Re: Το "Netflix" τώρα και στην Ελλάδα !!
Χθες έκανα και εγώ κάποιες δοκιμές στην τηλεόρασή μου (Panasonic TX-50CX670E).
Η τηλεόραση υποστηρίζει κανονικά Netflix 4K με Ελληνικούς υπότιτλους.
Η σύνδεσή μου στο internet βγάζει πραγματικό bandwidth αρκετά πάνω από τα 100Mbps.
Η τηλεόραση δοκιμάστηκε με WiFi σύνδεση σε AC access point αλλά και ενσύρματα.
Και στις δυο περιπτώσεις είχα το ίδιο αποτέλεσμα: το μέγιστο bitrate που είδα ήταν ~15.26Mbps σε υλικό 4Κ.
Η ποιότητα εικόνας ήταν -αντικειμενικά- κακή για υλικό 4Κ. Αν πλησίαζα λίγο την οθόνη σε δύσκολες σκηνές έβλεπα τεχνουργήματα MPEG.
Είμαι πραγματικά περίεργος γιατί συμβαίνει αυτό.
Έχει καταφέρει κανείς να στριμάρει με περισσότερα από ~15Mbps?
Τα παραπάνω είχε αναφέρει ο καλός μας φίλος Δημήτρης στις 23-04-2017 σε αυτό το νήμα.Απ'ότι είχα δει και στο σχετικό νήμα ο Δημήτρης είχε αναφέρει πως είναι από τους υπερτυχερούς που έχουν Inalan με 100Down/100 Up Mbps γραμμή!
Αν με τέτοια γραμμή το Netflix δίνει μέγιστο video bitrate ~15.26Mbps σε υλικό 4Κ σημαίνει ότι μάλλον εκεί "τερματίζει το κοντέρ".
Για μένα θα είχε τεράστια αξία αν μπορούσαμε να είχαμε επιπλέον και τις παρακάτω 2 πληροφορίες:
1. Αν μπορούσε ο καλός μας φίλος Δημήτρης να κάνει κάποιο νέο test με τη γραμμή του στο netflix,ώστε να επικαιροποιήσουμε τα αποτελέσματα δηλαδή να δούμε αν τα αποτελέσματα που μας είχε αναφέρει στις 23-04-2017 σε αυτό το νήμα εξακολουθούν να ισχύουν ή αν έχει αλλάξει κάτι (μήπως τυχόν και πλέον το netflix δίνει μεγαλύτερο bitrate από ~15.26Mbps σε υλικό 4Κ).
Επίσης εμένα προσωπικά θα με ενδιέφερε και ένα πείραμα ώστε να βλέπαμε ποιό είναι το μέγιστο bitrate που δίνει το Netflix για το πιο απαιτητικό υλικό που περιέχει το netflix,δηλαδή για υλικό : 4Κ με Dolby Vision και ταυτόχρονα με soundtrack Dolby Atmos (DD+).
2. Αφού επιβεβαιωθεί ποιό είναι το μέγιστο bitrate που δίνει το netflix σε υλικό 4Κ (αν είναι ακόμα ~15.26Mbps σε υλικό 4Κ ή έχει αλλάξει) αν είναι δυνατόν να βρίσκαμε
πόσα περίπου Mbps πρέπει κατ'ελάχιστο να είναι η γραμμή που πρέπει να έχεις,
ώστε να πιάσεις το μέγιστο bitrate που δίνει το netflix σε υλικό 4Κ.
Σχετικά με το (2) έχει αναφερθεί νομίζω παλαιότερα ότι και με γραμμή 15 Mbps βλέπεις Netflix 4K,ωστόσο δεν έχει αναφερθεί αν με 15 Mbps γραμμή σου βγάζει το μέγιστο bitrate ~15.26Mbps σε υλικό 4Κ ή ενδεχομένως μικρότερο.