Netflix (Ερωτήσεις - Βοήθεια - Γενικές πληροφορίες)

Ηρθε και η πρωτη ανακοινωση σε συνδρομητες

Πρόσφατα ανακοινώσαμε ότι η Netflix θα εξαγοράσει τη Warner Bros., συμπεριλαμβανομένων των κινηματογραφικών και τηλεοπτικών της στούντιο, του HBO Max και του HBO. Έτσι, η κορυφαία μας ψυχαγωγική υπηρεσία θα ενώσει τις δυνάμεις της με τις εμβληματικές ιστορίες της Warner Bros., συνδυάζοντας μερικά από τα πιο αγαπημένα franchise του κόσμου, όπως τα Χάρι Πότερ, Τα Φιλαράκια, The Big Bang Theory, Καζαμπλάνκα, Game of Thrones και το σύμπαν της DC, με τα Stranger Things, Wednesday, Το Παιχνίδι του Καλαμαριού, Μπρίτζερτον και K-Pop: Κυνηγοί Δαιμόνων.

Τι αλλάζει;

Τίποτα δεν αλλάζει σήμερα. Και οι δύο υπηρεσίες streaming θα συνεχίσουν να λειτουργούν ξεχωριστά. Υπάρχουν κι άλλα βήματα που πρέπει να γίνουν προτού κλείσει η συμφωνία, συμπεριλαμβανομένων των κανονιστικών εγκρίσεων και των εγκρίσεων από τα ενδιαφερόμενα μέρη.

• Like
Reactions: kostthem
Εκανε επιθετική αντιπροσφορα η paramount με πάνω από 100 δις για την WB . Οπότε κρατήστε μικρό καλάθι. Είτε θα την πάρει η paramount είτε θα βρεθεί τρόπος να μπλοκαριστεί η εξαγορά στο netflix .

Last edited:
Εκανε επιθετική αντιπροσφορα η paramount με πάνω από 100 δις για την WB . Οπότε κρατήστε μικρό καλάθι. Είτε θα την πάρει η paramount είτε θα βρεθεί τρόπος να μπλοκαριστεί η εξαγορά στο netflix .

Nαι αλλα οχι για οτι αγοραζει το Νετφλιξ αλλα για ολο τον ομιλο

Nαι αλλα οχι για οτι αγοραζει το Νετφλιξ αλλα για ολο τον ομιλο

Αν έχω καταλάβει σωστά, που νομίζω ότι έχω, αυτό που θέλει να πάρει το Netflix το παίρνει με 72 δις και για το ίδιο κομμάτι η Paramount δίνει 77 δις.
Αν ήμουν μέτοχος της WBD τη Paramount θα διάλεγα. Αν ισχύουν τα ποσά που έχουν αρχίσει να βγαίνουν στη δημοσιότητα δεν καταλαβαίνω γιατί το διοικητικό συμβούλιο απέρριψε τη πρόταση της Paramount. Και μη ξεχνάμε και τα χρέη που έχει ο υπόλοιπος όμιλος και ότι η Paramount δίνει ζεστό χρήμα σε αντίθεση με το Netflix.

Αν έχω καταλάβει σωστά, που νομίζω ότι έχω, αυτό που θέλει να πάρει το Netflix το παίρνει με 72 δις και για το ίδιο κομμάτι η Paramount δίνει 77 δις.
Αν ήμουν μέτοχος της WBD τη Paramount θα διάλεγα. Αν ισχύουν τα ποσά που έχουν αρχίσει να βγαίνουν στη δημοσιότητα δεν καταλαβαίνω γιατί το διοικητικό συμβούλιο απέρριψε τη πρόταση της Paramount. Και μη ξεχνάμε και τα χρέη που έχει ο υπόλοιπος όμιλος και ότι η Paramount δίνει ζεστό χρήμα σε αντίθεση με το Netflix.
Από οικονομικής άποψης η πρόταση της paramount είναι πολύ καλύτερη από αυτή του Netflix.Νομιζω με την αμεση ρευστοτητα που προσφερει η paramount στα δανεια της WBD θα αποκτησειτο studio.

• Haha
Reactions: sdragon28

Το Netflix εξαγοράζει την Warner Bros έναντι $82,7 δισ., πώς έκλεισε το mega-deal.​

xrwma-netflix-nea.webp

Το Netflix ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι κατέληξε σε συμφωνία εξαγοράς της Warner Bros. Discovery (WBD), βάζοντας τέλος σε μια μακρά διαδικασία προσφορών στην οποία συμμετείχαν επίσης η Paramount Skydance και η Comcast για τα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας.

Με τη συμφωνία, ο έλεγχος ενός από τα πλέον πολύτιμα και ιστορικά περιουσιακά στοιχεία του Χόλιγουντ μεταβιβάζεται στον πρωτοπόρο του streaming, ο οποίος έχει επιφέρει σημαντικές ανατροπές στη βιομηχανία του θεάματος.

Today, Netflix announced our acquisition of Warner Bros. Together, we’ll define the next century of storytelling, creating an extraordinary entertainment offering for audiences everywhere. https://t.co/rXPFMNIs1A pic.twitter.com/0pdsMUEob8

Η συμφωνία, που αφορά τα κινηματογραφικά στούντιο και την υπηρεσία streaming HBO Max της Warner Bros Discovery, περιλαμβάνει μετρητά και μετοχές και έχει εκτιμηθεί στα 27,75 δολάρια ανά μετοχή της WBD, σύμφωνα με τις δηλώσεις των εταιρειών. Αυτό ανεβάζει την συνολική αξία της συναλλαγής (Enterprise Value) περίπου στα 82,7 δισ. δολάρια, εκ των οποίων τα 72 δισ. είναι η αξία των μετοχών.

προφανώς και μιλάμε για το τέλος του σινεμα

περισσότερα εδω

• Like
Reactions: vlad66
Δεν ισχύει ακόμα, δεδομένου Τραμπ και χώσιμο της Paramount. Μην ανεβάζετε ειδήσεις σαν δεδομένο, για κάτι που θα γίνει σε 1-2 χρόνια και εάν, με όλες τις εγκρίσεις και "δωράκια" που θα πέσουν πρώτα.

Εγώ που έχω λογαριασμό από Αμερική, μου έστειλαν μέιλ πάντως,σαν να το έχουν σίγουρο δηλαδή.

Από ότι διάβασα, δεν θυμάμαι το site αυτή τη στιγμή, η κατάσταση για την ώρα είναι η εξής.
Οι μέτοχοι της WBD θα απαντήσουν στο hostile bid μέσα σε 10 μέρες.
Η απάντηση 99% θα είναι αρνητική.
Θα "προχωρήσει" η συμφωνία με το Netflix.
H Paramount θα κάνει νέο bid που θα φτάνει τα 120 δισεκατομμύρια.
Η Paramount με τα τόσα funds που είναι μέσα έχει περιθώρια για περισσότερα bids και οι μετοχές της ανεβαίνουν.
Αντίθετα οι μέτοχοι του Netflix ήδη δεν είναι ευχαριστημένοι με όλο αυτό και οι μετοχές της πέφτουν.
Έχει λιγότερα περιθώρια για παραπάνω bids από τη Paramount.
Πιστεύω ότι αν πραγματικά θέλουν να τη πάρουν οι της Paramount θα τη πάρουν.
Αλλά είναι πολύ νωρίς ακόμη, η κατάσταση θέλει μήνες για να ξεκαθαρίσει.

Εγώ που έχω λογαριασμό από Αμερική, μου έστειλαν μέιλ πάντως,σαν να το έχουν σίγουρο δηλαδή.
Λογάριασαν λάθος, ότι δηλαδή η Paramount θα αποχωρούσε και ότι θα "συνθηκολογούσε" με το να πάρει μόνο τη νέα εταιρεία με τα καλωδιακά, τα Discovery και το CNN.
Αν τελικά δεν καταφέρουν να τη πάρουν, με αυτό το email που λες θα είναι εκτεθειμένοι απέναντι στους συνδρομητές τους.

Last edited:
Το διοικητικό συμβούλιο της wbd θα απαντήσει, το οποίο ζήτησε από τους μετόχους να μην κάνουν καμία κίνηση ως τοτε. Αν οι μέτοχοι κινηθούν κ η paramount αγοράσει πάνω από το 51% τότε θα ελέγξει τη wbd ..
Προσωπικά θα προτιμούσα το netflix να την πάρει καθώς θα έχουμε άμεση πρόσβαση περιεχομένου από wbd, και αυτό γιατί για 500 εκατομμύρια δολάρια, ο elison κατέστρεψε τα μουσικά mtv..., ενώ διαθέτει πακτωλό δις δολάρια για να αγοράσει την wbd

• Like
Reactions: kostthem
Το διοικητικό συμβούλιο της wbd θα απαντήσει, το οποίο ζήτησε από τους μετόχους να μην κάνουν καμία κίνηση ως τοτε. Αν οι μέτοχοι κινηθούν κ η paramount αγοράσει πάνω από το 51% τότε θα ελέγξει τη wbd ..
Προσωπικά θα προτιμούσα το netflix να την πάρει καθώς θα έχουμε άμεση πρόσβαση περιεχομένου από wbd, και αυτό γιατί για 500 εκατομμύρια δολάρια, ο elison κατέστρεψε τα μουσικά mtv..., ενώ διαθέτει πακτωλό δις δολάρια για να αγοράσει την wbd
Άμεση πρόσβαση στο περιεχόμενο της Warner μέσω Netflix δεν θα έχουμε.
Δεν μπορεί να σπάσει το συμβόλαιο της Warner με την ελληνική Vodafone επειδή θα αλλάξει ιδιοκτησία κι αυτό λήγει το Φεβρουάριο ή το Μάρτιο του 27.
Αν τη πάρει η Paramount πάει σίγουρα για παγκόσμια streaming υπηρεσία που θα χτυπήσει το Netflix στα ίσια.
Μέχρι το Φεβρουάριο του 27 θα έχουν λανσάρει το πιο πιθανό το SkyShowtime και στην Ελλάδα,
Θα έχουν λήξει τα συμβόλαια της Warner με τη Vodafone και της Paramount με τη Cosmote μέχρι τότε.
Αν τελικά πάρει τη Warner η Paramount το SkyShowtime θα είναι κόλαση. Θα έχει όλο το περιεχόμενο της Paramount, της Warner και της Universal.
Όπως και να έχει άμεση πρόσβαση στην Ελλάδα στο περιεχόμενο της Warner δεν θα έχουμε όποιος κι αν τη πάρει.
Αυτό θα γίνει μετά το Φεβρουάριο του 27 όπου εννοείται ούτε το Netflix ούτε η Paramount θα ανανεώσουν το συμβόλαιο της Vodafone.