Neotion CI Modules: Λίστα συμβατότητας

Re: NEOTION CI Modules. λίστα συμβατότητας

Η NEOTION εχει ηδη ετοιμασει μοντουλα την NP+6 η οποια θα παιζει τα καναλια
υψηλης ευκρινειας.

Δηλ. εγώ που έχω 3 ΝΕΟΤΙΟΝ (και έχω πληρώσει 100 ευρώ) θα πρέπει να ξαναπληρώσω 100 ευρώ για να δω και τα HD? Με συμφέρει να πάρω καλύτερα νέες TV ....

δεν μπορω να πω οτι με ενθουσιασε η μοντουλα, τουναντιον , μονο προβληματα εβγαζε.

Δε νομιζω να παρω την hd εκδοση, πηρα ενα εξωτερικο δεκτη που ειναι και hd και γραφει κιολας...

Απάντηση: Re: NEOTION CI Modules. λίστα συμβατότητας

υψηλης ευκρινειας.
πότε θα βγει στην αγορά;

Είχα διαβάσει κάποτε... (στην αρχή εκπομπής των ψηφιακών καναλιών) ότι όσοι έχουν την LG-M2394D-PZJ (monitor/tv) είχαν το εξής πρόβλημα: Η συγκεκριμένη τηλεόραση υποστηρίζει μόνο Mpeg2. Για να παίξει Mpeg4 πρέπει να προσθέσουμε μια καρτούλα CI CAM. Προσθέτοντας όμως την καρτούλα από την μια έχουμε κανονικά mpeg4 αλλά στην οθόνη κόβει βόλτες ένα μήνυμα της οθόνης. Το όλο θέμα λύνεται με αναβάθμιση του fw από την LG. Εδώ αρχίζει η περιπέτεια. Η LG αρχικά δεν έκανε free την αναβάθμιση, κατόπιν μόνο σε όσους ήταν μέσα στην εγγύηση κλπ. Δεν ξέρω πια τακτική εφαρμόζει σήμερα η LG. Θα έπρεπε δηλαδή να πάρεις τηλ., να κλήσεις ραντεβού και στην καλύτερη περίπτωση να το πάρεις την ίδια στιγμή. Η όλη ιστορία διαρκούσε 1 λεπτό. Έψαξα πολύ στο δίκτυο αλλά δεν μπόρεσα να βρω τίποτε. Το ίδιο πρόβλημα είχαν και άλλοι στην Ευρώπη. Το περίεργο ήταν γιατί δεν έδινε το fw μέσω της σελίδας της η LG. Η απάντηση είναι ότι το συγκεκριμένο fw ήταν υπό δοκιμή και δεν δόθηκε ποτέ ελεύθερο. Κάποια παλικάρια μπόρεσαν να το βρουν και σας το δίνω και εγώ (από link της LG που δεν βγαίνεις απευθείας σε αυτό) LG-M2394D-PZJ (fw 3.15.01) - Η διαδικασία αναβάθμισης είναι να βάλουμε το fw σε ένα flashάκι (άδειο με fat32). - Ανοίγουμε την οθόνη - Βάζουμε το flash στην τηλεόραση - Θα εμφανιστεί ένα παράθυρο αναβάθμισης και ακολουθούμε τις οδηγίες - Η διαδικασία τελειώνει σε δευτερόλεπτα - Η οθόνη επανεκκινεί και έχουμε πλέον την τηλεόραση με το επιθυμητό fw.

Αγόρασα την FTA ΝP4+ από το e-finder.gr (24,9 Ε + 3 Ε μεταφορικά, την παρήγγειλα Mεγάλη Τετάρτη και ήρθε με courier Θεσ/νίκη την επόμενη - άψογη εξυπηρέτηση με συνεχή ενημέρωση με e-mail και sms) για Philips 37PFL7603/D10. Μέχρι σήμερα κανένα πρόβλημα, πλήρη συμβατότητα σε όλα τα κρατικά και Digea κανάλια με πολύ καλή εικόνα εκτός φυσικά από ΕΡΤ HD που το ήξερα. Αλλαγή καναλιών σε 2 sec και κανένα κόλλημα στη μετάβαση (ισχύει για όλα τα κανάλια). Το μόνο θεμάτακι είναι ότι όταν ανοιγείς MPEG-2 κανάλι μπορεί (όχι πάντα) να εμφανίσει ένα μικρό σπάσιμο η εικόνα, αλλά στη συνέχεια αποκαθίσταται αμέσως. Την αγόρασα για να μπορώ όταν γράφω στον αποκωδικοποιητή μου να παρακολουθώ κανάλι άλλης συχνότητας με ψηφιακό σήμα, είναι κάτι για το οποίο θεωρώ λογικό το κόστος της κάρτας.

Βασικά είναι ΤΟ hd και όχι ΤΑ. Ένα είναι.
Πιστεύω ότι θα ζήσει και χωρίς να δει την eurovision σε HD.:smash:

υψηλης ευκρινειας.

Αμα λειτουργει ομως οπως οι τωρινες καρτες (που μετατρεπουν το MPEG4 σε MPEG2 οποτε χαλαει η ποιοτητα) δεν εχει νοημα. Τι να το κανεις το HD οταν αυτο που βλεπεις στην τηλεοραση θα ειναι SD?

Λογικα αφου η μετατροπη του θα ειναι σε MPEG-2 απο ΜPEG-4.Αλλα για καποιον που δεν του αρεσουν τα πολλα τηλεχειριστηρια ειναι μια λυση.Επισης οι
εταιρειες Samsung και LG εχουν βγαλει μοντελα bluray που υποστηριζουν την
ψηφιακη επιγεια τηλεοραση.

Ποιος ο λογος να βαλουμε μοντουλα οταν η TV υποστηριζει το mpeg2/4?
Συγνωμη αλλά ειμαι ψιλοασχετος.

Μοντουλα η δεκτη χρησιμοποιουμε για τις τηλεορασεις που εχουμε αγορασει πριν το 2008.

Καλησπερα σε ολα τα παιδια...Εχω μια tv Philips 37PFL9632D με τελευταιο
firmware Version: 000.064.014.022, Zip file, 24.66 MB, Date published: 2009-03-05...Επισης απο τοτε που ηρθε η digea στην Αθηνα αγορασα την neotion module mpeg4 ci slot free to air...Τα καναλια mega,ant1,star,alpha,alter,skai,maked,και τα mpeg 2 της ΕΡΤ καθως και Ετ1
ΝΕΤ και Ετ3 παιζανε βεβαια με σπασιματα...απο της 27 του μηνος που βγηκε το ΕΡΤ hd δεν μου παιζουν καν τα ερτ1,νετ,ετ3,καθως κ το ερτ hd...Η ερωτηση μου ειναι εξης:Αλλη κωδικοποιηση εχουν τα mega,ant1 κτλ...και αλλη της ερτ?
Βασικα βγαζω σε ολα ηχο αλλα οχι εικονα....εχει να κανει κ θεμα με το σημα?
Γιατι μενω Εξαρχεια κ το σημα της κεραιας δεν ειναι κ οτι καλυτερο...καπου ειδα πως πρεπει να βαλω για χωρα Ισπανια αντι για Ελλαδα το εκανα κ αυτο αλλα τιποτα...εχετε καμια συμβουλη να μου δωσετε για ολα αυτα?Η Philips εχει να βγαλει update απο τον 3το του 2009 η μεν neotion δεν μπορω να βρω πουθενα update....Οποιος γνωριζει κατι κ μπορει να με κατατοπισει θα τον ευχαριστουσα πολυ.....Να προσθεσω πως πολλες φορες κ στα degia mega,ant1,alpha....εκει που βλεπεις κανονικα σου κανει μαυριθ οθωνη για δευτερολεπτα κ επανερχεται....Αυτη τη στιγμη που γραφω η ΝΕΤ μου βγαζει ηχο αλλα οχι εικονα...Ευχαριστω πολυ περιμενω τις αποψεις σας...

Απάντηση: Re: NEOTION CI Modules. λίστα συμβατότητας

Καλησπερα σε ολα τα παιδια...Εχω μια tv Philips 37PFL9632D με τελευταιο
firmware Version: 000.064.014.022, Zip file, 24.66 MB, Date published: 2009-03-05...Επισης απο τοτε που ηρθε η digea στην Αθηνα αγορασα την neotion module mpeg4 ci slot free to air...Τα καναλια mega,ant1,star,alpha,alter,skai,maked,και τα mpeg 2 της ΕΡΤ καθως και Ετ1
ΝΕΤ και Ετ3 παιζανε βεβαια με σπασιματα...απο της 27 του μηνος που βγηκε το ΕΡΤ hd δεν μου παιζουν καν τα ερτ1,νετ,ετ3,καθως κ το ερτ hd...Η ερωτηση μου ειναι εξης:Αλλη κωδικοποιηση εχουν τα mega,ant1 κτλ...και αλλη της ερτ?
Βασικα βγαζω σε ολα ηχο αλλα οχι εικονα....εχει να κανει κ θεμα με το σημα?
Γιατι μενω Εξαρχεια κ το σημα της κεραιας δεν ειναι κ οτι καλυτερο...καπου ειδα πως πρεπει να βαλω για χωρα Ισπανια αντι για Ελλαδα το εκανα κ αυτο αλλα τιποτα...εχετε καμια συμβουλη να μου δωσετε για ολα αυτα?Η Philips εχει να βγαλει update απο τον 3το του 2009 η μεν neotion δεν μπορω να βρω πουθενα update....Οποιος γνωριζει κατι κ μπορει να με κατατοπισει θα τον ευχαριστουσα πολυ.....Να προσθεσω πως πολλες φορες κ στα degia mega,ant1,alpha....εκει που βλεπεις κανονικα σου κανει μαυριθ οθωνη για δευτερολεπτα κ επανερχεται....Αυτη τη στιγμη που γραφω η ΝΕΤ μου βγαζει ηχο αλλα οχι εικονα...Ευχαριστω πολυ περιμενω τις αποψεις σας...

Θά παραθέσω παρακάτω τα δικά μου συμπεράσματα και ελπίζω οτι ίσως λυθούν κάποιες απορίες σου.
Έχω την Philips PFL9603 αλλα κάτι μου λέει οτι λίγο-πολύ μπορεί να ισχύουν και για το δικό σου μοντέλο και ισως και για άλλα της PHILIPS.
1)Η Απλή NP4 δεν παίζει με τίποτα.Δυστιχώς την έφαγα στη μάπα.
2)Αγόρασα την np4+ και μου έπεξε όπως εσένα με σπασίματα κτλ. την πήγα πίσω αλλά όπωσ αποδείχτηκε στην συνέχεια έκανα ανοησία.Καί εξηγούμαι.
Α)Την πρώτη φορά που την δοκίμασα είχα σήμα 60-65% μετρημένο με εξωτερικό αποκωδικοποιητή.Αλλάζοντας όλα τα καλώδια και τον ενυσχιτή σήματοςέ(βαλα έναν televes) η κάρτα παίζει μια χαρά.Το δικό μου συμπέρασμα είναι οτι για κάποιο μυστήριο λόγο η κάρτα θέλει πολύ δυνατό σήμα για να παίξει σωστα(90-95%)Αν τα καλώδιά σου είναι παλιά άλλαξε πρώτα αυτά και ίσως γλυτώσεις το έξοδο ενος ενυσχιτή.Ελπίζω να βοήθησα και συγνώμη για την φλυαρία.

Σε ευχαριστω παρα πολυ για την απαντηση σου...Υστερα απο ψαξιμο γενικο και εγω κατεληξα πως ειναι θεμα του σηματος...Εδω που μενω ειναι πολυ δυσκολη περιοχη,ωστοσο καταλαβα πως περνω σημα απο τον Υμητο συμφωνα με τις συχνοτητες που διαβασα γιαυτο μου κανει κ σπασιματα γενικα...Σημερα για παραδειγμα ΕΤ1,ΝΕΤ,ΕΤ3 σε μια στιγμη παιζανε μια χαρα που μαυτα ουσιαστικα εχω το μεγαλυτερο προβλημα...Τα digea παιζουν καλυτερα...Ακομα θελω να πω πως παιζει ρολο κ ο καιρος....Ειμαι αναμεσα στον λοφο του Στρεφι και στον Λυκαβητο και ι κεραια ειναι κεντρικη τησ πολυκατοικιας..Παλι καλα εχω πιατο δορυφορικο επανω με μοτερ και τα βλεπω κ μεσω Νοβα...Αυτο που μενει τωρα ειναι να προσπαθησω με τον dreambox 800 και με το crypto redi 50 μηπως βγαλω καμια ακρι απο εκει...Αν και αυτο δυσκολο το βλεπω γιατι ειναι λογω σηματος το προβλημα ειδωμεν....Ευχαριστω πολυ παντος για την απαντηση σου....

Διάβασα πολύ για την συγκεκριμένη κάρτα. Κάνει διάφορα μικροπροβλήματα και το κυριότερο δεν παίζει καλα με τα HD κανάλια. Οπότε καλύτερα ξεχάστε την να μην χρεώνεστε και άδικα

Δοκίμασα το fw σε μια lg Μ2794D αλλά δεν το βλέπει καν,που σημαίνει ότι δεν κάνει.Το δοκίμασες στην lg M2394D και σου έκανε κανονικά την αναβάθμιση;Υπάρχει κάτι για την δική μου TV-monitor ή θα περιμένουμε ακόμη για κάτι;Φοράει επάνω το 3.06.1

Δοκίμασα το fw σε μια lg Μ2794D αλλά δεν το βλέπει καν,που σημαίνει ότι δεν κάνει.Το δοκίμασες στην lg M2394D και σου έκανε κανονικά την αναβάθμιση;Υπάρχει κάτι για την δική μου TV-monitor ή θα περιμένουμε ακόμη για κάτι;Φοράει επάνω το 3.06.1

Ναι είναι δοκιμασμένο και δουλεύει κανονικά σε LG-M2394D-PZJ. Δοκίμασε με άλλο flashάκι σε fat32.

Αμα λειτουργει ομως οπως οι τωρινες καρτες (που μετατρεπουν το MPEG4 σε MPEG2 οποτε χαλαει η ποιοτητα) δεν εχει νοημα. Τι να το κανεις το HD οταν αυτο που βλεπεις στην τηλεοραση θα ειναι SD?

Να κάνω μια ερώτηση? To Mpeg2 δεν έχει μικρότερη απωλεστική συμπίεση από το Mpeg4? Αν ναι, τότε γιατί να χαθεί ποιότητα από την μετατροπή Mpeg4->Mpeg2?

Να κάνω μια ερώτηση? To Mpeg2 δεν έχει μικρότερη απωλεστική συμπίεση από το Mpeg4? Αν ναι, τότε γιατί να χαθεί ποιότητα από την μετατροπή Mpeg4->Mpeg2?

Ακομα και ετσι να ειναι οπως τα λες η οποιαδηποτε μετατροπη μεταφραζεται σε απωλεια ποιοτητας. Οσο περισσοτερα σταδια μετατροπων μεσολαβουν τοσο πιο καλκη εικονα εχουμε σαν αποτελεσμα.
Νικος