Netflix (Ερωτήσεις - Βοήθεια - Γενικές πληροφορίες)

Re: Το "Netflix" τώρα και στην Ελλάδα !!

Τυπικά θελει 25Mbps , στην πράξη ας μας πει καποιος που έχει 4Κ TV + VDSL (εγώ εχω μόνο το δεύτερο)

Φυσικά και βλέπεις Παναγιώτη όταν λέει 2160. 50αρα vdsl έχω, τις περισσότερες φορές ξεκινάει η ταινία στα 480, πάει 720, 1080 και τέλος κλειδώνει στα 2160
Ακόμη και downloads να έχω και να βλέπει η γυναίκα κάτι άλλο με άλλη συσκευή, το πολύ πολύ να αργήσει λίγο περισσότερο αλλά πάλι πιάνει το 2160
Στην φώτο που πάρθηκε με το iPad φυσικά δεν φαίνεται η ποιότητα

**Για όσους έχουν πρόβλημα με ποιότητα εικόνας στο Νετφλιξ, ας το ψάξουν κάπου αλλού, επειδή από όση πείρα έχω και το fUllHD παίζει τέλεια
αλλά και στα 4κ που δεν είχα προηγούμενη πείρα είναι τόσο άψογη η εικόνα που δεν μπορώ να φανταστώ κάτι καλύτερο
Και η κίνηση εννοείται άψογη σε 50αρα vDSL αυτά

http://i.imgur.com/IyZyTGl.jpg

Last edited:

Τυπικά θελει 25Mbps , στην πράξη ας μας πει καποιος που έχει 4Κ TV + VDSL (εγώ εχω μόνο το δεύτερο)

nova 50αρι και netflix μεσω της lg,παει τρενο με επιγεια συνδεση.μεσω wifi ειχα αρκετα κολληματα.

Re: Απάντηση: Το "Netflix" τώρα και στην Ελλάδα !!

Γράφτηκα και εγώ !

Οι σειρές και οι ταινίες είναι όλες stereo ?

Γιατί έτσι παίζουν στο HTPC μου.

Πολυκάναλος ήχος δεν υποστηρίζεται?
Το surround που χρησιμοποιεί είναι Dolby digital plus. Αν ο ενισχυτής δεν το αναγνωρίζει, δυστυχώς πάει σε stereo μετά, από όσο θυμάμαι

Το ότι είναι 2160p δεν σημαίνει ότι παίζει καλύτερα από 1080p.. ;)

Ειδικά αν μιλάμε για μόνο ~11Mbps, μόνο άσχημα μπορεί να παίζει..
11mbit σε h265 δεν θα είναι άσχημο νομίζω

Απάντηση: Re: Απάντηση: Το "Netflix" τώρα και στην Ελλάδα !!

Το surround που χρησιμοποιεί είναι Dolby digital plus. Αν ο ενισχυτής δεν το αναγνωρίζει, δυστυχώς πάει σε stereo μετά, από όσο θυμάμαι

Ο ενισχυτής μου υποστηρίζει Dolgy Digital plus,DTS-MasterHD & Dolby TrueHD ,μεταξύ άλλων.

παρόλα αυτά το σήμα που παίρνω είναι στέρεο.

Μήπως επειδή είμαι ακόμα στον free μήνα?

σε 50-60" tv διακρίνονται διαφορές μεταξύ 1080 και 4k;
νομιζω οτι θα πρεπει να κάθεστε πολύ κοντα στην tv για να τις διακρίνετε.

ειναι μεγαλη κουβεντα ολη αυτη. Σιγουρα παντως τα physical media συνεχιζουν να εχουν καλυτερη ποιοτητα απο τις streaming υπηρεσιες. Απο την αλλη, νομιζω οτι τα physical εχουν πεθανει. Αμφιβαλλω ποσοι θα αγορασουν uhd players. Στο φορουμ εδω ισως πολλοι :) , αλλα το φορουμ αυτο δεν απεικονιζει τον μεσο ορο. Οι πιο πολλοι θα αγορασουν μια 4Κ τηλεοραση, στις διαστασεις που ειναι vfm εκεινη την περιοδο, θα δουν 4k netflix, θα πουν "ΟΥΑΟΥ" και τελος.

Τα δισκακια uhd τι codec χρησιμοποιουν; ειναι κατι εφαμιλλο σε συμπιεση του x265; καλυτερο, χειροτερο; Μονο ετσι μπορουμε να συγκρινουμε πιστευω. Δεν το εχω ψαξει ιδιαιτερα το θεμα και σιγουρα δεν κανω τον εξυπνο.

Απάντηση: Το "Netflix" τώρα και στην Ελλάδα !!

Οταν μπαίνω μέσω τηλεόρασης ο ήχος είναι dolby digital plus αλλά δεν υποστηρίζει ελληνικούς υπότιτλους !(smart σου λέει μετά...)

Και η εικόνα δεν είναι κορυφαία αλλά δεν κάνει σπασίματα.

Μέσω pc πρέπει να δηλώσω στις ρυθμίσεις του ήχου 7.1 set up για να πάρω πολυκάναλο ήχο αλλά pcm.

Επίσης όσες ταινίες τσέκαρα για λίγο ,είναι σε SD και όχι HD !

Τι κουλαμάρες είναι αυτές βρε παιδιά?

το Netflix δινει υλικο αναλογως σε τι συσκευη παιζει.
στην τηλεοραση μου δινει και 4k και hd εικονα.
στο Pc περιεργως-οπως σωστα αναφερεις-βλεπω sd εικονα,παροτι η οθονη και ολο το σεταπ υποστηριζει κανονικοτατα hd.
δεν γνωριζω ουτε εγω γιατι το κανει αυτο..

Συγκρινεις ανομοια πράγματα...

Απόλυτα όμοια είναι. Ίδια τεχνολογία, ίδια ανάλυση, ίδιο υλικό, σχεδόν ίδιο codec. Άντε, να σου βγάλω 4-5Mbps λόγω του codec του ήχου.

Το μόνο που αλλάζει είναι το bitrate.

Δεν είναι τυχαίο που η Netflix βάζει ως minimum γραμμή 25Mbps (και εννοούν πραγματικά, όχι "έως") για 4Κ.

Εννοείται ότι θα δουλέψει και με λιγότερο... ο αλγόριθμος θα προσαρμόσει το stream, το χειρότερο πράγμα για τη Netflix θα ήταν να βγάζει "buffering" στους πελάτες της. Αλλά όχι, 11Mbps σημαίνει κακό 4Κ.

Σε εσάς που έχετε vdsl σε τι ταχύτητα κλειδώνει;
Αυτό το βλέπω εγώ πατώντας το info στο τηλεκοντρόλ της Panasonic tv μου.

σε 4Κ και στην σειρα daredevil,ξεκινησε σταδιακα απο 720-1080-1440 και πικαρε στα 2160 με 15.26 mbps.
μια απο τα ιδια και σε ταινια 4K.

Απόλυτα όμοια είναι. Ίδια τεχνολογία, ίδια ανάλυση, ίδιο υλικό, σχεδόν ίδιο codec. Άντε, να σου βγάλω 4-5Mbps λόγω του codec του ήχου.

Το μόνο που αλλάζει είναι το bitrate.

Δεν είναι τυχαίο που η Netflix βάζει ως minimum γραμμή 25Mbps (και εννοούν πραγματικά, όχι "έως") για 4Κ.

Εννοείται ότι θα δουλέψει και με λιγότερο... ο αλγόριθμος θα προσαρμόσει το stream, το χειρότερο πράγμα για τη Netflix θα ήταν να βγάζει "buffering" στους πελάτες της. Αλλά όχι, 11Mbps σημαίνει κακό 4Κ.

Ανόμοια εννοώ να περιμένεις παρεμφερές bitrate από tv streaming υπηρεσια.
Το 4Κ πουλάει όποτε θα το υποστουμε οπως μας το δωσουν.