Netgear NTV550 (Sigma 8642)

Καλησπερα και σας ευχαριστω ολους!!!

Το μπερδεμα εγινε γιατι το WD επαιξε κανονικα...το laptop επαιζε κανονικα...Οπως ειπα και πιο πριν
ειχα δοκιμασει την ταχυτητα της γραμμης και πηγαινε πολυ καλα!
Μαλλον προσπαθουσα να διωξω ακομα και την σκεψη οτι ισως χρειαστει να αλλαξω 14 μετρα καλωδιο που περνα μεσα απο τοιχο ,πανω απο γυψοσανιδες και τα τελευταια μετρα του ειναι χτισμενα μεσα στον τοιχο του σαλονιου!!!!

Ευτυχως το θεμα ελπιζω να λυθει απλα κλιπαροντας τα RJ45 στο καλωδιο με τη σωστη σειρα!
Τι εννοω?! Οτι ο ηλεκτρολογος μου υποστηριζε οτι δεν εχει σημασια η σειρα των χρωματων μεσα στο βυσμα,απλα να ειναι ιδια και στις 2 μεριες...Εν μερει μπορει να ειχε δικιο,αλλα το Netgear δουλεψε μονο οταν εβαλα ιδια καλωδια!

νομιζω πως οχι http://en.wikipedia.org/wiki/Category_6_cable

Γειά.
Πρέπει να κάνεις συνδεσμολογία T568B και στα δύο άκρα των καλωδίων σου, σε όλο το δίκτυό σου. Μα, καλά, ηλεκτρολόγο πήρες για το δίκτυο; Σας έκανε και τις κεραίες (ρητορικές οι ερωτήσεις, για να δεις το σφάλμα σου);

Γειά.
Πρέπει να κάνεις συνδεσμολογία T568B και στα δύο άκρα των καλωδίων σου, σε όλο το δίκτυό σου. Μα, καλά, ηλεκτρολόγο πήρες για το δίκτυο; Σας έκανε και τις κεραίες (ρητορικές οι ερωτήσεις, για να δεις το σφάλμα σου);

Βασικα δεν πηρα κανεναν...απλα ο ηλεκτρολογος που εσκαβε να περασει καινουριες γραμμες σε καποια σημεια του σπιτιου,οταν του ειπα να μου σκαψει στο συγκεκριμενο σημειο για να περασω το καλωδιο μου ειπε οτι ξερει να το κλιπσαρει και τον εμπιστευτηκα...

Επρεπε να παρω τεχνικο δικτυων λες,ε? ;)

Με τις βασικές γνώσεις μου, έφτιαξα μόνος μου τα μισά καλώδια του οικιακού μου δικτύου και δεν είχα ποτέ κανένα πρόβλημα.

Έχουνε δει τα μάτια μου... Πολλά τα έχω φωτογραφημένα, ως παράδειγμα προς αποφυγήν. Είμαι της αρχής, "αν θες να γίνει σωστά, κάν'το μόνος σου", φυσικά υπάρχουν εξαιρέσεις, και πολύ διάβασμα στο μεταξύ. Πάντως, ο κανόνας είναι, υδραυλικό για τα υδραυλικά, δικτυά για τα δίκτυα, και παπά για το κυρ-ελέησον.
Cheers!

Με τις βασικές γνώσεις μου, έφτιαξα μόνος μου τα μισά καλώδια του οικιακού μου δικτύου και δεν είχα ποτέ κανένα πρόβλημα.

Η αληθεια ειναι οτι προσπαθησα....Δεν ειχα ομως την υπομονη να καταφερω να βαλω το Cat6 μεσα σε βυσματακι Rj45 που ειναι για Cat5.....Δεν εβρισκα πουθενα...

Έχουνε δει τα μάτια μου... Πολλά τα έχω φωτογραφημένα, ως παράδειγμα προς αποφυγήν. Είμαι της αρχής, "αν θες να γίνει σωστά, κάν'το μόνος σου", φυσικά υπάρχουν εξαιρέσεις, και πολύ διάβασμα στο μεταξύ. Πάντως, ο κανόνας είναι, υδραυλικό για τα υδραυλικά, δικτυά για τα δίκτυα, και παπά για το κυρ-ελέησον.
Cheers!

Κι εγω αυτου του σκεπτικου ειμαι...Συμφωνω! Aλλα οταν τρεχουν πολλες δουλειες μαζι...καταλαβαινεις!

ΥΓ.Τελευταια ερωτηση για να μη χαλαμε αλλο το thread....Που μπορω να βρω βυσματα Rj45 για Cat6 καλωδιο...εκτος του να παραγγειλω απο internet?

Η αληθεια ειναι οτι προσπαθησα....Δεν ειχα ομως την υπομονη να καταφερω να βαλω το Cat6 μεσα σε βυσματακι Rj45 που ειναι για Cat5.....Δεν εβρισκα πουθενα...

Κι εγω αυτου του σκεπτικου ειμαι...Συμφωνω! Aλλα οταν τρεχουν πολλες δουλειες μαζι...καταλαβαινεις!

ΥΓ.Τελευταια ερωτηση για να μη χαλαμε αλλο το thread....Που μπορω να βρω βυσματα Rj45 για Cat6 καλωδιο...εκτος του να παραγγειλω απο internet?

Στη Στουρνάρα.........

Βύσματα RJ45 μπορείς να βρείς σε όλα τα καταστήματα που πουλάνε ηλεκτρονικά εξαρτήματα.

Χρειάζεσαι και την ειδική πένσα-πρέσα. Αφού αφαιρέσεις το εξωτερικό περίβλημα του καλωδίου για ~4 εκ., βάζεις σε σειρά τα 8 χρωματιστά καλωδιάκια, τα ισιώνεις με το χέρι, τα βάζεις δίπλα-δίπλα (στη σωστή σειρά!) και μετά τα κόβεις όλα μαζί περίπου στα 1,2 - 1,5 εκ.. Μετά τα βάζεις με προσοχή μέσα το φίς (8P8C) και τα τοποθετείς στην πρέσα. Καλή πρέσα - καλό πάτημα εξασφαλίζει λιγότερα προβλήματα (που πολύ δύσκολα θα εντοπίσεις οτι φταίει το φις). Τονίζω επίσης να μην το επιχειρήσεις σε patch καλώδια, παρά μόνο σε solid.

Συμβουλή: Πάρε τον τεχνικό υπολογιστών της γειτονιάς σου. Δώστου και κατιτίς. Έτσι θα 'χεις πρόσωπο και μούτρα να τον ξαναφωνάξεις/συμβουλευτείς και σε κάποιο άλλο πρόβλημα που πιθανόν θα έχεις, μιάς και η ζωή μας περιπλέκεται πια με αυτά τα καλώδια - τεχνολογία. Χώρια που θα έχεις και μια καλημέρα στη γειτονία, ενισχύοντας έτσι τον τραυματισμένο κοινωνικό ιστό.

Τα χρώματα στη κάθε μεριά πάνε ως εξής(Ανάλογα τη καλώδιο δικτύου θέλεις να φτιάξεις):
wgu79j.gif

Παιδια σας ευχαριστω για τις απαντησεις και την βοηθεια! Τα γνωριζω αυτα.Ευτυχως υπαρχει το νετ στις μερες μας!

Το προβλημα μου ηταν οτι το καλωδιο ηταν Cat6 solid και τα κλιπσακια ηταν για cat5 οποτε υπηρχε μια δυσκολια να μπουν ευκολα και σωστα! Μολις βρω τα καταλληλα ειναι θεμα 2-3λεπτων να τα φτιαξω!

Thanks και παλι!

Δεν νομίζω να αλλάζουν τα κλιπσακια ρε φίλε μεταξύ cat5 & cat6 απλά ο τύπος καλωδίου αλλάζει τα κλιπσακια παραμένουν ίδια.

Δεν νομίζω να αλλάζουν τα κλιπσακια ρε φίλε μεταξύ cat5 & cat6 απλά ο τύπος καλωδίου αλλάζει τα κλιπσακια παραμένουν ίδια.

Αλλάζουν γιατί είναι πιο χοντρά τα 8 καλωδιάκια στο cat6.

Εκεί, στο εσωτερικό του RJ-45, τα 8 καλωδιάκια είναι σε 2 επίπεδα (διώροφο).

Γι' αυτό και τα βύσματα cat6 είναι πολύ πιο δύσκολα να τα βάλει κάποιος, από τα 5άρια.

Έχεις να μου δείξεις καμιά φώτο ρε φίλε να καταλάβω τη διαφορά?

Βεβαίως.

Παρατήρησε βύσμα cat6.

Τα 8 καλωδιάκια βρίσκονται σε 2 επίπεδα ανά 4, μέσα στο πλαστικό βύσμα.

Attachments

• 2.jpg
    2.jpg
    24.4 KB · Views: 112
  • 1.jpg
    1.jpg
    49.2 KB · Views: 110
Κατάλαβα.

Οπότε θα είναι και ποιο δύσκολο να το φτιάξεις σε σχέση με όλα τα άλλα βύσματα δικτύου που έχουν 8 καλώδια και το φτιάχνεις απλά με μια ειδική πένσα..

Το cat6 καλώδιο δικτύου που το χρησιμοποιούμε γιατί σε οικιακό δίκτυο δεν νομίζω να χρησιμοποιείτε έτσι δεν είναι?

Για να μην ξεφυγουμε και αλλο off topic , ανοιξτε ενα θεμα στην κατηγορια htpc για τα πριζακια και τους τερματισμους.

Μια τελευταία διευκρίνηση πριν προχωρήσω σε αγορα. Η αναπαραγωγη sbs 3d mkv είναι απροβληματιστη; Ο ήχος όταν ειναι dts γίνεται down grade για να παίζει απο τα ηχεία της τηλεόρασης ή απαιτεί συνδεση σε ενισχυτή με οπτική. Ευχαριστω πολυ.