ΝΕΡΙΤ - (Ε)ΔΤ

Status
Not open for further replies.
Στη Θεσσαλονίκη φαίνεται να έφτιαξε η συχνότητα 56.
Και από τον Υμηττό εκπέμπει πάλι η ΕΔΤ από το κανάλι 48. Αυτό που προσπαθώ να καταλάβω είναι αν από τις 2 συχνότητες (κανάλι 48 Υμηττός, κανάλι 56 Θεσσαλονίκη) γίνεται εκπομπή σε mpeg2 και όχι mpeg4.

Όντως όλα τα κανάλια της 52 εκπέμπουν τώρα και από την 48. Ο δέκτης μου κατέβασε και τα κανάλια της 48, παρότι είχα και της 52. Τώρα τα έχω διπλά (μάλλον θα τα σβήσω) και έχω πια 7 ΔΤ!
Είναι όλα mpeg4 και, εκτός από τα γνωστά πειρατικά, δεν υπάρχει πια κανάλι mpeg2 στην Αθήνα.
Αλλά τα ίδια κανάλια σε δύο συχνότητες που παλιότερα προέρχονταν από την ίδια περιοχή (άρα έχουν την ίδια κάλυψη) δεν ξέρω τι χρειάζονται. Παλιά ήταν και οι δύο συχνότητες από Υμηττό, δεν ξέρω αν άλλαξε τώρα. Παλιά είχαν διαφορετικά κανάλια οι δύο συχνότητες, αλλά τώρα έχουν τα ίδια. Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι ότι θέλουν απλά να κατοχυρώσουν την συχνότητα.

Πληροφοριακά σήμερα που η ΕΔΤ είχε τον αγώνα μπάσκετ το bitrate από τον δίαυλο 52 (Υμηττός) για καθένα από τα τρία κανάλια της ΔΤ ήταν γύρω στα 2700kbps (με ήχο στα 160kbps) ενώ από τον δίαυλο 22 (Υμηττός) το bitrate του ενός καναλιού ΔΤ ήταν γύρω στα 4300kbps (ο ήχος όμως ήταν χειρότερος στα 128kbps).

Για αυτό και στα γρήγορα παναρίσματα της κάμερας η εικόνα ψιξέλιαζε.

Με το ραδιόφωνο τι γίνεται; Η 93,9 στη Θεσσαλονίκη έχει μουγκαθεί εδώ και μέρες.
Ευτυχώς απο Ασπροβάλτα και ανατολικά πιάνει στους 104,7 (στη συχνότητα της ΕΡΑ Σπορ) και έχω κάτι να ακούω στα ταξίδια.

Αυτό με το bitrate είναι απίστευτο. Κανένας τους δε σκέφτηκε να κάνει και τα 3 program IDs της ΕΔΤ να δείχνουν στα ίδια video και audio IDs; Μοιράζεται το bandwidth δια 7 ενώ θα μπορούσε να είναι δια 4!

Απάντηση: Re: ΝΕΡΙΤ - (Ε)ΔΤ

Με το ραδιόφωνο τι γίνεται; Η 93,9 στη Θεσσαλονίκη έχει μουγκαθεί εδώ και μέρες.
Ευτυχώς απο Ασπροβάλτα και ανατολικά πιάνει στους 104,7 (στη συχνότητα της ΕΡΑ Σπορ) και έχω κάτι να ακούω στα ταξίδια.
Παίζουν με τις συχνότητες. Για κάποιο διάστημα (δεν ξέρω αν είναι ώρες ή μέρες) είχε χαθεί η 100,9 που ήταν παλιά η δεύτερη συχνότητα της ΕΡΑ Σπορ. Αλλά τώρα παίζει κανονικά.

Και πάνω που χαρήκαμε για το EPG.
Έβαλα τώρα ΔΤ, το EPG λέει "Alexander" (Ο μέγας στρατηλάτης Αλέξανδρος κλπ), αλλά η ταινία που παίζει έχει αυτοκίνητα, αεροπλάνα κλπ σύγχρονα πράγματα....

Και πάνω που πήγα να βάλω Αθλητική Κυριακή απόψε (ως προς το EPG), η ΔΤ θα επαναλάβει τον αγώνα Ολυμπιακός-Μάλαγα.
Τί γίνεται εκεί στη ΔΤ? Ξέρει κανείς?

Κυβερνητικός τραγέλαφος

Οπως διαβάσατε πρώτοι από τη στήλη λίγο μετά τις 14:00 σήμερα, η Δημόσια Τηλεόραση δεν θα έχει live πρόγραμμα τουλάχιστον μέχρι και την Τρίτη το βράδυ. Εξ ου και δεν θα προβληθούν ενημερωτικές εκπομπές, δελτία ειδήσεων, η «Αθλητική Κυριακή» αλλά και το «Champions NET» της Δευτέρας. Προφανώς δεν έχει προηγούμενο ο τραγέλαφος, με ευθύνη της κυβέρνησης, που επικρατεί στη ΔΤ καθώς η μετάθεση για την προσεχή Τρίτη της συζήτησης για την τροπολογία που θα περιελάμβανε και τις ανανεώσεις των συμβάσεων ουσιαστικά βάζει… black out, έστω και προσωρινά!

Οι συμβάσεις ήταν δίμηνες και εκπνέουν αύριο. Αρα από την Κυριακή δεν έχει κανένας δικαίωμα να προσφέρει εργασία. Σύμφωνα με την Αρχή της Αναλογικότητας και με δεδομένο ότι ο διαγωνισμός που προκήρυξε το υπουργείο Οικονομικών προέβλεπε… διμηνήτες, έχουν δικαίωμα νομικά να κάνουν ασφαλιστικά μέτρα όσοι έχουν προκηρυχτεί να κάνουν σύμβαση και να ακυρώσουν τις ανανεώσεις των συμβάσεων των ήδη εργαζομένων!

Μύλος με 100% κυβερνητική ευθύνη

www.gazzetta.gr/stili/media-cafe/article/551882/tragelafos-me-dt-trol-ston-epitimo

Ε ρε γλέντια!
Πάντως 6.00-7.00μμ σήμερα, είχαν δελτίο ειδήσεων.
Το δε μπάσκετ που δείχνουν τώρα τα 3 κανάλια, είναι σε ποιότητα Youtube (360p). Ας το έσειχνε μόνο το ένα κανάλι σε 576ι.

Οι συμβάσεις ήταν δίμηνες και εκπνέουν αύριο. Αρα από την Κυριακή δεν έχει κανένας δικαίωμα να προσφέρει εργασία.

Oχι ακριβως.

Ληγουν οι διμηνες συμβασεις οσως επιασαν δουλεια απο την αρχη του φορεα. Προσληψεις βασει λιστας εγιναν και μετα και η ΔΤ θα τρεχει αυριο και μεθαυριο με αυτο το προσωπικο αυστηρα . Θεωρητικα ακομα και την τριτη και αφου ψηφιστει η τροπολογια θα επανερθουν αμεσα οι συμβασιουχοι.

Τον Μπακόπουλο πχ που παρουσιάζει την Αθλητική Κυριακή τον πρωτοείδα στην ΔΤ με το ξεκίνημα της εκπομπής πριν 2 εβδομάδες. Δεν νομίζω να είναι εκεί 2 μήνες. Αλλά αν έχει 2 μήνες πχ ο σκηνοθέτης, δεν μπορεί να γίνει η εκπομπή.

Ναι, μια εκπομπή θέλει ομάδα στελεχών σκηνοθέτες κάμερες και δημοσιογράφους αθλητικούς. Αν αρκετοί είχαν κλείσει δίμηνο δεν γινόταν. Πάντως κατά τύχη ειδα το πρόγραμμα της ΔΤ την προηγούμενη Παρασκευή- Σαββατο και απόρησα με το ότι δεν θα είχε Αθλητικη Κυριακή την Κυριακή χωρίς να ξέρω για πρόβλημα με συμβάσεις. Το πρώτο που σκέφτηκα ήταν μηπως παίζει κάτι με τα δικαιώματα των αγώνων.

Status
Not open for further replies.