Netgear NTV550 (Sigma 8642)

Re: Απάντηση: Netgear NTV550 (Sigma 8642)

Μήπως το δοκίμασε κανείς ?

Το δοκίμασα, στα επίμαχα (για μας) σημεία.
1) Επιτέλους τα Ελληνικά φαίνονται
2) Νομίζω ότι πια δεν χρειάζεται το save as UTF-8 στους υπότιλτους παρά μόνο αλλάγή σε UTF-8 μόνο από το κουμπί των υποτίτλων
Ολα τα παραπάνω βέβαια εφ'όσον από settings επιλέξουμε στο User Interface to Universal mode.
(Η γραμματοσειρά του GUI δεν μου αρέσει όμως .....αλλά τέλος πάντων. )

Σύντομα κι άλλες εντυπώσεις...

Ενδιαφέροντα νέα...

Μένει μόνο να το δούμε και σε κανένα ελληνικό κατάστημα, στα ~150 ευρώ... :D

Απάντηση: Re: Απάντηση: Netgear NTV550 (Sigma 8642)

2) Νομίζω ότι πια δεν χρειάζεται το save as UTF-8 στους υπότιλτους παρά μόνο αλλάγή σε UTF-8 μόνο από το κουμπί των υποτίτλων
Ολα τα παραπάνω βέβαια εφ'όσον από settings επιλέξουμε στο User Interface to Universal mode.

Είσαι σίγουρος?
Σε μένα δεν αναγνωρίζει ansi μορφής ελληνικούς υπότιτλους και με .308EU έχει γίνει μύλος ο αυτόματος εντοπισμός ρυθμού ανανέωσης. Ενώ στο μενου έχω δηλώσει Ευραπαικά 50Hz επιμένει να βλέπει την TV ως 60Ηz και δε φτάνει αυτό, αλλά μετατρέπει τις 24άρες ματρόσκες σε 50Hz.

Re: Απάντηση: Netgear NTV550 (Sigma 8642)

Επιβεβαιωνω οτι οι ελληνικοι χαρακτηρες φαινονται στα folders και τα filenames ΑΛΛΑ στους υποτιτλους θελει ακομα save as utf-8.Αν ειναι ansi και το γυρισεις απο το remote σε utf-8 τους εξαφανιζει τελειως:frown:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Netgear NTV550 (Sigma 8642)

Είσαι σίγουρος?
Σε μένα δεν αναγνωρίζει ansi μορφής ελληνικούς υπότιτλους και με .308EU έχει γίνει μύλος ο αυτόματος εντοπισμός ρυθμού ανανέωσης. Ενώ στο μενου έχω δηλώσει Ευραπαικά 50Hz επιμένει να βλέπει την TV ως 60Ηz και δε φτάνει αυτό, αλλά μετατρέπει τις 24άρες ματρόσκες σε 50Hz.

Οχι δεν είμαι σίγουρος για το τι έχουν κάνει από θέμα αναπαραγωγής βίντεο ακόμα. :damnyou: Το παλεύω να δω που φτιάχτηκε και που χάλασε.(επειδή φτάχτηκε κάτι άλλο.)
Είναι απίστευτο το γεγονός ότι έχουν επιλέξει να βάλουν coding text που να εμφανίζουν τα Ελληνικά π.χ. ...και τελικά να ΜΗΝ έχουν φτιάξει την υποστήριξη σε ANSI υπότιτλους.
Αρχίζω να εκνευρίζομαι .....:mad::mad:

Εφτιαξαν την αναπαραγωη .ts αρχειων.Πριν δεν επαιζαν καθολου.

Ναι ...αλλά...τα απλούστερα δεν τα έφτιαξαν ή έφτιαξαν τα μισά. Δεν γίνεται να λέμε και να ξαναλέμε τα ίδια. Ετσι καταντάει κανείς γραφικός....
Εγώ θα τους στείλω ένα χεστήριο μύνημα πάντως . :mad:

- Με ενεργοποιημένο το Auto FPS (το οποίο μέχρι το προηγούμενο firm λειτουργούσε άψογα) αναπαράγω mkv 1080p/24 και το 550 το εξάγει ως 1080π/50 με τραγικά αποτελέσματα. Το βράδυ επιστρέφω στο .298.

- Αρνήθηκε να παίξει δύο bluray ISO (πριν τα έπαιζε)

- Σε ένα mkv το οποίο το έχω ήδη δει μέσω του NTV550, μου έβγαλε "άγνωστο φορματ"

Ολα τα παραπάνω είναι συμπτώματα που οφείλονται σε ενέργειες ανθρώπων που δεν κατέχουν το Know-how του αντικειμένου. Τι International fonts ρε παιδιά? Βάλτε ένα Windows-1253 να τελειώνουμε.
Στο φινάλε ρωτήστε ένα Κινέζο προγραμματιστή να σας δώσει άμεση λύση.

Να ενημερώσω ότι μετά από επανεγκατάσταση του .308 λύθηκαν τα προβλήματα που προέκυψαν με το Auto FPS.
Παρά ταύτα, η δυσαρέσκεια παραμένει..
(Ευτυχώς διορθώθηκε το ..youtube και προστέθηκε το TCP remote control!! lol :D:D)

Εμενα το youtube παντα δουλευε οποτε δεν καταλαβαινω τι διορθωσανε.Ξερει καποιος;

Ουτε εγω ειχα προβλημα στο youtube. To νεο font στα μενου μου φαινεται πιο ευαναγνωστο.

Το rendαρισμα των υποτιτλων αλλαζει σχεδον απο ταινια σε ταινια με την πλειοψηφια να ειναι τραγικοι σε ποιοτητα με εντονο πιξελιασμα κλπ. Mε την .308 απεκτησα το προβλημα που ανεφερε λιγο πιο πισω φιλος που δεν ειχε καθολου Ελληνικους υποτιτλους και θα δοκιμασω να την ξαναπερασω οπως ο alext...

Αυτο που δεν καταλαβαινω ειναι οτι τα bugs που αφορουν σε βασικες λειτουργιες αναπαραγωγης ειναι διαφορετικα απο μηχανημα σε μηχανημα με τα ιδια firmware. Αυτο το random του πραγματος με ανησυχει.

Μεταφέρω και εδώ τις εντυπώσεις μου από τη σύγκριση NTV550 Vs Dune HD Duo, όπως τις έγραψα και στο avsite:

Πρώτη μου επαφή με το Dune HD Duo και θα αναφέρω ότι οι συγκρίσεις έγιναν με το Netgear NTV550. Και τα δύο φορούν το ίδιο τσιπάκι. (Sigma 8642).
Με λίγα λόγια το Dune με απογοήτευσε. Εχοντας διαβάσει τόσα πολλά για αυτό, το είχα τοποθετήσει πολύ ψηλά στη λίστα των προσδοκιών μου. Ηταν το απόλυτο player. Αλλά ως συνήθως όπου ακούς πολλά κεράσια κράτα και μικρό καλάθι. Μέχρι χθες γκρίνιαζα για τις αδυναμίες του NTV550. Σήμερα αισθάνομαι πολύ ικανοποιημένος από την αγορά του.

Ημουν ένα κλικ μακριά από το Dune αλλά ευτυχώς ο καλός φίλος ο Γιάννης (ichaltou) έκανε τον κόπο να το κουβαλήσει σπίτι μου και να το δοκιμάσουμε Α-Β με το 550. Πάντα λοιπόν η σύγκριση είναι ο καλύτερος σύμβουλος για αγορά.

Στα θετικά
+ καλή εικόνα (αναμενόμενο)
+ φοβερή ευκολία το βάλε βγάλε των δίσκων.
+ στιβαρή κατασκευή
+ αναλυτικό αν και περιττά περίπλοκο μενού.

Στα αρνητικά
- απουσιάζει η σύνδεση sata (αναφέρομαι στα μικρά μοντέλα που ήταν ο στόχος μου)
- αδυναμία να πλοηγηθείς κατά την αναπαραγωγή στα περιεχόμενα του δίσκου και να αναζητήσεις το επόμενο κομμάτι μουσικής. Τραγική έλλειψη.
- δεν διαβάζει αρχεία cue
- δεν αναγνωρίζει εξωτερικούς υπότιτλους σε αρχεία bluray .iso
- κακή κίνηση σε 1080p/24. Ομοίως κακή κίνηση σε αναπαραγωγή 1080p/50.

Ο Γιάννης στο δικό του setup δεν αντιλήφθηκε πρόβλημα στην κίνηση. Αυτό όμως μάλλον οφείλεται στην εξαιρετική συμπεριφορά του Epson 5000 στον τομέα αυτό, ο οποίος προφανώς "κρύβει" το πρόβλημα. Στον δικό μου Benq W1000 φάνηκε έντονα.

(θα ακολουθήσει και μια "εκτός έδρας" δοκιμή στο χώρο του Γιάννη για ασφαλέστερα συμπεράσματα, αλλά το κεφάλαιο Dune κλείνει για μένα εδώ. (άδοξα) Συνολικά θα μπορούσα να πω ότι τα Dune είναι υπέρ αξιολογημένα ως προς τις δυνατότητες τους και υπερτιμημένα σε ότι αφορά την τιμή τους.

Το κείμενο μου ίσως ενοχλήσει, αλλά όποιος έχει αντιρρήσεις και βρίσκεται στην περιοχή της Θεσσαλονίκης είμαι διαθέσιμος για οποιαδήποτε δοκιμή και σύγκριση.

Συνοψίζοντας θα μπορούσα να πω ότι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ το τέλειο media player. Ολα έχουν δυνατά χαρακτηριστικά αλλά και απίθανες αδυναμίες.
Η επιλογή υπέρ του ενός ή του άλλου, γίνεται με γνώμονα την εμπειρία του χρήστη και τις απαιτήσεις του καθενός, πάντα όμως συμβιβαστικά.

Ayta που εβαλες παντως για αρνητικα, εγω ουτε πα θα το κοιτουσα καν.
Δεν θελω να πω φυσικα οτι το Dune ειναι τελιο, απλα ο καθενας με τις ανγκες του.
Εγ ας πουμε , το μονο που μ ενδιαφερει ειναι να παιζει σωστα τα βιντεο αρχεια παντως ειδους, mkv με ψηλο bitrate με Ελληνικους υποτιτλους, dvd ISO kai δομη folders , Bluray ISo kai folders με μενου, να εχει καλη εικονα (η κινηση εχω την εντυπωση οτι ειναι θεμα του προβολεα σου και οχι του player).
Ολα αυτα απο δικτυο, ουτε usb ουτε τιποτα.

Αλλωστε γι αυτο υπαρχουν τοσα πολλα player , για να διαλεγουμε....