Netflix (Ερωτήσεις - Βοήθεια - Γενικές πληροφορίες)

Να ρωτήσω κάποια πράγματα κι εγώ παιδιά σχετικά: Είχαμε κάνει το καλοκαίρι την παραπάνω κουβέντα αλλά ακόμα αναζητώ απάντηση στο παρακάτω ερώτημα:

Εντάξει,έχει αναφερθεί ότι το καλύτερο που μπορεί να δώσει το υλικό του netflix είναι 4Κ με maximum bitrate 15,25 Mbps.

Ακόμα πιο βασικό ερώτημα όμως είναι: Για να πάρουμε ό,τι καλύτερο έχει να δώσει το netflix (δηλαδή 4Κ με bitrate 15,25 Mbps) ποιά είναι η ελάχιστη ταχύτητα γραμμής internet που θα πρέπει να έχει κάποιος?

Γνωρίζω ότι το ίδιο το netflix προτείνει ταχύτητα γραμμής τουλάχιστον 25 Mbps,αλλά έχει αναφερθεί κατά καιρούς στο φόρουμ ότι έχεις μια χαρά 4Κ netflix και με 15 Mbps.
Μήπως γνωρίζει κάποιος την ελάχιστη ταχύτητα γραμμής που θα πρέπει να έχει ώστε να πάρει στο netflix 4Κ με bitrate 15,25 Mbps ?

Και μια ακόμα ερώτηση:

Στην νέα μου τηλεόραση στην ενσωματωμένη εφαρμογή του netflix με ρωτάει στην αρχική οθόνη του netflix αν θέλω να δημιουργήσω νέο λογαριασμό netflix ή να κάνω sign in με υφιστάμενο λογαριασμό netflix. Εγώ έχω ήδη λογαριασμό στο netflix αλλά σκέφτομαι το εξής: Μήπως με συμφέρει καλύτερα να φτιάξω έναν ακόμα (καινούργιο) λογαριασμό στο netflix ,για να πάρω πάλι 1 μήνα δωρεάν? Αν το κάνω μήπως θα έχω μετά κάποια προβλήματα με τον υφιστάμενο λογαριασμό μου στο netflix ? Εσείς τι προτείνεται? Να φτιάξω έναν ακόμα λογαριασμό για να πάρω πάλι 1 δωρεάν μήνα ή θα έχω κάποιο πρόβλημα στη συνέχεια?

Σας ευχαριστώ!

1) Πρέπει στο speedtest.net να έχεις μέσο όρο download results > 16Mbps
Ιδανικό θα ήταν να έχεις minimum 20Mbps ώστε να bufferάρει και γρήγορα.

2) Για να κάνεις δοκιμαστικό λογαριασμό πρέπει να είναι σε άλλο όνομα και με άλλη πιστωτική κάρτα και e-mail ειδάλλως... δεν θα πάρεις τον δοκιμαστικό μήνα ( που δεν δικαιούσαι κανονικά με την απόλυτη ερμηνεία του νόμου )

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις!

Επομένως με γραμμή internet 20 Mbps λογικά θα πάρω το μέγιστο στο netflix,δηλαδή 4Κ με video bitrate 15,25 Mbps.

Σχετικά με το (2) σκεφτόμουν μήπως αν έβαζα άλλο όνομα,διαφορετικό e-mail και ως τρόπο πληρωμής ας πούμε μια δωρο-κάρτα netflix που θα αγοράσω π.χ. από το πλαίσιο.Θα δουλέψει έτσι? Το σημαντικότερο όμως θα έχω κανένα θέμα με τον υφιστάμενο λογαριασμό μου στο netflix?

Δεν θα έχεις θέμα, εκτός και αν δουν ότι μπαίνεις σε 2 account με την ίδια public IP, αλλά και πάλι δύσκολο, γιατί υπάρχουν και καταστάσεις σε ISPs με shared IPs κλπ. Οπότε κατά 99% θα είσαι οκ.

Σε ευχαριστώ πολύ! Κάτι τελευταίο αν τυχόν γνωρίζεις: Αν κάνω τώρα login στο Netflix από την ενσωματωμένη εφαρμογή της TV μου με τον υφιστανενο λογαριασμό μου στο Netflix, θα με αφήσει σε μεταγενεστερο χρόνο να κάνω create new account?

Ρωτάω μήπως τυχόν και μετά το πρώτο login με κάποιο λογαριασμό Netflix, δεν σου εμφανίζει πλέον στην ενσωματωμένη εφαρμογή του Netflix στην τηλεόραση την επιλογή για δημιουργία νέου λογαριασμού Netflix.

Μπορείς να κάνεις log out ( sign out ) και να κάνεις νέο λογαριασμό ή login σε άλλο, αλλά μπορεί να κρατάει "σκουπίδια" που να σε εμποδίσουν από το να πάρεις το 30 μέρες δοκιμαστικό.

2) Για να κάνεις δοκιμαστικό λογαριασμό πρέπει να είναι σε άλλο όνομα και με άλλη πιστωτική κάρτα και e-mail

...και από άλλη συσκευή γιατί τη βρίσκουν από την MAC Address (η οποία δεν αλλάζει)...

...και από άλλη συσκευή γιατί τη βρίσκουν από την MAC Address (η οποία δεν αλλάζει)...

Δεν νομίζω πως κοιτάνε MAC Address.
Πάντως και αυτή αν γουστάρεις αλλάζει, MAC spoofing ;)

Δεν νομίζω πως κοιτάνε MAC Address.
Πάντως και αυτή αν γουστάρεις αλλάζει, MAC spoofing ;)

Σωστός για το spoofing αλλά την κοιτάνε ΚΑΙ την ΜΑC.
Τρία πράγματα λοιπόν χρειάζονται για νέο δωρεάν μήνα:
Άλλο mail, άλλη κάρτα και άλλη συσκευή (MAC)

Το Netflix αναμένεται να επενδύσει $17 δισεκατομμύρια για περιεχόμενο φέτος

Net_Flix_Logo.png

Η εταιρεία BMO Capital εκτιμά ότι το Netflix πρόκειται να δαπανήσει $2 δισεκατομμύρια περισσότερα φέτος σε σύγκριση
με την περασμένη χρονιά. Η μεγάλη επένδυση του Netflix αποτελεί απάντηση στον ανταγωνισμό των Disney+, AppleTV+
κ.ά. Καμία ωστόσο από τις νέες υπηρεσίες που θα λανσαριστούν φέτος δεν πρόκειται να προχωρήσει σε επενδύσεις τέτοιου
επιπέδου. Έτσι, η Disney αναμένεται να δαπανήσει περίπου $1 δισεκατομμύριο για νέες τηλεοπτικές σειρές και περιεχόμενο
στην υπηρεσία Disney+, ενώ η WarnerMedia Entertainment που ετοιμάζει το HBO Max για να κάνει το ντεμπούτο του την
Άνοιξη αναμένεται να «ρίξει» περίπου $2 δισεκατομμύρια στην υπηρεσία.

Η NBCUniversal Media αναμένεται να επενδύσει περίπου $2 δισεκατομμύρια για περιεχόμενο στην υπηρεσία streaming της
με την ονομασία Peacock (που θα λανσαριστεί την Άνοιξη) για τα πρώτα της δύο χρόνια.

Βεβαίως για να συνεχίσει να προσφέρει νέες τηλεοπτικές σειρές ή για να ανανεώσει τις πιο επιτυχημένες του, το Netflix
κολυμπάει στα χρέη, που έχουν φτάσει συνολικά τα $24,1 δισεκατομμύρια σύμφωνα με τα οικονομικά στοιχεία τρίτου
τριμήνου (της περασμένης χρονιάς) που ανακοίνωσε. Η εταιρεία πρόκειται να ανακοινώσει τα οικονομικά στοιχεία 4ου
τριμήνου την ερχόμενη Τρίτη. Παρόλα αυτά, το μεγάλο χρέος και ο ανταγωνισμός δεν έχουν φοβίσει τους επενδυτές,
με την αξία της μετοχής του να βρίσκεται στα $338 (υψηλότερη κατά 10% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα).

Με περισσότερους από 158 εκατομμύρια συνδρομητές σε παγκόσμιο επίπεδο –και περισσότερους από 60 εκατομμύρια στην
Β. Αμερική- το Netflix έχει αρχίσει να «κοιτάει» και σε άλλες αγορές, όπως για παράδειγμα στην αγορά της Ινδίας για να
προσελκύσει περισσότερους συνδρομητές (μέρος του σχεδίου του είναι να επενδύσει περισσότερα χρήματα για τηλεοπτικές
σειρές που δεν απευθύνονται απαραίτητα στο Αμερικάνικο κοινό). Η εταιρεία BMO Capital εκτιμά ότι το Netflix θα συνεχίσει
να επενδύει κάθε χρόνο όλο και περισσότερα χρήματα, και η επένδυση του θα φτάσει τα $26 δισεκατομμύρια μέχρι το 2028.

[via] . [via]

Μπαινω στη εφαρμογη της lg τβ μου απο χθες και κολλαει η εφαρμογη πριν επιλεξω προφιλ και παω στις ταινιες. Αν βγω τελειως απο νετφλιξ και μπω σε αλλη εφαρμογη και μετα επανερθω ξαναδουλευει. Τι μπορει να συμβαινει και πως λυνεται υπαρχει περιπτωση να γνωριζει κανεις; ευχαριστω

Μπαινω στη εφαρμογη της lg τβ μου απο χθες και κολλαει η εφαρμογη πριν επιλεξω προφιλ και παω στις ταινιες. Αν βγω τελειως απο νετφλιξ και μπω σε αλλη εφαρμογη και μετα επανερθω ξαναδουλευει. Τι μπορει να συμβαινει και πως λυνεται υπαρχει περιπτωση να γνωριζει κανεις; ευχαριστω

Δεν ξέρω αν υπάρχει ολοκληρωτική λύση, ούτε αν βοηθάει αυτό που θα πω αλλά στην προκειμένη το σωστό μάλλον είναι αυτό που ήδη κάνεις. Εξηγούμαι:

Εγώ έχω μια Samsung, η οποία ναι μεν πάντα φορτώνει την εφαρμογή του Netflix και το προφίλ, αλλα μία στο τόσο όταν πάω να δω κάτι μου πετάει σφάλμα και δεν φορτώνει το βίντεο. Στην βοήθεια του νετφλιξ, αλλά και σε διάφορα φόρα, διάβασα ότι συγκεκριμένα για τις τηλεοράσεις Samsung, η προτεινώμενη λύση είναι εν τέλει να βγάλεις την τηλεόραση απο την πρίζα για 2-3 λεπτά. Όσο και να κάνεις επανεκκίνηση την εφαρμογή, ή αποσύνδεση και σύνδεση ξανά δεν φτιάχνει. Πρέπει να την βγάλεις από την πρίζα. Και πράγματι, όσες φορές το έκανα δούλεψε. Που θενά δεν είχα βρει για ποιόν λόγο γίνεται αυτό.

Μετά από αρκετές φορές που το έπαθα, άρχισα να συνειδητοποιώ οτι αυτό δεν μου συνέβαινε τυχαία, αλλά πάντα γινόταν αφού είχα δει αρκετά τρέιλερ μέχρι να διαλέξω τι θα δω. Και ύστερα κολλούσε και έβγαζε σφάλμα. Όταν λοιπόν αντιλήφθηκα οτι πάντα πριν το σφάλμα της εφαρμογής ακολουθείται το συγκεκριμένο μοτίβο, άρχισα να το ψάχνω πιο αναλυτικά, μιας και είχα κουραστεί να σηκώνομαι συνέχεια και να σκαλίζω τα πολύμπριζα πίσω από την τηλεόραση. Σημειώνω εδώ, οτι μεταξύ των δοκιμών μου, είχα δοκιμάσει και να την κλείσω το βράδυ και να προσπαθήσω το επόμενω πρωί, αλλά πάλι δεν δούλευε. Ήθελε οπωσδήποτε να την βγάλεις από την πρίζα για μερικά λεπτά.

Μετά από ακόμα περισσότερο ψάξιμο λοιπόν, βρήκα μια αναφορά σε κάποιο φόρουμ όπου έλεγε οτι το πρόβλημα είναι στην μνήμη cache της τηλεόρασης. Και τότε είχα την αναλαμπή! Ουσιαστικά, επειδή εγώ εβλέπα συνεχόμενα τρέιλερ και έψαχνα ταινίες και σειρές από δω και από κει, η εφαρμογή πήγαινε κάθε φορά να ξεκινήσει να τα φορτώνει όλα αυτά, με αποτέλεσμα να μπουκώνει η cache, και να μην μπορεί μετά να αδειάσει για να φορτώσει το επόμενο βίντεο. Και πως αδειάζει με το ζόρι η cache της τηλεόρασης; Μα φυσικά βγάζοντάς την από το ρεύμα!

Τότε λοιπόν σκέφτηκα το εξής: Με ποιόν τρόπο μπορώ να φορτώσω κάτι καινούργιο στην cache, για να αναγκαστεί η τηλεόραση να πετάξει τα δεδομένα του νετφλιξ; Εφόσον είχα παρατηρήσει οτι οι άλλες εφαρμογές φόρτωναν και δούλευαν κανονικά, αποφάσισα να φορτώσω την εφαρμογή του Youtube, και να βάλω να παίξει για λίγο κάποιο μεγάλης διάρκειας βίντεο σε 4Κ ανάλυση. Επιστρέφοντας μετά στο νετφλιξ, το πρόβλημα ως δια μαγείας είχε λυθεί και όλα φόρτωναν κανονικά! Τέρμα πια τα βάλε βγάλε με τις μπρίζες!

Άρα λοιπόν, για να απαντήσω στην ερώτησή σου, εάν η LG σου λειτουργεί με την ίδια λογική, τότε η λύση είναι αυτό που ήδη κάνεις, όπως είπα και στην αρχή. Βέβαια, στην βοήθεια του νετφλιξ δεν έψαξα ποτέ τι προτείνει για επίλυση προβλημάτων στις LG τηλεοράσεις, οπότε δεν μπορώ να είμαι απόλυτος. Απλά παραθέτω την προσωπική μου εμπειρία για να βοηθήσω όσο μπορώ. Καλό θα ήταν να συγκεντρωθούν κι άλλες αντίστοιχες εμπειρίες από χρήστες και μάρκες συσκευών, για να δούμε αν όντως έχουν λογική αυτά που λέω.

Προς το παρόν, εφόσον έχεις βρει έναν τρόπο να παρακάμπτεις το πρόβλημα, σου εύχομαι καλή θέαση!

Ευχαριστω πολύ για την απάντηση. Προφανώς βέβαια η λύση δεν ειναι να κάνω αυτην την δουλειά κάθε φορά. Εντάξει το κάνω για να δώ αλλά θα επρεπε να δουλευει απροσκοπτα. Ισως με την επόμενη αναβαθμιση της εφαρμογής (ή της τηλεορασης;) λυθεί αλλά από την εμπειρία μου σε διαφορες τηλεοράσεις πιστευω οτι ειναι ένα μόνιμο προβλημα που το ψαχνεις και το ξαναψαχνεις και τελικά δεν βγάζεις ακρη ποτέ. Ειναι μια αστοχία δηλαδή του συστήματος είτε αυτό λεγεται λειτουργικό είτε κάτι αλλο. ΘΑ δείξει...Πάντως θέλω να παρατηρήσω λίγο αυτό που λες. Βλέπω Βικινγκς ...νομίζω οτι συνήθως μετά δεν έχει πρόβλημα. Βάζω Πέπα στο παιδάκι μου....νατο πρόβλημα...θα το δώ αυτό. Σε ευχαριστω σε καθε περιπτωση για το αναλυτικό σου mail

Παρατήρησα ότι για να παίξει 2160(4k) ποιότητα χρειάζεται ταχύτητα από 7.62 έως 15.75 το μέγιστο. Η ερώτηση μου είναι αν η ποιότητα από το 7.62 έως το 15.75 αλλάζει γιατί στα δικά μου μάτια παραμένει η ίδια.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Re: Το Netflix αναμένεται να επενδύσει $17 δισεκατομμύρια για περιεχόμενο φέτος

Με περισσότερους από 158 εκατομμύρια συνδρομητές σε παγκόσμιο επίπεδο –και περισσότερους από 60 εκατομμύρια στην Β. Αμερική-

Δηλαδή βγάζει κάπου 1.5 Δις τον μήνα από συνδρομές.. ?

Netflix: Αύξηση εσόδων και κερδών στο τρίμηνο
https://www.capital.gr/diethni/3406126/netflix-auxisi-esodon-kai-kerdon-sto-trimino

Απάντηση: Re: Netflix (Ερωτήσεις - Βοήθεια - Γενικές πληροφορίες)

Παρατήρησα ότι για να παίξει 2160(4k) ποιότητα χρειάζεται ταχύτητα από 7.62 έως 15.75 το μέγιστο. Η ερώτηση μου είναι αν η ποιότητα από το 7.62 έως το 15.75 αλλάζει γιατί στα δικά μου μάτια παραμένει η ίδια.

Φαντάζομαι ότι έχει να κάνει με το μέγεθος της τηλεόρασης, και την απόσταση. Σε πόσες ίντσες βλέπεις, και πόσο μακρυά κάθεσαι;

Re: Απάντηση: Re: Netflix (Ερωτήσεις - Βοήθεια - Γενικές πληροφορίες)

Φαντάζομαι ότι έχει να κάνει με το μέγεθος της τηλεόρασης, και την απόσταση. Σε πόσες ίντσες βλέπεις, και πόσο μακρυά κάθεσαι;

Μία LG oled c8 65 ιντσών έχω και η απόσταση είναι 2.5 με 3 μέτρα. Η σύνδεση μου είναι vdsl 50 με πραγματική γύρω στα 45. Μήπως έχει πιάσει ήδη τα 15.75 την ώρα που βλέπω 7.62;

Είναι παντως αξιοσημείοτο ότι μετά από αυτά τα λίγα έστω χρόνια όπου το Νετφλιξ βρίσκεται στην Ελλάδα, δεν έχει κάνει ακόμα ούτε μία εγχώρια παραγωγή. Περίεργο θα έλεγα διότι οι έλληνες δημιουργοί ειδικεύονται στις χαμηλοτάτου επιπέδου γλυκανάλατες σεξοκωμωδίες όπου το Νετφλιξ είναι πλέον γεμάτο. Άλλωστε, δεν είναι ότι ξοδεύουν και κανένα τρελό μπάτζετ. Και ένα κινητό να τους δώσεις το ίδιο αποτέλεσμα θα βγάλουν.

Είναι παντως αξιοσημείοτο ότι μετά από αυτά τα λίγα έστω χρόνια όπου το Νετφλιξ βρίσκεται στην Ελλάδα, δεν έχει κάνει ακόμα ούτε μία εγχώρια παραγωγή. Περίεργο θα έλεγα διότι οι έλληνες δημιουργοί ειδικεύονται στις χαμηλοτάτου επιπέδου γλυκανάλατες σεξοκωμωδίες όπου το Νετφλιξ είναι πλέον γεμάτο. Άλλωστε, δεν είναι ότι ξοδεύουν και κανένα τρελό μπάτζετ. Και ένα κινητό να τους δώσεις το ίδιο αποτέλεσμα θα βγάλουν.
Δύο λέξεις μόνο. Υψηλό κόστος και γραφειοκρατία. Ξέρεις πόσα ζητάνε για διεθνή παραγωγή στην Ελλάδα; Πρώτη φορά νομίζεις ότι συμβαίνει;