Νέος tp για τον ΟΤΕ στον hellasat

Θα συμφωνήσω μαζί σου και και ο μόνος λόγος που δεν θα έβαζα ΟΤΕ η οποίον βγει είναι ότι δεν θέλω να κατεβάσω και άλλο καλώδιο. Και από την αλλη 129 ο δεκτης της Νοβα και ας υποθέσουμε οτι 189 ο δεκτής του οτε σύνολο 318 πετάμενα λεφτά. Με αυτά τα λεφτά επερνες έναν πολύ κάλο δεκτή που κάνει πολύ περισσότερα. Για να μην πω ποσά θες για της εγκαταστάσεις. Άλλα όπως λέει και ο Γιωργάκης Λεφτά υπάρχουν γιατί να ανησυχούμε

Για να μην αγχώνεστε, ο δέκτης του ΟΤΕ υποστηρίζει DISeqC, οπότε δεν χρειάζεται να κατεβάσεις άλλο καλώδιο και επιπλέον θα δίνεται δωρεάν με 12-μηνη δέσμευση

Μηπως γνωριζεις αν θα εχει καποιο CI ή CAM για να παιρνει αλλες καρτες; Θα ηταν καλη περιπτωση για τις απαντρευτες της Nova!

Re: Απάντηση: Re: Νέος tp για τον ΟΤΕ στον hellasat

Διαφωνώ, παρανομία υπήρχε πριν το πάντρεμα και υπάρχει μετά το πάντρεμα. Δεν άλλαξε απολύτως τίποτα. Αλλά πέρα από αυτό, εδώ υπάρχει ένα συγκεκριμένο νομικό πλαίσιο που πρέπει να λειτουργήσει ο ΟΤΕ. Το νομικό πλαίσιο υποχρεώνει τη δεύτερη πλατφόρμα να είναι συμβατή με την πρώτη πλατφόρμα. Απ' όσο ξέρω ο νόμος παραμένει σε ισχύ.

Επίσης, εκκρεμεί απόφαση της ΕΕΕΤ για το κατά πόσο η υποχρεωτική παροχή της υπηρεσίας Nova με συγκεκριμένο δέκτη παραβιάζει την ελεύθερη αγορά και άλλες διατάξεις.

Το νομικό πλαίσιο ορίζει ότι ο κάθε πάροχος που έχει πάρει άδεια παροχής συνδρομητικών ραδιοτηλεοπτικών υπηρεσιών οφείλει να παρέχει εξοπλισμό με τον οποίο οι χρήστες μπορούν να λαμβάνουν τις υπηρεσίες όλων των άλλων αδειοδότημένων παρόχων εφόσον αυτό είναι τεχνικά εφικτό....όλα αυτά βέβεια εφόσον οι σχετικές διατάξεις έχουν συμπεριληφθεί στις συμβάσεις που έχει υπογράψει/θα υπογράψει η NOVA/o OTE.

Μηπως γνωριζεις αν θα εχει καποιο CI ή CAM για να παιρνει αλλες καρτες; Θα ηταν καλη περιπτωση για τις απαντρευτες της Nova!

Όχι ο δέκτης του ΟΤΕ έχει μόνο μία υποδοχή για την κάρτα του ΟΤΕ

Το νομικό πλαίσιο ορίζει ότι ο κάθε πάροχος που έχει πάρει άδεια παροχής συνδρομητικών ραδιοτηλεοπτικών υπηρεσιών οφείλει να παρέχει εξοπλισμό με τον οποίο οι χρήστες μπορούν να λαμβάνουν τις υπηρεσίες όλων των άλλων αδειοδότημένων παρόχων εφόσον αυτό είναι τεχνικά εφικτό....όλα αυτά βέβεια εφόσον οι σχετικές διατάξεις έχουν συμπεριληφθεί στις συμβάσεις που έχει υπογράψει/θα υπογράψει η NOVA/o OTE.

Όχι ο δέκτης του ΟΤΕ έχει μόνο μία υποδοχή για την κάρτα του ΟΤΕ

Φαντάζομαι συμφωνείς πως "είναι τεχνικά εφικτό" να έχει ο ΟΤΕ ένα δέκτη που υποστηρίζει irdeto και nds ταυτόχρονα. Πχ αν δίνει ένα δέκτη με δύο CI+ modules και CAM CI+ με NDS.

Για το CI+ ειδικά, μη χαίρεστε ορισμένοι γιατί περιλαμβάνει στο πρωτόκολλό του όλους τους περιορισμούς που θέλει η βιομηχανία IP. Απαγόρευση εγγραφών κτλ. Είναι ο δούρειος ίππος που θα πρέπει να αποτρέψουμε να μπει στους δέκτες μας. Επιπλέον, λόγω του αδειοδοτικού μοντέλου του CI+ αποτρέπει τη χρήση του σε ανοιχτού λογισμικού δέκτες.

Έχει αποδειχτεί ότι το CI είναι υπέρ αρκετό για την προστασία των δικαιωμάτων, αν το σύστημα είναι σωστά σχεδιασμένο. Πχ η DREcrypt CI module του Penthouse HD δε παραβιάστηκε ποτέ, μέχρι που το ίδιο το πακέτο έριξε το επίπεδο ασφαλείας για να μπορέσει να έχει simulcrypt με Viaccess. Δεν είναι αρκετό το CI για να επιτρέπει στους πάροχους να μας λένε τι θα κάνουμε με τη συνδρομή μας. Ε, αυτός ο βήχας καλό είναι να τους κοπεί.

Φαντάζομαι συμφωνείς πως "είναι τεχνικά εφικτό" να έχει ο ΟΤΕ ένα δέκτη που υποστηρίζει irdeto και nds ταυτόχρονα. Πχ αν δίνει ένα δέκτη με δύο CI+ modules και CAM CI+ με NDS.

Για το CI+ ειδικά, μη χαίρεστε ορισμένοι γιατί περιλαμβάνει στο πρωτόκολλό του όλους τους περιορισμούς που θέλει η βιομηχανία IP. Απαγόρευση εγγραφών κτλ. Είναι ο δούρειος ίππος που θα πρέπει να αποτρέψουμε να μπει στους δέκτες μας. Επιπλέον, λόγω του αδειοδοτικού μοντέλου του CI+ αποτρέπει τη χρήση του σε ανοιχτού λογισμικού δέκτες.

Έχει αποδειχτεί ότι το CI είναι υπέρ αρκετό για την προστασία των δικαιωμάτων, αν το σύστημα είναι σωστά σχεδιασμένο. Πχ η DREcrypt CI module του Penthouse HD δε παραβιάστηκε ποτέ, μέχρι που το ίδιο το πακέτο έριξε το επίπεδο ασφαλείας για να μπορέσει να έχει simulcrypt με Viaccess. Δεν είναι αρκετό το CI για να επιτρέπει στους πάροχους να μας λένε τι θα κάνουμε με τη συνδρομή μας. Ε, αυτός ο βήχας καλό είναι να τους κοπεί.

Για να κάνω και εγώ μια ερώτηση μιας και τα παραπάνω μου φαίνονται λίγο ''εγωιστικά''.Το τι θα κάνει ένας πάροχος υπηρεσιών τηλεόρασης ώστε να αποτρέψει την πειρατεία είναι δικό του θέμα(και θα κάνει ότι περνάει από το χέρι του για να την αποτρέψει,όπως θα έκαναν όλοι),το CI+ είναι πιο σύγχρονο από το CI,και εκεί πρέπει να πούμε γιατί να χρησιμοποιηθεί;Σε κάθε περίπτωση,πέρα από την γκρίνια,συνδρομητική τηλεόραση είναι,όπως και η νοβα.Σου αρέσει παίρνεις...εάν πάλι όχι...

Για να κάνω και εγώ μια ερώτηση μιας και τα παραπάνω μου φαίνονται λίγο ''εγωιστικά''.Το τι θα κάνει ένας πάροχος υπηρεσιών τηλεόρασης ώστε να αποτρέψει την πειρατεία είναι δικό του θέμα(και θα κάνει ότι περνάει από το χέρι του για να την αποτρέψει,όπως θα έκαναν όλοι),το CI+ είναι πιο σύγχρονο από το CI,και εκεί πρέπει να πούμε γιατί να χρησιμοποιηθεί;Σε κάθε περίπτωση,πέρα από την γκρίνια,συνδρομητική τηλεόραση είναι,όπως και η νοβα.Σου αρέσει παίρνεις...εάν πάλι όχι...

Συνδρομητική είναι, αλλά η λειτουργία της διέπεται από ένα υφιστάμενο νομικό πλαίσιο το οποίο είναι σε ισχύ. Αν δε σας αρέσει η νομοθεσία ζητήστε να αλλάξει, αλλά όσο είναι σε ισχύ οφείλει η νέα πλατφόρμα να τη σεβαστεί.

Το CI+ δε προσφέρει απολύτως τίποτα παραπάνω στον καταναλωτή. Όλες του οι προσθήκες αφορούν την ικανοποίηση της απαίτησης της βιομηχανίας IP να περιορίζει τα δικαιώματα του θεατή. Πχ, μπορεί να έχω δέκτη που είναι PVR, αλλά με το CI+ ο πάροχος θα μπορεί να μου απαγορέψει τις εγγραφές, κατ' εντολή των εταιρειών που διαχειρίζονται τα δικαιώματα. Θα μπορεί να μου επιτρέπει τις εγγραφές αλλά να μου απαγορεύει το timeshift και το skip διαφημίσεων και άλλα όμορφα.

Οι πάροχοι θα πρέπει να πιέσουν τη βιομηχανία IP υπέρ των καταναλωτών και όχι να ικανοποιούν τις απαράδεκτες απαιτήσεις αυτών. Ο πάροχος είναι ο μεσάζοντας μεταξύ της βιομηχανίας IP και των θεατών, όμως χρήματα παίρνει από τους θεατές/συνδρομητές. Θα έπρεπε να σέβεται περισσότερο τους πελάτες του και να μην ενδίδει σε ανόητες απαιτήσεις της βιομηχανίας IP, που τελικά είναι και ανεφάρμοστες στη σύγχρονη πραγματικότητα.

Και να επαναλάβω ότι τα παραπάνω είναι γενικά και αναφέρονται και στη Nova και στον ΟΤΕ αλλά και σε όποιον άλλον θέλει να φτιάξει πακέτο συνδρομητικής τηλεόρασης. Δε μεροληπτώ υπέρ ή κατά κανενός.

Την σαιζόν 2001-2002 που εξέπεμψε ο ALPHA DIGITAL μέσω Hot Bird 13E (10949V, 27500 3/4.), η κρυπτογράφηση του ήταν μόνο σε Viaccess

Συνεπώς ο εξοπλισμός του Alpha-Digital ήταν σύμφωνος με το νομικό πλαίσιο που προβλέπει ο δεύτερος πάροχος να είναι συμβατός με τον πρώτο.

Μόνο που πλέον ο ΟΤΕ και να αφήσει CI,η νοβα έχει κλειδωμένες τις κάρτες.Να τις ξεκλειδώσει δεν το βλέπω πιθανό πάντως.

Μόνο που πλέον ο ΟΤΕ και να αφήσει CI,η νοβα έχει κλειδωμένες τις κάρτες.Να τις ξεκλειδώσει δεν το βλέπω πιθανό πάντως.

Αν το νομικό πλαίσιο εφαρμοστεί, θα αναγκαστεί να τις ξεκλειδώσει ή να δώσει εναλλακτική (CI ή CI+ module με irdeto2 secure silicon).

Και θέλω να μου απαντήσεις ειλικρινά,πιστεύεις ότι θα γίνει κάτι τέτοιο;

Να γίνει σε όλους δύσκολο...να γίνει σε άτομα που είναι συνδρομητές της πλατφόρμας του ΟΤΕ ή να ''δένεται'' και με τον αποκωδικοποιητή του ΟΤΕ πιθανό..

Πιστεύω ότι δε θα γίνει, γιατί οι νόμοι στην Ελλάδα (και όχι μόνο) δεν εξυπηρετούν τον απλό καταναλωτή αλλά τα οικονομικά συμφέροντα.

Απάντηση: Re: Νέος tp για τον ΟΤΕ στον hellasat

Καλα εσυ τους περνας για μακακες εκει στον οτε? οχι θα τα αφησουν ελευθερα ολα οπως την γοβα, με δρακους :flipout: