ΝΕΡΙΤ - (Ε)ΔΤ

Status
Not open for further replies.
Ναι, αυτή τη στιγμή βλέπω τα προγράμματα μέχρι τα ξημερώματα της Κυριακής.

Και εγώ χθες το βράδυ γύρω στην 1 η ώρα που το κοίταξα, είχε EPG μέχρι τις 7 της Κυριακής. Δηλαδή για άλλες 6 ώρες. Δεν ξέρω αν ανανεώθηκε σήμερα. Επίσης αυτή η ΔΤ σε αυτή την συχνότητα έχει EPG, αλλά έχει και πιο χαμηλό ήχο από τα άλλα κανάλια ΔΤ ή Digea.

Ακόμα κενό είναι το EPG.

Ψιλοάσχετο: αυτή την ώρα ο ΑΝΤ1 δείχνει την ελληνική ταινία που έπαιξε πριν 10 ώρες στην ΔΤ :p

Last edited by a moderator:
Συγνώμη αν έχει αναφερθεί στο παρελθόν αλλά εχθές πρόσεξα ότι η ΕΔΤ εκπέμπει (Υμηττός) μόνο από το κανάλι 52 και από το κανάλι 22 (μαζί με τη Nova).
Τι γίνεται με το κανάλι 48; Θα μείνει με 1.5 συχνότητα η ΕΔΤ;

Στην 48 υπήρχαν αρχικά τα Σινέ+, Σπορ+ που καταργήθηκαν εδώ και πολύ καιρό, και μετά στην θέση τους μπήκαν Βουλή, Ρικ, BBC, DW. Τώρα αυτά τα 4 πήγαν στην 52. Στην 52 υπήρχαν ΕΡΤ HD και 5 ραδιόφωνα που καταργήθηκαν. Έτσι χώραγαν στην 52 αυτά που ήταν στην 48. Κάνουν και οικονομία στα μηχανήματα.
Τι θα γίνει τελικά θα δούμε όταν ξεκινήσει η ΝΕΡΙΤ. Προσωρινά όπως είναι. Αλλά και πάλι δεν νομίζω η ΝΕΡΙΤ να έχει τόσο πολλά κανάλια ώστε να χρειάζονται πολλές συχνότητες.
Επίσης έχουν βγει και κάποιες αποφάσεις για τις συχνότητες, και κάποιοι πίνακες. Αλλά δεν ξέρω αν γράφουν τίποτα για τα κρατικά κανάλια.

Κι εγώ πιστεύω ότι η 52 είναι αρκετή για το ίδιο ψηφιακό μπουκέτο, δεν είναι τόσο λόγος γκρίνιας που δεν εκπέμπει το ίδιο (7 κανάλια) και απο την 48. Είναι και θέμα οικονομίας,όταν θα ..αυγατίσουν τα κανάλια της ΝΕΡΙΤ το βλέπουμε. Οι τελικές συχνότητες (2) της ψηφιακής ΝΕΡΙΤ είναι δεδομένες.

Καλησπέρα, δεν ξέρω αν έχουμε και πιο εξειδικευμένο θέμα,
Αλλά ήθελα να ρωτήσω για την ποιότητα εικόνας στο Μπάσκετ χθες

Δεν είμαι ο μεγαλύτερος φίλαθλος – το παραδέχομαι – αλλά η εικόνα μου έκανε πολύ κακή εντύπωση
Ειδικά τα πλάνα από την κεντρική κάμερα
Αυτή που είναι στημένη στην κερκίδα και δείχνει όλο το γήπεδο στρίβοντας από αριστερά ως δεξιά
Η κεντρική, ή κύρια κάμερα δηλαδή.

Είχε υπερβολικό Mosquito noise και ορατά μεγάλου μεγέθους mpeg artifacts (σχεδόν ολοκληρο χέρι), κατι μεταξύ Posterization και helo effect γύρω από τις φιγούρες.
Ενώ παρόλα αυτά σε κάποιες στιγμές καθάριζε για λίγα καρέ σχεδόν σε ντετερμινιστικά χρονικά διαστήματα, λες και συνερχόταν από κάποιο λόξιγκα.

Τι μπορεί να πηγαίνει τοοοσο στραβά?
Υπερβολικά κακή κάμερα και ή σεταρισμένη για μεγάλη συμπίεση.
Κάποιο rescaler / sharpness της κακιάς ώρας?
Κάμερα που γράφει HD mpeg4 -> μετά περνά από rescalers κακιας ώρας, γίνεται mpeg2 ξερω-γω, και ξανά επανακωδικοποιήται πριν το broadcasting, με αποτέλεσμα η ποιότητα να καταστρέφεται από τις ενδιάμεσες αλλαγές και επανακωδικοποιήσεις.

Θα ήθελα να ακούσω την άποψη σας

Με 7 κανάλια στη συχνότητα και τα 3 απο αυτά να μεταδίδουν μπάσκετ, αναμενόμενα τα προβλήματα εικόνας.

Με 7 κανάλια στη συχνότητα και τα 3 απο αυτά να μεταδίδουν μπάσκετ, αναμενόμενα τα προβλήματα εικόνας.

Οι κάμερες που ήταν στο επίπεδο του τερέν έδειχναν πολύ καλύτερα.
Θα μου πεις είχαν ευκολότερο έργο
Αλλα με την κεντρική … κάτι πήγαινε πολύ στραβά…

Αυτό συμβαίνει σχεδόν πάντα, ακόμα και στον ΑΝΤ1. Όσο πιο πολλα μικρά αντικειμενα έχει να δείξει η κάμερα, τόσο πιο δύσκολο είναι. Δε λες πάλι καλά που δεν είχε κόσμο στις κερκίδες; Θα ηταν ακόμα χειρότερα.

52 πιάνω εδώ, σε αντανάκλαση Αίγινας. Και τα 3 EDT έχουν EPG (το ίδιο εννοείται).

Εικόνα από LV6TBOXHD e LG 23' (PC Monitor).

Attachments

• WP_000396.jpg
    WP_000396.jpg
    149.3 KB · Views: 177
Γεγονός! επιτέλους κάτι από τις δυνατότητες της νέας τεχνολογίας στην επίγεια ελληνική τηλεόραση!

Πριν μερικές μέρες είχε EPG στο μπουκέτο της Nova και δεν είχε στα δικά της. Τώρα συμβαίνει το αντίστροφο.

Στη Nova Επίγεια (έτσι και στην επίγεια αναμετάδοση) έχει EPG...

Edit. Μπα άκυρο, είχε ξεμείνει από προηγούμενο άνοιγμα του δέκτη...

Πριν μερικές μέρες είχε EPG στο μπουκέτο της Nova και δεν είχε στα δικά της. Τώρα συμβαίνει το αντίστροφο.

Δεν ξέρω για EPG στη Nova. Την έκοψα, όταν μας έκοψε τη θέαση σε 2η τηλεόραση στο σπίτι.

Για την επίγεια λέω, το μπουκέτο που έχει και το TV5.
Στη Θεσσαλονίκη φαίνεται να έφτιαξε η συχνότητα 56.

Status
Not open for further replies.