Netflix (Ερωτήσεις - Βοήθεια - Γενικές πληροφορίες)

Διαπίστωσα ότι τελικά έγινε αναβάθμιση στις παλαιότερες τηλεοράσεις που δεν έπαιζαν τους ελληνικούς υπότιτλους και τώρα όλα είναι μια χαρα. Στην δική μου π.χ μια samsung σειρά 8, τον τελευταίο μήνα όλα είναι τέλεια...και επιτέλους βλέπω άμεσα netflix χωρίς να χρειαστεί να συνδέω xbox κλπ...

Ποιας χρονολογίας είναι η δική σου, γιατί εμένα που είναι του 12 (46es7000) δεν βλέπω καμία αναβάθμιση, ούτε διόρθωση με τους υπότιτλους.

Αυτές που έχουν την εφαρμογή με αυτό το κόκκινο λογότυπο πριν του 2015 δεν αναβαθμίστηκαν δυστυχώς.
Τουλάχιστον όσο εγώ γνωρίζω και από τις δικές μου συσκευές. Ούτε οι υπότιτλοι ούτε τα μενού ούτε άλλες ρυθμίσεις. "Ποιος θα δει; κτλ"

Ποιας χρονολογίας είναι η δική σου, γιατί εμένα που είναι του 12 (46es7000) δεν βλέπω καμία αναβάθμιση, ούτε διόρθωση με τους υπότιτλους.
Για το έτος θα σε γελάσω, αλλά είναι σειρά 8...μεχρι πριν το Πάσχα είχα τα γνωστά προβλήματα, χωρίς καθόλου υποστήριξη υποτίτλων και τώρα όλα είναι μια χαρά...

Στάλθηκε από το VTR-L09 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Έβαλα χτες την LG oled B8 στο σαλόνι, αναβάθμισα Netflix σε ultra HD και η γραμμή του σπιτιού μου συγχρονίζει στα 140-150mbs. Οτιδήποτε τίτλο και να έπαιξα, ενώ κλειδώνει σε Ultra HD, δε λέει να ανέβει το bitrate πάνω από 15,26mbs (αυτό μου εμφανίζει πάνω αριστερά στην οθόνη όταν πατάω info). Όλα είναι καλωδιακά εντός του σπιτιού. Το καλώδιο που παίρνει η tv internet μετράει ταχύτητα πάνω από 120mbs (μετράω βάζοντας ένα Laptop εκεί). Όλο το δίκτυο του σπιτιού είναι 1.000άρι. Στα playback settings του Netflix το έχω στο high. Δεν έχω καταλάβει που το χάνω. Δε θα έπρεπε να βλέπω 25mbs+?

Έβαλα χτες την LG oled B8 στο σαλόνι, αναβάθμισα Netflix σε ultra HD και η γραμμή του σπιτιού μου συγχρονίζει στα 140-150mbs. Οτιδήποτε τίτλο και να έπαιξα, ενώ κλειδώνει σε Ultra HD, δε λέει να ανέβει το bitrate πάνω από 15,26mbs (αυτό μου εμφανίζει πάνω αριστερά στην οθόνη όταν πατάω info). Όλα είναι καλωδιακά εντός του σπιτιού. Το καλώδιο που παίρνει η tv internet μετράει ταχύτητα πάνω από 120mbs (μετράω βάζοντας ένα Laptop εκεί). Όλο το δίκτυο του σπιτιού είναι 1.000άρι. Στα playback settings του Netflix το έχω στο high. Δεν έχω καταλάβει που το χάνω. Δε θα έπρεπε να βλέπω 25mbs+?

Γιατι πρέπει να βλέπεις στα 25Mbps+ ? Εαν το NETFLIX στέλνει στα 15mbps για το Ultra HD τότε αυτό ειναι το μέγιστο. Και εγώ με συγχρονισμο στα 80Mbps, πάνω απο 15Mbps δεν εχω δει ποτέ σε netflix. Εαν θες να δεις ποιότητα, τότε ψάξε και βρες video 4K klp στο youtube που εχει αρκετά με μεγάλο bitrate.

Αυτό που κατάλαβα πάντως με το vdsl "fiber" ειναι τελικά οτι με το πολύ 50Mbps κάνεις την δουλεία σου τώρα. εκτός εαν κάποιος χρησιμοποιεί το upload (px streaming)

Εάν στέλνει στα 15mbs γιατί ζητάει σταθερή γραμμή στα 25mbs minimum? Νόμιζα πως θα έστελνε παραπάνω. Τέλος πάντων. Ευχαριστώ.

Φίλε μου με επιφύλαξη να σου πω μια απάντηση :

Τα 15 Mbps περίπου αναφέρονται στο bitrate του βίντεο. Δηλαδή το Netflix στο 4K πιθανότατα το μέγιστο bitrate που δίνει είναι περίπου στα 15,26 Mbps.
Το μέγεθος του bitrate του 4Κ βίντεο του Netflix δεν έχει καμία σχέση με την ταχύτητα της γραμμής σου. Δηλαδή για να στο εξηγήσω κι άλλο, το Netflix αυτό που σου λέει είναι ότι:"Για να σου δώσω 4Κ βίντεο με bitrate περίπου 15 Mbps θέλω να έχεις γραμμή στο Internet ταχύτητας τουλάχιστον 25 Mbps"
Ωστόσο έχω δει φίλοι να αναφέρουν ότι περνούν 4Κ Netflix ακόμα και με γραμμή 15 Mbps.

Η αλήθεια είναι ότι για 4Κ τα 15 Mbps είναι πολύ χαμηλό bitrate συγκριτικά με το bitrate της τάξης άνω των 80 Mbps που παρέχει το 4Κ UHD BD. Αυτό δείχνει ότι το φυσικό μέσο υπερέχει αν σκεφτείς και τους HD ήχους Dolby Atmos True HD και πολλά άλλα. Ακόμα και τα απλά BD 1080p έχουν μέσο bitrate της τάξης των 25 Mbps με μέγιστο τα 40 Mbps αν δεν κάνω λάθος.

Αν τελικά το "ταβάνι" για το bitrate στο 4Κ του Netflix είναι τα περίπου 15Mbps, θα μπορούσαν κάποιοι φίλοι που έχουν πειραματιστει να μας αναφέρουν τελικά ποια είναι η ελάχιστη ταχύτητα της γραμμής Internet που πρέπει να έχεις ώστε να πάρεις το μέγιστο bitrate (περίπου 15 Mbps) που προσφέρει το Netflix σε 4Κ βίντεο?

Απάντηση: Re: Netflix (Ερωτήσεις - Βοήθεια - Γενικές πληροφορίες)

Περάστηκαν ήδη και οι νέες τιμές για Ελλάδα. Καλώς τες και ας άργησαν...

https://www.netflix.com/signup/planform

υποθετω οτι ειναι για νεους συνδρομητες? στον λογαριασμό μου βλέπω ακόμα τα 11.99

@kover
@pathfinder
@keraki

Το maximum bitrate που δίνει το Netflix σε 4Κ είναι περίπου 16Mbps.

Σε αυτό το νούμερο δεν ανεβαίνει αμέσως, αλλά σταδιακά.

Αυτό σημαίνει ότι μπορείς να δεις 4Κ και με μικρότερο bitrate.

Από τις δοκιμές που είχα κάνει το ελάχιστο κατώφλι είναι περίπου 9 Mbps.

Κάτω από αυτό το όριο bitrate, κατεβάζει την ανάλυση από το 4Κ σε μικρότερη.

Μην ξεχνάτε ότι εδώ δεν έχουμε φυσικό μέσο (δίσκο BluRay UltraHD) αλλά streaming format μέσω Internet.

Το μεγαλύτερο bitrate που έχω δει σε streaming είναι στο YouTube παίζοντας 8Κ clips στα 60fps όπου χτυπάει περίπου 40Mbps.

Γενικα το 4Κ του netflix δεν λεει και πολλα. Μην περιμένει κανεις high-end εικονα. Τοσο στα 4Κ οσο και στα 1080p ,ειδικά στα shadows, τα artifacts απο την υπερ-συμπιεση ειναι πολύ έντονα.

Re: Απάντηση: Re: Netflix (Ερωτήσεις - Βοήθεια - Γενικές πληροφορίες)

υποθετω οτι ειναι για νεους συνδρομητες? στον λογαριασμό μου βλέπω ακόμα τα 11.99

Είναι για τους πάντες...στην επόμενη χρέωση θα το δεις...

Sent from my iPad using Tapatalk

Re: Το "Netflix" τώρα και στην Ελλάδα !!

Χθες έκανα και εγώ κάποιες δοκιμές στην τηλεόρασή μου (Panasonic TX-50CX670E).

Η τηλεόραση υποστηρίζει κανονικά Netflix 4K με Ελληνικούς υπότιτλους.

Η σύνδεσή μου στο internet βγάζει πραγματικό bandwidth αρκετά πάνω από τα 100Mbps.

Η τηλεόραση δοκιμάστηκε με WiFi σύνδεση σε AC access point αλλά και ενσύρματα.

Και στις δυο περιπτώσεις είχα το ίδιο αποτέλεσμα: το μέγιστο bitrate που είδα ήταν ~15.26Mbps σε υλικό 4Κ.

Η ποιότητα εικόνας ήταν -αντικειμενικά- κακή για υλικό 4Κ. Αν πλησίαζα λίγο την οθόνη σε δύσκολες σκηνές έβλεπα τεχνουργήματα MPEG.

Είμαι πραγματικά περίεργος γιατί συμβαίνει αυτό.

Έχει καταφέρει κανείς να στριμάρει με περισσότερα από ~15Mbps?

Τα παραπάνω είχε αναφέρει ο καλός μας φίλος Δημήτρης στις 23-04-2017 σε αυτό το νήμα.Απ'ότι είχα δει και στο σχετικό νήμα ο Δημήτρης είχε αναφέρει πως είναι από τους υπερτυχερούς που έχουν Inalan με 100Down/100 Up Mbps γραμμή!
Αν με τέτοια γραμμή το Netflix δίνει μέγιστο video bitrate ~15.26Mbps σε υλικό 4Κ σημαίνει ότι μάλλον εκεί "τερματίζει το κοντέρ".

Για μένα θα είχε τεράστια αξία αν μπορούσαμε να είχαμε επιπλέον και τις παρακάτω 2 πληροφορίες:

1. Αν μπορούσε ο καλός μας φίλος Δημήτρης να κάνει κάποιο νέο test με τη γραμμή του στο netflix,ώστε να επικαιροποιήσουμε τα αποτελέσματα δηλαδή να δούμε αν τα αποτελέσματα που μας είχε αναφέρει στις 23-04-2017 σε αυτό το νήμα εξακολουθούν να ισχύουν ή αν έχει αλλάξει κάτι (μήπως τυχόν και πλέον το netflix δίνει μεγαλύτερο bitrate από ~15.26Mbps σε υλικό 4Κ).
Επίσης εμένα προσωπικά θα με ενδιέφερε και ένα πείραμα ώστε να βλέπαμε ποιό είναι το μέγιστο bitrate που δίνει το Netflix για το πιο απαιτητικό υλικό που περιέχει το netflix,δηλαδή για υλικό : 4Κ με Dolby Vision και ταυτόχρονα με soundtrack Dolby Atmos (DD+).

2. Αφού επιβεβαιωθεί ποιό είναι το μέγιστο bitrate που δίνει το netflix σε υλικό 4Κ (αν είναι ακόμα ~15.26Mbps σε υλικό 4Κ ή έχει αλλάξει) αν είναι δυνατόν να βρίσκαμε πόσα περίπου Mbps πρέπει κατ'ελάχιστο να είναι η γραμμή που πρέπει να έχεις, ώστε να πιάσεις το μέγιστο bitrate που δίνει το netflix σε υλικό 4Κ.

Σχετικά με το (2) έχει αναφερθεί νομίζω παλαιότερα ότι και με γραμμή 15 Mbps βλέπεις Netflix 4K,ωστόσο δεν έχει αναφερθεί αν με 15 Mbps γραμμή σου βγάζει το μέγιστο bitrate ~15.26Mbps σε υλικό 4Κ ή ενδεχομένως μικρότερο.

Γενικα το 4Κ του netflix δεν λεει και πολλα. Μην περιμένει κανεις high-end εικονα. Τοσο στα 4Κ οσο και στα 1080p ,ειδικά στα shadows, τα artifacts απο την υπερ-συμπιεση ειναι πολύ έντονα.

Δεν θα επρεπε καποιος να περιμενει πιο ασυμπιεστο υλικο (μεγαλυτερο bitrate) απο streaming πλατφορμα για τα σημερινα δεδομενα.
Ηδη για το netflix καταναλωνεται το 15% του παγκοσμιου Traffic. Στις U.S. αγγιζει το 19%. Και αν δεν ειχε οπως λενε και superior stream compression technology, θα εφτανε το 40%. Μαλιστα σε ωρες αιχμης σε καποια τοπικα regions φτανει το 40% σε peak.

http://fortune.com/2018/10/02/netflix-consumes-15-percent-of-global-internet-bandwidth/

Αρα (να υποθεσω) το 4Κ NetFlix ειναι μια μελλοντικη υπηρεσια
(σε εναν θεωρητικο κοσμο οπου ολα ειναι συνδεδεμενα με οπτικη ινα)

.... ΣΗΜΕΡΑ !

Παντως (για να κανω και λιγο trolling) σε αναλυση 288p ... παει σφαιρα ! :laugh:
Ποτε δεν μου κολλησε :rolleyes: (δεν μπαινω καν στον κοπο να ψαξω bitrate :flute:).

Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω γιατί όταν βλέπω την αγαπημένη μου σειρά "Τα φιλαράκια" κουμπώνει πάντα στα 7.15mbps κι όταν βάζω να δω μια οποιαδήποτε ταινία παίζει από 5 έως 5,8, εκεί δηλαδή που το χω ανάγκη δεν και εκεί που δεν το χω γιατί το βλέπω στην τηλεόραση μου δίνει περισσότερο!:nounder:

Απάντηση: Re: Το "Netflix" τώρα και στην Ελλάδα !!

Τα παραπάνω είχε αναφέρει ο καλός μας φίλος Δημήτρης στις 23-04-2017 σε αυτό το νήμα.Απ'ότι είχα δει και στο σχετικό νήμα ο Δημήτρης είχε αναφέρει πως είναι από τους υπερτυχερούς που έχουν Inalan με 100Down/100 Up Mbps γραμμή!
Αν με τέτοια γραμμή το Netflix δίνει μέγιστο video bitrate ~15.26Mbps σε υλικό 4Κ σημαίνει ότι μάλλον εκεί "τερματίζει το κοντέρ".

Για μένα θα είχε τεράστια αξία αν μπορούσαμε να είχαμε επιπλέον και τις παρακάτω 2 πληροφορίες:

1. Αν μπορούσε ο καλός μας φίλος Δημήτρης να κάνει κάποιο νέο test με τη γραμμή του στο netflix,ώστε να επικαιροποιήσουμε τα αποτελέσματα δηλαδή να δούμε αν τα αποτελέσματα που μας είχε αναφέρει στις 23-04-2017 σε αυτό το νήμα εξακολουθούν να ισχύουν ή αν έχει αλλάξει κάτι (μήπως τυχόν και πλέον το netflix δίνει μεγαλύτερο bitrate από ~15.26Mbps σε υλικό 4Κ).
Επίσης εμένα προσωπικά θα με ενδιέφερε και ένα πείραμα ώστε να βλέπαμε ποιό είναι το μέγιστο bitrate που δίνει το Netflix για το πιο απαιτητικό υλικό που περιέχει το netflix,δηλαδή για υλικό : 4Κ με Dolby Vision και ταυτόχρονα με soundtrack Dolby Atmos (DD+).

2. Αφού επιβεβαιωθεί ποιό είναι το μέγιστο bitrate που δίνει το netflix σε υλικό 4Κ (αν είναι ακόμα ~15.26Mbps σε υλικό 4Κ ή έχει αλλάξει) αν είναι δυνατόν να βρίσκαμε πόσα περίπου Mbps πρέπει κατ'ελάχιστο να είναι η γραμμή που πρέπει να έχεις, ώστε να πιάσεις το μέγιστο bitrate που δίνει το netflix σε υλικό 4Κ.

Σχετικά με το (2) έχει αναφερθεί νομίζω παλαιότερα ότι και με γραμμή 15 Mbps βλέπεις Netflix 4K,ωστόσο δεν έχει αναφερθεί αν με 15 Mbps γραμμή σου βγάζει το μέγιστο bitrate ~15.26Mbps σε υλικό 4Κ ή ενδεχομένως μικρότερο.

Μπορώ κι εγώ να επιβεβαιώσω με γραμμή cosmote 100/10, η οποία ενσύρματα κλειδώνει όντως στα 100, ότι το μέγιστο που έχω δει για 4Κ είναι στα 15.26 Mbps. Σε Samsung 49'' δεν μπορώ να πω ότι έχω παρατηρήσει artifacts όπως αναφέρθηκε από άλλους.
Η δική μου απορία ωστόσο έχει να κάνει με τα αντίστοιχα bandwith όρια σε άλλες χώρες.

Για παράδειγμα, στα official στατιστικά του netflix, οι μέσες ταχύτητες στην Ελλάδα είναι αστείες:
https://ispspeedindex.netflix.com/

Είχα βρει κάπου μία λίστα με τα μέγιστα bandwith που δίνει το netflix για 4Κ περιεχόμενο ανά χώρα, και απ' όσο θυμάμαι πρώτη ήταν η Νότια Κορέα με 45 mbps. Αν κάποιος μπορέσει να βρει κάτι αντίστοιχο, ας το παραθέσει.

Re: Απάντηση: Re: Netflix (Ερωτήσεις - Βοήθεια - Γενικές πληροφορίες)

Είναι για τους πάντες...στην επόμενη χρέωση θα το δεις...

Ακριβώς αυτό. Και στο δικό μου account πάντως, όπως και στου Σάκη, ακόμα δεν έχει περαστεί η νέα τιμή ούτε μου έχει πετάξει το κλασσικό μήνυμα ότι θα χρεώνομαι με τη νέα τιμή. Η επόμενη χρέωση μου είναι τέλος του μήνα και μου βγάζει ακόμα ότι θα τραβήξουν 11.99. Οπότε λογικά για τους υφιστάμενους πελάτες πάει από Ιούλιο. Τουλάχιστον γλίτωσα 2 μήνες μιας και το μετέτρεψα απ το αμερικάνικο account μου και θα έπαιρνα την αύξηση απο τέλη Μαίου σε USD...

Σάκη έχεις κάνει κανα τεστ μεταξύ Netflix Dolby Vision και HD μπας και πλέον αξίζει καλύτερα να το ρίξουμε στο Sandard πακέτο ? (για όσους βέβαια από εμάς δεν χρειάζονται τις 4 και το έχουμε μόνο για το Ultra HD).