Neotion CI Modules: Λίστα συμβατότητας

Απάντηση: NEOTION CI Modules - Λίστα συμβατότητας

Δωστε μου ενα λινκ με np6+ ;h Np5+ , δεν βρισκω τιποτα

Re: Απάντηση: NEOTION CI Modules - Λίστα συμβατότητας

Δωστε μου ενα λινκ με np6+ ;h Np5+ , δεν βρισκω τιποτα

Ψάχνοντας λίγο στο google βρήκα μόνο ανακοινώσεις, αλλά πουθενά την μοντούλα.
Πιο σίγουρη λύση ένας αποκ/της

Re: NEOTION CI Modules. λίστα συμβατότητας

Είχα διαβάσει κάποτε... (στην αρχή εκπομπής των ψηφιακών καναλιών) ότι όσοι έχουν την LG-M2394D-PZJ (monitor/tv) είχαν το εξής πρόβλημα: Η συγκεκριμένη τηλεόραση υποστηρίζει μόνο Mpeg2. Για να παίξει Mpeg4 πρέπει να προσθέσουμε μια καρτούλα CI CAM. Προσθέτοντας όμως την καρτούλα από την μια έχουμε κανονικά mpeg4 αλλά στην οθόνη κόβει βόλτες ένα μήνυμα της οθόνης. Το όλο θέμα λύνεται με αναβάθμιση του fw από την LG. Εδώ αρχίζει η περιπέτεια. Η LG αρχικά δεν έκανε free την αναβάθμιση, κατόπιν μόνο σε όσους ήταν μέσα στην εγγύηση κλπ. Δεν ξέρω πια τακτική εφαρμόζει σήμερα η LG. Θα έπρεπε δηλαδή να πάρεις τηλ., να κλήσεις ραντεβού και στην καλύτερη περίπτωση να το πάρεις την ίδια στιγμή. Η όλη ιστορία διαρκούσε 1 λεπτό. Έψαξα πολύ στο δίκτυο αλλά δεν μπόρεσα να βρω τίποτε. Το ίδιο πρόβλημα είχαν και άλλοι στην Ευρώπη. Το περίεργο ήταν γιατί δεν έδινε το fw μέσω της σελίδας της η LG. Η απάντηση είναι ότι το συγκεκριμένο fw ήταν υπό δοκιμή και δεν δόθηκε ποτέ ελεύθερο. Κάποια παλικάρια μπόρεσαν να το βρουν και σας το δίνω και εγώ (από link της LG που δεν βγαίνεις απευθείας σε αυτό) LG-M2394D-PZJ (fw 3.15.01) - Η διαδικασία αναβάθμισης είναι να βάλουμε το fw σε ένα flashάκι (άδειο με fat32). - Ανοίγουμε την οθόνη - Βάζουμε το flash στην τηλεόραση - Θα εμφανιστεί ένα παράθυρο αναβάθμισης και ακολουθούμε τις οδηγίες - Η διαδικασία τελειώνει σε δευτερόλεπτα - Η οθόνη επανεκκινεί και έχουμε πλέον την τηλεόραση με το επιθυμητό fw.
Καλησπέρα, μήπως έχει κανείς το αρχείο της αναβάθμισης για την lg m2394d γιατί το παραπάνω link δε λειτουργεί πλέον; Η τηλεόρασή μου είναι στην εγγύηση, αλλά πρέπει να έρθει courier να την παραλάβει, να την πάει Αθήνα και μετά να μου την ξαναστείλει, και επειδή μένω σε ένα χωριό 3 ώρες από Αθήνα στη μέση του πουθενά, θα ήθελα να γλυτώσω λίγο την όλη διαδικασία.

Re: NEOTION CI Modules - Λίστα συμβατότητας

εχει δοκιμασει κανενας να την βαλει σε hdd recorder?

Απάντηση: NEOTION CI Modules - Λίστα συμβατότητας

Δεν ξέρω! Δουλεύει μια χαρά και σε μένα και σε άλλους υπολογιστές!

τελικα ολα καλα
πηγα να το κατεβασω απο το κινητο και με πηγαινε στο rapidshare pro

Καλημέρα!

Ξέρει κανείς αν υπάρχει τελικά κάποια λύση που να λύνει το πρόβλημα με τα σπασίματα στα κρατικά (ετ1, νετ, ετ3 κτλ)?
Οι τηλεοράσεις είναι Sony.

(να παραδεχτώ ότι διάβασα μόνο ένα πολύ μικρό μέρος του νήματος και όχι όλο)

Καλημέρα!

Ξέρει κανείς αν υπάρχει τελικά κάποια λύση που να λύνει το πρόβλημα με τα σπασίματα στα κρατικά (ετ1, νετ, ετ3 κτλ)?
Οι τηλεοράσεις είναι Sony.

(να παραδεχτώ ότι διάβασα μόνο ένα πολύ μικρό μέρος του νήματος και όχι όλο)

Και εγώ την ίδια απορία έχω...
Προσωπικά πιστεύω ότι είναι θέμα ποιότητας ή στάθμης του σήματος των κρατικών από τη στιγμή που γύρισαν σε mpeg4... Ισως τόσο με το switch off βελτιωθεί η κατάσταση

Μπορεί να μην είναι απαραίτητα πρόβλημα στάθμης σήματος.

Η ΕΡΤ στην κωδικοποίηση H264 χρησιμοποιεί την πιο advanced μέθοδο που ακούει στο όνομα "adaptive GOP" ή "Dynamic GOP".

Με τη συγκεκριμένη μέθοδο μεταβάλλεται η ποσότητα των B Frames δυναμικά, ανάλογα με την κίνηση που έχει η εικόνα.

Η Digea χρησιμοποιεί static GOP της μορφής IBBP.

Πιθανόν αυτή η διαφορά να δυσκολεύει τις Neotion κατά τη διαδικασία Transcoding που κάνουν.
Ας σημειωθεί εδώ πως αυτή η μέθοδος χρησιμοποιείται ευρέως και στο MPEG2 τουλάχιστον από το 2000 και μετά.
Με την ίδια μέθοδο παίζει και το πρώτο multiplex της ΕΡΤ που είναι MPEG2.

Θα το ξαναπώ για πολλοστή φορά.
Επειδή το Trancoding Sucks, πάρτε έναν αποκ/τη να λυθούν τα προβλήματα και να δείτε και πιο καλή εικόνα.
Λύσεις τύπου Neotion είναι για θέαση ανάγκης για λίγο διάστημα, και σε μικρές TV (κουζίνα, υπνοδωμάτιο).

Ακούγομαι απόλυτος, αλλά δυστυχώς έτσι είναι....

Στην δική μου περίπτωση ΣΙΓΟΥΡΑ δεν είναι θέμα σήματος.
Χωρίς να γνωρίζω, θα συμφωνήσω με τον johnny1, ότι πιο πιθανό είναι να οφείλεται η κωδικοποίηση. Αυτό πίστευα και εγώ.

Το θέμα είναι: φτιάχνεται αυτό κάπως (για την neotion που έχουμε), ή την αχρηστεύουμε μερικώς και παίζουμε πλέον με εξωτερικό δέκτη?

Καλησπέρα και απο μένα.Νέος στο φορουμ και κάτοχος ήδη μιας τέτοιας καρτας.Έχω την τηλεοραση Sony KDL-37P3000 και υποστηρίζει την καρτουλα ΝΕΟΤΙΟΝ.Βλέπω άριστα τα καναλια της Digea,το teletext δουλεύει τέλεια καθώς και το EPG της τηλεόρασης.Το προβληματάκι όμως είναι στα κρατικα κανάλια της ΕΡΤ,ΝΕΤ,ΕΤ3 και βουλης.Κάνουν σπασίματα στον ήχο και στην εικόνα.Η τηλεόραση έχει αποδικωποιητη Mpeg-2 και υποστηρίζει HD.Αφου διάβασα όλα τα παραπάνω καθώς και την σεβαστή παρατήρηση του μελους ''johnny1''(που λογικά γνωρίζει πιο πολλα απο εμάς),τo ερώτημα μου είναι το εξής:αγοράζοντας μια απο τις νεες κάρτες της ΝΕΟΤΙΟΝ,που έχουν υποστηριξη για HD,θα έχουμε τη δυνατότητα να βλέπουμε καλα τα κρατικά κανάλια και το ERT HD;
http://www.neotion.com/products/cam.php
ειδικότερα http://www.neotion.com/products/neotion-viaccess-cam-acs-ci-plus.php

Mην πετάξεις άσκοπα χρήματα. Μόνο με εξωτερικό ψηφιακό δέκτη δεν θα έχεις πρόβλημα. Και θα δεις και το ERT HD......

Μήπως όμως όσον αφορά τα σπασίματα δεν πρόκειται για θέμα κάρτας (μιάς και ο φίλος αναφέρει πώς στα άλλα κανάλια δεν έχει πρόβλημα) αλλά έχει να κάνει με την ποιότητα του σήματος των κρατικών καναλιών; Πολλοί έχουν αναφέρει ότι έχουν πρόβλημα με τα κανάλια αυτά, ασχέτως κάρτας η εξωτερικού δέκτη.

Re: Απάντηση: NEOTION CI Modules. λίστα συμβατότητας

Να ξεκαθαρίσω εξ' αρχης ότι δεν έχω καμία προθεση να δημιουργήσω "Flame"
ή να δείξω εμπάθεια σε κάποια συγκεκριμένη εταιρία. Άλλωστε είμαι πελάτης της. Και το ότι "ετσι είναι η τεχνολογία" τα τελευταία χρόνια είναι γνωστό σε όλους.
Η ερώτηση όμως είναι σαφής. Το πρότυπο CI είναι ένα. Μάλιστα η προδιαγραφή είναι ανοιχτή και εύκολα προσβάσιμη. Δεν μπορώ να αποδεχθώ λοιπόν την λέξη "ασυμβατότητα" σε ένα προδιαγεγραμένο πρότυπο. Δεν είναι ασυμβατότητα. Είναι μη πλήρωση των προδιαγραφών. Είναι τόσο απλό.

Για το ζήτημα δε της ψηφιακής μετάδοσης θα θυμάσαι ότι όταν πλάσαραν στην αγορά με τους ολυμπιακούς αγώνες το DVB-Τ και είχε παρθεί η απόφαση για το MPEG 2 τότε ο δορυφορικός εξοπλισμός είχε αρχισει να περνά σε μεγαλύτερες συμπιέσεις του ήδη ψηφιακού σήματος. Το 2007 υπήρχαν και τα δύο συστήματα συμπίεσης. Αλλά όταν μιλαμε για DVB όταν αγοράζουμε TV κάπου στο βάθος του μυαλού μας θεωρούμε ότι 5-10 σκεπτομενοι έχουν ορισει τις παραμέτρους του παιχνιδιού. Τελος πάντων ανούσια κουβέντα.

On topic.
H ΝEOTION FTA

στην Phillips 42PF9731D με το firmware 101 υποβαθμίζει απλά την αναπαραγωγή MPEG2 χωρίς αποτέλεσμα στην αποκωδικοποίηση των MPEG4. To tuner της συσκευής αποκωδικοποιεί κανωνικά πληροφορίες προγράμματος και ήχο.

στην LG Μ2294D (ενα χαμηλού κόστους monitor - TV) συνεργάζεται κανονικά και αποκωδικοποιεί τα MPEG4 προγράμματα χωρίς εμφανή αλλοίωση της ποιότητας στα MPEG2.

Για να το λες´αυτό για την LG λογικά αναβάθμισες το Firmware για να φύγει το screensaver ΥπηρεσιαHD !!!
Φίλε μου το Firmware Για την LG M2294D που το βρήκες; Έχω ψάξει παντού... Αν το έχεις θα το εκτιμούσα να μου στείλεις ένα PM !!!!
Ευχαριστώ !!!