Netflix (Ερωτήσεις - Βοήθεια - Γενικές πληροφορίες)

Για να μην ψαχνεται ξανα, κοιταξα τωρα (ενω ημου συνδεμενος με τον λογαριασμο μου βεβαια) και ειδα οτι για να μιλησεις μαζι τους, το κανεις καλωντας τους μεσα απο την εφαρμογη netflix του smartphone.
Και αναφερει οτι τα ελληνικα ειναι διαθεσιμα απο 1 μμ εως 9μ.μ. (χρονος αναμονης 26 λεπτα)

Δεν ξερω αν ο μανος εχει εφαρμογη νετφλιχ στο σμαρτφον. (βασικα δεν ξερουμε αν εχει και σμαρτφον...καποιο fliptop LG κανονικο τηλεφωνο ειχε ενα φεγγαρι)

Μπηκα.

ΟΥΤΕ καταλαβα τι συμπληρωσα αλλα η πληρωμη εγινε.
Μαλλον εγραψα οπου σηκωνε καταχωρηση (ανευ πλακας).
Μπορει και να μου ρθει 100 ευρω συνδρομη απο χιλιες μεριες
(στα @@μου, αει σιχτιρ πια, οταν κατι ειναι απλο απαιτω ΑΚΑΡΙΑΙΑ λειτουργικοτητα
αλλιως "καιω" εγω ακαριαια, οποιαδηποτε υπομονη, επιμονη και καρτερια)

Σας αφηνω προς το παρον (για να δω Altered Carbon)

Ευχαριστω για την συμπαρασταση ... (αν και ειμαι καμμενος εγκεφαλικα/ψυχολογικα,
σε καποια επομενη αναμετρηση με passwords ... θα με ακουσετε στις ειδησεις)

Μπορει να βρηκα ΜΟΝΟΣ τον δρομο μου ... αλλα ΕΧΑΣΑ πολυ περισσοτερα απο αυτα που κερδισα.
Και δεν ηταν σε χρηματα (ουτε σε χρονο).

Γιαυτο και δεν μπορω να πω το ..... "τελος καλο, ολα καλα".

Μολις εκανα sign out και sign in.
Κανενα προβλημα.

Κοιτα,
η καρτα μεσα ειχε 20 ευρω.
Τι ακριβως θα κανουν ?
Θα βρουν αλλα 80 να με χρεωσουν ?
Θα θελα να δω πως το κανουν !

Να γραψεις καπου το email και το pass για να τα θυμασαι.
Κατα καιρους οι tv's για καποιο λογο χανουν περιστασιακα τα απομνημονευμενα email-pass και στα ζητανε.
Καλο ειναι να τα εχεις σε καποιο χαρτι.

Ποσο δικιο εχεις !!!!

Χθες, εφτασα να εχω αυτοκαταστροφικες τασεις, απο κατι που κανονικα ... ΔΕΝ θα πρεπε να με νικησει.
Ημουν ετοιμος να σπασω το remote control. ΕΠΕΙΔΗ ΑΚΡΙΒΩΣ ΗΤΑΝ ΗΛΙΘΙΑ ΠΑΡΑΛΕΙΨΗ ... κοντεψα να
παρω Lexotanil. Aν ηταν κατι σοβαρο ... τιποτα, τοσο ψυχολογικα φορτισμενο, δεν θα μου συνεβαινε.

ΠΟΣΟ ΔΙΚΙΟ ΕΧΕΙΣ .... τα μικρα και αστεια μας κατατροπωνουν !

Θα ήθελα τη βοήθεια σας. Εχω μια τηλεόραση panasonic et60 η οποία έχει την εφαρμογή netflix χθες που πήγα να κάνω εγγραφη μου έβγαλε μήνυμα ότι δεν υποστηριζει ελληνικα. Θα μπορώ να βλέπω ή πρεπει να συνδέσω άλλο μέσο?

Απάντηση: Re: Netflix (Ερωτήσεις - Βοήθεια - Γενικές πληροφορίες)

Θα ήθελα τη βοήθεια σας. Εχω μια τηλεόραση panasonic et60 η οποία έχει την εφαρμογή netflix χθες που πήγα να κάνω εγγραφη μου έβγαλε μήνυμα ότι δεν υποστηριζει ελληνικα. Θα μπορώ να βλέπω ή πρεπει να συνδέσω άλλο μέσο?

Η τηλεόραση είναι παλιά και δεν υποστηρίζει τις τελευταίες εκδόσεις της εφαρμογής του Netflix. Θα μπορείς να βλέπεις, αλλά μόνο με αγγλικούς υπότιτλους. Εναλλακτικά, μπορείς να συνδέσεις ένα tv box, Roku, Chromecast, ή οτιδήποτε τέτοιο.

Κινήσεις από τη Ε.Ε. να ρίξει την ποιότητα το Netflix για να μπορέσει να σηκώσει το διαδίκτυο την ζήτηση. Δεν κατάλαβα αν εννοεί μέγιστο όριο το HD ή αν κοπεί και αυτό και θα είναι σε sd το μέγιστο.

https://digitaltvinfo.gr/news/news/item/30244-netflix

Κινήσεις από τη Ε.Ε. να ρίξει την ποιότητα το Netflix για να μπορέσει να σηκώσει το διαδίκτυο την ζήτηση. Δεν κατάλαβα αν εννοεί μέγιστο όριο το HD ή αν κοπεί και αυτό και θα είναι σε sd το μέγιστο.

Αν διαβάσεις το άρθρο το αναφέρει ρητά. Θέλουν να κόψουν το hd τις ώρες της αιχμής.

Aς το κανουν,δε θα πάθουμε τιποτε αν πέσει η ποιοτητα.το σημαντικο ειναι να υπαρξει μια κατα καποιο τροπο σταθεροποιηση στην κινηση του διαδικτύου.υπαρχουν και κρίσιμες υπηρεσιες που δεν πρέπει να διαταράσσονται

Ευκαιρία για εκλογίκευση των τιμών στο backbone και να χαλαρώσουνε το congestion ratio οι ISPs... but no!

Για να δούμε λίγο τι συμβαίνει πραγματικά γιατί αυτά που λένε και γράφουν είναι άνω ποταμών ώρες ώρες.

Έχουμε μια κρίση η οποία οδηγεί σε σημαντικά αυξημένο traffic σε πλατφόρμες video. Αυτή η αύξηση μπορεί να είναι όσο θέλει. Το βασικό πρόβλημα που δημιουργείται είναι αρχικά στους παρόχους περιεχομένου. Αυτοί χρειάζονται μια εξαιρετικά μεγάλη αύξηση στην υποδομή τους, τόσο όσον αφορά την υπολογιστική ισχύ όσο και το bandwidth, δεδομένου του ότι πολλοί πάροχοι δεν είναι καθόλου φιλικοί στα CDNs*.

Το Netflix καλή ώρα, χρησιμοποιεί την υποδομή της Amazon. Η οποία υποδομή, όσο scalable και να είναι, δεν έχει τέτοιο overhead για μεγάλες αυξήσεις ούτε στο traffic ούτε στην υπολογιστική ισχύ. Τα ίδια ισχύουν σε ένα βαθμό και για τη Google. Ωστόσο εδώ συμβαίνει το παράδοξο να μην έχουν πρόβλημα οι παροχές τους αλλά να διαμαρτύρονται οι πάροχοι τελικών συνδέσεων.

Οι πάροχοι -ISPs κατά κόσμον- όταν θέλουν να έχουν ένα σοβαρό δίκτυο χρησιμοποιούν CDNs. Δηλαδή, αποθηκεύουν τοπικά σε ένα storage στο εσωτερικό τους δίκτυο υλικό που οι χρήστες παρακολουθούν ώστε να μην χρειάζεται ο κάθε χρήστης να το ζητάει από το netflix/youtube κλπ κατευθείαν, με αποτέλεσμα το μικρότερο κόστος ως συνεπακόλουθο της μικρότερης χρήσης διεθνών κυκλωμάτων. Το υλικό όταν ο κάθε χρήστης επιθυμεί να το δεί, το τραβάει από το CDN που βρίσκεται στο εσωτερικό δίκτυο του παρόχου του. Το εσωτερικό δίκτυο τώρα, δεν έχει κάποιου είδους ογκοχρέωση για τον ίδιο τον πάροχο ενώ είναι στο χέρι του αποκλειστικά το να αναβαθμίζει τη χωρητικότητα, με σχετικά μικρό κόστος.

Το κόστος διασύνδεσης για τους παρόχους είναι εξαιρετικά μεγάλο. Ενδεικτικά, για τον ΟΤΕ μόνο, το 2019 ήταν πάνω από 300εκ ευρώ. Εξού και η γκρίνια, εξού και τα προβλήματα.

Στη παρούσα φάση, όλοι οι εναλλακτικοί πάροχοι -με κατά πολύ χειρότερη τη Wind- φάνηκαν κατώτεροι των περιστάσεων. Αντίστοιχα όμως, και εμείς ως πελάτες πρέπει να καταλάβουμε το εξής. Τα 25 ευρώ VDSL, επί της ουσίας είναι μετά βίας βιώσιμα χωρίς καθόλου χρήση από τον πελάτη. Οι περισσότεροι κάνουμε non persistent κίνηση, δηλαδή spikes ανάλογα με το τι χρησιμοποιούμε, με αποτέλεσμα τα δίκτυα να επιβαρύνονται ελάχιστα από τον καθένα ξεχωριστά. Όταν χρησιμοποιούμε εφαρμογές που απαιτούν συνεχή χρήση των γραμμών, το κόστος όσο και το traffic αυξάνεται εξαιρετικά.

Οι λύσεις στην αγορά υπάρχουν. Για να καταλάβετε, υπάρχει πάροχος σήμερα που διασυνδέει τα περισσότερα DSLAMs του με 1GbE links, υπάρχει και πάροχος που κάνει το ίδιο με 100GbE. Αντίστοιχα, 10Gbps για τους οπτικούς δακτυλίους μεγάλων αποστάσεων όταν υπάρχουν λύσεις για 200Gbps.

Απάντηση: Re: Netflix (Ερωτήσεις - Βοήθεια - Γενικές πληροφορίες)

Μόλις πριν από λίγο, η Netflix επιβεβαίωσε ότι θα μειώσει το bitrate στα videos στην Ευρώπη κατά 25% για τις επόμενες 30 ημέρες!

Με κάθε επιφύλαξη γιατί δεν το βρήκα κάπου αλλού

https://www.techgear.gr/i-ee-zita-a...s-streaming-na-rixoyn-tin-analysi-se-sd-26700

Θεωρώ αδιανόητο να γκρινιάζουμε για 25% χαμηλότερο bitrate όταν υπάρχει πολύς κόσμος που δουλεύει από το σπίτι του με VPN κλεισμένος σε αυτό. Προτιμούμε το Netflix ντουζένιο από το να μπορούμε να εργαστούμε κανονικά και να πληρωνόμαστε κανονικά.