ΝΕΡΙΤ - (Ε)ΔΤ

Status
Not open for further replies.
Ας γίνει κάτι θετικό και θα το πούμε. Όταν όμως το νέο είναι υποδεέστερο από το παλιό, και όλη αυτή η διαδικασία γίνεται χωρίς λόγο, μόνο και μόνο επειδή το διέταξε η τρόικα, φυσικό είναι να υπάρχει αρνητική κριτική. Αρνητική κριτική υπάρχει ακόμα και τώρα, τόσο καιρό μετά, και στην Ευρώπη για το κλείσιμο της ΕΡΤ. Περιθώριο δίνεται σε όποιον έχει σκοπό να χτίσει κάτι. Όταν όμως αυτός το μόνο που κάνει είναι να γκρεμίζει (μιλάω για το γκρέμισμα της ΕΡΤ) το περιθώριο σημαίνει ανοχή στο κακό που γίνεται.

Αν και το σχόλιό μου απευθυνόταν σε άλλον, ο οποίος ήδη απάντησε, βλέπω ότι δεν χάνεις την ευκαιρία να αναπτύξεις, για άλλη μια φορά, τη (σθεναρή) αντίδρασή σου σε κάθε νέα προσπάθεια.

Προφανώς, έχεις τους λόγους σου και είναι σεβαστοί, αλλά δεν θα σε ακολουθήσω σ' αυτή την αδιέξοδη διαδρομή.
Φίλε makfil συγνώμη αν σε πρόσβαλλα. Δεν είναι προσωπικό το θέμα. Έχουμε μιλήσει για διάφορα άλλα θέματα στο forum παλιότερα και δεν υπάρχει κάτι προσωπικό. Στην ουσία δεν απάντησα σε εσένα. Απάντησα σε αυτόν τον τρόπο υπεράσπισης των γεγονότων και των κινήσεων που γίνονται τα 3 τελευταία χρόνια. Αυτό το πράγμα το ακούω 3 χρόνια τώρα. Μην μιλάτε, μην αντιδράτε, αφήστε να χτίσουμε αυτό το καινούριο που προσπαθούμε (και να δούμε πως μπορώ εγώ να ζήσω σε αυτό το καινούριο με τον μισό μισθό, τους τριπλάσιους φόρους, με κλειστά τα μισά νοσοκομεία και σχολεία), μην εκμεταλλεύεστε τα γεγονότα (όπως τις αντιδράσεις για τον νεαρό με το λεωφορείο), καθίστε στα αυγά σας. Και όταν αυτά δεν πιάνουν έχουμε το τελικό επιχείρημα: μην λαϊκίζετε. Κάθε αντίδραση είναι ή άκαιρη ή λαϊκισμός.
Ορίστε και ένα ενδιαφέρον μέρος άρθρου του γνωστού γελοιογράφου-σχολιαστή Στάθη πάνω στο θέμα:

"Απλά πράγματα, «κάθε φτωχός και η μοίρα του», η αυτοκτονία του, η πτώση από το λεωφορείο του, η ζαρντινιέρα που θα τον βρει στο κεφάλι - τι τα ψάχνουμε τώρα; Άμα σου λέει η ελίτ που σου έχει κάτσει στο σβέρκο για «τζαμπατζήδες», «τεμπέληδες», «διεφθαρμένους» και κάθε είδους άλλους άξιους της μοίρας τους, εσύ τι είσαι; Λαϊκιστής και θέλεις να ρίξεις μια φουσκιά στο σβέρκο σου, να λιώσεις αυτό το γα...... έντομο που όχι μόνον σου πίνει το αίμα, αλλά σου βρίζει κιόλας τον θυμό, δηλαδή το μυαλό και την καρδιά."

Υπάρχει στη στήλη του στο enikos.gr. Κοινώς όποιος αντιδράει βαφτίζεται λαϊκιστής. Όπως φαίνεται δεν είμαι ο μόνος που αντιδράει πια όταν του λένε κάτσε στα αυγά σου.
Όπως είπα δεν αφορά εσένα. Δεν υπονοώ ότι εσύ έχεις κάποια σχέση ή υπερασπίζεσαι κάτι. Αλλά τόσα χρόνια προπαγάνδα φαίνεται κάποιους τους έχει επηρεάσει. Και εγώ αντέδρασα στους αρχικούς προπαγανδιστές. Εγώ μπροστά μου είδα τον Πρετεντέρη του MEGA και τον Παπαδημητρίου του Σκαι να μου λένε πάλι μην μιλάς, μην αντιδράς, κάτσε στα αυγά σου.

Στην μία το βράδυ έβαλα ΔΤ. Είδα ότι είχε CL. Δεν είχα ιδέα. Διαφημιστικά τρέιλερ δεν ξέρω αν υπάρχουν, και αν υπάρχουν πως να τα πετύχεις; EPG δεν υπάρχει, τα πρωινά σας μηνύματα δεν τα πρόλαβα. Και σκέφτομαι επίσης ότι πέρυσι και θα το ήξερα και θα έβλεπα την μπάλα σε HD.

Last edited:
Καλημέρα. Γνωρίζει κανείς αν μπορούμε να πιάσουμε το εν λόγω κανάλι σε περιοχές πάνω από την Αλεξανδρούπολη, όπου το ψηφιακό σήμα δεν έχει έρθει ακόμα (και δεν πρόκειται); ευχαριστώ

Δορυφορικά αν υπάρχει η δυνατότητα, από τον δορυφόρο Eutelsat 3D (3 μοίρες ανατολικά) και τη συχνότητα 12715,Η,18907 2/3, DVB-S2/8PSK. Εκπέμπει ελεύθερα (χωρίς κρυπτογράφηση δηλαδή) μαζί με τα συνδρομητικά κανάλια της Nova Επίγεια και το γαλλικό TV5.

Πρόλαβα και είδα λίγο από την πρωινή ενημερωτική εκπομπή της ΔΤ. Τεχνικά δεν είδα κάποιο πρόβλημα. Πολύ καλή η εικόνα της και η ροή της εκπομπής (όσο είδα). Η πιο καλή εικόνα που έχω δει στην ΔΤ, και είναι λογικό αφού ότι έχω δει μέχρι τώρα ήταν αρχειακό υλικό με σαφώς χειρότερη εικόνα. Και λίγα αθλητικά που έτσι και αλλιώς έχουν μεγαλύτερες απαιτήσεις για να βγει καλή η εικόνα, άσε που εδώ χάνει από την ποιότητα που είχαμε συνηθίσει στην ΕΡΤHD.
Μόνο που μου φαίνεται ότι όλη η εκπομπή είναι ΕΤ3. Οι δύο παρουσιαστές νομίζω είχαν εκπομπή στην ΕΤ3, και η φάσα (ή σούπερ, ή όπως λέγεται) με το όνομα της εκπομπής και το θέμα συζήτησης νομίζω ήταν από την ίδια εκπομπή της ΕΤ3, αλλά με άλλα χρώματα. Το σήμα εκπομπής που έδειχνε την λήξη κάποιου διαφημιστικού μηνύματος και την επιστροφή στο στούντιο ήταν σίγουρα ΕΤ3. Μου φαίνεται ότι στην Αθήνα υπάρχει το ραδιομέγαρο που συσπείρωσε τους εργαζόμενους, αλλά η Θεσσαλονίκη χωρίς ανάλογο στήριγμα εγκατέλειψε νωρίς το πλοίο.

Ένα άρθρο για την συγκρότηση σε σώμα του Εποπτικού Συμβουλίου της ΔΤ, ενημέρωση για τις προσεχής αθλητικές μεταδόσεις την ΔΤ, και την προχθεσινή απόφαση του ΣΤΕ που έχω γράψει στο thread της ΕΡΤ.
http://www.enikos.gr/media/167989,DT:_Sygkroth8hke_se_swma_to_Epoptiko_Sym.html

Πλάκα έχει το καινούριο σήμα της ΔΤ. Τώρα πια δεν το διαβάζω σαν ΔΤ, εμένα μου θυμίζει πια περισσότερο τον αριθμό 4.

Ξερει κανεις πως θα παει απο δω και περα ?
Θα ειναι μονο ενα καναλι ? Τα ραδιοφωνα τι θα γινουν ? Η ΕΡΑ ΣΠΟΡ ?

Ο Καψής είπε χθες στον ΣΚΑΙ ότι από την Κατεχάκη δεν μπορούν να εκπέμψουν ραδιόφωνο και αυτό θα γίνει είτε από την Αγ. Παρασκευή είτε με άλλο τρόπο.

Μόνο που μου φαίνεται ότι όλη η εκπομπή είναι ΕΤ3. Οι δύο παρουσιαστές νομίζω είχαν εκπομπή στην ΕΤ3, και η φάσα (ή σούπερ, ή όπως λέγεται) με το όνομα της εκπομπής και το θέμα συζήτησης νομίζω ήταν από την ίδια εκπομπή της ΕΤ3, αλλά με άλλα χρώματα. Το σήμα εκπομπής που έδειχνε την λήξη κάποιου διαφημιστικού μηνύματος και την επιστροφή στο στούντιο ήταν σίγουρα ΕΤ3. Μου φαίνεται ότι στην Αθήνα υπάρχει το ραδιομέγαρο που συσπείρωσε τους εργαζόμενους, αλλά η Θεσσαλονίκη χωρίς ανάλογο στήριγμα εγκατέλειψε νωρίς το πλοίο.
Άλλα αντ'άλλων είναι όλο αυτό το κομμάτι. Οι δύο δημοσιογράφοι δούλευαν στην ΝΕΤ και όχι στην ΕΤ3. Εκεί δούλευαν και μερικοί που κάνουν κάποια ρεπορτάζ, πχ τα εξωτερικά νέα. Δεν μετακόμισε όλη η ΕΤ3 αλλά η ΝΕΤ. Το σούπερ τώρα μου θυμίζει το σούπερ της πρωινής εκπομπής του MEGA (τον χειμώνα όμως) αν και αυτό ήταν σε κόκκινο άσπρο και από την ανάποδη μεριά, ενώ και το σήμα μετά τις διαφημίσεις κάτι μου θυμίζει αλλά δεν ξέρω τι.

Για τον φίλο που ρωτάει πόσα κανάλια θα είναι, δεν ξέρουν ούτε οι ίδιοι. Η ΔΤ είναι προσωρινή και μάλλον ένα κανάλι. Για την ΝΕΡΙΤ αρχικά είχε βγει αυτό το σχέδιο:
http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=244733&catID=7
με δύο κανάλια και τέσσερα ραδιόφωνα, αλλά πρόσφατα ο Καψής είπε ότι δεν ξέρει πόσα κανάλια θα έχει η ΝΕΡΙΤ. Θα το δουν αργότερα.

Το παλεύουν νομικά οι εργαζόμενοι στη ΕΡΤ όπως μπορούν:
http://www.enikos.gr/society/168074,Kataggelia_ths_POSPERT_gia_adhlwth_ergas.html

Τηλεθεάσεις και κάποιες γκρίνιες:
http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=233868&catid=12
http://www.makthes.gr/news/media/108714/
Για την τηλεθέαση φαίνεται ότι η πρωινή εκπομπή τις δύο πρώτες μέρες πάτωσε και δεν ανέβηκε πάνω από το 2,7%. Βέβαια τώρα ξεκίνησε. Καλά πήγε το παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου, ιδίως την ώρα που έτρεχε τα 100 μέτρα ο Bolt, με 17,2%. Δεν το ανέβασα αυτό το site γιατί δεν είχε τίποτα άλλο ενδιαφέρον εκτός από αυτό. Καλά πήγε με το παιχνίδι του ΠΑΟΚ όπου έφτασε μέχρι το 35%. Θα είχε μάλλον και παραπάνω αν το ήξερε ο κόσμος. Εγώ πχ δεν το ήξερα.
Αν θυμάμαι καλά η τηλεθέαση ήταν ένας από τους λόγους που έκλεισε η ΕΡΤ. Με 2,7% θα μπορούσε κάποιος να ζητήσει κλείσιμο και της ΔΤ. Κατινιά γιατί τώρα ξεκίνησε η ΔΤ και πολλοί ακόμα δεν ξέρουν τι πρόγραμμα έχει, αλλά έτσι δείχνω ότι οι αριθμοί είναι ένας τρόπος να παρουσιάσεις κάτι όπως θέλεις εσύ. Αυτό δεν κολλάει μόνο στην ΔΤ.

Για τα παιδιά όλης της Ελλάδας που ένα ολόκληρο καλοκαίρι δεν είδαν ούτε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα ενός λεπτού; Ποιός θα γράψει για αυτό το έγκλημα; Μέσα από τις εκπομπές τις ΕΡΤ δεν είχαμε μάθει πως δουλεύουν οι φωτογραφικές, τα αυτοκίνητα, τα ραδιόφωνα, τα τηλέφωνα, τα μουσικά όργανα μέχρι τα πιο απλά πράγματα ότι η γη είναι στρογγυλή και γυρίζουμε γύρω από τον ήλιο; Πόσα παιδάκια έχασαν ένα ολόκληρο καλοκαίρι ειδικά στην ηλικία που ρουφάνε την γνώση από όπου και αν προέρχεται;

ΜEGA, ANT1, ALFA, STAR, SKAI δεν καταδέχθηκαν να αφιερώσουν ούτε μια ώρα εκπομπής εκπαιδευτικής τηλεόρασης.

Το έγκλημα του προδότη πρωθυπουργού μας, είναι πραγματικά πολύ μεγάλο για την μόρφωση των ελληνόπουλων. Αν μη τι άλλο ένα κανάλι έπρεπε να μεταδίδει ασταμάτητα τέτοια προγράμματα που και χαμηλό κόστος έχουν και προσφέρουν γνώση.

Μία περίεργη καταγγελία που κάνει η Συνδικαλιστική παράταξη Τεχνικών Τύπου Αθήνας - ΕΤΗΠΤΑ (Ενωση Τεχνικών Ημερήσιου & Περιοδικού Τύπου Αθήνας). Βέβαια μην ξεχνάμε ότι η ΔΤ ξεκίνησε πρόγραμμα από το παλιό στούντιο του MEGA, που το φύλαγε η αστυνομία. Δεν ξέρω αν ισχύει ακόμα αυτό. Αλλά η καταγγελία δεν ξέρω με τι στοιχεία υποστηρίζεται.
http://anasigrotisi.blogspot.gr/2013/08/mega_19.html
Το υιοθέτησε και ο Σύριζα (που έτσι και αλλιώς έχει δηλώσει ότι δεν θα συμμετέχει στα πάνελ της ΔΤ), αλλά μου φαίνεται έκανε μπάχαλο με τα ονόματα. Ανασυγκρότηση μάλλον λέγεται το blog, και όχι η συνδικαλιστική παράταξη.
http://www.avgi.gr/article/797285/-dt-me-montaz-sto-mega-

Στον Βόλο είχε τόση καθυστέρηση ο ήχος από την εικόνα στο χθεσινό Γκραν Πρι που τερμάτιζε ο Αλόνσο και άκουγες για τον τερματισμό του Φέτελ. Το γέλιο!

Ενδιαφέρεται κανείς να μπει στο ΔΣ της ΝΕΡΙΤ;
http://www.enikos.gr/media/168890,NERIT:_Prosklhsh_ekdhlwshs_endiaferontos.html

Για να δουλέψει η ΝΕΡΙΤ (και η ΔΤ εδώ που τα λέμε) πρέπει να αδειάσει η ΕΡΤ. Ίσως να βρήκαν τρόπο:
http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=256154&catID=7
Δεν ξέρω που το βρήκαν αυτό στο site, αλλά ελπίζω να έχει γίνει διαρροή από δικαστικούς κύκλους, και όχι πολιτικούς. Γιατί αν οι πολιτικοί αναγγέλουν κίνηση της δικαιοσύνης, τότε η ανεξαρτησία της δικαιοσύνης πήγε περίπατο. Ας τηρούν τουλάχιστον τα προσχήματα.

Πάντως μου αρέσει που η ΔΤ ακολουθεί την παράδοση της ΕΡΤ στην ποιότητα των ταινιών που προβάλλει. Στις 11μιση περίπου το βράδυ φαίνεται έχουν βάλει ζώνη ξένης ταινίας. Από καλές μέχρι τουλάχιστον ενδιαφέροντες. Πάντως την σημερινή ταινία του Βιμ Βέντερς δεν την είχα ξαναδεί. Και αποκλείεται να την δω σε ιδιωτικό κανάλι. Αυτά που λέγαμε για την διαφορά της δημόσιας τηλεόρασης.
Μόνο που χωρίς πρόγραμμα και χωρίς EPG δεν ξέρεις τι θα βάλει και πρέπει να στήνεσαι στις 11 μιση για να δεις. Ούτε την ώρα που θα έβαζε την φόρμουλα 1 δεν ήξερα. Έβαλα τον δέκτη να γράψει στις 2 το μεσημέρι της Κυριακής και ότι γίνει. Ευτυχώς δεν είχε αλλάξει η ώρα και το πέτυχα.

Τον εισαγγελέα τον περιμένουν εδώ και δύο εβδομάδες περίπου. Είχαν κάνει ειδική εκπομπή την παραμονή του Δεκαπενταύγουστου.

Αυτό με το πρόγραμμα-Kinder Έκπληξη δεν μπορώ να το καταλάβω. Τόσο δύσκολο είναι να το ανεβάσουν έστω σε κάποιο κυβερνητικό site για να ξέρουμε αν θα παίξει καμιά ταινία της προκοπής;

αν και δεν μπορω να το στηριξω,νομιζω οτι συμβαινει επειδη ουτε οι ιδιοι ξερουν απο πριν τι θα παιξουν.δεν μπορω να φανταστω οτι δεν υπαρχει καποιος που να μπορει να στησει EPG

Last edited by a moderator:
Το EPG ίσως είναι και τεχνικό θέμα. Μια σελίδα με το πρόγραμμα έστω μόνο της επόμενης ημέρας την φτιάχνει και παιδί του δημοτικού.

Τωρα κανουν τα απολυτως απαραιτητα. Οταν και αν μπουν ποτε στο ραδιομεγαρο τοτε εχει νοημα να απαιτουμε πληρη λειτουργικοτητα.....

Κανάλι χωρίς δημοσιευμένο πρόγραμμα δεν είναι κανάλι. Θυμίζει περιφερειακό κανάλι τηλεμάρκετινγκ.

Σωστό. Σήμερα περίμενα από τις 11μιση μέχρι τις 12 για να δω τι ταινία θα βάλει. Και δεν έβαλε καθόλου ταινία! Σήμερα ίσως να δικαιολογούνται γιατί νομίζω ότι σήμερα είχε μπάσκετ, αν και δεν το είδα. Αλλά νομίζω ότι θα δείξει το τουρνουά Ακρόπολις που έχει ξεκινήσει, και μπορεί να έχει μπερδευτεί και άλλο το πρόγραμμα. Αλλά δεν νοείται πια σοβαρό ψηφιακό κανάλι χωρίς πρόγραμμα και EPG. Εκτός αν πρόκειται για περιφερειακό κανάλι που την μισή μέρα βάζει telemarketing και την άλλη μισή ότι ταινία βρεθεί στο ράφι.

Για τους ενδιαφερόμενους στα αθλητικά:

Σήμερα 28/8
19.00 Ακρόπολις/Ελλάδα-Λιθουανία, 21.45 Μίλαν-Αϊντχόφεν

Αύριο ΠΕ 29/8
18.45 Κλήρωση ομίλων CL, 21.00 Ακρόπολις/Ελλάδα-Ιταλία

ΠΑ 30/8
21.45 Bayern Μον.- Τσέλσι Super Cup

Status
Not open for further replies.