Netgear NTV550 (Sigma 8642)

Σε σχεση με τη λιστα του AlexT:

1) και 2) σταματησαν να ειναι προβλημα στο τελευταιο ή 2 τελευταια firmware. Υπηρχαν αλλα τουλαχιστον εγω δεν τα ξαναειδα.
3) και 4) δεν εχω γνωμη, δεν χρησιμοποιω τετοια αρχεια
5) Το ιδιο με 1 και 2.
6) Δεν το επιβεβαιωνω.
7) Δεν εχω γνωμη.
8) Ισχυει.
9) Ναι ρε γμτ, κι εμενα με εκνευριζει αυτος ο περιορισμος, λυπηθηκαν τα δευτερολεπτα...

Θεωρώ τον εαυτό μου αρκετά έμπειρο χρήστη και τα ζητήματα που θίγω είναι διασταυρωμένα πολλές φορές. (έχω στην κατοχή μου άλλα τρία media players)
Ολα σχεδόν έχουν αναφερθεί στο φόρουμ της Netgear, πρόσφατα ή παλαιότερα, όπως για παράδειγμα η απώλεια σήματος:
http://forum1.netgear.com/showthread.php?t=71573

Δεν θα μπω στη διαδικασία να αντιδικήσω, άλλωστε ο καθένας είναι λιγότερο ή περισσότερο απαιτητικός με τα μηχανήματα του.
-Δοκιμάστε αρχεία .ts εγγεγραμμένα από τον δορυφορικό σας δέκτη. Προσπαθήστε να κινηθείτε μπρος πίσω στο υλικό.
-Πάρτε μόνο το .m2ts από ένα BR-rip και βάλτε του υπότιτλους. Πατήστε στοπ στη μέση της ταινίας και συνεχίστε. Πάει ο συγχρονισμός των υποτίτλων. Μόνη λύση να ξεκινήσετε το αρχείο από την αρχή.
- Ο αποσυγχρονισμός του πολυκάναλου ήχου (όποτε συμβαίνει) μπορεί να οφείλεται στη συνεργασία NTV550 με τον Denon AV. Δεν το γνωρίζω. Αφού όμως δεν έχει συμβεί ποτέ στα άλλα media players που έχω, το καταλογίζω ως πρόβλημα του Netgear.

Τέλος δεν έχει νόημα να αντιδικούμε μεταξύ μας για πράγματα που αντιλαμβανόματε ή όχι. Εκεί στην Netgear μας έχουν γραμμένους κανονικά. Εδώ και 10 μήνες έβαλαν τον κόσμο να ψηφίζει επιθυμίες και δυνατότητες και δεν έχουν κάνει τίποτα. Μάλιστα έχουν γίνει δηλώσεις ότι το επερχόμενο firmware θα είναι και το τελευταίο.
Επίσης, όσοι παρακολουθείτε το φόρουμ της Netgear, τι άποψη έχετε για τα ζητήματα που θίγουν οι χρήστες (και δεν είναι λίγα). Ολα οφείλονται στην απειρία τους ή είναι πραγματικά προβλήματα που ζητούν λύσεις?

Re: Απάντηση: Netgear NTV550 (Sigma 8642)

Θεωρώ τον εαυτό μου αρκετά έμπειρο χρήστη και τα ζητήματα που θίγω είναι διασταυρωμένα πολλές φορές. (έχω στην κατοχή μου άλλα τρία media players)
Ολα σχεδόν έχουν αναφερθεί στο φόρουμ της Netgear, πρόσφατα ή παλαιότερα, όπως για παράδειγμα η απώλεια σήματος:
http://forum1.netgear.com/showthread.php?t=71573

Δεν θα μπω στη διαδικασία να αντιδικήσω, άλλωστε ο καθένας είναι λιγότερο ή περισσότερο απαιτητικός με τα μηχανήματα του.
-Δοκιμάστε αρχεία .ts εγγεγραμμένα από τον δορυφορικό σας δέκτη. Προσπαθήστε να κινηθείτε μπρος πίσω στο υλικό.
-Πάρτε μόνο το .m2ts από ένα BR-rip και βάλτε του υπότιτλους. Πατήστε στοπ στη μέση της ταινίας και συνεχίστε. Πάει ο συγχρονισμός των υποτίτλων. Μόνη λύση να ξεκινήσετε το αρχείο από την αρχή.
- Ο αποσυγχρονισμός του πολυκάναλου ήχου (όποτε συμβαίνει) μπορεί να οφείλεται στη συνεργασία NTV550 με τον Denon AV. Δεν το γνωρίζω. Αφού όμως δεν έχει συμβεί ποτέ στα άλλα media players που έχω, το καταλογίζω ως πρόβλημα του Netgear.

Τέλος δεν έχει νόημα να αντιδικούμε μεταξύ μας για πράγματα που αντιλαμβανόματε ή όχι. Εκεί στην Netgear μας έχουν γραμμένους κανονικά. Εδώ και 10 μήνες έβαλαν τον κόσμο να ψηφίζει επιθυμίες και δυνατότητες και δεν έχουν κάνει τίποτα. Μάλιστα έχουν γίνει δηλώσεις ότι το επερχόμενο firmware θα είναι και το τελευταίο.
Επίσης, όσοι παρακολουθείτε το φόρουμ της Netgear, τι άποψη έχετε για τα ζητήματα που θίγουν οι χρήστες (και δεν είναι λίγα). Ολα οφείλονται στην απειρία τους ή είναι πραγματικά προβλήματα που ζητούν λύσεις?

Φίλε Αλέξη καλημέρα, σίγουρα υπάρχουν πραγματικά προβλήματα, σίγουρα υπάρχουν άπειροι χρήστες όπως εγώ, σίγουρα όμως υπάρχουν κι άνθρωποι που ζητάνε λίγα πράγματα κι αφού τα κάνει το μηχάνημα είναι ευχαριστημένοι, πάλι και σ αυτή την κατηγορία ανήκω εγώ. Εγώ πριν δύο μήνες δεν ήξερα τι σημαίνει media player και ποιες οι δυνατότητές τους ούτε καν ότι μπορείς να κατεβάσεις ταινίες σε ποιότητα blu ray, ποτέ δεν ήθελα και δεν ήξερα καν τη διαδικασία. Οπότε καταλαβαίνεις ότι μια επίσκεψη στο σπίτι του συμφορουμίτη μας mad pax μου άλλαξε τον κόσμο με αυτά που μου έδειξε και κυρίως τις δυνατότητες αυτού του μηχανήματος. Οταν το αγόρασα το μόνο που ήθελα απ αυτό είναι να μπορώ να κάτσω με τη γυναίκα μου να δω ταινία και να το κλείσω. Σιγά σιγά ανακάλυπτα κι εγώ πράγματα που με ενοχλούσαν και προσπάθησα μέσα από δω αλλά και μόνος μου να προσαρμοστώ σ αυτά. Ανακάλυψα π.χ. ότι τα αρχεία m2ts δεν μπορείς να τα πας μπροστά με τα αριθμητικά πλήκτρα γιατί αποσυγχρονίζονται οι εξωτερικοί υπότιτλοι ενώ στα mkv δεν ισχύει αυτό. Επίσης στα m2ts αναγνωρίζει μόνο την πρώτη γλώσσα κι αν δεν ήταν αγγλική και την άλλαζα πάλι αποσυγχρονίζονταν οι εξωτερικοί υπότιτλοι. Εγώ επειδή δεν έχω πολλές ταινίες (40 περίπου) οι μισές ήταν τέτοιου είδους αρχεία οπότε ασχολήθηκα με το tsmuxer και άλλαξα τη σειρά της γλώσσας, ενσωμάτωσα τους υπότιτλους κι είμαι οκ. Ούτως ή άλλως όταν κατεβάζω κάποιο αρχείο, το κατεβάζω στον υπολογιστή κι η μεταφορά στον εξωτερικό σκληρό γίνεται ταυτόχρονα με την μετατροπή οπότε δεν υπάρχει χαμένος χρόνος. Αρα εγώ απ αυτά που ζητάω απ το μηχάνημα είναι λίγα, γι αυτό κι είμαι ευχαριστημένος. Βέβαια υπάρχει ένα πρόβλημα το οποίο δεν ξέρω αν μπορεί να λυθεί, απευθύνθηκα στη netgear κι η απάντησή τους δεν ήταν ξεκάθαρη, μέσω ενός hdmi splitter δεν μου κλειδώνει στα 24hz σε προβολέα και τηλεόραση ταυτόχρονα, κάτι που το ps3 το κάνει, με αποτέλεσμα πλέον το χω μόνιμα με δικό του καλώδιο στον προβολέα, αυτό πραγματικά με χαλάει, κατά τα άλλα όμως όπως προείπα επειδή οι απαιτήσεις μου είναι μικρές είμαι καταευχαριστημένος. Μακάρι παιδιά να λυνόταν και τα δικά σας προβλήματα για τις απαιτήσεις που έχετε απλά εδώ θα συμπληρώσω και το εξής: Πιστεύω ότι για τα λεφτά του ήδη κάνει πολλά, συνήθως για τέτοιο ποσό που δώσαμε για τέτοιο μηχάνημα άλλο δεν τα κάνει, δεν λέω ότι καλώς δεν τα λύνουν, προς Θεού, απλά μην περιμένουμε να γίνουν όλα άμεσα, άνθρωποι είναι κι αυτοί, είμαι καλοπροαίρετος και θέλω να πιστεύω ότι σιγά σιγά θα τα διορθώσουν.

Εγώ παιδιά το έχω 1 χρόνο και είμαι πολυ ευχαριστημένος για αυτά που κάνει. Δηλαδή να μου δίνει εικόνα full hd και ήχο hd master από αρχεία BDRIP. Εχω αλλα 2 media player και συγκρινόμενο με αυτά το θεωρώ το καλύτερο με αυτά που κάνει. Θεωρώ ότι για τα χρήματα που 'εχει είναι ότι καλύτερο.

Κι εγω να πω οτι δεν αντιμετωπίζω κανένα πρόβλημα με το μηχανάκι (εκτος του τονισμένου κεφαλαίου φωνήεν).
Έχω πάψει τώρα και καιρό να μετατρέπω υπότιτλους σς UTF-8 μιας και τους παίζει χωρίς πρόβλημα.
Τελος, δεν έχω δει καλύτερη ποιότητα εικόνας και ήχου.

ετσι ειναι.Αριστη αγορα για αυτα που μας δινει σε εικονα και κινηση.

Γράφτηκε χθες στο αμερικάνικο AVS Forum στο νήμα του NTV550:

Hi Everyone,

As I monitored this thread I saw a few questions about future Netgear support and firmware updates. There will be one more firmware update from Netgear for the 550. The 550 has been officially end of life but Netgear is still committed to the support of the product. I would expect to see this latest firmware update within the next 90 days. I do not have a list of fixes to pass on though.

I would expect that this will probably be the last update on this product. Netgear has fixed many of the issues that users were asking for. Although I am sure there are outstanding issues some users face most have been resolved. And from my own experiences my 550 operate quite well now.

Bob Silver
Netgear AV Consultant

Επίσης αναφέρθηκε και αυτό:

"I have been told by a reliable source that the next and final firmware will include cinavia."

Τι είναι το Cinavia?
Ενημερωθείτε εδώ:
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/92473-Cinavia-aπό-1-2-2012-γίνεται-υποχρεωτικό

Aρα παιδια βρειτε ποιο fw του netgear ως τωρα σας ταιριαζει πιο πολυ και κρατηστε το.Σε καμμια περιπτωση μη βαλετε το νεο fw αν περιλαμβανει cinavia protection.

Από που να κατεβάσεις firmware? Διατίθεται μόνο από το site της netgear.
Καταρχήν, ποια έκδοση φοράς, γιατί από την τελευταία αναβάθμιση πάει πολύς καιρός..

Ναι αλλα δεν αξιζει πλεον να το αγορασεις αφου και επισημα πλεον σταματαει την υποστηριξη του η netgear.

Σε αυτα τα χρηματα ειναι σχεδον σαν να κλεβεις εκκλησια.Το τελευταιο fw ειχε φτασει σε εξαιρετικο βαθμο πληροτητας (οσο αυτο γινεται για ενα media player).
Τρελο value for money.

Ε, ναι. Παραμένει αχτύπητο σε δυνατότητες στην κατηγορία μέχρι τα 150 .
Με τιμή κάτω των 100 μοιάζει με χριστουγεννιάτικο δώρο!

Ναι αλλα δεν αξιζει πλεον να το αγορασεις αφου και επισημα πλεον σταματαει την υποστηριξη του η netgear.
Κάνεις λάθος.
Πες μου ένα επίκαιρο media player που υπερέχει έναντι του NTV550 σε αυτή την τιμή.

Να με τι καινούριο ασχολείται η Netgear.......:

Netgear announces new NeoTV 550

Gallery

Posted on 16 Mar 2012 at 21:06

Netgear is eschewing Google's solution for Internet-connected TVs and rolling its own in partnership with Zixi - and the companies promise top-quality HD streaming.

The move will see Zixi's Video Operating System used as the basis for a new version of Netgear's NeoTV 550 set-top box - the first time the company's software has made it into a product aimed at the living room.

It is claimed that the HD-ready NeoTV 550 will use the ZVOS platform to stream full high-definition video streams over the Internet, for both video on demand and live streaming services. Unlike previous systems, Zixi claims that its ZVOS allows users to "receive streaming HD Internet content with perfect quality, no buffering, no stuttering and no pausing."

Israel Drori, Zixi's founder, claims that the ZVOS platform in Netgear's latest media streamer means that buyers receive "a reliable, easy-to-use device and platform to experience full, real-time HD streaming over the Internet.

Vivek Pathela, vice president of Netgear's home division, was equally confident of the NeoTV 550's success, claiming that prior to Zixi's ZVOS development "the problem of streaming videos consistently in HD quality over-the-top to the HD TV has remained unsolved," but that the day has finally dawned when such things are possible.

Sadly, both companies are more hesitant when it comes to suggesting when users might be able to get their hands on the technology, beyond affirming that the ZVOS-enabled NeoTV 550 will be available "at retail and ecommerce shops worldwide" towards the end of the year at an expected RRP of around £160.

Author: Gareth Halfacree

Πηγή :http://www.expertreviews.co.uk/media-streamers/1279879/netgear-announces-new-neotv-550

Θα βγεί στο τέλος αυτού του χρόνου...