Netgear NTV550 (Sigma 8642)

Επανέρχομαι. Τα προβλήματα παραμένουν και με την 324. Βγάζει κόκκο σε συγκεκριμένα αρχεία ακόμη και σε avi. Δοκιμάσαμε και άλλο καλώδιο, η κατάσταση ίδια. Περιμένουμε τα επόμενα firmware. Επίσης να αναφέρω ότι από το γνωστό πακέτο των (16) βίντεο από τα δεκαέξι βιντεάκια δεν βλέπει καν τα 12,13,14, ενώ υπάρχουν.

Παίζεις μέσω δικτύου ή από USB? Εάν μέσω δικτύου , απενεργοποίησε το SACK processing. (Εγώ δεν έχω καθόλου κόκκο..)

Παίζεις μέσω δικτύου ή από USB? Εάν μέσω δικτύου , απενεργοποίησε το SACK processing. (Εγώ δεν έχω καθόλου κόκκο..)

Με εξωτερικό σκληρό μέσω USB. To SACK processing τι κάνει;Χρειάζεται απενεργοποίηση και όταν παίζεις και μέσω USB;Επίσης στις ρυθμίσεις πρέπει να προσέξουμε και κάτι άλλο;
Ευχαριστώ

Με εξωτερικό σκληρό μέσω USB. To SACK processing τι κάνει;Χρειάζεται απενεργοποίηση και όταν παίζεις και μέσω USB;Επίσης στις ρυθμίσεις πρέπει να προσέξουμε και κάτι άλλο;
Ευχαριστώ

Καλύτερα να είναι απενεργοποιημένο . (Βέβαια δεν έχει να κάνει παρά μόνο με δίκτυο και σε περιπτώσεις κακού δικτύου οπότε ...το ξεχνάς...)
Δεν υπάρχει κάποια ρύθμιση η οποία να επηρεάζει την αναπαραγωγή σου με τέτοιο τρόπο ώστε να σου αφαιρέσει τον κόκκο...ή να τον έχει προσθέσει λόγω κακής ρύθμισης του player. Δεν ξέρω τι μπορεί να το προκαλεί..

Απάντηση: Re: Απάντηση: Netgear NTV550 (Sigma 8642)

Εγώ προσωπικά όχι ...
Πως σου δημιουργήθηκε η απορία ?
Έχω ένα παλιό home cinema και από ότι βλέπω ο μόνος τρόπος να το συνδέσω με το NTV550 είναι από την AV out.
Το live που έχω έχει και αυτό AV out αλλά ο ήχος που δίνει δεν είναι καλός.

Τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του NTV550 είναι πολύ καλά,είναι από αυτά που διαβάζω, ότι ακριβώς χρειαζόμουν.

To player έχει θεματάκια στο firmware με τα οποία μπορείς να ζήσεις αλλά σε διάρκεια κουράζουν. Ας ελπίσουμε να διορθωθούν γρήγορα. Παραθέτω μερικά.

- Οι υπότιτλοι εμφανίζονται 10-15 δευτερόλεπτα μετά τον πρώτο διάλογο κατά την έναρξη της ταινίας. (ή το ξεκίνημα της μετά από "stop")

- Αγνοεί σειρές υποτίτλων όταν αυτές έχουν χρόνο έναρξης ίδιο με τον χρόνο λήξης της προηγούμενης σειράς.
(ελπίζω να γίνεται κατανοητό αυτό που λέω)

- εκνευριστική αυτόματη (by default) επαναφορά "ANSI" τύπου υποτίτλων στο μενού μετά από κάθε επανεκκίνηση του player και ακόμα πιο εκνευριστικά, μετά από κάθε stop.
(βλέπεις ταινία έχοντας επιλέξει στην αρχή μορφή utf. Αν για οποιονδήποτε λόγο πατήσεις στοπ και ξανά πλέι, η μορφή υποτίτλων έχει επανέλθει αυτόματα σε ANSI και πρέπει να ξαναρυθμίσεις σε utf ή greek, χάνοντας τα πρώτα 10-15 δευτ. των διαλόγων)

- Οπου υπάρχει Α (κεφαλαίο) με τόνο, αυτό γίνεται αόρατο. π.χ. το [Άνεμος] εμφανίζεται ως [νεμος]

-Δεν υπάρχει δυνατότητα να ρυθμίσεις στο γενικό μενου, τον τύπο των υποτίτλων. Πρέπει να το δηλώνεις κάθε φορά κατά την έναρξη ή επανέναρξη της ταινίας.

- Η μεγαλύτερη έλλειψη όλων είναι η αδυναμία επικοινωνίας από PC με τους δίσκους που είναι συνδεδεμένοι πάνω στο NTV550 μέσω FTP προγράμματος ή της εφαρμογής tagsuite (ή άλλης ανάλογης). Ετσι για κάθε ψιλοεπέμβαση στα αρχεία των δίσκων πρέπει να "ξηλώνεται" ο εξωτερικός δίσκος με το τροφοδοτικό του που συνήθως βρίσκεται σε άβολη θέση και να συνδέεται στο PC. Η διαδικασία αυτή είναι απαραίτητη για να μεταφέρετε π.χ. φωτογραφίες, τραγούδια, προσθήκη υποτίτλων, τακτοποίηση video wall, tag-άρισμα των ταινιών. Πρόκειται δηλαδή για τακτικά επαναλαμβανόμενες εργασίες.

- Σε ενέργειες που δεν έχω προσδιορίσει με βεβαιότητα κατά την αναπαραγωγή της ταινίας, πατώντας κάποια πλήκτρα του τ/χ, χάνει τον ήχο και ακούγεται ένας οξύς θόρυβος από όλα τα κανάλια. Φανταστείτε τι συμβαίνει όταν η ένταση είναι υψηλή. Αυτό έχει συμβεί (αρκετές φορές) κατά την αλλαγή audio track, αλλαγή υποτίτλων, πατώντας το πλήκτρο menu ή info, κατά την αναπαραγωγή της ταινίας με το πλέιερ συνδεδεμένο με HDMI σε ενισχυτή (DENON).

- υπάρχει και θέμα με το "Resume" μετά από stand-by ή από επανεκκίνηση του πλέιερ αλλά δεν έχω προσδιορίσει ακόμα πότε χάνεται και πότε όχι.

Υπάρχουν και αρκετά άλλα, αλλά εντοπίζονται ανάλογα με τη χρήση που κάνει ο καθένας και τον τρόπο που έχει συνδεδεμένο το πλέιερ. Οσοι έχετε διάθεση μπορείτε να τα βρείτε (ή θα τα έχετε ήδη βρει) στο φόρουμ της Νετγκίαρ.

Last edited:
Re: Απάντηση: Netgear NTV550 (Sigma 8642)

To player έχει θεματάκια στο firmware με τα οποία μπορείς να ζήσεις αλλά σε διάρκεια κουράζουν. Ας ελπίσουμε να διορθωθούν γρήγορα. Παραθέτω μερικά.

- Οι υπότιτλοι εμφανίζονται 10-15 δευτερόλεπτα μετά τον πρώτο διάλογο κατά την έναρξη της ταινίας. (ή το ξεκίνημα της μετά από "stop")

- Αγνοεί σειρές υποτίτλων όταν αυτές έχουν χρόνο έναρξης ίδιο με τον χρόνο λήξης της προηγούμενης σειράς.
(ελπίζω να γίνεται κατανοητό αυτό που λέω)

- εκνευριστική αυτόματη (by default) επαναφορά "ANSI" τύπου υποτίτλων στο μενού μετά από κάθε επανεκκίνηση του player και ακόμα πιο εκνευριστικά, μετά από κάθε stop.
(βλέπεις ταινία έχοντας επιλέξει στην αρχή μορφή utf. Αν για οποιονδήποτε λόγο πατήσεις στοπ και ξανά πλέι, η μορφή υποτίτλων έχει επανέλθει αυτόματα σε ANSI και πρέπει να ξαναρυθμίσεις σε utf ή greek, χάνοντας τα πρώτα 10-15 δευτ. των διαλόγων)

- Οπου υπάρχει Α (κεφαλαίο) με τόνο, αυτό γίνεται αόρατο. π.χ. το [Άνεμος] εμφανίζεται ως [νεμος]

-Δεν υπάρχει δυνατότητα να ρυθμίσεις στο γενικό μενου, τον τύπο των υποτίτλων. Πρέπει να το δηλώνεις κάθε φορά κατά την έναρξη ή επανέναρξη της ταινίας.

- Η μεγαλύτερη έλλειψη όλων είναι η αδυναμία επικοινωνίας από PC με τους δίσκους που είναι συνδεδεμένοι πάνω στο NTV550 μέσω FTP προγράμματος ή της εφαρμογής tagsuite (ή άλλης ανάλογης). Ετσι για κάθε ψιλοεπέμβαση στα αρχεία των δίσκων πρέπει να "ξηλώνεται" ο εξωτερικός δίσκος με το τροφοδοτικό του που συνήθως βρίσκεται σε άβολη θέση και να συνδέεται στο PC. Η διαδικασία αυτή είναι απαραίτητη για να μεταφέρετε π.χ. φωτογραφίες, τραγούδια, προσθήκη υποτίτλων, τακτοποίηση video wall, tag-άρισμα των ταινιών. Πρόκειται δηλαδή για τακτικά επαναλαμβανόμενες εργασίες.

- Σε ενέργειες που δεν έχω προσδιορίσει με βεβαιότητα κατά την αναπαραγωγή της ταινίας, πατώντας κάποια πλήκτρα του τ/χ, χάνει τον ήχο και ακούγεται ένας οξύς θόρυβος από όλα τα κανάλια. Φανταστείτε τι συμβαίνει όταν η ένταση είναι υψηλή. Αυτό έχει συμβεί (αρκετές φορές) κατά την αλλαγή audio track, αλλαγή υποτίτλων, πατώντας το πλήκτρο menu ή info, κατά την αναπαραγωγή της ταινίας με το πλέιερ συνδεδεμένο με HDMI σε ενισχυτή (DENON).

- υπάρχει και θέμα με το "Resume" μετά από stand-by ή από επανεκκίνηση του πλέιερ αλλά δεν έχω προσδιορίσει ακόμα πότε χάνεται και πότε όχι.

Υπάρχουν και αρκετά άλλα, αλλά εντοπίζονται ανάλογα με τη χρήση που κάνει ο καθένας και τον τρόπο που έχει συνδεδεμένο το πλέιερ. Οσοι έχετε διάθεση μπορείτε να τα βρείτε (ή θα τα έχετε ήδη βρει) στο φόρουμ της Νετγκίαρ.

Επανέρχομαι μιας και προέκυψαν κάποια θέματα και θα ήθελα την βοήθειά σας. Θέμα πρώτο, την πρώτη ημέρα κατά την διάρκεια δοκιμών για συμβατότητες αρχείων και ποιότητα αναπαραγωγής σε κάποια στιγμή αρνιόταν να παίξει οποιοδήποτε αρχείο. Το πρόβλημα λύθηκε με το σβήσιμο και μετά το άνοιγμα του player. Το κάνει όταν παίζεις δύο τρία διαφορετικά αρχεία στη σειρά σαν δοκιμή. Επίσης όταν δοκιμάσαμε να παίξουμε τα δοκιμαστικά βίντεο (15) αν θυμάμαι καλά για να δούμε τη συμβατότητα του μηχανήματος στο βίντεο με τα πουλιά σε κάποια στιγμή κώλυσε και έβγαλε έναν πολύ οξύ ήχο. Επίσης κάποιες φορές κατά την διάρκεια της αναπαραγωγής βγάζει κόκκο λευκό ο οποίος δεν υπάρχει στην ταινία και για να φύγει πρέπει να σβήσει το player και να ξανανοίξει ίσως και περισσότερες της μιας φοράς. Είναι θέμα firmware; Είναι θέμα καλωδίου hdmi;Είναι θέμα ρεύματος;Σας έχει δημιουργήσει ανάλογα προβλήματα;Μήπως είναι θέμα προβληματικού μηχανήματος;Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη. Επίσης θα παρακαλούσα αν θα ήθελε κάποιος που το μηχάνημά του δουλεύει σωστά να αναφέρει τις ρυθμίσεις στο setup μήπως και έχουμε ρυθμίσει κάτι λάθος.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων και συγνώμη για το μακροσκελές ποστ και για τις πολλές ερωτήσεις.

Υ.Γ. Να σημειώσω ότι έχουμε περάσει την 325

Επανέρχομαι. Τα προβλήματα παραμένουν και με την 324. Βγάζει κόκκο σε συγκεκριμένα αρχεία ακόμη και σε avi. Δοκιμάσαμε και άλλο καλώδιο, η κατάσταση ίδια. Περιμένουμε τα επόμενα firmware. Επίσης να αναφέρω ότι από το γνωστό πακέτο των (16) βίντεο από τα δεκαέξι βιντεάκια δεν βλέπει καν τα 12,13,14, ενώ υπάρχουν.

Συμπλήρωσα και τις δικές μου παρατηρήσεις και υπογράμμισα τον οξύ ήχο τον οποίο άκουσα 2 φορές και είναι επικίνδυνος να σου κάψει τον ενισχυτή ειδικά όταν είναι σε υψηλή ένταση.

Ολα τα παραπάνω έχουν αναφερθεί αποσπασματικά στο forum τους και πολλά από αυτά είναι σε διαδικασία επίλυσης.
Επειδή όμως οι αποσπασματικές αναφορές χάνονται στο πλήθος των πολλών , θα συνοψίσω σήμερα σε νέο νήμα όλα τα παραπάνω. Βρείτε αργότερα το νήμα και κάντε follow up.

Ολα τα παραπάνω έχουν αναφερθεί αποσπασματικά στο forum τους και πολλά από αυτά είναι σε διαδικασία επίλυσης.
Επειδή όμως οι αποσπασματικές αναφορές χάνονται στο πλήθος των πολλών , θα συνοψίσω σήμερα σε νέο νήμα όλα τα παραπάνω. Βρείτε αργότερα το νήμα και κάντε follow up.

πολυ καλη σκεψη! αν μπορουσε να γινει και για αλλα καινουργια ή παλια μηχανηματα που ακομα εχουν μικροπροβληματα ,θα βοηθουσε πολυ στην επιλογη media player.

Εγω τα εχω παρει με το pixmania εχουν παραλαβει απο 21/03/2011 το neo 550 επειδη ειχε προβλημα (δεν εδεινε καθολου σημα στην οθονη) και εχει κολλησει το status οτι γινεται πραγματογνωμοσυνη εδω και 13 μερες χωρις καμμια ενημερωση.Ηταν η πρωτη παραγγελλια μου απο pixmania και μαλλον η τελευταια.

Uploaded with ImageShack.us
85997312.png

Eπιβεβαιωνω τις παρατηρησεις του AlexT_ και προσθετω:

-Καποιες φορες "χανει" την SD και χρειαζεται ειτε restart ειτε βαλε-βγαλε της καρτας. Εχει εντοπισθει και συζητηθει στο φορουμ της Netgear.

-H απεικονιση των εξωφυλλων στο video wall καποιες φορες εχει προβληματα, αργουν ή δεν εμφανιζονται. Δεν φταινε τα jpeg καθως αλλες φορες εμφανιζονται μια χαρα.

Το εκνευριστικοτερο χαρακτηριστικο των οποιων προβληματων ειναι η τυχαια εμφανιση τους, δε ξερεις τι σου ξημερωνει καθε φορα.

@ ΟnlineN
Μολις ανοιξεις το θεμα στο φορουμ της Netgear βαλε ενα λινκ εδω να σιγονταρουμε και οι υπολοιποι. Πρεπει να τους πιεσουμε οσο εχουν ορεξη και ασχολουνται με το firmware γιατι αν προχωρησουν σε αλλο μοντελο θα μεινουμε με το player στο χερι...

Το μηχανακι ειναι καλο και για τα λεφτα του ακομα καλυτερο, ειδικα η εικονα/κινηση σε HD με εχει ενθουσιασει. Το firmware οχι ακομα αλλα δουλευεται και βελτιωνεται.

Γκρινιες υπαρχουν και θα υπαρχουν για ολα τα media players αν σκεφτεις ποσες παραλλαγες ειδικων απαιτησεων εχει ο καθενας.

Απάντηση: Re: Netgear NTV550 (Sigma 8642)

Το μηχανακι ειναι καλο και για τα λεφτα του ακομα καλυτερο, ειδικα η εικονα/κινηση σε HD με εχει ενθουσιασει. Το firmware οχι ακομα αλλα δουλευεται και βελτιωνεται.
Με λίγα λόγια η ουσία για την κατάσταση του player.
Η εικόνα και η κίνηση είναι εξαιρετική. Με τα προβλήματα του ζεις. Παραμένει η καλύτερη λύση στα 150 .