εδώ και ο ΟΤΕ είναι ένας παίχτης που μπαίνει στην αγορά για να μείνει, οπότε και βλέπω πολύ πιθανά τα παραπάνω σενάρια χωρίς να κλείσει κανένας από τους δύο και απλά μοιράζοντας τη πίτα μεταξύ τους (τουλάχιστον για κάποια χρόνια).

Last edited:
Γιατί ο ΟΤΕ μπορεί να χτυπήσει άλου είδους περιεχόμενο (πολύ HD και πολύ καλό movie collection ίσως) αλλά ταυτόχρονα να μη μένει έξω από τα αθλητικά ώντας "μεσάζωντας" της ΝΟΒΑ.
Μη συγκρίνεις τις αντοχές του ΣΚΑΙ με αυτές του ΟΤΕ. Μιλάμε για μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες στα Βαλκάνια και θυγατρική μίας από τις μεγαλύτερες στο κόσμο. Καλός ο Κοντομηνάς αλλά εδώ μιλάμε για πολύ μεγαλύτερα μεγέθη. Ο ΟΤΕ μόνο και μόνο για λόγους πρεστίζ δε θα κάνει πίσω αφού βγάλει κάτι στην αγορά.

Η Νόβα έχει ήδη εδραιωθεί εδώ και ο ΟΤΕ είναι ένας παίχτης που μπαίνει στην αγορά για να μείνει, οπότε και βλέπω πολύ πιθανά τα παραπάνω σενάρια χωρίς να κλείσει κανένας από τους δύο και απλά μοιράζοντας τη πίτα μεταξύ τους (τουλάχιστον για κάποια χρόνια).

+1 Νομίζω πως ειναι και το πιθανότερο σενάριο. Ο ΟΤΕ εξάλλου έχει αποδείξει οτι μπορεί να αποροφησει τις όποιες ζημίες (βλ. connxtv του οποίου παρεπιπτόντως είμαι συνδρομητής) ωστε να καταφέρει να εδραιωθεί.

Μακάρι η νέα κίνηση για το connxsat να καταφέρει να δημιουργήσει καλύτερες συνθήκες/προιόντα/τιμές για τον τελικό καταναλωτή.

δηλαδη εσυ βλεπεις τα πραγματα ιδια με πριν απο 2,5 χρονια? ειχε πριν 2,5 χρονια iptv ? ΚΑΙ Η ΝΟΒΑ ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΘΑ ΕΔΕΙΧΝΕ ΤΟ ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΣΕ HD ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΣΕ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΛΕΣ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ!

Φίλε μου, δεν σε καταλαβαίνω! Τι έγραψα και αντιδράς έτσι; Και θα σε παρακαλούσα να σταματήσεις να ανέβαζεις ποστς όπως το αμέσως προηγούμενο σου (περί "καρφωμάτων"), διότι έχει καταντήσει κουραστικό...Σόρρυ από όλους για το Off-Topic, αλλά θεώρησα πως έπρεπε να απαντήσω...

Φίλε μου, δεν σε καταλαβαίνω! Τι έγραψα και αντιδράς έτσι; Και θα σε παρακαλούσα να σταματήσεις να ανέβαζεις ποστς όπως το αμέσως προηγούμενο σου (περί "καρφωμάτων"), διότι έχει καταντήσει κουραστικό...Σόρρυ από όλους για το Off-Topic, αλλά θεώρησα πως έπρεπε να απαντήσω...

εσυ εχεις καταντησει γραφικος με το να υπερασπιζεσαι συνεχεια την νοβα και να θαβεις τον ΟΤΕ...

Παιδιά βάλτε λίγο την λογική σ αυτά που λέτε...
Αν η Nova υποχρεωθεί για τον χψζ λόγο να δίνει τα ματς της Premier League και στον ΟΤΕ σε συγκεκριμένη και ορισμένη τιμή και ο δεύτερος να τα χρεώνει....λιγότερο απο την ίδια στην πλατφόρμα του, τότε ποιός ο λόγος για την Nova να χρυσοπληρώσει αυτά τα δικαιώματα; (που όταν ζητήθηκαν προσφορές γι αυτά, συμμετείχε και ο ΟΤΕ)
Στο εξωτερικό μερικές φορες συμβαινει μιά εταιρεία να έχει δωσει πολλά λεφτά για δικαιώματα και μετα να τα μεταπωλά σε τρίτους ή να αναζητά συνεργασίες, αλλά υποχρέωση να δίνεις σε ανταγωνιστή σου προγράμματα που αγόρασες σε πλειστηριασμό δεν υφίσταται πουθενά.
Αυτό που έχω διαβάσει ότι ζητά ο ΟΤΕ ειναι να διαθέτει κανάλια της Nova στο iptv πακέτο του που θεωρείται άλλο μέσον μετάδοσης. Αλλη υποχρέωση που ισχύει σε αλλες χώρες (και ειναι απόλυτα δίκαιη) είναι όλες οι πλατφόρμες να μπορούν να μεταδίδουν χωρίς άδεια όλα τα ελεύθερα κανάλια.

σε προηγουμενο ποστ ειχε αναφερθει αυτο (πηγη satleo)

Εισήγηση «φωτιά»: «Δώστε μας Novacinema
Δύο εισηγήσεις-«φωτιά» έχει στα χέρια του ο ΟΤΕ για να συγκρουστεί με τη Forthnet στο μέτωπο της δορυφορικής συνδρομητικής τηλεόρασης. Η πρώτη είναι η «ήπια», αυτή του «σπασίματος» της συμφωνίας με τα ελληνικά κανάλια μέσω της προσφυγής στην Επιτροπή Ανταγωνισμού! Η ισχύς της συμφωνίας της Forthnet με τα ελεύθερα κανάλια είναι έως τις 31-12-2012. Η δεύτερη είναι στην κυριολεξία «βόμβα», αφού προβλέπει τον τρόπο με τον οποίο η πλατφόρμα του ΟΤΕ μπορεί να διεκδικήσει premium περιεχόμενο, δηλαδή τα κανάλια NovaSports και Novacinema, και μάλιστα σε χαμηλή τιμή! Μια τέτοια απόπειρα είναι προφανές πως θα προκαλέσει σκληρή σύγκρουση ανάμεσα στις δύο τηλεπικοινωνιακές εταιρείες.

Η «επιθετική» αυτή εισήγηση υποστηρίζει ότι με βάση την αρχή για τον ελεύθερο ανταγωνισμό είναι υποχρεωμένη η Forthnet να παρέχει και στον ΟΤΕ τα δύο συγκεκριμένα κανάλια, σε τιμή που προσδιορίζεται από εκείνη στην οποία τα διαθέτει η Multichoice στους αναλογικούς συνδρομητές της, για λογαριασμό του Conn-x TV. Δηλαδή, σύμφωνα πάντοτε με την εισήγηση, θα κληθεί η Forthnet να πουλήσει όλα τα ακριβά της κανάλια, που εσωκλείουν και τις αποκλειστικές της συμφωνίες σε ποδόσφαιρο και ταινίες, και στον ανταγωνιστή της.

Τα στελέχη του ΟΤΕ υποστηρίζουν ότι από τη στιγμή που είναι διαφορετικός ο πάροχος του περιεχομένου από τον πάροχο του δικτύου, τα κανάλια πρέπει να δίνονται και σε ανταγωνιστικές πλατφόρμες και φέρνουν ως παράδειγμα τη Βουλγαρία και την Κύπρο. Στην Κύπρο τα κανάλια LTV και ΑLFΑ που ήταν στη Nova Cyprus μεταδίδονται, έναντι ανταλλάγματος, και από το δίκτυο επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης της κρατικής Cytavision, κάτι που έχει γίνει με πρωτοβουλία της Lumiere.

Η Nova αφήνει να εννοηθεί πως είναι σε θέση να διαθέσει το σύνολο του μπουκέτου της, όπως κάνει ήδη με την On Telecoms. Το ζήτημα είναι αν η Nova έχει δεσπόζουσα θέση και αν κάνει κατάχρηση της θέσης αυτής, κάτι που θα κρίνει, αν ζητηθεί, η Επιτροπή Ανταγωνισμού. Όμως στην περίπτωση των συμφωνιών που έχει η Forthnet σε ποδόσφαιρο και σε ταινίες υπάρχει και διάθεση περιεχομένου στην ελεύθερη τηλεόραση, οπότε υπάρχουν ισχυρά επιχειρήματα και από την άλλη πλευρά. Ακόμη, νομικοί παρατηρούν ότι σε βάθος χρόνου οι δύο πλατφόρμες, Nova και Conn-x TV, θα έρθουν σε συμφωνίες ανταλλαγής πακέτων. Και βέβαια, δεν υπάρχει ούτε σκέψη για συνεργασία των δύο εταιρειών στο ζήτημα του αποκωδικοποιητή. Η Forthnet χρησιμοποιεί στη Nova το σύστημα Irdeto ενώ ο ΟΤΕ, που έχει παραγγείλει δέκτες, θα έχει το VideoGuard της NDS.

Την ίδια ώρα, στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων προσέφυγε ένας εκδότης του περιοδικού «Digital Satellite TV», ο Αργύρης Νομικός, εναντίον της Nova. Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο εκδότης, «η κάρτα κλειδώνει (παντρεύεται) με τον συγκεκριμένο δέκτη και δεν συνεργάζεται με κανέναν άλλο δέκτη, ούτε καν και με άλλον ίδιο δέκτη της εταιρείας (ίδιο μοντέλο Panasat, με διαφορετικό αριθμό σειράς)». Η πρώτη προσφυγή έγινε από τον Α. Νομικό στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, η οποία όμως δήλωσε αναρμόδια επί του ζητήματος, και ακολούθησε η παρέμβαση της ΕΕΤΤ με βάση την καταγγελία του εκδότη και ενός ακόμη φυσικού προσώπου, συνδρομητή της Nova. Η Multichoice Hellas σε πολυσέλιδο υπόμνημα που κατέθεσε στις 8 Μαρτίου 2010 αναφέρεται εκτενώς στα πλήγματα που έχει δεχθεί από την πειρατεία και στις τεράστιες απώλειες που είχε η ίδια η εταιρεία και το ελληνικό Δημόσιο.

Για να αντιμετωπίσει την πειρατεία, αναφέρει η εταιρεία, επέλεξε την τεχνολογία Secure Silicon, με στόχο τη «μέγιστη δυνατή ασφάλεια (απο)κωδικοποίησης των παρεχομένων προγραμμάτων». Η συγκεκριμένη τεχνολογία χρησιμοποιείται από την πλειονότητα των ευρωπαϊκών παρόχων συνδρομητικών υπηρεσιών (Canal+, SKY Digital), αναφέρει η Multichoice, υπογραμμίζοντας ότι «η Multichoice Hellas δεν ''παντρεύει'' ή συνδέει την κάρτα πρόσβασης με τον αποκωδικοποιητή». «Αντίθετα», υποστηρίζει η Multichoice, «η κάρτα πρόσβασης μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε συνδυασμό με οποιονδήποτε αποκωδικοποιητή τρίτου κατασκευαστή που φέρει την τεχνολογία Secure Silicon, υπό την αυτονόητη προϋπόθεση ότι ο αποκωδικοποιητής αυτός είναι νόμιμα συμβατός με το πρότυπο λειτουργίας, τις τεχνικές προδιαγραφές και τις προϋποθέσεις ασφάλειας, καθώς και να είναι νόμιμα εφοδιασμένος με το κατάλληλο σύστημα αποκρυπτογράφησης Irdeto που χρησιμοποιεί η Multichoice». (Παρόν)

εσυ εχεις καταντησει γραφικος με το να υπερασπιζεσαι συνεχεια την νοβα και να θαβεις τον ΟΤΕ...

Τουλάχιστον εγώ συμμορφώνομαι με τους κανόνες και με τις προειδοποιήσεις που έχει δώσει ο συντονιστής mouratos...Εσύ συνεχίζεις απτόητος το βιολί σου...Δεν έχω διάθεση να συνεχίσω...Αλλά έχω διάθεση να συνεχίσω να γράφω και θα γράφω για την οποιαδήποτε Νόβα και τον οποιονδήποτε ΟΤΕ...

Παιδιά βάλτε λίγο την λογική σ αυτά που λέτε...
Αν η Nova υποχρεωθεί για τον χψζ λόγο να δίνει τα ματς της Premier League και στον ΟΤΕ σε συγκεκριμένη και ορισμένη τιμή και ο δεύτερος να τα χρεώνει....λιγότερο απο την ίδια στην πλατφόρμα του, τότε ποιός ο λόγος για την Nova να χρυσοπληρώσει αυτά τα δικαιώματα; (που όταν ζητήθηκαν προσφορές γι αυτά, συμμετείχε και ο ΟΤΕ)
Στο εξωτερικό μερικές φορες συμβαινει μιά εταιρεία να έχει δωσει πολλά λεφτά για δικαιώματα και μετα να τα μεταπωλά σε τρίτους ή να αναζητά συνεργασίες, αλλά υποχρέωση να δίνεις σε ανταγωνιστή σου προγράμματα που αγόρασες σε πλειστηριασμό δεν υφίσταται πουθενά.
Αυτό που έχω διαβάσει ότι ζητά ο ΟΤΕ ειναι να διαθέτει κανάλια της Nova στο iptv πακέτο του που θεωρείται άλλο μέσον μετάδοσης. Αλλη υποχρέωση που ισχύει σε αλλες χώρες (και ειναι απόλυτα δίκαιη) είναι όλες οι πλατφόρμες να μπορούν να μεταδίδουν χωρίς άδεια όλα τα ελεύθερα κανάλια.
Κάνεις λάθος. Στην Αγγλία η ρυθμιστική αρχή υποχρεώνει το SKY να δίνει το skysports1,2 στους υπόλοιπους tv providers (είναι όλοι cable/iptv βέβαια καθώς δεν υπάρχει άλλη δορυφορική εκεί). Ο sky αντιμετωπίζεται στην Αγγλία ως εταιρία με δεσπόζουσα θέση στην αγορά (όπως ο ΟΤΕ εδώ αντίστοιχα που υποχρεώνεται να δίνει τις υποδομές του στους πάντες). Υπάρχουν πολλά άρθρα με τον Murdoch να κλαίγεται για το "πόλεμο" που δέχεται, που δυστυχώς δεν έχω ώρα να βρω, δες όμως το πως δουλεύει πλέον η αγορά στην Αγγλία από το wickipedia

http://en.wikipedia.org/wiki/Sky_Sports
"Due to an Ofcom review of premium services, Sky Sports 1 and 2 launched on digital terrestrial television through BT Vision on 1 August 2010 and Top Up TV the following day.[3] This marked the first time Sky Sports premium channels have been shown via DTT since ITV Digital collapsed in May 2002."

Ισχύουν παρόμιοι κανονισμοί και για τα sky movies 1/2 του sky όχι μόνο για τα αθλητικά του.

Last edited:
Κάνεις λάθος. Στην Αγγλία η ρυθμιστική αρχή υποχρεώνει το SKY να δίνει το skysports1,2 στους υπόλοιπους tv providers (είναι όλοι cable/iptv βέβαια καθώς δεν υπάρχει άλλη δορυφορική εκεί). Ο sky αντιμετωπίζεται στην Αγγλία ως εταιρία με δεσπόζουσα θέση στην αγορά (όπως ο ΟΤΕ εδώ αντίστοιχα που υποχρεώνεται να δίνει τις υποδομές του στους πάντες). Υπάρχουν πολλά άρθρα με τον Murdoch να κλαίγεται για το "πόλεμο" που δέχεται, που δυστυχώς δεν έχω ώρα να βρω, δες όμως το πως δουλεύει πλέον η αγορά στην Αγγλία από το wickipedia

http://en.wikipedia.org/wiki/Sky_Sports
"Due to an Ofcom review of premium services, Sky Sports 1 and 2 launched on digital terrestrial television through BT Vision on 1 August 2010 and Top Up TV the following day.[3] This marked the first time Sky Sports premium channels have been shown via DTT since ITV Digital collapsed in May 2002."

Ισχύουν παρόμιοι κανονισμοί και για τα sky movies 1/2 του sky όχι μόνο για τα αθλητικά του.

Ισως δεν εκφραστηκα καλά
Σε ανταγωνιστική δορυφορική πλατφόρμα δεν δίνονται πουθενά, σε αλλο μέσον (όπως iptv) σε κάποιες χώρες δίνονται, γι αυτό και γραφω ότι τα ζηταει και εδω ο ΟΤΕ για την iptv, αλλά κι αν το πετύχει δεν πρόκειται να του τα δώσουν για δορυφορική και συνεπώς καθαρά ανταγωνιστική πλατφόρμα στο ίδιο μέσον μετάδοσης.
Το τιμημα -όταν δίνονται- δεν ξέρω πως καθορίζεται πάντως

Είναι πολύ πιθανό σε αγορές ακόμα πιό ώριμες (ΗΠΑ, Ιαπωνία) να δίνονται και μεταξύ δορυφορικών. Δε το έχω ψάξει όμως μου φαίνεται φυσιολογικό και αυτό.

Ρε παιδιά να μιλήσουμε λίγο ειλικρινά ποιος ενδιαφέρετε για ταινίες? Οποιαδήποτε ταινία σε οποιαδήποτε μορφή HD η απλή υπάρχει στο internet όλοι πλέον κατεβάζουν. Θα πληρώνουν για να δουν? Την nova ποιος την κρατάει η ταινίες? Το ποδόσφαιρο και τα ελληνικά κανάλια. Αν περιμένανε από της ταινίες τώρα θα είχανε την τύχη των video club.

Ρε παιδιά να μιλήσουμε λίγο ειλικρινά ποιος ενδιαφέρετε για ταινίες? Οποιαδήποτε ταινία σε οποιαδήποτε μορφή HD η απλή υπάρχει στο internet όλοι πλέον κατεβάζουν. Θα πληρώνουν για να δουν? Την nova ποιος την κρατάει η ταινίες? Το ποδόσφαιρο και τα ελληνικά κανάλια. Αν περιμένανε από της ταινίες τώρα θα είχανε την τύχη των video club.
Προσωπικά εδώ και δύο χρόνια παρά το ότι έχω membership στα καλύτερα torrent site και 15 mbit σύνδεση προτιμώ να περιμένω να δω τις ταινίες στα sky HD παρά να τις κατεβάσω. Αληθινό HD με τις υπάρχουσες ταχύτητες ξέχνα το. Μόνο δορυφορικά θα το πάρεις.

Απάντηση: Re: Νέος tp για τον ΟΤΕ στον hellasat

Προσωπικά εδώ και δύο χρόνια παρά το ότι έχω membership στα καλύτερα torrent site και 15 mbit σύνδεση προτιμώ να περιμένω να δω τις ταινίες στα sky HD παρά να τις κατεβάσω. Αληθινό HD με τις υπάρχουσες ταχύτητες ξέχνα το. Μόνο δορυφορικά θα το πάρεις.

Λάθος κάνεις στο bold, αλλά δεν είναι έτσι κι αλλιώς το θέμα αυτό. Αλλιώς είναι όλη η "φασαρία" του ψαξίματος, κατεβάσματος, της αποθήκευσης όλων αυτών των δεδομένων, κι αλλιώς να τα έχεις 'έτοιμα' στο 'πιάτο' από 20-30 κανάλια HD, με ταινίες, ντοκιμαντέρ, μουσική, αθλητικά, γενικό περιεχόμενο. Όταν βέβαια το "πιάτο" είναι πανάκριβο και table d'hote, τότε βολεύεσαι και με "σουβλάκια", "πίτσες", και "μακαρόνια" από άλλα μαγαζιά...

Re: Απάντηση: Re: Νέος tp για τον ΟΤΕ στον hellasat

Λάθος κάνεις στο bold, αλλά δεν είναι έτσι κι αλλιώς το θέμα αυτό. Αλλιώς είναι όλη η "φασαρία" του ψαξίματος, κατεβάσματος, της αποθήκευσης όλων αυτών των δεδομένων, κι αλλιώς να τα έχεις 'έτοιμα' στο 'πιάτο' από 20-30 κανάλια HD, με ταινίες, ντοκιμαντέρ, μουσική, αθλητικά, γενικό περιεχόμενο. Όταν βέβαια το "πιάτο" είναι πανάκριβο και table d'hote, τότε βολεύεσαι και με "σουβλάκια", "πίτσες", και "μακαρόνια" από άλλα μαγαζιά...
Ναι έτσι είναι. Αν ο ΟΤΕ όμως σου δώσει 2-3 κανάλια ταινιών σε HD και σε καλή τιμή τότε τα torrent μπαίνουν στο ψηγείο για πολύ καιρό καθώς θα προτιμάς να τρως χαβιάρι από το να ψάχνεις για "σουβλάκια":), έστω και αν χρειαστεί να περιμένεις 1 μήνα παραπάνω.

Μη ξεχνάς πως συζητάμε για το πως θα μπορούσε να είναι ανταγωνιστικός ο ΟΤΕ χωρίς να έχει δικό του το ποδόσφαιρο οπότε δε μιλάμε πλέον για πανάκριβο προιόν (όπως της ΝΟΒΑ).

Νομίζω το έγραψα αλλού, αν το περιεχόμενο που δώσει ο ΟΤΕ είναι αυτό που εμφανίζεται κάποιες φορές που ανοίγει τον πομπό και κάνει δοκιμές (γύρω στα 30 κανάλια, από το iptv του), τότε ούτε ανταγωνισμό με τη νόβα θα κάνει, αλλά θα φάει και τα μούτρα του. Προσωπική μου άποψη είναι ότι αν θέλει να ανταγωνιστεί, θα πρέπει να το κάνει στην αιχμή της τεχνολογίας, προσφέροντας δηλαδή πολλά (όσο περισσότερα γίνεται) HD κανάλια. Τι να τα κάνω τα SD, και σε σαβουροποιότητα;

Συμφωνώ μαζί σου και εγώ από εκεί τα βλέπω. Εαν περιμενα να δω HD της προκοπής από τον ΟΤΕ η Nova Ο γιος μου που δεν έχω ακόμα κάνει θα πάει φαντάρος.
BluRay κανονικό 50 gb κατεβάζω συγκεκριμένες ταινίες για το DTS HD. Και όχι Dolby Digital Surround που διαφημίζει η nova. :) :)