Netgear NTV550 (Sigma 8642)

Σήμερα ξαναπήρα διαβεβαίωση ότι το νέο firmware θα βγεί τέλος Ιουνίου. Αντε να δούμε επιτέλους.....

Θα γνωριζετε βεβαια το κλασσικο προβλημα που εχει να μη εμφανιζει υποτιτλο που ξεκιναει με τον ιδιο χρονο που τελειωνει ο προηγουμενος και ποσα ποστ εχουν γινει στο σχετικο φορουμ της Netgear οπου εκλιπαρουμε για λυση ενος τυπικα-χαζου-bug αυτου του μηχανηματος.

Με δακρυα στα ματια και κομπο στο λαιμο μολις διαβασα οτι χθες λυθηκε και εχω την κρυφη ελπιδα οτι θα ενσωματωθει και στο αναστασιμο firmware του Ιουνιου...

Τωρα γιατι εγινε μολις ΧΘΕΣ, ρωτηστε την Netgear...

Απάντηση: Re: Netgear NTV550 (Sigma 8642)

Θα γνωριζετε βεβαια το κλασσικο προβλημα που εχει να μη εμφανιζει υποτιτλο που ξεκιναει με τον ιδιο χρονο που τελειωνει ο προηγουμενος και ποσα ποστ εχουν γινει στο σχετικο φορουμ της Netgear οπου εκλιπαρουμε για λυση ενος τυπικα-χαζου-bug αυτου του μηχανηματος.

Με δακρυα στα ματια και κομπο στο λαιμο μολις διαβασα οτι χθες λυθηκε και εχω την κρυφη ελπιδα οτι θα ενσωματωθει και στο αναστασιμο firmware του Ιουνιου...

Τωρα γιατι εγινε μολις ΧΘΕΣ, ρωτηστε την Netgear...
Αυτό τελικά είναι πρόβλημα μόνο με τους υπότιτλους σε SRT.

2011.06.17 -- v3.0.335

Release Notes

• Subtitle improvements
    • Added auto subtitle encoding detection (for external subtitles)
    • More code page encodings added (see subtitle dialog)
    • Fixed first few subtitles not showing after start video
    • Fixed subtitles not showing when subtitle start time is the same as ending time of previous subtitle
    • Enabled support for SMI subtitles
  • New audio synchronization option
    • Access the Audio dialog by pressing <Audio> during video playback, then press <Audio> again to access settings tab
    • Adjust the audio synchronization delay (-3.0 to +3.0 seconds, in 0.1 second increments)
  • Faster prebuffering speed for most video types
  • Fixed support for FLAC 4.0 channels
  • Fixed SD card not available after return from standby
  • Fixed Zoom (PgUp/PgDn) not working during video playback
  • Fixed crash playing MKV with unsupported VOBSUB > 576 lines
  • Added left/right wrap support for navigating playlist via media bar
  • SkipFwd/SkipBk now goes to previous/next video if no chapters in current video
  • Fixed YouTube not playing

http://updates.netgear.com/outgoing/updates/e5k/1.0/eu/current/NTV550_V3.0.335EU.ZIP

Τα 2 πράγματα που ήθελα τα φτιάξανε αλλά για 3 μήνες αναμονή δεν έκαναν και πολλά..

2011.06.17 -- v3.0.335

Release Notes

• Subtitle improvements
    • Added auto subtitle encoding detection (for external subtitles)
    • More code page encodings added (see subtitle dialog)
    • Fixed first few subtitles not showing after start video
    • Fixed subtitles not showing when subtitle start time is the same as ending time of previous subtitle
    • Enabled support for SMI subtitles
  • New audio synchronization option
    • Access the Audio dialog by pressing <Audio> during video playback, then press <Audio> again to access settings tab
    • Adjust the audio synchronization delay (-3.0 to +3.0 seconds, in 0.1 second increments)
  • Faster prebuffering speed for most video types
  • Fixed support for FLAC 4.0 channels
  • Fixed SD card not available after return from standby
  • Fixed Zoom (PgUp/PgDn) not working during video playback
  • Fixed crash playing MKV with unsupported VOBSUB > 576 lines
  • Added left/right wrap support for navigating playlist via media bar
  • SkipFwd/SkipBk now goes to previous/next video if no chapters in current video
  • Fixed YouTube not playing

http://updates.netgear.com/outgoing/updates/e5k/1.0/eu/current/NTV550_V3.0.335EU.ZIP

Τα 2 πράγματα που ήθελα τα φτιάξανε αλλά για 3 μήνες αναμονή δεν έκαναν και πολλά..

Μέχρι να γίνει RC θα βγει κι άλλη .

Fixed subtitles not showing when subtitle start time is the same as ending time of previous subtitle

Καλα υπαρχουν τετοιοι υποτιτλοι που ξεκινανε ο ενας μετα τον αλλο στο καπακι?
Δεν θυμαμαι να εχω πετυχει κανενα, τουλαχιστον σε ελληνικους .SRT :huh2:

Καλα υπαρχουν τετοιοι υποτιτλοι που ξεκινανε ο ενας μετα τον αλλο στο καπακι?
Δεν θυμαμαι να εχω πετυχει κανενα, τουλαχιστον σε ελληνικους .SRT :huh2:

Κι όμως.....και δημιούργησαν ολόκληρο θέμα!!!
Τέλος πάντων το ευτυχές είναι που πια με τους Ελληνικούς τουλάχιστον δεν υπάρχουν προβλήματα. "Κλειδώνει" και στο "Greek" τώρα και δεν χρειάζεται αυτό το σπαστικό κάθε φορά να τους επιλέγεις.
Επίσης με την βελτίωση του buffer ... εάν ταινίες βαριές από δίκτυο είχαν προβλήματα....(εγώ δεν είχα πάντως) τώρα πια δεν πρέπει να υπάρχουν.

Καλημερα. Νεος κατοχος του NetGear που και εχοντας το Dune εχω καποιες αποριες - προβληματακια?
1. Το νεο firmware δεν το βρισκει απευθειας μεσω internet? Μονο με usb γινεται?
2. Τα ελληνικα στους φακελους διορθωθηκαν - προκειται να διορθωθουν? Η να αλλαξω τους φακελους?
3. Πως βλεπω full bluray - full dvd (φακελος BDMV - videoTS) γιατι στο dune τα επαιζε κατευθειαν... Υπαρχει καποια διαδικασια?
4. Εχει παρατηρησει κανενας σας μεγαλη ευαισθησια στο τηλεκοντρολ? Μερικες φορες πατας ενα πληκτρο - βελακι πανω ή κατω και αυτο ανεβοκατεβαινει σαν τρελο μονο του αναμεσα στις επιλογες του μενου....
5. Τι ειναι καλυτερο να βαλω για επικοινωνια με nas-server, nfs ή κατι αλλο για το δικτυο?
Αυτα τα ολιγα, αν μπορει καποιος να με διαφωτισει.
Κατα τα αλλα για τα λεφτα του το μηχανημα ειναι καλο.
Ευχαριστω

Καλημερα. Νεος κατοχος του NetGear που και εχοντας το Dune εχω καποιες αποριες - προβληματακια?
1. Το νεο firmware δεν το βρισκει απευθειας μεσω internet? Μονο με usb γινεται?
2. Τα ελληνικα στους φακελους διορθωθηκαν - προκειται να διορθωθουν? Η να αλλαξω τους φακελους?
3. Πως βλεπω full bluray - full dvd (φακελος BDMV - videoTS) γιατι στο dune τα επαιζε κατευθειαν... Υπαρχει καποια διαδικασια?
4. Εχει παρατηρησει κανενας σας μεγαλη ευαισθησια στο τηλεκοντρολ? Μερικες φορες πατας ενα πληκτρο - βελακι πανω ή κατω και αυτο ανεβοκατεβαινει σαν τρελο μονο του αναμεσα στις επιλογες του μενου....
5. Τι ειναι καλυτερο να βαλω για επικοινωνια με nas-server, nfs ή κατι αλλο για το δικτυο?
Αυτα τα ολιγα, αν μπορει καποιος να με διαφωτισει.
Κατα τα αλλα για τα λεφτα του το μηχανημα ειναι καλο.
Ευχαριστω

1. Δεν είναι ακόμα Release Candidate . Αρα από Usb η αναβάθμιση.
2. Εάν θέλεις να βλέπεις ελληνικά θα πρέπει να αλλάξεις από το user interface και να βάλεις Universal
3. Οπως τόπες. : Play
4. τυχαίο είναι αυτό . Σε εμένα δεν έχει συμβεί ποτέ. (Εκτός κι αν το έχεις παρατηρήσει στο πρώτο λεπτό μετά το boot. (Σκανάρει τα αρχεία σου και δείχνει ότι "κολλάει" οπότε την εντολή που έδωσες την "ακούει" μετά από λίγο μαζί με την επόμενη που έδωσες πιστεύοντας ότι η προηγούμενη δεν έπιασε......:D
5. Οτι και να βάλεις δεν θάχεις πρόβλημα.

Τέλος....Για τα λεφτά του ....το μηχάνημα αυτό δεν είναι απλώς καλό.......είναι super!!!!! :D

Ευχαριστω πολυ τον φιλο onlineN για τις απαντησεις.
Μετα απο λιγο παιξιμο μαζι του, οντως για τα λεφτα του δεν παιζεται!!!

Ευχαριστω πολυ τον φιλο onlineN για τις απαντησεις.
Μετα απο λιγο παιξιμο μαζι του, οντως για τα λεφτα του δεν παιζεται!!!

Εάν θέλεις να χρησιμοποιήσεις το movie wall πατώντας το πλήκτρο popup menu , τότε βάλε τις ταινίες σου και την μουσική σου σε folders. Σε κάθε folder μέσα βάλε το εξώφυλλο , την εικόνα , ή το cd cover που θέλεις να φαίνεται με την ονομασία "folder.jpg. Θα απολάυσεις ένα απίθανο movie wall και με το πλήκτρο "i" θα εμφανίζεις το movie info του.

Υ.Γ. ανακάλυψα ότι εάν βάλει κανείς Greek στην γλώσσα ήχου τότε όπου έχει ελληνικά τα επιλέγει πια αυτόματα. Καλό αυτό για τα παιδικά...(φώναζε το παιδί συνέχεια....μπαμπά είναι στα Αγγλικάαααααααα)

Last edited:
Τα εχω ηδη ολα σε foldres (ρωτησα αλλωστε για τα ελληνικα που εχω σε μερικους) και καποιες ταινιες που ειχαν εξωφυλλα τα εμφανιζει. Το θεμα που εχω τωρα ειναι με μερικες mkv 1080p που οταν αλλαζω υποτιτλους σε καποιον εξωτερικο (ολους εξωτερικους srt τους εχω) χανει τον ηχο. Επισης το ιδιο κανει και με την αλλαγη του audio (οταν εχει αλλες γλωσσες). Πανω στην αλλαγη σταματα στιγμιαια την ταινια και... ο ηχος εξαφανιζεται.
Τελος με nas-qnap εχει δραματικα αργο δικτυο (περιπου 20Μbps απο το τεστ του Netgear). Ενω στα pc εχω πανω απο 80Mbps.
Ολα ειναι πανω σε D-link Gigabit switch. Ti στο διαβολο παιζει?

εντυπώσεις από το τελευταίο update...οι εξωτερικοί υπότιτλοι πλέον επιλέγονται αυτόματα και παίζουν από την αρχή...αλλά το πρόβλημα με το α όταν είναι τονισμένο εξακολουθεί να υπάρχει (εξαφανίζεται) και εξακολουθούν να χάνονται οι υπότιτλοι όταν είναι πολύ κοντά.

Last edited:
εντυπώσεις από το τελευταίο update...οι εξωτερικοί υπότιτλοι πλέον επιλέγονται αυτόματα και παίζουν από την αρχή...αλλά το πρόβλημα με το α όταν είναι τονισμένο εξακολουθεί να υπάρχει και εξακολουθούν να χάνονται οι υπότιτλοι όταν είναι πολύ κοντά.

Eπιβεβαιωνω κι εγω τα παραπανω.
Mονο σοβαρο θετικο το, αρκετα, γρηγοροτερο buffering.

εντυπώσεις από το τελευταίο update...οι εξωτερικοί υπότιτλοι πλέον επιλέγονται αυτόματα και παίζουν από την αρχή...αλλά το πρόβλημα με το α όταν είναι τονισμένο εξακολουθεί να υπάρχει (εξαφανίζεται) και εξακολουθούν να χάνονται οι υπότιτλοι όταν είναι πολύ κοντά.

Εμένα δεν μου έχει τύχει ποτέ αυτό για να μπορέσω να το τσεκάρω......αλλά σε άλλους ( μεσα στο forum της Netgear) διάβασα ότι το πρόβλημα που λες λύθηκε.....

Eπιβεβαιωνω κι εγω τα παραπανω.
Mονο σοβαρο θετικο το, αρκετα, γρηγοροτερο buffering.

Εμένα δεν μου έχει τύχει ποτέ αυτό για να μπορέσω να το τσεκάρω......αλλά σε άλλους ( μεσα στο forum της Netgear) διάβασα ότι το πρόβλημα που λες λύθηκε.....
Νίκο το εξακρίβωσα πολλές φορές σήμερα..έφαγα όλο το μεσημέρι..και δεν είμαι ο μόνος :)

233
00:20:56,650 --> 00:20:59,213
Είμαι νέος στην στρατηγική, όμως...

234
00:20:59,363 --> 00:21:01,481
εκτός και αν θέλουμε να είμαστε
περικυκλωμένοι από 3 στρατούς,

235
00:21:01,516 --> 00:21:03,358
<i>ξεκάθαρα δεν μπορούμε
να μείνουμε εδώ.</i>

π.χ. εδώ υπάρχει πρόβλημα κ ας με είναι τελείως κολλημένοι!

Τελος με nas-qnap εχει δραματικα αργο δικτυο (περιπου 20Μbps απο το τεστ του Netgear). Ενω στα pc εχω πανω απο 80Mbps.
Ολα ειναι πανω σε D-link Gigabit switch. Ti στο διαβολο παιζει?

Σε παρομοια προβληματα προτεινουν απο τις ρυθμισεις του switch να εχεις το flow control ενεργοποιημενο.

"If you connect your NAS directly to the NTV with a crossover cable, then you have a 100 mbit connection. In that scenario you do not need 802.3 pause frames.

You do need them if you are connected to a gigabit switch. The analysis is explained on several other threads, so I will not repeat it. The issue is that the data streamed from the NAS is bursty, and floods the switch buffers before TCP flow control kicks in.

My own empirical tests clearly show this. When my switch sends pause frames (to prevent the switch's buffer from overflowing), the NTV plays perfectly. When I turn the pause frames off, the NTV fails and TCP-Nacks show up in the switch stats. If you have a managed switch, you can run this test yourself.

Fortunately most switches do send pause frames".

Δε χανεις τιποτα να το δοκιμασεις. -bye-