ΝΕΡΙΤ - (Ε)ΔΤ

Status
Not open for further replies.
Re: ΝΕΡΙΤ - ΕΔΤ

Κοζάνη αναλογικά τίποτα από ΕΔΤ, αυτοί που πιάνετε βάλτε κανένα snapshot να δούμε και μεις. Την ΕΤ3 πιάνουμε εδώ και πολύ καιρό (μάλλον όχι από Μεταξά Σερβίων που πιάνει η πόλη) αλλά σήμερα δεν έχει καλό δορυφορικό σήμα αυτός που κάνει αναμετάδοση και πέφτει συνέχεια (εμείς βλέπουμε βέβαια το δέκτη να λέει 0% signal).

Αν έχει κάποιος αυτά που είπε ο Ροβήρος Μανθούλης στην ΕΡΤ για την προβολή της ταινίας χωρίς την άδεια του, ας το ανεβάσει κάπου.

http://www.tanea.gr/news/greece/art...-programma-ths-ellhnikhs-dhmosias-thleorashs/

Λίγη ώρα μετά την έναρξη προβολής της ταινίας «Η κυρία δήμαρχος», ο δημιουργός της Ροβήρος Μανθούλης εξέδωσε οργισμένη ανακοίνωση κατά της ΕΔΤ και του αρμόδιου υφυπουργού. Συγκρίνοντας μάλιστα τα αρχικά ΕΡΤ και ΕΔΤ, έκανε σκόπιμο αναγραμματισμό στις λέξεις αντικαθιστώντας το «ρ» όπου υπήρχε με το «δ», υπογράφοντας και ο ίδιος ως ...Δοβήδος Μανθούλης.

Αναλυτικά, ο σκηνοθέτης δήλωσε:

«Ο Καψής, στα νιάτα του, μου ζητούσε ταινίες μου για ν' ανοίξει σινε-κλαμπ. Αποφάσισε να το ξεκινήσει επιτέλους με την Κυρία Δήμαρχο. Στην ΕΔΤ, που ψευδίζει την ΕΡΤ. Βλέπεται, θα λέει ο υπουργός, ιστορική στιγμή. Αρχίζουμε με ταινία του Μανθούλη που μας βρίζει. Η ταινία μου θα γίνει λοιπόν ''Κυδία Δήμαδχος''. Δεν μπορώ δυστυχώς να την εμποδίσω ή να την απαγορεύσω. Μπορώ μόνο να ζητήσω δικαστικώς είκοσι χιλιάδες ευρώ αποζημίωση για την δυσφήμηση που μου κάνει, με το να μεταδίδει την ταινία μου σε κατάπτυστο κανάλι. Γιατί όλοι οι Έλληνες, μόλις βγει στο κουτί η ταινία, θα φτύνουν την οθόνη του. Ελπίζω, αμέσως μετά την ''Κυδία Δήμαδχο'', να γίνει και η Κηδεία της Ιεροδούλου. Δηλαδή της ΕΔΤ».

Στο ραδιόφωνο είπε πολύ πιο βαριές κουβέντες για το Σαμαρά και τους υπόλοιπους. Δεν έγραψα την εκπομπή και δεν θέλω να τα μεταφέρω λάθος.

Όταν είδα την κάρτα της ΕΔΤ έπαθα ένα dejavu. Ήμουν σίγουρος ότι κάπου την είχα ξαναδεί. Στην αρχή μου θύμισε μία από τις τελευταίες κάρτες "Μας συγχωρείτε διακοπή" που χρησιμοποίησε η ΕΡΤ πριν αλλάξει μηχανήματα και από μπομπίνες πάει σε βίντεο, όπου σταμάτησαν οι διακοπές. Εκτός από την αισθητική 80's της κάρτας της ΕΔΤ, κάτι μου θύμιζε και αυτή η υδρόγειος. Νομίζω ότι και η κάρτα της διακοπής που λέω είχε και αυτή μία υδρόγειο. Τελικά δεν βρήκα τίποτα για την κάρτα της διακοπής που είπα και μπορεί να κάνω λάθος. Πιθανότατα μου θύμισε τελικά αυτό:
ΕΔΤ.jpg
ΕΡΤ2.jpg

Δελτίο ειδήσεων ΕΡΤ2 1986, όπως φαίνεται εδώ:
http://www.retromaniax.gr/vb/showth...7%F2-%D5%C5%CD%C5%C4-%C5%D1%D42-%C5%D42/page2

Επεξεργασία: Ας τους πει κάποιος ότι δύο σύμφωνα μαζί δεν προφέρονται εύκολα. Καλύτερα να το έκαναν ΔΕΤ. Ούτε ΕΔΤ, ούτε ΔΤ που είδα μετά προφέρονται εύκολα.

Last edited:
και πατρα απο χθες το πρωι πιανουμε κανονικα απο αροη στις παλιες συχνοτητες της ερτ.βεβαια στο erthd παιζει η βουλη και φοβαμαι οτι θα μεινει μονιμα ετσι :damnyou:

ερτ σκέτο σπύρο, αυτό είναι το καλύτερο. δεν υπάρχει λόγος για το νέα. για πόσο καιρό θα είναι νέα? δε θα παλιώσει ποτέ?

BO0zpKrCMAAq7N6.jpg_large.jpg

Ο σχολιασμός για το λογοτυπο καλα κρατεί..

Το προηγουμενο ειναι προφανες photoshop, παρολα αυτά στυλιστικά ταιριάζει στην εποχη

Last edited by a moderator:
Απάντηση: Re: ΝΕΡΙΤ - (Ε)ΔΤ

ερτ σκέτο σπύρο, αυτό είναι το καλύτερο. δεν υπάρχει λόγος για το νέα. για πόσο καιρό θα είναι νέα? δε θα παλιώσει ποτέ?

Μα και η ΝΕΤ νέα ήταν και έμεινε. Φυσικά και θα προτιμούσα να παραμείνει ΕΡΤ, αλλά σε περίπτωση που γίνει νέα εταιρεία ίσως αυτό δεν είναι εφικτό.

Το "ΕΔΤ" και τώρα "ΔΤ" είναι προσωρινά ονόματα του μεταβατικού φορέα και θα ισχύουν μέχρι να ανοίξει ο νέος φορέας που θα λέγεται κατά πάσα πιθανότητα ΝΕΡΙΤ. Γι' αυτό είδαμε αυτή την τόσο πρόχειρη καρτέλα και το χάλια λογότυπο.

Last edited:
Απάντηση: Re: ΝΕΡΙΤ - (Ε)ΔΤ

Το "ΕΔΤ" και τώρα "ΔΤ" είναι προσωρινά ονόματα του μεταβατικού φορέα και θα ισχύουν μέχρι να ανοίξει ο νέος φορέας που θα λέγεται κατά πάσα πιθανότητα ΝΕΡΙΤ. Γι' αυτό είδαμε αυτή την τόσο πρόχειρη καρτέλα και το χάλια λογότυπο.

Ναι φίλε μου, το ξέρουμε, αλλοίμονο!
Δεν μπορούμε όμως να μην σχολιάσουμε την αισθητική του όλου εγχειρήματος που είναι εμφανές πως σχεδιάστηκε απο επιτροπή!!

Status
Not open for further replies.