Netgear NTV550 (Sigma 8642)

Re: Απάντηση: Re: Netgear NTV550 (Sigma 8642)

Ε χμ... δε νομίζω να βγαίνει έτσι το συμπέρασμα... :D

:ernaehrung004:

Και από τα δύο Med και από τα δύο Dune και από το TurboX Oscar έχει καλύτερο ήχο, ακούω μουσική από όλα και αυτό το συμπέρασμα βγαίνει στα δικά μου αυτιά Νικόλα :a0210:

Δεν ξέρω πως να το εκφράσω αλλά ακούγεται πιο γλυκός ο ήχος, ενώ τα άλλα έχουν μιά ξεραϊλα...κάτι τέτοιο

Last edited:
Δεν αμφιβάλω, με παρεξήγησες Νίκο! Δεν έχω δοκιμάσει όλα τα players που αναφέρεις...

Απλά όταν δίνεις σήμα με οπτική στον ΑV χρησιμοποιείς τα δικά του DACs και όχι του player.

Για να κρίνεις τα DACs των media players πρέπει να τα συνδέσεις με RCA ώστε να γίνει η ψηφιοαναλογική μετατροπή εκεί...

Και όταν μιλάμε για DACs, μιλάμε για πάνω από 70% του ήχου που πέρνεις (μη πω και παραπάνω και έχουμε αίματα...:flipout:)

Απλά όταν δίνεις σήμα με οπτική στον ΑV χρησιμοποιείς τα δικά του DACs και όχι του player.

Για να κρίνεις τα DACs των media players πρέπει να τα συνδέσεις με RCA ώστε να γίνει η ψηφιοαναλογική μετατροπή εκεί...

Και όταν μιλάμε για DACs, μιλάμε για πάνω από 70% του ήχου που πέρνεις (μη πω και παραπάνω και έχουμε αίματα...:flipout:)

Επειδή χρησιμοποιώ για ακρόαση μουσικής το NTV550 δεν θα μπορούσα να μη μπω στον πειρασμό και να μη δοκιμάσω τις αναλογικές του εξόδους. Το αποτέλεσμα είναι πολύ μέτριο και συνιστάται η χρήση της οπτικής σε εξωτερικό DAC ή άλλως στα DAC του AV, με την προϋπόθεση ότι μιλάμε για ποιοτικό AV ενισχυτή.

Στην περίπτωση μου έγιναν δοκιμές με τους Denon AVC A-11SR, Sony 5400 ES και εσχάτως με τον Denon AVR-4310. Μάλιστα ο τελευταίος "συγκρούστηκε" και με το εξωτερικό DAC της Wolfson και δεν έδειξε να υστερεί κάπου.

Σε σχέση με τα άλλα δύο media player που έχω στην κατοχή μου, (Egreat S1A - Himedia 300A+) το NTV550 ως transport είναι εμφανώς πιο γλυκόηχο, πιο αναλυτικό και με εντυπωσιακά δυναμικά.

Σε αναλογικές συνδέσεις και τα τρία είναι πολύ μέτρια.

H συνδεσμολογία και το setup μου έχουν ως εξής:
Ρόλο transport το NTV550 συνδεδεμένο με οπτική στα DAC του AV Denon AVR-4310 ο οποίος παίζει το ρόλο του προενισχυτή. Χρησιμοποιούνται τα τελικά στάδια του ολοκληρωμένου Krell 400xi (pass through) και τροφοδοτούνται τα Audio Spectrum Hermes.

Επειδή χρησιμοποιώ για ακρόαση μουσικής το NTV550 δεν θα μπορούσα να μη μπω στον πειρασμό και να μη δοκιμάσω τις αναλογικές του εξόδους. Το αποτέλεσμα είναι πολύ μέτριο και συνιστάται η χρήση της οπτικής σε εξωτερικό DAC ή άλλως στα DAC του AV, με την προϋπόθεση ότι μιλάμε για ποιοτικό AV ενισχυτή.

...

Σε αναλογικές συνδέσεις και τα τρία (Egreat S1A - Himedia 300A - NTV550) είναι πολύ μέτρια.

Ε ναι... από αναλογικές λίγα πράγματα... φτωχά τα dacs των mps!

Στην περίπτωση μου έγιναν δοκιμές με τους Denon AVC A-11SR, Sony 5400 ES και εσχάτως με τον Denon AVR-4310. Μάλιστα ο τελευταίος "συγκρούστηκε" και με το εξωτερικό DAC της Wolfson και δεν έδειξε να υστερεί κάπου.

Σε σχέση με τα άλλα δύο media player που έχω στην κατοχή μου, (Egreat S1A - Himedia 300A+) το NTV550 ως transport είναι εμφανώς πιο γλυκόηχο, πιο αναλυτικό και με εντυπωσιακά δυναμικά.

"Πιο αναλυτικό"... Πολύ ευχάριστο αυτό! Άρα στο σύστημά σου σαν transport αξίζει, πράγμα που δεν πρέπει να υποτιμηθεί καθόλου!

Βέβαια το "γλυκόηχο" δεν είναι πάντα και το σωστό... αλλά και μένα έτσι μου αρέσει να ακούω! :a0210:

Όσον αφορά το δυναμικό εύρος προσωπικά θα ήμουν λίγο δύσπιστος μιας και πέραν του συστήματος τεράστιο ρόλο παίζει και η ηχογράφηση.
Δοκίμασες αποδεδειγμένα καλές ηχογραφήσεις?

H συνδεσμολογία και το setup μου έχουν ως εξής:
Ρόλο transport το NTV550 συνδεδεμένο με οπτική στα DAC του AV Denon AVR-4310 ο οποίος παίζει το ρόλο του προενισχυτή. Χρησιμοποιούνται τα τελικά στάδια του ολοκληρωμένου Krell 400xi (pass through) και τροφοδοτούνται τα Audio Spectrum Hermes.

Η συνδεσμολογία προ του Denon (+DACs) + Τελικά στάδια του κρελ, αποδίδει καλύτερα απο αυτήν με wolfson dac συνδεδεμένο στον Κρελ και χρήση ώς ολοκληρωμένου???

Αυτό χρίζει έρευνας! (οκ είμαστε ήδη πολύ offtopic!:flipout:)

Last edited:
Ε ναι... από αναλογικές λίγα πράγματα... φτωχά τα dacs των mps!

Ακριβως!! Γι αυτο και ειχε επιλεγει να γινει αφιερωμα στο QNAP το οποιο αποτελουσε την εξαιρεση σ?αυτον τον κανονα..
Επισης συμφωνω με τον AlexT σε οτι αφορα την αποδοση του NTV550 σε σχεση με τ?αλλα οσον αφορα τον ηχο

Όσον αφορά το δυναμικό εύρος προσωπικά θα ήμουν λίγο δύσπιστος μιας και πέραν του συστήματος τεράστιο ρόλο παίζει και η ηχογράφηση.
Δοκίμασες αποδεδειγμένα καλές ηχογραφήσεις?
Χμ. Η συλλογή μου είναι κάπως περίεργη.
Περιλαμβάνει mp3, flac δικάναλα και πολυκάναλα, cd rip, DVD-Audio, DTS-CD, ape-cue, (από 16 Βit-44.1 kHz έως 24 bit-192 kHz, μεγάλο μέρος από τη δισκοθήκη της Linn Records κλπ.)

Η συνδεσμολογία προ του Denon (+DACs) + Τελικά στάδια του κρελ, αποδίδει καλύτερα απο αυτήν με wolfson dac συνδεδεμένο στον Κρελ και χρήση ώς ολοκληρωμένου???

Αυτό χρίζει έρευνας! (οκ είμαστε ήδη πολύ offtopic!:flipout:)

Δεν νομίζω ότι είμαστε εκτός θέματος. Ισα-ίσα κάποιος ψαγμένος θα εκτιμήσει τη συζήτηση μας. Για το Netgear μιλάμε και τις μουσικές του επιδόσεις..

Σχετικά με τους παραπάνω συνδυασμούς δεν μπορώ να απαντήσω κατηγορηματικά. Στα δικά μου αυτιά δεν φάνηκαν αξιοσημείωτες διαφορές για να δικαιολογήσουν την προσθήκη του Wolfson στο σύστημα μου.

Χμ. Η συλλογή μου είναι κάπως περίεργη.
Περιλαμβάνει mp3, flac δικάναλα και πολυκάναλα, cd rip, DVD-Audio, DTS-CD, ape-cue, (από 16 Βit-44.1 kHz έως 24 bit-192 kHz, μεγάλο μέρος από τη δισκοθήκη της Linn Records κλπ.)

Άρα έχεις δειγματίσει αρκετά και προφανώς το συμπέρασμα είναι τεκμηριωμένο. :a0210:

Δεν νομίζω ότι είμαστε εκτός θέματος. Ισα-ίσα κάποιος ψαγμένος θα εκτιμήσει τη συζήτηση μας. Για το Netgear μιλάμε και τις μουσικές του επιδόσεις..

Μακάρι... :p

Σχετικά με τους παραπάνω συνδυασμούς δεν μπορώ να απαντήσω κατηγορηματικά. Στα δικά μου αυτιά δεν φάνηκαν αξιοσημείωτες διαφορές για να δικαιολογήσουν την προσθήκη του Wolfson στο σύστημα μου.

Όσο μέτριο και να είναι το wolfson (έτσι κι αλλιώς είναι το φθηνότερο, σχετικά καλό dac της πιάτσας... το έχω, το ξέρω καλά πλέον, το έχει ακούσει και Νικος-ΟnlineN σπίτι μου...) προσωπικά μου κάνει τεράστια εντύπωση ένας ΑV να κοντράρεται με τον krell (μιλώντας πάντα για ανάλογης χρηματικής αξίας ενισχυτές). Να είναι τόσο καλός ο Denon?

Xωρίς βέβαια να αμφισβητώ τα συμπεράσματά σου, πολύ θα ήθελα να είμασταν κοντά και να κάναμε μια συνακρόαση.

Λοιπόν , πολύ χαίρομαι που επιβεβαιώνω την εντύπωσή μου ,ακούγοντας κι άλλους να έχουν την ίδια άποψη. Οταν έκανα τεστ το Qnap , το μόνο player που κατάφερε μετά από το τεστ να με ικανοποιήσει στον ήχο ήταν το Netgear. Τότε είχα..εάν θυμάμαι καλά..: το WD Live , το HDX , το XT Pro και το Netgear. Μετά το ανέβασμα το πήχη από το NMP1000P μόνο το Netgear μπορούσα να ακούσω. Φυσικά μιλάμε πάντα για μουσική και σύνδεση ψηφιακή κι όχι αναλογική.

Re: Απάντηση: Netgear NTV550 (Sigma 8642)

Δεν αμφιβάλω, με παρεξήγησες Νίκο! Δεν έχω δοκιμάσει όλα τα players που αναφέρεις...

Βρε δεν σε παρεξήγησα καθόλου, καταλαβαίνω πως το έγραψες, αλίμονο, απλά δεν ξέρω πως να γράψω το αποτέλεσμα που ακούω, αφού η ενασχόλησή μου με τη μουσική είναι μόνο play,next,stop :flipout: Επίσης νόμιζα ότι σαν ηλεκτρονικά μαραφέτια έχουν κάποιο τσιπάκι DAC (που ανάθεμά με αν ξέρω τι κάνει :flipout:) επάνω τους...εκ του αποτελέσματος τα κρίνω και αυτό έπαιξε τη μουσική που ακούω πιο καλά από όλα όσα είχα μέχρι τώρα...

Για να δώ και το Prodigy τι πουλιά θα πιάσει...

Εχει καλυτερη εικονα απο το live ?

Τολμώ να πω η μέρα με την νύχτα, τα βάλαμε με φίλο μαζί στον προβολέα, και μετά έψαχνε να βρεί ιντερνετ να το παραγγείλει από το U.gr :flipout:

την 3.2.16 πλέον την έχουν δώσει και επίσημα..όχι σαν beta, στο beta υπάρχει 3.2.16 Release 2.

Εχει δοκιμασει κανεις αναπαραγωγη full blu ray απο δικτυο ? (οχι απο usb drive)
Παιζει αψογα η κανεισ πασιματακια στα δυσκολα?