Netgear NTV550 (Sigma 8642)

Απάντηση: Re: Netgear NTV550 (Sigma 8642)

Αγόρασα και τσεκάρω τώρα τον player.

Εχω ένα σοβαρο θέμα με τα usb. Δεν τα βλέπει. Τα βλέπει μόνο την πρώτη φορα. Αν το βγάλεις και το ξαναβάλεις δεν το βλέπει
Εχω δοκιμάσει 5 διαφορετικά και μπροστα και πίσω. Το ίδιο
Έχω κάνει update μεσώ δικτύου. αλλα δεν είδα διαφορα

Επίσης ένα άλλο προβληματάκι είναι ότι δεν εμφανίζει τα ονόματα των αρχείων αν είναι ελληνικά
Με τα ελληνικά ονόματα το κάνει πράγματι.
Με τα στικάκια ,τα οποία τα χρησιμοποιώ καθημερινά, δεν είχα πρόβλημα ποτέ.
Μήπως είναι προβληματικό το συγκεκριμένο μηχάνημα ;

Re: Απάντηση: Re: Netgear NTV550 (Sigma 8642)

Με τα ελληνικά ονόματα το κάνει πράγματι.
Με τα στικάκια ,τα οποία τα χρησιμοποιώ καθημερινά, δεν είχα πρόβλημα ποτέ.
Μήπως είναι προβληματικό το συγκεκριμένο μηχάνημα ;

Τα ελληνικά ονόματα και ότι έχει να κάνει με την ελληνική γραμματοσειρά και την απεικόνισή της , όλα εμφανίζονται σωστά εάν επιλεγεί το προφίλ Universal από τις ρυθμίσεις.

Τα usb τα βλέπει μια χαρά. Επέλεξε σαν προσωρινή μνήμη από τις ρυθμίσεις σου πάλι ένα μέρος. Ενα usb στικ , έναν μόνιμα συνδεδεμένο δίσκο , ή βάλε μια καρτούλα SD μπροστά - όπως έχω κάνει εγώ - μόνιμα.

Κάνε scan τα συνδεδεμένα devices που έχεις ώστε να τα βρεί όλα και να δημιουργήσει ένα indexing file να ανατρέχει κάθε φορά που βάζεις ή βγάζεις τα αποθηκευτικά σου μέσα. (δίσκους , στικ κτλπ. )

Γενικά .....κάντε όλες τις ρυθμίσεις που απαιτεί το μηχάνημα χωρίς να αφήνετε καμμία στην τύχη. Ολες παίζουν τον ρόλο τους .....:D

Φιλε Νικο σε ευχαριστω που με προετρεψες να αγορασω τιβι νεας τεχνολογιας.Με μια PANASONIC πλασμα καταλαβαινω την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ αξια του μηχανηματος σε χρωμα και κινηση.

Με τα stick φαίνεται ότι έχει μια αντιπάθεια για τα Sandisk καθώς 4 στα 5 που δοκίμασα είναι αυτής της μάρκας και δεν τα βλέπει με τίποτα.
Όταν κάνω scan βγάζει μήνυμα no usb device. Αν βάλω άλλη μάρκα(kingston, adata, no name) τα βλέπει κανονικά.

Το θέμα με τα ελληνικά το έλυσα γυρνώντας τα font σε universal . Thanks.

Επίσης έχω συναντήσει κάποια βίντεο(avi) που δεν τα παίζει. Ακούγεται μόνο ήχος. Και στο netgear και στο wd tv. Συνάντησε κανείς άλλος πρόβλημα με αρχεία;
(Παρεμπιπτόντως συγκρίνοντάς τα το netgear είναι πολύ καλύτερο)

Επίσης έχω συναντήσει κάποια βίντεο(avi) που δεν τα παίζει. Ακούγεται μόνο ήχος. Και στο netgear και στο wd tv. Συνάντησε κανείς άλλος πρόβλημα με αρχεία;
(Παρεμπιπτόντως συγκρίνοντάς τα το netgear είναι πολύ καλύτερο)
έχουν κωδικοποίηση fmpeg4 και όχι xvid... δοκίμασε να τα περάσεις μία φορά με το mkvmerge και θα γίνουν πολύ γρήγορα .mkv, το netgear θα σου τα παίξει, το wd μάλλον όχι.

Mηπως τα Sandisk εχουν την εφαρμογη U3 (..aν θυμαμαι καλα) περασμενη; Δοκιμασε να κανεις φορματ σε ενα απο αυτα ωστε να ειναι εντελως καθαρο..

Παιδιά σήμερα εγκατέστησα το tag tool, αλλά δεν ξέρω πως δουλεύει. Εβαλα δοκιμαστικά μια ταινία αλλά δεν ξέρω μετά τι πρέπει να κάνω κι όταν πατάω back μου βγάζει μήνυμα ότι το πρόγραμμα σταμάτησε να λειτουργεί, θα ψάξουν τα windows λύση, δεν βρίσκει και κλείνει, μπορεί κάποιος να μου δώσει τα φώτα του;

Θα με βοηθήσει κάποιος με αυτό; Το χρησιμοποιεί κανείς παιδιά; Αξίζει τον κόπο; Δεν ξέρω τι να κάνω.

re paidia pos boro na kano antigrafi apo ena flasaki se ena exoteriko skliro meso tou sigkekrimenou media player???

Πας settings>system>manage files, εκεί σου δίνει επιλογές όπως το δεξί κλικ στο ποντίκι, πάντως δε συμφέρει, κάνει τον 3πλάσιο χρόνο απ ότι στον υπολογιστή.

έχουν κωδικοποίηση fmpeg4 και όχι xvid... δοκίμασε να τα περάσεις μία φορά με το mkvmerge και θα γίνουν πολύ γρήγορα .mkv, το netgear θα σου τα παίξει, το wd μάλλον όχι.

Όταν λες mpeg4 και οχι xvid, Στις προδιαγραφές νομίζω γράφει ότι παίζει και mpeg4. Δεν είμαι σίγουρος αλλά υποψιάζομαι ότι αυτά τα αρχεία ήταν mkv και τα μετέτρεψα σε avi με το WinAvi.

Επίσης δεν μου έπαιξε Wmv και δεν μου εμφανίζει καν κάτι αρχεία flv και asf που έχω.(Το wd live τα εμφανίζει και τα περισσότερα τα παίζει κιόλας).
Το Menu θα μπορόυσε να είναι και καλύτερο.

Κατά τα άλλα το μηχάνημα πετάει.
Δικτυακά είδε τα πάντα πολύ εύκολα.
Ανταποκρίνεται πολύ καλά και έχει και πολύ βολικό χειριστήριο.
Μου άρεσε επίσης που έιχε μέσα και καλώδιο ethernet στη συσκευασία

Last edited:
Οπότε δεν έχουν βγάλει κάποιο firmware update που να υποστηρίζει και το audio compression?
Τι μου θυμίζει αυτό?

Το ίδιο ακριβώς είχε γίνει και παλιότερα για το wd tv live 2009 και με ένα firmware update διορθώθηκε το θέμα.
Στο ntv550 δεν έχουν βγάλει ακόμα ένα τέτοιο frimware update αφού το σκηνικό με το audio compression είναι εδώ και πολύ καιρό στα mkv αρχεία.

Σιγά - σιγά τελικά βλέπουμε τι υποστήριξη έχει ένα μηχάνημα που είναι τουλάχιστον 1 χρόνο και παλιό.

Eσυ εννοεις το παλιο mkv audio header compression.
Αυτο δειχνει να ειναι κατι αλλο.
Το netgear 550 ειχε παιξει ολες τις ματροσκες που του ειχα περασει (καθε λογης).

Αυτο ακριβως εννοω.
Δηλαδη θελεις να μου πεις οτι υποστηριζει κανονικα ολα τα mkv audio header compression?
Επισης οταν λες οτι αυτο ειναι κατι νεο τι εννοεις ακριβως?

Το φορουμ πρεπει να εχει θεμα με την ωρα παιδια.
Ενω τωρα ειναι 2:30 η ωρα που δειχνει το φορουμ ειναι 12:33.

Γιατι αυτο?

Re: Απάντηση: Netgear NTV550 (Sigma 8642)

Δηλαδη το μηχανημα μπορει να αναπαραγει ανετα mkv αρχεια μα audio compression?

Αν ναι τοτε με τι εχει να κανει?

Και εγω αναφερα το παραπανω παραδειγμα με βαση αυτο το ποστ
Φίλε μου δεν έχει να κάνει με το audio compression, αλλά με την κωδικοποίηση μερικών avi. Το wd tv live δεν παίζει αυτά τα αρχεία με κανέναν τρόπο...παίζει μόνο τον ήχο. Επειδή έχω και τα δυο, ουλάχιστον στο netgera Με μια διαδικασία ενός λεπτού, μπορώ να τα δω κανονικά.

Με ποιαδιαδικασια εννοεις?

Αν εννοεις με το περασμα αυτων των αρχειων απο ενα προγραμμα μηπως λεω μηπως μετα απο αυτη τη διαδικασια που λες μπορει και το wd tv live 2011 να αναπαραγει αυτα τα αρχεια?

Και αν οχι τοτε για ποιο λογο το ntv550 μπορει να αναπαραγει αυτα τα επεξεργασμενα avi files ενω το wd tv live 2011 δεν μπορει?
Τι διαφορα εχει το ενα απο το αλλο media player εκτος του οτι και τα δυο εχουν sigmatech chipset και απλα το wd tv live 2011 εχει νεοτερο σε σχεση με το ntv550.