Netgear NTV550 (Sigma 8642)

Παίδες δεκτές οι παρατηρήσεις σας.
Ομως όλα τα μηχανάκια της αγοράς παίζουν σχεδόν όλα όσα αδυνατεί να παίξει σωστά το 550.

Και κάτι άλλο. Το ότι είμαστε κάτοχοι του player δε σημαίνει ότι δε πρέπει να αναφέρουμε ή να παραδεχόμαστε τις αδυναμίες του.
Οταν αγοράζεις media player δεν έχεις στο μυαλό σου να πλέκεις και να μετατρέπεις.
Αναφερθείτε στην ουσία. Τι απ' όσα έγραψα δεν ισχύει? Εννοείται χωρίς να τρέξεις στο PC και να πιάσεις δουλειά..

Μου αρέσει που σαν άπειρος χρήστης τάσσεσαι με τις γελοιότητες που αναφέρθηκαν παραπάνω.
Το μηχανάκι έχει τα προβλήματα του, μικρά ή μεγάλα δεν έχει σημασία. Τέλειο μηχάνημα δεν έχει εφευρεθεί ακόμα άλλωστε.
Το να συμπεριφέρεσαι πως δεν υπάρχουν και να κατατάσσεις τον εαυτό σου στην κατηγορία των ..έξυπνων χρηστών είναι ένα σημαντικό θέμα.
Δεν αναφέρομαι πρoσωπικά σε σένα αλλά σε όσους συμμερίζονται την άποψη "τρέχω στο PC για να δω ταινία με το media player".

Το όλο ζήτημα ξεκίνησε όταν κάποιος "έξυπνος" χρήστης αναρωτήθηκε τι χρειάζεται αναβάθμιση σε ένα τέλειο μηχάνημα χαρακτηρίζοντας ''μή γνωρίζοντες ή τεμπέληδες ή τσαπατσούληδες χρήστες'' όσους θέλουν ένα plug and play μηχάνημα. Χαρακτηρισμούς άκρως προσβλητικούς προς όσους κατόχους παραπονούνται για τις αδυναμίες του.

Δεν θα το προχωρήσω παραπέρα, αλλά δεν θα ανεχτώ μπαρούφες και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς από κάθε άσχετο που νομίζει ότι τα γνωρίζει όλα και όλοι οι άλλοι είναι χαζοί και τεμπέληδες.

Re: Απάντηση: Netgear NTV550 (Sigma 8642)

Μου αρέσει που σαν άπειρος χρήστης τάσσεσαι με τις γελοιότητες που αναφέρθηκαν παραπάνω.
Το μηχανάκι έχει τα προβλήματα του, μικρά ή μεγάλα δεν έχει σημασία. Τέλειο μηχάνημα δεν έχει εφευρεθεί ακόμα άλλωστε.
Το να συμπεριφέρεσαι πως δεν υπάρχουν και να κατατάσσεις τον εαυτό σου στην κατηγορία των ..έξυπνων χρηστών είναι ένα σημαντικό θέμα.
Δεν αναφέρομαι πρoσωπικά σε σένα αλλά σε όσους συμμερίζονται την άποψη "τρέχω στο PC για να δω ταινία με το media player".

Το όλο ζήτημα ξεκίνησε όταν κάποιος "έξυπνος" χρήστης αναρωτήθηκε τι χρειάζεται αναβάθμιση σε ένα τέλειο μηχάνημα χαρακτηρίζοντας ''μή γνωρίζοντες ή τεμπέληδες ή τσαπατσούληδες χρήστες'' όσους θέλουν ένα plug and play μηχάνημα. Χαρακτηρισμούς άκρως προσβλητικούς προς όσους κατόχους παραπονούνται για τις αδυναμίες του.

Δεν θα το προχωρήσω παραπέρα, αλλά δεν θα ανεχτώ μπαρούφες και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς από κάθε άσχετο που νομίζει ότι τα γνωρίζει όλα και όλοι οι άλλοι είναι χαζοί και τεμπέληδες.

Δεν κατάλαβα αν αναφέρεσαι σε μένα αλλά ΠΟΤΕ δεν είπα ότι είμαι έμπειρος χρήστης, το ότι ρωτάω συνέχεια εδώ μέσα το αποδεικνύει εμφανέστατα, επίσης το μηχάνημά μου εγώ το υποστηρίζω κι ακόμα στον κολλητό μου λέω ότι μόνο αυτό να πάρει και τίποτα άλλο, ζητάω ΣΥΓΓΝΩΜΗ αν κάποιος προσβλήθηκε από κάτι που είπα, ΑΛΛΑ απ την άλλη να διυλίζουμε τον κώνωπα και να ψάχνουμε για τέλεια μηχανήματα τι στιγμή που υπάρχει τρόπος να προσαρμοζόμαστε πάνω στα προβλήματα ενός μηχανήματος νομίζω δεν βοηθάει, εγώ προσπαθώ να πω πως με διάφορους τρόπους τα ξεπέρασα και δεν είναι κουραστικό ή χρονοβόρο, εκεί ήθελα να εστιάσω. Οπως και να χει ζητάω ξανά ΣΥΓΓΝΩΜΗ δεν θεωρώ κανέναν τεμπέλη απ τη στιγμή μάλιστα που δεν ξέρω κανέναν προσωπικά, παρασύρθηκα.

Να πεσουν παρακαλω οι τονοι και οι χαρακτηρισμοι.

Σε οτι εχει να κανει με αυτα που γραφετε παντως, η αποψη μου ειναι οτι ενα media player ΔΕΝ πρεπει να κανει τον ιδιοκτητη του να ασχολειται με μετατροπες υποτιτλων και ενσωματωσεις στο video container.

Καλησπέρα παιδιά, αλλάζω λίγο θέμα...
Μου βγήκαν τα μάτια διαβάζοντας όλα αυτά (...) και ίσως να μου ξέφυγε κάτι στο νήμα, αλλά είμαι νέος κάτοχος του NTV550 και αντιμετωπίζω τα εξής:
Δεν παίζουν Youtube videos και δεν έχω στην αρχική οθόνη καιρό (στα settings η μόνη επιλογή ήταν USA στις manual ρυθμίσεις , και κάποιο μήνυμα έγραφε ότι δεν μπορεί να κατεβάσει άλλες τοποθεσίες , ή κάτι τέτοιο, από τον wizard ) αυτό είτε με καρφωτή είτε αυτόματη, IP.
internet βλέπει κανονικά, δικτυακούς δίσκους και shared folders ok ... τελευταίο firmware .21
μικρό το κακό ίσως, μικρό και το τεστάκι που έκανα, στο απ' ότι φαίνεται πολύ καλό μηχανηματάκι, αλλά ... κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη.

Καλές θεάσεις!
Υπάρχει γενικώς πρόβλημα του NTV550 στη λήψη και αναπαραγωγή videos από το youtube εδώ και πολύ καιρό. Δε μπορείς να κάνεις κάτι για αυτό..

Συγνωμη παιδια, αντιμετωπιζω καποια προβληματα με το media player μου και ηθελα να μαθω αν καποιος μπορει να μου τα λυσει!!
Πρωτα απο ολα αναβοσβηνει το λαμπακι που ειναι για να το ανοιγεις μολισ το πατας και στην οθονη σου βγαζει μονο το powering up.. και δεν μπορει να ανοιξει!!
Αν ξερει ή μπορει καποιος να με βοηθησει γιατι ειναι σημαντικο θα το εκτιμουσα.
Σας ευχαριστω!

Συγνωμη παιδια, αντιμετωπιζω καποια προβληματα με το media player μου και ηθελα να μαθω αν καποιος μπορει να μου τα λυσει!!
Πρωτα απο ολα αναβοσβηνει το λαμπακι που ειναι για να το ανοιγεις μολισ το πατας και στην οθονη σου βγαζει μονο το powering up.. και δεν μπορει να ανοιξει!!
Αν ξερει ή μπορει καποιος να με βοηθησει γιατι ειναι σημαντικο θα το εκτιμουσα.
Σας ευχαριστω!

Εγώ θα το αποσύνδεα από κάθε άλλη συσκευή (εκτός της τηλεόρασης) και θα το άνοιγα. Εαν συνεχιζόταν το πρόβλημα θα του έκανα hard reset και θα το ξαναδοκίμαζα. Εαν συνεχιζόταν θα του περνούσα το τελευταίο firmware και εαν συνεχιζόταν ή παρουσιαζόταν οποιοδήποτε πρόβλημα θα το έστελνα στο service! :-)

Καλές θεάσεις!
Υπάρχει γενικώς πρόβλημα του NTV550 στη λήψη και αναπαραγωγή videos από το youtube εδώ και πολύ καιρό. Δε μπορείς να κάνεις κάτι για αυτό..

Από απάντηση σε ερώτησή μου στο support της netgear...

"I have read your case and understand that you are experiencing some problems with your NTV550 wherein some of its features are not working like the YouTube and Weather info, also you need to unplug the power adapter if you need to restart. I apologize for the inconvenience you have experienced.

The YouTube videos should be working. It is possible that they made some changes again on their end if you are having problems playing videos from them. With regards to the voting methods, the purpose of it is to know which feature should be added/removed and not for the problem that should be addressed first. "

Εγώ θα το αποσύνδεα από κάθε άλλη συσκευή (εκτός της τηλεόρασης) και θα το άνοιγα. Εαν συνεχιζόταν το πρόβλημα θα του έκανα hard reset και θα το ξαναδοκίμαζα. Εαν συνεχιζόταν θα του περνούσα το τελευταίο firmware και εαν συνεχιζόταν ή παρουσιαζόταν οποιοδήποτε πρόβλημα θα το έστελνα στο service! :-)

Πως θα του περνουσες καινουριο firmware?? δεν ανοιγει καθολου το media player!! Hard reset κανεις απο ενα κουμπακι πισω που γραφει reset σωστα;
Ευχαριστω πολυ

Εαν το βαλω σε recovery mode και περασω το firmware λες να πιασει??
Αλλα οταν παιρναω το firmware το κανει download αλλα μετα οταν ειναι στο applying δεν το φορτωνει καθολου!
Σε ευχαριστω

εμενα το προβλημα μου ειναι οτι δεν μπορει να ανοιξει το media player μου! εχεις κατι παραπανω να μου προτεινεις??

χρειαστηκε να πληρωσεις για αυτο?? Αν ναι ποσο περιπου για να δω αμα με συμφερει.
ευχαριστω

Απάντηση: Re: Απάντηση: Netgear NTV550 (Sigma 8642)

χρειαστηκε να πληρωσεις για αυτο?? Αν ναι ποσο περιπου για να δω αμα με συμφερει.
ευχαριστω
Ήμουν εντός εγγύησης δεν χρειάστηκε να πληρώσω κάτι .
Είχα προβλήματα από την αρχή, δεν "άνοιγε" αρκετές φορές.

Re: Απάντηση: Re: Netgear NTV550 (Sigma 8642)

Ε, δεν έχει? (αν το δει ο fits τη βάψαμε! lol)

Πάμε:
1. Δεν εμφανίζεται η δεύτερη σειρά (εξωτερικών) υποτίλων σε γρήγορους διαλόγους.
2. Αποσυγχρονίζεται ο πολυκάναλος ήχος (χωρίς να συμβαίνει πάντα) αν κατά την αναπαραγωγή ταινίας πατήσετε πλήκτρα όπως επιλογή δεύτερου- τρίτου stream audio ή το πλήκτρο menu. Το αποτέλεσμα είναι δυνατός (πολύ εκνευριστικός καθώς και επικίνδυνος) θόρυβος στα ηχεία ειδικά αν ακούτε σε υψηλή ένταση.
3. Κατά την αναπαραγωγή αρχείου m2ts έτσι και διακόψει κανείς την αναπαραγωγή και συνεχίσει, αντίο συγχρονισμός υποτίτλων. (δεν επανέρχεται ποτέ)
4. Προβληματική αναπαραγωγή αρχείων .ts
5. Πολλές φορές μετά το τέλος αναπαραγωγής αρχείου βίντεο χάνεται το σήμα όταν το NTV550 είναι συνδεδεμένο πάνω σε Av ενισχυτή και θέλει επανεκκίνηση ή αλλαγή εισόδου στον AV και επιστροφή.
6. Προβληματικό "τρέξιμο" υλικού mkv πατώντας το πλήκτρο rewind.
6. Το γνωστό θέμα με το τονισμένο κεφαλαίο Α, το οποίο είναι ήσσονος σημασίας.
7. Δε βλέπει cue sheets (σημαντικό πρόβλημα στο κεφάλαιο του ήχου)
8. Δε βλέπει εξωτερικούς υπότιτλους σε αναπαραγωγή bluray .iso
9. Σε περίπτωση κακού χρονισμού υποτίτλων, ο χρόνος διόρθωσης των 3sec που διατίθεται ως επιλογή πολλές φορές δεν επαρκεί.

Αρκετά δεν είναι? Ισως μου διαφεύγουν και κάποια. Ολα τα παραπάνω τα έχω αντιμετωπίσει. Υπάρχουν κι άλλα όπως μπορεί να διαβάσει κανείς στο forum της Netgear.
Μεταξύ μας υπάρχουν λιγότερο και περισσότερο απαιτητικοί χρήστες και κάποιος μπορεί να πει ότι δεν τον ενοχλούν/αφορούν τα παραπάνω προβλήματα. Υπάρχουν όμως.

Εκτός του 7 και 8 και του κεφαλαίου "Α" φυσικά (σε ANSI mode) εγώ δεν αντιμετωπίζω AlexT κανένα από τα άλλα προβλήματα.
Θα θεωρούσα πιο λογικό εάν αποθηκεύονταν οι υπότιτλοι σε UTF-8 .
Κατά τ 'άλλα , στα λεφτά του δεν υπάρχει πιο κορυφαία εικόνα . Στον ήχο περνάει μέσω HDMI τα πάντα . ( μέχρι 24/192)
έχει ένα απλό αλλά καθόλου αμελητέο για την χρησιμότητά του jukebox.....τι στο καλό άλλο θέλετε?

Φυσικά , εδώ που τα λέμε ...ένα patchάκι για το Youtube θα μπορούσανε να έχουν βγάλει ...( είναι κι αυτοί του Youtube....απίστευτοι. Κάθε μήνα αλλάζουνε κώδικα.)

Εάν με ρωτούσατε πάντως .....3 πράγματα θα σας συμβούλευα..
1) Επιλογή αρχείων. Μην εμπιστεύεστε ότι βρίσκετε . Υπάρχουν συγκεκριμένες εκδόσεις-πηγές που κωδικοποιούν αρχεία βίντεο που είναι αξιόπιστες. Ολα τα άλλλα είναι σκουπίδια.
2) Οπως και νάχει , υπότιτλοι UTF-8 . Γιαν να είστε μέσα σε όλα. Οχι μόνο για το Netgear...υπάρχουν stream εφαρμογές ή dlna servers που δεν βλέπουν κάτι άλλο από utf-8.
3) Μην αφήνετε τα αρχεία στο στύλ Puss.In.Boots.2011.720p.BluRay.x264.DTS-HDChina. Μπερδεύετε τα μηχανήματα , τους scrappers , άσε που είναι και τελείως αλλοπρόσαλλο μόνο και μόνο που το βλέπεις...ή το δείχνεις. (εκτός κι αν seedάρετε από τον ίδιο φάκελο που βλέπετε ταινίες. .....Δεν θα το πρότεινα.....έλεος...)