Netgear NTV550 (Sigma 8642)

Βομβαρδισμός ενημερώσεων!
Το τελευταίο firmware κυκλοφόρησε τέλη Ιουνίου 2011.
(ακολούθησε μια διόρθωση του που δε λογίζεται σε καμία περίπτωση ως νέο firmware)

Απάντηση: Re: Netgear NTV550 (Sigma 8642)

Ο ήχος όταν ειναι dts γίνεται down grade για να παίζει απο τα ηχεία της τηλεόρασης...

Ναι.

Κάνει δικάναλο downmixing για το HDMI καί επιπλέον decoding για τις RCA εξόδους.

Καί σε απλό DTS, καί σε DTS-HD-MA, καί 5.1, καί 7.1.

Αυτά για video containers (π.χ. mkv, m2ts κλπ.).

Σε audio containers (π.χ. mka -> Matroska Audio) με το ίδιο περιεχόμενο, κάποιες φορές έχει προβλήματα, ενώ δεν θα έπρεπε, δεν δικαιολογείται.

Re: Απάντηση: Netgear NTV550 (Sigma 8642)

Βομβαρδισμός ενημερώσεων!
Το τελευταίο firmware κυκλοφόρησε τέλη Ιουνίου 2011.
(ακολούθησε μια διόρθωση του που δε λογίζεται σε καμία περίπτωση ως νέο firmware)

Μια χαρά ήταν όμως τα δυο τελευταία fw.
Ας ξαναβγαλουν οπότε θέλουν , εμένα προσωπικά δεν με απασχολεί κάτι ιδιαίτερο .

Απάντηση: Re: Απάντηση: Netgear NTV550 (Sigma 8642)

Μια χαρά ήταν όμως τα δυο τελευταία fw.
Ας ξαναβγαλουν οπότε θέλουν , εμένα προσωπικά δεν με απασχολεί κάτι ιδιαίτερο .
Εχει ασθένειες που δε φαίνονται με την πρώτη, αλλά σε απαιτητική χρήση εκνευρίζουν τον χρήστη.
  • Συνήθως αν πατήσεις pause και επιχειρήσεις να επιλέξεις υπότιτλο ή να αλλάξεις stream ήχου βγάζει έναν ενοχλητικό θόρυβο, που είναι πολύ ενοχλητικός και μπορεί να γίνει επικίνδυνος για τα ηχεία. (ανάλογα με την ένταση που έχεις) Αναφέρομαι σε σύνδεση hdmi με AV ενισχυτή.
    Δε συμβαίνει πάντα, αλλά πολύ συχνά.
    Το ίδιο συμβαίνει αν πατήσεις από λάθος κατά την αναπαραγωγή ταινίας το πλήκτρο ''menu''. Κάνει ένα τρεμόπαιγμα η εικόνα και αποσυγχρονίζεται ο ήχος.
    Ισως αυτά τα προβλήματα να μη τα εμφανίζει σε σύνδεση με οπτική ίνα.
  • Παραμένει το θέμα με το Dolby True HD στις ματρόσκες και σε αρχεία m2ts.
  • Δε βλέπει υπότιτλους σε BR-iso
  • ''Σκαλώνουν'' οι ματρόσκες σε VC1.
  • ''Σέρνεται" όταν πατήσεις rewind κατά την αναπαραγωγή .mkv & .ts
  • Κάτι πολύ ενοχλητικό: Οταν έχεις συνδεδεμένους δίσκους στις θύρες usb και αυτοί μπαίνουν σε stand-by, όταν επιχειρήσεις να προσπελάσεις κάποιον από αυτούς δεν δείνει την απαραίτητη τάση για να ''σηκωθούν'' και θα πρέπει αν αποσυνδεσεις και ξανασυνδέσεις τον δίσκο.
  • Προσωπικά δε με ενοχλεί ιδιαίτερα το θέμα με το αόρατο τονισμένο ''Α''

''Σκαλώνουν'' οι ματρόσκες σε VC1.

Αυτό είναι πράγματι bug, και αφορά VC1 video stream σε οποιοδήποτε container (π.χ. καί σε WMV).

Η λύση είναι να γυρίσεις το player προσωρινά για το VC1, από 1080p/24 σε 1080p/60.

Προσωπικά δε με ενοχλεί ιδιαίτερα το θέμα με το αόρατο τονισμένο ''Α''

Δεν είναι "θέμα" αυτό. Σε όλα τα HD βίντεο, οφείλεις να μετατρέπεις τους υπότιτλούς σου σε utf8 και να τους πλέκεις στο container.

Κάτι πολύ ενοχλητικό: Οταν έχεις συνδεδεμένους δίσκους στις θύρες usb και αυτοί μπαίνουν σε stand-by, όταν επιχειρήσεις να προσπελάσεις κάποιον από αυτούς δεν δείνει την απαραίτητη τάση για να ''σηκωθούν'' και θα πρέπει αν αποσυνδεσεις και ξανασυνδέσεις τον δίσκο.

1. Αυτό δεν είναι δικό του θέμα, αλλά θέμα του δίσκου. Από τη στιγμή που του γίνεται read request, είναι ευθύνη του δίσκου να ξυπνήσει.

2. Να απενεργοποιήσεις το stanby πλήρως από τους δίσκους σου. Τα σταμάτα-ξεκίνα (start-stop cycles) των κινητήρων, τους φθείρει πολύ-πολύ περισσότερο από το να λειτουργούν συνέχεια.

Εχει ασθένειες που δε φαίνονται με την πρώτη, αλλά σε απαιτητική χρήση εκνευρίζουν τον χρήστη.
  • Συνήθως αν πατήσεις pause και επιχειρήσεις να επιλέξεις υπότιτλο ή να αλλάξεις stream ήχου βγάζει έναν ενοχλητικό θόρυβο, που είναι πολύ ενοχλητικός και μπορεί να γίνει επικίνδυνος για τα ηχεία. (ανάλογα με την ένταση που έχεις) Αναφέρομαι σε σύνδεση hdmi με AV ενισχυτή.
    Δε συμβαίνει πάντα, αλλά πολύ συχνά.
    Το ίδιο συμβαίνει αν πατήσεις από λάθος κατά την αναπαραγωγή ταινίας το πλήκτρο ''menu''. Κάνει ένα τρεμόπαιγμα η εικόνα και αποσυγχρονίζεται ο ήχος.
    Ισως αυτά τα προβλήματα να μη τα εμφανίζει σε σύνδεση με οπτική ίνα.
  • 1. Παραμένει το θέμα με το Dolby True HD στις ματρόσκες και σε αρχεία m2ts.
  • 2. Δε βλέπει υπότιτλους σε BR-iso
  • 3. ''Σκαλώνουν'' οι ματρόσκες σε VC1.
  • 4. ''Σέρνεται" όταν πατήσεις rewind κατά την αναπαραγωγή .mkv & .ts
  • 5. Κάτι πολύ ενοχλητικό: Οταν έχεις συνδεδεμένους δίσκους στις θύρες usb και αυτοί μπαίνουν σε stand-by, όταν επιχειρήσεις να προσπελάσεις κάποιον από αυτούς δεν δείνει την απαραίτητη τάση για να ''σηκωθούν'' και θα πρέπει αν αποσυνδεσεις και ξανασυνδέσεις τον δίσκο.
  • 6. Προσωπικά δε με ενοχλεί ιδιαίτερα το θέμα με το αόρατο τονισμένο ''Α''
Και μ' αρέσει που πολλοί από εσάς το είχατε θεοποίηση το εν λόγο hd media player και μου λέγατε ότι είναι τέλειο για την τιμή του και ότι παίζει τα πάντα χωρίς προβλήματα αλλά να που βρέθηκε ένα άτομο να αναφέρει τα προβλήματα(Μικρά ή μεγάλα) που έχει το εν λόγο media player με το τελευταίο επίσημο λογισμικό(Firmware).

θα κάνω κάτι(Σύγκριση με το wd tv live 2009 γιατί αυτό έχω σαν μέτρο σύγκρισης αφού είναι ένα από τα hd media players που είχα και το είχα λιώσει). που μάλλον έχετε βαρεθεί να με βλέπετε να το κάνω αλλά δυστυχώς ή ευτυχώς είναι ένα hd media player που είχα μέχρι πριν λίγο καιρό και το είχα ξεζουμίσει χωρίς να έχω κάποιο τρομερό πρόβλημα με αυτό.

Τα θέματα που θα με ενοχλήσουν αν τελικά αγοράσω το ntv550 είναι οι εξής:

1.Αν εννοεί ότι δεν κάνει downmix τον truehd ή τουλάχιστον το βασικό κομμάτι(core) του truehd ήχου που είναι το απλό ac3

2. Αν εννοείς τους pgs υπότιτλους που έχουν μέσα αρχικά τα bluray τότε και σε αυτά το wd tv live 2009 δεν είχε κανένα πρόβλημα

3. Αυτό και αν είναι θέμα γιατί αν είναι να σκαλώνει σε μερικά αρχεία mkv τότε τι να το κάνω???)(Επίσης με το wd tv live 2009 δεν είχα κανένα θέμα με κάποιο αρχείο mkv

4. Αν δεν έχουν ακόμα φτιάξει κάτι τέτοια ΒΑΣΙΚΑ προβλήματα σε ένα media player που έχει κυκλοφορήσει στην αγορά παραπάνω από 1 χρόνο τότε άστα να πάνε...

5. Τι να σας πω ρε παιδιά εγώ 2 εξωτερικούς δίσκους που είχα συνδεδεμένους με το wd tv live 2009 δεν είχα κανένα θέμα οπότε και αν έκλεινα/άνοιγα το μηχάνημα

6. Το να κάθεσαι να αποθηκεύεις/μετατρέπεις σαν utf-8 τον κάθε srt υπότιτλο είναι ένα θέμα έτσι δεν είναι?

Στο wd tv live 2009 δεν είχα κάποιο θέμα(Ειδικά με την αναπαραγωγή mkv αρχείων) ίσως να είχε πρόβλημα κάποιος με τη σχετικά αργή αντιγραφή/μεταφορά αρχείων μέσω του 100αρι δικτύου που είχε αλλά ούτω σι άλλως εγώ προσωπικά 100αρι ρουτερ έχω οπότε δεν με απασχόλησε και ιδιαίτερα.

Αγαπητέ fits79 αν δεν σου αρέσει δεν το αγοράζεις. Το να κάθεσε τώρα και να το συγκρίνεις και να το κατηγορείς σε αντιπαραβολή με το μηχάνημά σου δεν βοηθά κανέναν.

Αυτό είναι πράγματι bug, και αφορά VC1 video stream σε οποιοδήποτε container (π.χ. καί σε WMV).

Η λύση είναι να γυρίσεις το player προσωρινά για το VC1, από 1080p/24 σε 1080p/60.
Η λύση είναι να φτιαχτεί το bug..

Δεν είναι "θέμα" αυτό. Σε όλα τα HD βίντεο, οφείλεις να μετατρέπεις τους υπότιτλούς σου σε utf8 και να τους πλέκεις στο container.
Αν δε βαριέσαι έλα μια βόλτα να το κάνεις στους 8 δίσκους που έχω.
Κέρασμα, καφές και μελομακάρονο! (ένα, γιατί δεν έμεινε άλλο!!)

1. Αυτό δεν είναι δικό του θέμα, αλλά θέμα του δίσκου. Από τη στιγμή που του γίνεται read request, είναι ευθύνη του δίσκου να ξυπνήσει.
Στα άλλα τρία media player που έχω δεν υπάρχει ανάλογο πρόβλημα. Μόλις επιχειρείται προσπέλαση, ο δίσκος ''ξυπνάει''. Εδώ φταίει ο δίσκος? Μάλλον όχι..

2. Να απενεργοποιήσεις το stanby πλήρως από τους δίσκους σου. Τα σταμάτα-ξεκίνα (start-stop cycles) των κινητήρων, τους φθείρει πολύ-πολύ περισσότερο από το να λειτουργούν συνέχεια.
Ενδιαφέρον, αλλά πως μπορεί να γίνει αυτό σε ένα δίσκο συνδεδεμένο σε media player?

Και μ' αρέσει που πολλοί από εσάς το είχατε θεοποίηση το εν λόγο hd media player και μου λέγατε ότι είναι τέλειο για την τιμή του και ότι παίζει τα πάντα χωρίς προβλήματα αλλά να που βρέθηκε ένα άτομο να αναφέρει τα προβλήματα(Μικρά ή μεγάλα) που έχει το εν λόγο media player με το τελευταίο επίσημο λογισμικό(Firmware).

θα κάνω κάτι(Σύγκριση με το wd tv live 2009 γιατί αυτό έχω σαν μέτρο σύγκρισης αφού είναι ένα από τα hd media players που είχα και το είχα λιώσει). που μάλλον έχετε βαρεθεί να με βλέπετε να το κάνω αλλά δυστυχώς ή ευτυχώς είναι ένα hd media player που είχα μέχρι πριν λίγο καιρό και το είχα ξεζουμίσει χωρίς να έχω κάποιο τρομερό πρόβλημα με αυτό.

Τα θέματα που θα με ενοχλήσουν αν τελικά αγοράσω το ntv550 είναι οι εξής:

1.Αν εννοεί ότι δεν κάνει downmix τον truehd ή τουλάχιστον το βασικό κομμάτι(core) του truehd ήχου που είναι το απλό ac3

2. Αν εννοείς τους pgs υπότιτλους που έχουν μέσα αρχικά τα bluray τότε και σε αυτά το wd tv live 2009 δεν είχε κανένα πρόβλημα

3. Αυτό και αν είναι θέμα γιατί αν είναι να σκαλώνει σε μερικά αρχεία mkv τότε τι να το κάνω???)(Επίσης με το wd tv live 2009 δεν είχα κανένα θέμα με κάποιο αρχείο mkv

4. Αν δεν έχουν ακόμα φτιάξει κάτι τέτοια ΒΑΣΙΚΑ προβλήματα σε ένα media player που έχει κυκλοφορήσει στην αγορά παραπάνω από 1 χρόνο τότε άστα να πάνε...

5. Τι να σας πω ρε παιδιά εγώ 2 εξωτερικούς δίσκους που είχα συνδεδεμένους με το wd tv live 2009 δεν είχα κανένα θέμα οπότε και αν έκλεινα/άνοιγα το μηχάνημα

6. Το να κάθεσαι να αποθηκεύεις/μετατρέπεις σαν utf-8 τον κάθε srt υπότιτλο είναι ένα θέμα έτσι δεν είναι?

Στο wd tv live 2009 δεν είχα κάποιο θέμα(Ειδικά με την αναπαραγωγή mkv αρχείων) ίσως να είχε πρόβλημα κάποιος με τη σχετικά αργή αντιγραφή/μεταφορά αρχείων μέσω του 100αρι δικτύου που είχε αλλά ούτω σι άλλως εγώ προσωπικά 100αρι ρουτερ έχω οπότε δεν με απασχόλησε και ιδιαίτερα.
Μη μεγαλοποιούμαι τα πράγματα χωρίς λόγο.
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ media player φθηνό ή ακριβό χωρίς προβλήματα ή ελλείψεις. Αλλο πράγμα το αν ένας άπειρος χρήστης δεν μπορεί να τα εντοπίσει ή το σύστημα μου δεν είναι αρκετό για να τα αναδείξει.

Φέρε μου το WD και αν δε σου βγάλω διπλάσια λίστα αδυναμιών ..το αγοράζω!

Ναι, δεν χρειάζεται να μετατρέψεις τίποτα.
Η αναφορά του capsol έγινε για να δείξει τον τρόπο που εξαλείφεται το πρόβλημα μη εμφάνισης του ''Α'' όταν τονίζεται, αλλά ούτως ή άλλως το ζήτημα είναι ήσσονος σημασίας.

Το να κάθεσαι να αποθηκεύεις/μετατρέπεις σαν utf-8 τον κάθε srt υπότιτλο είναι ένα θέμα έτσι δεν είναι?

Είναι ο σωστός τρόπος.

Επειδή έχω δυο Netgear NTV550 και ένα WDTV LIVE gen3 και είχα το WDTV LIVE gen2,θα έλεγα ότι το Netgear είναι μια κλάση ανώτερο από τα LIVE και πουλιέται στη τιμή του LIVE.
Το θέμα με το Netgear είναι ,ότι ενώ έχει καιρό που έχει βγει, δεν βγήκε ένα σωστό firm να λύσει τα όσα προβλήματα έχει.

Το gen3 που πήρα πρόσφατα ,από το μπροστά usb δεν μου παίζει δυο usb στικάκια που έχω και παίζει μεχρι στιγμής ένα άλλο τρίτο usb στικάκι που έχω.
Προβλήματα μικρά ή μεγάλα έχουν όλα τα media player.

Μη μεγαλοποιούμαι τα πράγματα χωρίς λόγο.
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ media player φθηνό ή ακριβό χωρίς προβλήματα ή ελλείψεις. Αλλο πράγμα το αν ένας άπειρος χρήστης δεν μπορεί να τα εντοπίσει ή το σύστημα μου δεν είναι αρκετό για να τα αναδείξει.

Φέρε μου το WD και αν δε σου βγάλω διπλάσια λίστα αδυναμιών ..το αγοράζω!
Όσο το είχα γιατί όπως είδη έχω πει εδώ και αρκετά ποστ πριν το έχω πουλήσει είδη αρχικά για να αγοράσω το νέο wd tv live 2011 αλλά επειδή διάβαζα αρχικά τα σχόλια γι' αυτό είπα μήπως...

και στον 1μιση χρόνο που το είχα μια χαρά έπαιζε τα πάντα χωρίς πρόβλημα και το είχα λιώσει.
Τι παραπάνω θα έκανες εσύ δηλαδή από το εν λόγο hd media player ώστε να έβρισκες όπως λες τα διπλάσια προβλήματα από αυτά που έχει το ntv550.

Είναι ο σωστός τρόπος.
Τότε για ποιο λόγο σε όλα τα άλλα hd media players δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι τέτοιο?

Επειδή έχω δυο Netgear NTV550 και ένα WDTV LIVE gen3 και είχα το WDTV LIVE gen2,θα έλεγα ότι το Netgear είναι μια κλάση ανώτερο από τα LIVE και πουλιέται στη τιμή του LIVE.
Το θέμα με το Netgear είναι ,ότι ενώ έχει καιρό που έχει βγει, δεν βγήκε ένα σωστό firm να λύσει τα όσα προβλήματα έχει.

Το gen3 που πήρα πρόσφατα ,από το μπροστά usb δεν μου παίζει δυο usb στικάκια που έχω και παίζει μεχρι στιγμής ένα άλλο τρίτο usb στικάκι που έχω.
Προβλήματα μικρά ή μεγάλα έχουν όλα τα media player.
Εδώ τώρα κάνεις μια εντελώς ΑΝΙΣΗ/ΑΚΥΡΗ ΣΥΓΚΡΙΣΗ φίλε μου και αυτό γιατί το ένα hd media player είναι στην αγορά κοντά στον ένα χρόνο και ενώ το άλλο βγήκε μερικούς μήνες πριν οπότε πιστεύω όταν φτάσει το χρόνο που είναι το ntv550 στην αγορά θα έχει στάνταρ διορθώσει όλα αυτά τα προβλήματα ενώ στο ntv550 δεν έχει γίνει αυτό ακομα επομένως...

Last edited:
φιλε fits79 τελικα δειχνεις οτι εισαι του δημοτικου.Και μαλιστα πρεπει να εισαι ο τυπος του ξερολα.Πολλες φαπες στο σβερκο σου.Μας εχεις κουρασει με τα σπαστικα σου και τα .....να πω οτι να ´ναι αρκει να δειξω οτι ειμαι ξερολας.
Και στο κατω-κατω δικαιωμα μας να μας αρεσει το NETGEAR-550.Εσενα δεν σου πεφτει λογος.
Υ.Γ.
1)Δειξε λιγο σεβασμο στα υπολοιπα μελη.
2)Εχω 2 NETGEAR-550 και αν αγορασω και τριτο δεν θα σε ρωτησω.

Είπε ο του πανεπιστημίου...

1ον ΔΕΝ σου είπα/ανάγκασα ούτε το πόσα να αγοράσεις αλλά ούτε και τι.
2ον Από πότε απαγορεύεται να πει κάποιος τι γνώμη του σε αυτό το τοπικ? Νομίζω έχουμε δημοκρατία έτσι δεν είναι?
3ον ΔΕΝ είναι υποχρεωτικό να σου αρέσει η άποψη μου όπως δεν είναι υποχρεωτικό να μου αρέσει και η δική σου.
4ον ΔΕΝ νομίζω να έγινα σε κάποιο ποστ μου εριστικός προς τα εσένα όπως γίνεσαι εσύ προς εμένα έτσι δεν είναι? Λίγη ευγένεια δεν βλάπτει. Και όσο για το σεβασμό που είπες εννοείς κάτι σαν αυτόν που δείχνεις εσύ προς τα μένα?
5ον Το ότι μιλάω με βάση ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΟΥ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ δεν αναιρεί ότι ο κάθε ένας έχει τις δικές του εμπειρίες και με βάση αυτές πορεύεται...
6ον Ποτέ δεν το έπαιξα ξερόλας απλά μιλάω/λέω τι γνώμη μου με βάση αυτά που διαβάζω εδώ τόσο κακό είναι αυτό? Αν δεν μπορείς να το χωνέψεις δεν φταίω εγώ γι' αυτό.

Last edited:
Καλή η κριτική, δε λέω, αλλά είναι καλύτερα να ασκείται από χρήστες που έχουν στην κατοχή τους το 550. Οι υπόλοιποι έτσι κι αλλιώς δεν έχουν πραγματική άποψη. Τοποθετούνται και γίνονται απόλυτοι με βάση αυτά που διαβάζουν και με τον τρόπο αυτό κινδυνεύουν να πέσουν σε παγίδες. Π.χ. ο άπειρος χρήστης μπορεί να τοποθετηθεί αρνητικά για κάποιο player και μετά 5 σελίδες με τις κατάλληλες υποδείξεις να αναφωνήσει "εύρηκα". Οι εντυπώσεις όμως θα έχουν δημιουργηθεί.
Ετσι, πάνω από 6 μήνες γράφουμε ότι δεν υπάρχει πλέον θέμα με την αυτόματη αναγνώριση ελλ. υποτίτλων, ακόμα όμως γίνονται ερωτήσεις του τύπου: ''λύθηκε το πρόβλημα με τη μετατροπή των ελλ. υποτίτλων?''
Η άγονη κριτική δεν προσφέρει τίποτα, ίσα - ίσα προκαλεί αντιπαραθέσεις και είναι γνωστό ότι κάποιοι τρέφονται από αυτές..