Neotion CI Modules: Λίστα συμβατότητας

Re: NEOTION CI Modules - Λίστα συμβατότητας

Στην δική μου περίπτωση ΣΙΓΟΥΡΑ δεν είναι θέμα σήματος.
Χωρίς να γνωρίζω, θα συμφωνήσω με τον johnny1, ότι πιο πιθανό είναι να οφείλεται η κωδικοποίηση. Αυτό πίστευα και εγώ.

Το θέμα είναι: φτιάχνεται αυτό κάπως (για την neotion που έχουμε), ή την αχρηστεύουμε μερικώς και παίζουμε πλέον με εξωτερικό δέκτη?

Μιας και εχω καρτουλα Neotion Που δουλευει σε 2 sony Τηλεορασεις (και δε δουλευει σε μια philips) ,εχω βρει την λύση εδω και πολύ καιρο.
Υπάρχει ενα μικρό πρόβλημα βεβαια...το οτι δε λειτουργει πλεον το EPG Και δε δειχνει το ονομα του προγραμματος που παιζει οταν αλλαζουμε καναλι. Όμως τα κρατικά παιζουν χωρίς κανενα σπασιμο.
Προσωπικά εχω την εντυπωση ότι κατι γινεται το οποιο ισως εχει σχεση και με το EPG.
Ποια είναι η λύση που εχω βρει? ΑΠλώς αλλάζω την χώρα στις ρυθμισεις της τηλεόρασης.Για παράδειγμα βάλτε Ιρλανδια.Σε μενα παιζει αψογα. Και με αλλες χωρες δουλευει.Το θέμα είναι στη χωρα που διαλέγω να μη δειχνει EPG και πληροφοριες προγραμματος.Αν δεν εχει EPG τότε δουλευουν ολα κανονικα..
ΔΟκιμασμενο σε μια 20s2000,και σε μια 26u4000.

Last edited:
Απάντηση: Re: NEOTION CI Modules - Λίστα συμβατότητας

Μιας και εχω καρτουλα Neotion Που δουλευει σε 2 sony Τηλεορασεις (και δε δουλευει σε μια philips) ,εχω βρει την λύση εδω και πολύ καιρο.
Υπάρχει ενα μικρό πρόβλημα βεβαια...το οτι δε λειτουργει πλεον το EPG Και δε δειχνει το ονομα του προγραμματος που παιζει οταν αλλαζουμε καναλι. Όμως τα κρατικά παιζουν χωρίς κανενα σπασιμο.
Προσωπικά εχω την εντυπωση ότι κατι γινεται το οποιο ισως εχει σχεση και με το EPG.
Ποια είναι η λύση που εχω βρει? ΑΠλώς αλλάζω την χώρα στις ρυθμισεις της τηλεόρασης.Για παράδειγμα βάλτε Ιρλανδια.Σε μενα παιζει αψογα. Και με αλλες χωρες δουλευει.Το θέμα είναι στη χωρα που διαλέγω να μη δειχνει EPG και πληροφοριες προγραμματος.Αν δεν εχει EPG τότε δουλευουν ολα κανονικα..

εχω και εγω την καρτα της neotion στην δικη μου τηλεοραση δεν εχει την χωρα ιρλανδια... μηπως γνωριζεις ποια σε ποια αλλη χωρα δεν δειχνει epg ? δοκιμασα ιταλια, ισπανια, γαλια, ηνωμενο βασιλειο, δειχνει epg και κανει σπασιματα τα κρατικα καναλια.

Τωρα δοκιμασα στη δικη μου.Δουλευουν Λουξεμβουργο,Αυστρια,Τουρκια,πορτογαλια,πολωνια,ρουμανια,νορβηγια ..
Αν δεν εχει καμια απο αυτες τότε δοκίμασε ότι εχει η τηλεοραση σου.Φυσικά η λύση εχει δοκιμαστει σε sony . Οπότε δε ξερω αν ισχυει και αλλου και κυριως εαν οι τηλεορασεις σας θα εχουν τις χωρες που λυνουν το προβλημα.

Last edited:

Πήρα την ΝΡ4+ μπας και γλυτώσω το δεύτερο Τ/Χ στους γονείς μου. Με ταλαιπώρησε πολύ. Έριξα πολύ ψάξιμο σε φόρουμ (και εδώ και του εξωτερικού) και έβγαλα κάποια συμπεράσματα.

Σε μία ΣΟΝΥ KDL-40U200

325476.jpg

δεν έπαιζε καθόλου. Ξαφνικά χωρίς λόγο άρχισε να παίζει αλλά στα κρατικά με σπασίματα στον ήχο και στην εικόνα. Αλλάζω γλώσσα στα αγγλικά και χώρα Ιταλία και οοοοπ εμφανίστηκε μενού για την κάρτα ΑΛΛΑ δεν είχε επιλογή για ενεργοποίηση η απενεργοποίηση του MPEG4. Πάλι έπαιζε με σπασίματα και μετά από αρκετό ζάπινγκ καθόλου εικόνα. Το ζάπινκγ αργούσε αρκετά 2-3 ίσως και 4παρά δευτερόλεπτα. Προφανώς θέλει κάποια αναβάθμιση αλλά και πάλι δεν θα είναι σίγουρο ότι θα παίζει. Οπότε ο πατέρας δεν γλύτωσε το δεύτερο Τ/Χ. Καλύτερα ίσως όμως γιατί έχει πολύ γρηγορότερη εναλλαγή στα κανάλια, σαφώς καλύτερη εικόνα και καθόλου σπασίματα και άλλα τέτοια. Άσε που η καρτούλα μετά από μισή ώρα λειτουργία πραγματικά τσουρουφλούσε.

Εκεί όμως που ήμουν έτοιμος να κάνω την καρτούλα σουβέρ στο σαλόνι λέω ας τη δοκιμάσω στην μικρή αδελφή της ΣΟΝΥ KDL-20G2000

105826296_SonyKDL-20G2000.jpg

Κατευθείαν γλώσσα στα αγγλικά και χώρα Ιταλία. Οοοοπ νέο μενού και στις επιλογές της κάρτας είχε "Enable MPEG4". Βρήκε τα κανάλια κανονικά και πάιζει κανονικά. Λογικά μου περίσσεψε ένας δέκτης που είχα πάρει και για αυτή. Η εναλλαγή είναι αρκετά αργή, 2-3 δεύτερα αλλά εξιοπρεπής. Στα κρατικά υπάρχουν κάποια σπασίματα σε ήχο/εικόνα αλλά αν πάρει "φόρα" εξομαλύνεται η κατάσταση. Το epg είναι στα αγγλικά και ΔΕΝ παίζει HD.

Γενικά, όπως έχουν αναφέρει και άλλες φορές συνφορουμίτες αυτές οι καρτές δεν Πλήρεις λύσεις και σαφώς υστερούν σε δυνατότητες και ποιότητα εικόνας. Αν όμως είναι συμβατές με την τιβι και δεν υπάρχουν πολλές απαιτήσεις ίσως και να ταιριάζουν σε κάποιες καταστάσεις.

Κατευθείαν γλώσσα στα αγγλικά και χώρα Ιταλία. Οοοοπ νέο μενού και στις επιλογές της κάρτας είχε "Enable MPEG4". Βρήκε τα κανάλια κανονικά και πάιζει κανονικά. Λογικά μου περίσσεψε ένας δέκτης που είχα πάρει και για αυτή. Η εναλλαγή είναι αρκετά αργή, 2-3 δεύτερα αλλά εξιοπρεπής. Στα κρατικά υπάρχουν κάποια σπασίματα σε ήχο/εικόνα αλλά αν πάρει "φόρα" εξομαλύνεται η κατάσταση. Το epg είναι στα αγγλικά και ΔΕΝ παίζει HD.

Γενικά, όπως έχουν αναφέρει και άλλες φορές συνφορουμίτες αυτές οι καρτές δεν Πλήρεις λύσεις και σαφώς υστερούν σε δυνατότητες και ποιότητα εικόνας. Αν όμως είναι συμβατές με την τιβι και δεν υπάρχουν πολλές απαιτήσεις ίσως και να ταιριάζουν σε κάποιες καταστάσεις.
και γιατι δε δοκιμαζεις αυτο που ειπα παραπανω? Σε σενα θα δουλευει και θα σου λυσει οριστικά το σπασιμο στα καναλια..

θαυμαζω το κουραγιο σας (αν και κατοχος αυτης της καρτας μιας και την ειχα αγορασει "χωρις να ξερω τι θα συναντησω απο προβληματα" καθως ειμαι κατοχος τηλεορασης LG) πλεον εχω παψει να την εχω σε λειτουργια χρησιμοποιω τον εξωτερικο δεκτη MPEG 4 και εχω ηρεμησει.

Απο τη στιγμη που η καρτουλα δουλευει και δειχνει ολα τα καναλια χωρις κανενα προβλημα εστω χωρις EPG σε μενα, ποιο κουραγιο θαυμαζεις?
Εχω και αποκωδικοποιητη,ο οποιος ειναι καλυτερος σαφως κυριώς στο ότι παιζει HD, και δε χρειαστηκε να κοψω το EPG ,αλλά για τη μικρη μου τηλεοραση η καρτουλα ΝΕΟΤΙΟN παιζει μια χαρα.Ουτε δευτερα control ,με χαμηλότερη καταναλωση ρευματος ,και πολύ καλη εικόνα (μιλάω για 20αρα)

δεν με καταλαβες

χαρα στο κουραγιο λεω σε αυτους που εχουν την καρτα αλλα εχουν και τηλεορασεις που εχουν προβληματα-ασυμβατοτητες με την καρτα

το γεγονος οτι σε εσενα στην 20αρα μικρη τηλεοραση σου δεν εχει προβληματα (εισαι τυχερος) δεν σημαινει οτι δεν υπαρχουν προβληματα ομως σε αυτες της καρτες (δεν το συζητω για υποστηριξη γιατι εκει ειναι .... )

αν ειχες π.χ μια τηλεοραση της LG (οπως πολλοι φιλοι εδω μεσα δεν βαζω τον εαυτο μου γιατι προσωπικα θεωρω την αγορα της 32LG7000 αποτυχια και κριμα τα 400 ευρω που εδωσα τοτε δεν μου φταιει κανεις παρα μονο εγω που την αγορασα....αν περιμενα θα ειχα μια 22αρα η μια 24αρα και θα εκανα μια χαρα την δουλεια μου γιατι η 32αρα για μενα τελικα ηταν πεταμενα λεφτα) θα τα εβλεπες και μονος σου τα προβληματα και μετα θα σου ελεγα αν την κραταγες και δεν την εκανες φρισμπι

οτι αφορα τα κοντρολ που αναφερεις προσωπικα επειδη χρησιμοποιω εξωτερικο δεκτη (προσωπικα μονο 1 κοντρολ χρησιμοποιω για την αλλαγη καναλιων κτλ) της τηλεορασης το εχω μονο για το ανοιγμα και κλεισιμο για τιποτα αλλο δεν χρησιμευει πλεον (τουλαχιστον στην 32αρα) γιατι η μικρες 22αρα και 24αρα εχουν μονο ψηφιακο δεκτη / αποκωδικοποιητη και ετσι με το κοντρολ τους κανεις τα παντα.

Last edited:

Είσαι ΘΕΟΣ!!
Δούλεψαν κανονικά ΚΑΙ τα κρατικά (που μέχρι τώρα έσπαγαν)!
Εντάξει χάσαμε το EPG.

Η τηλεόραση Sony 32-U2000.

και γιατι δε δοκιμαζεις αυτο που ειπα παραπανω? Σε σενα θα δουλευει και θα σου λυσει οριστικά το σπασιμο στα καναλια..
Δεν είχα διαβάσει τη δημοσίευση σου όταν έκανα τις δοκιμές. Είναι στους γονείς μου οι τηλεόρασεις και μόλις βρεθώ εκεί θα το δοκιμάσω. Ελπίζω σε θετικά αποτελέσματα όπως στον Vagyer. Ευχαριστώ!

Καλησπερα, εχω τη samsung LE32 S 86BD ποια ειναι η ποιο συμβατη μοντουλα κ αν βλεπει το ερτ hd? ευχαριστωωω

ERTHD δεν θα βλέπεις σίγουρα. Τώρα η Νεοσιον αναφέρει ότι είναι συμβατή με όλες τις LG http://www.ebw.gr/el/product/7331/NEOTION-NP4-FTA-Module-MPEG4-DVB-T. To Θέμα είναι ότι αυτό μάλλον δεν είναι απόλυτο, ίσως να θέλει το τελευταίο firmware στην τηλεόραση (αν έχει usb Και μπαίνει από στικάκι είναι εύκολο. αν θέλει να το πας στο σέρβις είναι ταλαιπωρία και πολλά έξοδα) αλλά ακόμη και έτσι (σε άλλες μάρκες που έχω διαβάσει και Σονυ που έχω ταλαιπωρηθεί αρκετά) η κατάσταση με την νεόσιον είναι ότι πρέπει να το δοκιμάσεις επιτόπου. Θα σου πρότεινα να την αγοράσεις από κάπου που να μπορείς να την επιστρέψεις. Άλλωστε συνήθως την δίνουν σε ένα απλό σακουλάκι νάιλον με φουσκάλες. Νομίζω ότι μέσα σε δύο εβδομάδες (ή μία) έχεις δικαίωμα επιστροφής στα μεγάλα καταστήματα.

Last edited by a moderator:

"Το θέμα είναι στη χωρα που διαλέγω να μη δειχνει EPG"
Στη δικιά μου SONY V4000 όποια χώρα και να βάλω το EPG εμφανίζεται.Δεν μπορώ να το διώξω με τίποτε.Τζίφος!

Δεν εχει καν τις χωρες που εχω αναφερει στη προηουμενη σελίδα οπότε είναι λογικό να μη σου δουλευει, ή εχει καποια απτις χωρες και απλως σε σενα δε δουλευει? Αν ειναι το πρωτο τοτε η λυση πιθανως δουλευει σε ολες τις Sony που εχουν καποια απτις χωρες. Αν ειναι το δευτερο τοτε η λυση δε δουλευει σε ολες..

Last edited by a moderator:
Απάντηση: Re: NEOTION CI Modules - Λίστα συμβατότητας

Τωρα δοκιμασα στη δικη μου.Δουλευουν Λουξεμβουργο,Αυστρια,Τουρκια,πορτογαλια,πολωνια,ρουμανια,νορβηγια ..
Αν δεν εχει καμια απο αυτες τότε δοκίμασε ότι εχει η τηλεοραση σου.Φυσικά η λύση εχει δοκιμαστει σε sony . Οπότε δε ξερω αν ισχυει και αλλου και κυριως εαν οι τηλεορασεις σας θα εχουν τις χωρες που λυνουν το προβλημα.

απο τις χωρες που αναφερεις στην δικια μου τηλεοραση samsung 40A786 εχει την αυστρια. την εβαλα εκει και δειχνει epg, αρα μαλλον δεν κανει σε ολες τις τηλεορασεις το ιδιο trik

Re: Απάντηση: Re: NEOTION CI Modules - Λίστα συμβατότητας

υπαρχει μια επιλογη για αλλαγη γλωσσας στο μενου της τηλ. sony 26s2000 αλλα ειναι για την γλωσσα που εμφανιζονται τα μενου αλλα δεν κανει καμια αλλαγη στο γνωστο πραβλημα. Δεν ξερω εαν στις αρχικες ρυθμισεις που δηλωνης την χωρα εαν θυμαμαι καλα βρισκεται η λυση που αναφερει ο φιλος παραπανω αλλα φωβαμαι να την κανω γιατι θα χασω μαλλον ολες τις ρυθμισεις της tv.

Η 20s2000 που εχω και ειναι ιδια σειρα με τη δικια σου αλλα και η 26u4000 εχουν το ιδιο ακριβως μενου σε μενα.
Η ρυθμιση ειναι στο κεντρικο μενου, ρυθμισεις,ρυθμισεις, χωρα (κατω απο τη γλώσσα).
Προσοχη δεν ειναι στις ψηφιακες ρυθμισεις.. ΑΠο κει και περα δοκίμασα την αυτοματη εναρξη οπου μαλλον εχει τη ρυθμιση που λες.
Μπορεις να μπεις να διαλεξεις γλωσσα,και μετά χωρα. Στο επομενο βημα σε ρωταει αν θες να ψαξει τα καναλια και δε το προχωρας. Πατάς να βγει και ολα οκ.Ουτε ρυθμισεις χανεις και η χωρα αλλαζει.Τωρα το δοκιμασα και στη δικια μου..
Οπως και να χει αν ειναι να ξαναψαξει τα καναλια θα σε ρωτησει..

Ευχαριστω για την γρηγορη απαντηση αλλα τελικα το μοντ. ειναι 26s4000. Θα κοιταξω να κανω τις ρυθμισεις που λες και καλη τυχη.

Καλημέρα παίδες,

επειδή έχω ψηλόχαθεί,
θα ήθελα να ρωτήσω ποιά κάρτα(Module) θα έκανε στην SONY KDL-20B4050;
Επίσης ποια θα ήταν η καλύτερη(χωρίς καθυστέρηση);;;

Ευχαριστώ,
Χάρης