Netgear NTV550 (Sigma 8642)

Μια ερώτηση. Το παράγγειλε φίλος και μάλλον το παραλαμβάνει αύριο. Θα πάω να του κάνω αναβάθμιση, να βάλω την 324 ή την 325; Επίσης μέσα στο rar έχει 2 αρχεία 1) flashe5k.3.0.110316.325.EU.prod.img 64.760.372 kb και 2)flashe5k.3.0.110316.325.EU.prod.img.md5 74 kb. Στο φλασάκι που θα κάνουμε την αναβάθμιση βάζουμε και τα δυο αρχεία ή μόνο το πρώτο;Χρειάζεται να προσέξουμε κάτι στην αναβάθμιση ή πάμε κανονικά home->settings->update. Θα ήθελα επίσης να ρωτήσω αν με το τελευταίο firmware είχε κάποιος πρόβλημα και χρειάστηκε να το περάσει και δεύτερη φορά όπως έγινε με κάποια παλιότερα firmware.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Last edited:
- Βάζεις την.325.
- Και τα δύο αρχεία "χύμα" στο στικάκι.
- Αναβάθμιση κανονικά μέσα από το μενού.
- Δεν χρειάζεται να ξαναφλασάρεις.

Re: Απάντηση: Netgear NTV550 (Sigma 8642)

Γειά, παιδια.
Το αρχείο .md5 είναι για επιβεβαίωση ακεραιότητας του image (.img). Αυτό γίνεται διότι μπορεί το αρχείο για οποιονδήποτε λόγο να αλλοιώθηκε (κατά το κατέβασμα ή κακόβουλα) και περνόντας το (flash) στο 550, να το καταστέψουμε ανεπιστρεπτί.

Θα συνιστούσα πάντα να γίνεται έλεγχος ορθότητας του image, αφού το βάλετε στο φλασάκι σας.
Στο linuxbox μου, από κονσόλα δίνουμε την εντολή md5sum flashe5k.3.0.110316.325.EU.prod.img και πρέπει αμέσως μετά το enter να πάρουμε το md5sum (κάτι σαν το checksum) που αναφράφεται στο αρχείο .md5

Γεια σας. Αντιμετωπίζω πρόβλημα με το resource cd που συνοδεύει τη συσκευή. Είναι ραγισμένο και το είδα μόλις σήμερα. Έψαξα στο net αλλά και στο site της Netgear αλλά δεν βρήκα τίποτα. Μπορείς κάποιος από τους κατόχους να βοηθήσει;

Μια ερώτηση. Το παράγγειλε φίλος και μάλλον το παραλαμβάνει αύριο. Θα πάω να του κάνω αναβάθμιση, να βάλω την 324 ή την 325; Επίσης μέσα στο rar έχει 2 αρχεία 1) flashe5k.3.0.110316.325.EU.prod.img 64.760.372 kb και 2)flashe5k.3.0.110316.325.EU.prod.img.md5 74 kb. Στο φλασάκι που θα κάνουμε την αναβάθμιση βάζουμε και τα δυο αρχεία ή μόνο το πρώτο;Χρειάζεται να προσέξουμε κάτι στην αναβάθμιση ή πάμε κανονικά home->settings->update. Θα ήθελα επίσης να ρωτήσω αν με το τελευταίο firmware είχε κάποιος πρόβλημα και χρειάστηκε να το περάσει και δεύτερη φορά όπως έγινε με κάποια παλιότερα firmware.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Επανέρχομαι μιας και προέκυψαν κάποια θέματα και θα ήθελα την βοήθειά σας. Θέμα πρώτο, την πρώτη ημέρα κατά την διάρκεια δοκιμών για συμβατότητες αρχείων και ποιότητα αναπαραγωγής σε κάποια στιγμή αρνιόταν να παίξει οποιοδήποτε αρχείο. Το πρόβλημα λύθηκε με το σβήσιμο και μετά το άνοιγμα του player. Το κάνει όταν παίζεις δύο τρία διαφορετικά αρχεία στη σειρά σαν δοκιμή. Επίσης όταν δοκιμάσαμε να παίξουμε τα δοκιμαστικά βίντεο (15) αν θυμάμαι καλά για να δούμε τη συμβατότητα του μηχανήματος στο βίντεο με τα πουλιά σε κάποια στιγμή κώλυσε και έβγαλε έναν πολύ οξύ ήχο. Επίσης κάποιες φορές κατά την διάρκεια της αναπαραγωγής βγάζει κόκκο λευκό ο οποίος δεν υπάρχει στην ταινία και για να φύγει πρέπει να σβήσει το player και να ξανανοίξει ίσως και περισσότερες της μιας φοράς. Είναι θέμα firmware; Είναι θέμα καλωδίου hdmi;Είναι θέμα ρεύματος;Σας έχει δημιουργήσει ανάλογα προβλήματα;Μήπως είναι θέμα προβληματικού μηχανήματος;Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη. Επίσης θα παρακαλούσα αν θα ήθελε κάποιος που το μηχάνημά του δουλεύει σωστά να αναφέρει τις ρυθμίσεις στο setup μήπως και έχουμε ρυθμίσει κάτι λάθος.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων και συγνώμη για το μακροσκελές ποστ και για τις πολλές ερωτήσεις.

Υ.Γ. Να σημειώσω ότι έχουμε περάσει την 325

Last edited:
Ειναι καθαρα προβλημα firmware .
Και εγω αντιμετωπιζω τα ιδια ιδια ακριβως .

Εγώ τα παραπάνω ....ΔΕΝ τα αντιμετωπίζω. Να σημειώσω επίσης ότι το NTV550 λειτουργεί καθημερινά σαν ο βασικός player επί τουλάχιστον 4-5 ώρες (βλέπει τα αρχεία όλων των άλλων - WDTV Live , Xtreamer Pro , NAS eTRAYz , Synology USB Station 2 και PC ) και ως επί το πλείστον παίζει μέσω δικτύου. Εχω την .324 (γιατί στη .325 ξαναχάλασαν ένα γράμμα της Ελληνικής αλφαβήτου πάλι...)
Ίσως είναι πρόβλημα HDMI (handshake)
Βάλε εάν θέλεις την .324 και ξαναδοκίμασε......

. Εχω την .324 (γιατί στη .325 ξαναχάλασαν ένα γράμμα της Ελληνικής αλφαβήτου πάλι...)
ποιο γράμμα έχει χαλάσει; γιατί εγώ δεν παρατήρησα κάτι τέτοιο.

ποιο γράμμα έχει χαλάσει; γιατί εγώ δεν παρατήρησα κάτι τέτοιο.

Μερικές φορές - όχι όλες - μου πετσοκόβει το πρώτο κεφαλαίο "Α" . Μάλλον για το τονισμένο πρόκειται. Οχι πάντα όμως

Απάντηση: Re: Netgear NTV550 (Sigma 8642)

Μερικές φορές - όχι όλες - μου πετσοκόβει το πρώτο κεφαλαίο "Α" . Μάλλον για το τονισμένο πρόκειται. Οχι πάντα όμως
Πρόκειται για το Α με τόνο. Οποτε λοιπόν παίρνει τόνο, ...γίνεται αόρατο!

Σε ενσωματωμένους υπότιτλους δεν μου το έχει κάνει ποτέ. Δεν ξέρω αν εννοείς σε ξεχωριστούς. Το μόνο που παρατήρησα είναι το γνωστό πρόβλημα στα 15 πρώτα sec.

Επανέρχομαι μιας και προέκυψαν κάποια θέματα και θα ήθελα την βοήθειά σας. Θέμα πρώτο, την πρώτη ημέρα κατά την διάρκεια δοκιμών για συμβατότητες αρχείων και ποιότητα αναπαραγωγής σε κάποια στιγμή αρνιόταν να παίξει οποιοδήποτε αρχείο. Το πρόβλημα λύθηκε με το σβήσιμο και μετά το άνοιγμα του player. Το κάνει όταν παίζεις δύο τρία διαφορετικά αρχεία στη σειρά σαν δοκιμή. Επίσης όταν δοκιμάσαμε να παίξουμε τα δοκιμαστικά βίντεο (15) αν θυμάμαι καλά για να δούμε τη συμβατότητα του μηχανήματος στο βίντεο με τα πουλιά σε κάποια στιγμή κώλυσε και έβγαλε έναν πολύ οξύ ήχο. Επίσης κάποιες φορές κατά την διάρκεια της αναπαραγωγής βγάζει κόκκο λευκό ο οποίος δεν υπάρχει στην ταινία και για να φύγει πρέπει να σβήσει το player και να ξανανοίξει ίσως και περισσότερες της μιας φοράς. Είναι θέμα firmware; Είναι θέμα καλωδίου hdmi;Είναι θέμα ρεύματος;Σας έχει δημιουργήσει ανάλογα προβλήματα;Μήπως είναι θέμα προβληματικού μηχανήματος;Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη. Επίσης θα παρακαλούσα αν θα ήθελε κάποιος που το μηχάνημά του δουλεύει σωστά να αναφέρει τις ρυθμίσεις στο setup μήπως και έχουμε ρυθμίσει κάτι λάθος.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων και συγνώμη για το μακροσκελές ποστ και για τις πολλές ερωτήσεις.

Υ.Γ. Να σημειώσω ότι έχουμε περάσει την 325

Επανέρχομαι. Τα προβλήματα παραμένουν και με την 324. Βγάζει κόκκο σε συγκεκριμένα αρχεία ακόμη και σε avi. Δοκιμάσαμε και άλλο καλώδιο, η κατάσταση ίδια. Περιμένουμε τα επόμενα firmware. Επίσης να αναφέρω ότι από το γνωστό πακέτο των (16) βίντεο από τα δεκαέξι βιντεάκια δεν βλέπει καν τα 12,13,14, ενώ υπάρχουν.

Last edited: