Netflix (Ερωτήσεις - Βοήθεια - Γενικές πληροφορίες)

Αμερικάνοι είναι, με Αμερικάνικη νοοτροπία σκέφτονται ( στην Αμερική έτσι όπως έχει πάει το πράγμα παίζει μια οικογένεια να έχει και 2 και 3 συνδρομές όπως βλέπουμε με κάτι τρελλούς που έχουν τηλεόραση έξω από το Home Cinema room OLED μάλιστα να παίζει ότι να 'ναι 24/7 δίχως να χρησιμοποιείται πρακτικά ) :D

Πάντως πρακτικά θα μπορούσε.

Η οικογένειά μου ( γονείς + sister ) + εγω άνετα μπορούσαμε να έχουμε 4 διαφορετικά την ίδια στιγμή ( όλοι εγωιστές θέλουν να δουν το δικό τους :P )

Αμερικάνοι είναι, με Αμερικάνικη νοοτροπία σκέφτονται ( στην Αμερική έτσι όπως έχει πάει το πράγμα παίζει μια οικογένεια να έχει και 2 και 3 συνδρομές όπως βλέπουμε με κάτι τρελλούς που έχουν τηλεόραση έξω από το Home Cinema room OLED μάλιστα να παίζει ότι να 'ναι 24/7 δίχως να χρησιμοποιείται πρακτικά ) :D

Πάντως πρακτικά θα μπορούσε.

Η οικογένειά μου ( γονείς + sister ) + εγω άνετα μπορούσαμε να έχουμε 4 διαφορετικά την ίδια στιγμή ( όλοι εγωιστές θέλουν να δουν το δικό τους :P )

Εγώ για να μαι ειλικρινής το μοιράζομαι με τον κολλητό μου στην Κέρκυρα αλλά βασικά το χρειάζεται περισσότερο η αυτιστική κόρη του, βέβαια δεν παραπονιέμαι για τη μείωση ανάλυσης κι ούτε πρόκειται να ζητήσω μείωση τιμολόγησης για να ξεκαθαρίσω τη θέση μου.

Ρε παιδιά μην παίζετε με την νοημοσύνη μας..
Οταν λέει σπιτιού είναι ξεκάθαρο τι εννοεί: είσαι πατέρας και πήρες συνδρομή; Μόνο εσύ, η γυναίκα σου και το/τα παιδί/α σου μπορούν να δουν που ζουν μέσα στο σπίτι (ακόμη κ αν κάποιος πήγε ταξίδι 200χλμ μακριά). Είσαι γιος/κόρη κ πήρες συνδρομή; Μόνο όσοι ζουν στο ίδιο σπίτι μπορούν να δουν σε οθόνη εντός ή εκτός οικίας.
Ολα τα αλλά είναι να είχαμε να λέγαμε. Το ότι δεν σε κόβει αν το πάρεις κ το μοιράσεις με 3 φίλους σου χάρη σου κάνει. Γι αυτό κ εσύ που το κάνεις μην ζητάς μείωση τιμής επειδή για 2 μήνες το πολύ θα σου χαμηλώσει το bitrate με εντολή άνωθεν. Τόσο απλό.

Ρε παιδιά μην παίζετε με την νοημοσύνη μας..
Οταν λέει σπιτιού είναι ξεκάθαρο τι εννοεί: είσαι πατέρας και πήρες συνδρομή; Μόνο εσύ, η γυναίκα σου και το/τα παιδί/α σου μπορούν να δουν που ζουν μέσα στο σπίτι (ακόμη κ αν κάποιος πήγε ταξίδι 200χλμ μακριά). Είσαι γιος/κόρη κ πήρες συνδρομή; Μόνο όσοι ζουν στο ίδιο σπίτι μπορούν να δουν σε οθόνη εντός ή εκτός οικίας.
Ολα τα αλλά είναι να είχαμε να λέγαμε. Το ότι δεν σε κόβει αν το πάρεις κ το μοιράσεις με 3 φίλους σου χάρη σου κάνει. Γι αυτό κ εσύ που το κάνεις μην ζητάς μείωση τιμής επειδή για 2 μήνες το πολύ θα σου χαμηλώσει το bitrate με εντολή άνωθεν. Τόσο απλό.

Δεν υπάρχει καμία "χάρη". Αυτό είναι καθαρά δική σου ερμηνεία. Αν ήταν έτσι ας έδιναν μία (1) μόνο συσκευή ανά συνδρομή, με την κατάλληλη τιμή φυσικά. Δίνουν όμως 4. Και αφού τις πληρώνω (αδρά) τις κάνω ό,τι γουστάρω!
Και που ξέρεις που ζει η γυναίκα μου και τα παιδιά μου; Μπορεί να 'μαι χωρισμένος και τα παιδιά μου να σπουδάζουν το ένα στο Λονδίνο και το άλλο στο Τόκυο...
Το "household" στο 4.2 που παραπέμπεις δεν ορίζεται, όπως καταλαβαίνεις...

Κι εγώ λέω ξανά ότι έτσι και έχεις πληρώσει λέμε τώρα και στο κόψουν γιατί το μοιράζεις στο "νοικοκυριό" που κάνεις ότι γουστάρεις πιστεύεις ότι θα δικαιωθείς?

Same Sh1t...Different Day

Δεν υπάρχει καμία "χάρη". Αυτό είναι καθαρά δική σου ερμηνεία. Αν ήταν έτσι ας έδιναν μία (1) μόνο συσκευή ανά συνδρομή, με την κατάλληλη τιμή φυσικά. Δίνουν όμως 4. Και αφού τις πληρώνω (αδρά) τις κάνω ό,τι γουστάρω!
Και που ξέρεις που ζει η γυναίκα μου και τα παιδιά μου; Μπορεί να 'μαι χωρισμένος και τα παιδιά μου να σπουδάζουν το ένα στο Λονδίνο και το άλλο στο Τόκυο...
Το "household" στο 4.2 που παραπέμπεις δεν ορίζεται, όπως καταλαβαίνεις...

Συνεχίζεις να παίζεις με την νοημοσύνη μας.
Η γυναίκα σου κ τα παιδιά σου είναι της οικίας σου. Η χωρισμένη γυναίκα όμως σου ΔΕΝ είναι. Ο γιος σου που παντρεύτηκε ΔΕΝ είναι. Ο φίλος σου, η γκομενα που γουστάρεις, η γκόμενα που έχεις ΔΕΝ είναι "οικία". Δεν μπορείς να κάνεις ότι γουστάρεις τη συνδρομή που σου προσφέρει. Στο λέει ξεκάθαρα. Δεν θέλει το Netflix. Αν ήθελε θα τα έκοβε την επομένη ήμερα τα μοιράσματα της συνδρομής.

Υπηρεσία Netflix

4.1. Για να συμμετάσχετε ως μέλος στην υπηρεσία Netflix, πρέπει να είστε τουλάχιστον 18 ετών ή να έχετε συμπληρώσει τη νόμιμη ηλικία που ισχύει στην επαρχία, την περιοχή ή τη χώρα σας. Η χρήση της υπηρεσίας από ανηλίκους επιτρέπεται μόνο υπό την επίβλεψη ενηλίκου.

4.2. Η υπηρεσία Netflix και το περιεχόμενο που προβάλλεται μέσω της υπηρεσίας προορίζονται αποκλειστικά για προσωπική και μη εμπορική χρήση και δεν επιτρέπεται η κοινή χρήση τους με άλλα άτομα εκτός του σπιτιού σας. Κατά τη διάρκεια της συνδρομής σας στη Netflix, σας παρέχουμε ένα περιορισμένο, μη αποκλειστικό, μη μεταβιβάσιμο δικαίωμα πρόσβασης στην υπηρεσία Netflix και προβολής του περιεχομένου Netflix. Πέραν των ανωτέρω, δεν μεταβιβάζεται σε εσάς κανένα δικαίωμα, τίτλος ή συμφέρον. Αποδέχεστε να μην χρησιμοποιείτε την υπηρεσία για δημόσιες προβολές.

Συνεχίζεις να παίζεις με την νοημοσύνη μας.
Η γυναίκα σου κ τα παιδιά σου είναι της οικίας σου. Η χωρισμένη γυναίκα όμως σου ΔΕΝ είναι. Ο γιος σου που παντρεύτηκε ΔΕΝ είναι. Ο φίλος σου, η γκομενα που γουστάρεις, η γκόμενα που έχεις ΔΕΝ είναι "οικία". Δεν μπορείς να κάνεις ότι γουστάρεις τη συνδρομή που σου προσφέρει. Στο λέει ξεκάθαρα. Δεν θέλει το Netflix. Αν ήθελε θα τα έκοβε την επομένη ήμερα τα μοιράσματα της συνδρομής.

Κι εσύ συνεχίζεις να φαντάζεσαι όρους και προϋποθέσεις που δεν υπάρχουν. ΠΟΥ ορίζεται ότι η χωρισμένη γυναίκα μου δεν είναι; Το γράφει κάπου; ΠΟΥ ορίζονται αυτά που γράφεις για τη γκόμενα κ τον παντρεμένο γιο; Απ' το κεφάλι σου τους βγάζεις αυτούς τους όρους;
Μ' αρέσει που το λέει και "ξεκάθαρα"!

Επιτρέπουν οι όροι τη χρήση 4 συσκευών; Την πλήρωσα αυτή τη χρήση; Απο κει κ περα τέλος...

djx33,

Το Netflix δεν επιτρέπει τον διαμοιρασμό της συνδρομής. Δεν υπάρχει κάτι άλλο.

Το ότι δεν το κάνει enforce έχει να κάνει με τεχνική αδυναμία κυρίως. Το ότι πληρώνεις για ένα προιόν δεν σημαίνει πως η παροχή αυτού γίνεται με τους δικούς σου όρους. Οι όροι χρήσης το αναφέρουν ξεκάθαρα χωρίς να χωρά κάποια παρερμηνεία.

Δεν χρειάζεται να επεκταθούμε παραπάνω για το αυτονόητο.

Θα παρακαλούσα να μην ξεφεύγουμε στους τόνους, γιατί μυρίζει μπαρούτι η κατάσταση.

Έχοντας ζήσει, αλλά και συγγενείς στην Αμερική πολλούς, με την μάνα μου να είναι καθηγήτρια Αγγλικών, household = ορίζεται ως μια κατοικία, που στεγάζει μια οικογένεια. Δεν είναι household το να έχω εγω ένα σπίτι και να μένω εκεί και στο απέναντι δρόμο να έχει σπίτι η γυναίκα μου ή η κοπέλα μου και να λέω πως είναι household και τα 2.

https://en.wikipedia.org/wiki/Household

Στην περίπτωση ας πούμε που συζείς με την κοπέλα σου σε ένα κοινό σπίτι, τότε είναι household.
Και ελαφρά τη καρδία, μπορείς να φιλοξενείς και έναν φίλο σε ένα δωμάτιο και να βλέπει και αυτός, θεωρούμενος "εντός" του household.

Οτιδήποτε άλλο νομικά είσαι εκτός, και αν θελήσει να το κυνηγήσει το Netflix δεν υπάρχει μισός δικαστής να σε δικαιώσει έχοντας υπογράψει το συμβόλαιο που έχεις αποδεχτεί με το παρών όρο.

Κι εσύ συνεχίζεις να φαντάζεσαι όρους και προϋποθέσεις που δεν υπάρχουν. ΠΟΥ ορίζεται ότι η χωρισμένη γυναίκα μου δεν είναι; Το γράφει κάπου; ΠΟΥ ορίζονται αυτά που γράφεις για τη γκόμενα κ τον παντρεμένο γιο; Απ' το κεφάλι σου τους βγάζεις αυτούς τους όρους;
Μ' αρέσει που το λέει και "ξεκάθαρα"!

Επιτρέπουν οι όροι τη χρήση 4 συσκευών; Την πλήρωσα αυτή τη χρήση; Απο κει κ περα τέλος...
I rest my case.

δεν επιτρέπεται η κοινή χρήση τους με άλλα άτομα εκτός του σπιτιού σας.

Του σπιτιού σου ρε φιλέ. Τι δεν καταλαβαίνεις. Είναι ορός που φαντάζομαι;

I rest my case.

δεν επιτρέπεται η κοινή χρήση τους με άλλα άτομα εκτός του σπιτιού σας.

Του σπιτιού σου ρε φιλέ. Τι δεν καταλαβαίνεις. Είναι ορός που φαντάζομαι;

Αποφάσισε τελικά πως ορίζεται το σπίτι γιατί ούτε κι εγώ βγάζω άκρη:

Μόνο όσοι ζουν στο ίδιο σπίτι μπορούν να δουν σε οθόνη εντός ή εκτός οικίας.

djx33,

Το Netflix δεν επιτρέπει τον διαμοιρασμό της συνδρομής. Δεν υπάρχει κάτι άλλο.

Το ότι δεν το κάνει enforce έχει να κάνει με τεχνική αδυναμία κυρίως. Το ότι πληρώνεις για ένα προιόν δεν σημαίνει πως η παροχή αυτού γίνεται με τους δικούς σου όρους. Οι όροι χρήσης το αναφέρουν ξεκάθαρα χωρίς να χωρά κάποια παρερμηνεία.

Δεν χρειάζεται να επεκταθούμε παραπάνω για το αυτονόητο.

Θα παρακαλούσα να μην ξεφεύγουμε στους τόνους, γιατί μυρίζει μπαρούτι η κατάσταση.

Έχοντας ζήσει, αλλά και συγγενείς στην Αμερική πολλούς, με την μάνα μου να είναι καθηγήτρια Αγγλικών, household = ορίζεται ως μια κατοικία, που στεγάζει μια οικογένεια. Δεν είναι household το να έχω εγω ένα σπίτι και να μένω εκεί και στο απέναντι δρόμο να έχει σπίτι η γυναίκα μου ή η κοπέλα μου και να λέω πως είναι household και τα 2.

https://en.wikipedia.org/wiki/Household

Στην περίπτωση ας πούμε που συζείς με την κοπέλα σου σε ένα κοινό σπίτι, τότε είναι household.
Και ελαφρά τη καρδία, μπορείς να φιλοξενείς και έναν φίλο σε ένα δωμάτιο και να βλέπει και αυτός, θεωρούμενος "εντός" του household.

Οτιδήποτε άλλο νομικά είσαι εκτός, και αν θελήσει να το κυνηγήσει το Netflix δεν υπάρχει μισός δικαστής να σε δικαιώσει έχοντας υπογράψει το συμβόλαιο που έχεις αποδεχτεί με το παρών όρο.

Πως θα μπορέσει όμως να το κυνηγήσει νομικά; Μπορεί σήμερα να έχω τη γκόμενα στο "household" και αύριο όχι... Σε κάποια πράγματα ο νόμος δεν μπορεί να εφαρμοστεί!

Αν βρε παιδιά δεν επιτρεπόταν ο διαμοιρασμός τότε θα έδιναν μια συνδρομή για μία συσκευή (ή πολλες συσκευές από την ίδια IP). Υπάρχει κάτι πιο απλό από αυτό;;;;

Απάντηση: Re: Netflix (Ερωτήσεις - Βοήθεια - Γενικές πληροφορίες)

Αποφάσισε τελικά πως ορίζεται το σπίτι γιατί ούτε κι εγώ βγάζω άκρη:
Νοικοκυριό εννοει. Οχι καθε αυτο το κτίριο. Δηλαδη με απλα λογια αυτο που δηλωνεις ως οικογενεια στην εφορια και σε καθε επίσημο χαρτι. Σε εσενα και αυτους δεν απαγορευει την χρηση της υπηρεσιας εκτος σπιτιου (κτιριου) με φορητες συσκευες.

Πως θα μπορέσει όμως να το κυνηγήσει νομικά; Μπορεί σήμερα να έχω τη γκόμενα στο "household" και αύριο όχι... Σε κάποια πράγματα ο νόμος δεν μπορεί να εφαρμοστεί!

Αν βρε παιδιά δεν επιτρεπόταν ο διαμοιρασμός τότε θα έδιναν μια συνδρομή για μία συσκευή. Υπάρχει κάτι πιο απλό από αυτό;;;;

Αν την ίδια στιγμή μπαίνεις εσύ από Αθήνα και ταυτόχρονα δούνε Θεσσαλονίκη ή άλλη χώρα με το ίδιο account και αυτό το μοτίβο συνεχιστεί, μπορούν άνετα να σου κάνουν terminate την συνδρομή.

Δεν το κάνουν γιατί επί της ουσίας έχουν αποδεχτεί πως θα έχουν κάποιες απώλειες.

Τεχνικά μπορούν να κάνουν σχετικά εύκολα πολλά.

Μπορούν να πούνε πολύ απλά, μπαίνετε με μια IP αφού είστε στην ίδια κατοικία.
Σε περίπτωση άλλης IP ταυτόχρονα, blocked.

Το μικρο-πρόβλημα εδώ είναι αν πάει κάποιος από την οικογένειά σου να δει netflix εκτός οικίας, είτε μέσω 4G data είτε με άλλου WiFi.
Βεβαίως και εκεί μπορούν αν θέλουν να φτιάξουν ένα management system που να καταγράφει τις συσκευές smartphone/tablet/smart-tv/android-box που έχεις και να δει αν είναι σταθερά τα ίδια devices ή γίνεται πανηγύρι.

Αν φτάσει ποτέ οικονομικά για αυτούς ο κόμπος στο κτένι, θα πέσουν πολλοί αποκλεισμοί.
Το ότι αφήνουν να γίνεται τώρα, δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να αλλάξει αυτό στο μέλλον.

υ.γ. αν η γυναίκα σου γίνει πρώην γυναίκα σου, και ζει αλλού, δεν είναι πλέον στο household σου, οπότε γιοκ netflix για αυτή.

Γνωρίζουν πολύ καλά τι συμβαίνει στη Netflix.

Επειδή όμως τώρα ξεκίνησαν δυνατά και άλλοι ανταγωνιστές, δεν υπάρχει περίπτωση να πάρουν αυστηρά μέτρα και να χάσουν συνδρομητές.

Σε λίγα χρόνια από τώρα, αν έχει κατασταλάξει η όλη κατάσταση, ίσως λάβουν μέτρα.

Παιδιά, ο καθένας αναφέρει την γνώμη του και δεν χρειάζεται να δημιουργούνται παρεξηγήσεις με άλλα μέλη.
Έχει αναφερθεί το τι επιτρέπει το Netflix βάσει των όρων του. Ο καθένας μπορεί να έχει την άποψη του και να την εκφράζει ελεύθερα.
Δεν χρειάζεται να επιμένουμε στο ότι ο άλλος έχει διαφορετική άποψη και πρέπει Sony και καλά να του την αλλάξουμε.
Γούστο το του είναι του καθενός να κάνει αυτό που νομίζει σωστό. Απόψεις γράφουμε εδώ... για αυτό το λόγο είναι το φόρουμ...
Μην "κολλάμε" σε κάποια πράγματα. Υπάρχουν τόσα που μπορούμε να συζητήσουμε. :2thumb22sup:

Έχει αναφερθεί το τι επιτρέπει το Netflix βάσει των όρων του. Ο καθένας μπορεί να έχει την άποψη του και να την εκφράζει ελεύθερα.

Δηλαδή μας λες ότι ο καθένας μπορεί να ερμηνεύει ξεκάθαρους ορούς (household, οικία, νοικοκυριό) όπως θέλει και όπως τον συμφέρει.
Και απορούσα τις προάλλες με έναν τύπο που μου βγήκε από STOP και μου είπε "αφού πρόλαβα κ πέρασα το STOP εσύ πρέπει να προσέχεις".

Το "πρόβλημά" μου φιλέ μου δεν είναι τι κάνει ο καθένας. Ας το κάνει αφού στην πράξη το αφήνει σιωπηρά να γίνεται. Οχι όμως να πληρώνεις 3 με 3,5 ευρώ και ζητάς και μείωση συνδρομής. Πάει πολύ.
Από την άλλη μπορεί να σκεφτεί κάποιος πως αν δεν υπήρχαν οι μπαταχτσήδες μπορεί η συνδρομή να ήταν φθηνότερη καθώς θα υπήρχαν περισσότεροι συνδρομητές (όχι τριπλάσιοι αλλά σίγουρα αρκετοί, εκτιμώ 1,5x).

Από την στιγμή που η υπηρεσία διαθέτει από δύο έως τέσσερις οθόνες για μια συνδρομή και δεν τις καθορίζει σε μια μόνο ip δεν υπάρχει παρατυπία από τον χρήστη.
Ο χρήστης δεν κάνει καμία προσπάθεια για να διαθέσει την δεύτερη η τρίτη οθόνη σε κάποιο οικείο πρόσωπο του ώστε να κατηγορηθεί για κάτι.
Το κάνει γιατί το επιτρέπει η υπηρεσία, δηλαδή η Netflix.
Αν κάποια στιγμή αλλάξει τακτική στο πως θέλει να διαθέτει τις συνδρομές της (πχ με βάση την ip) και ο χρήστης προσπαθεί να ξεπεράσει αυτό το εμπόδιο με πλάγιους τρόπους τότε θα τίθεται θέμα παρατυπιας.
Η νετφλιξ αν πραγματικά ήθελε να αλλάξει τον τρόπο διάθεσης τον συνδρομών της με πιο συγκεκριμένο τρόπο θα μπορούσε (και μπορεί) να το κάνει εδώ και χρόνια.
Δεν το κανει όμως.