Netgear NTV550 (Sigma 8642)

έφαγε και το πρώτο του κόλλημα, το έβγαλα από την πρίζα και επανήλθε.
Και δεν έκανα τίποτα σπουδαίο, κατέβασα με το MCM πληροφορίες για τις ταινίες και έψαχνα να βρω πως να τις βλέπω από το player. Δεν το κατάφερα και το player κόλλησε. μάλλον είναι για τα πολύ βασικά.

Re: Απάντηση: Re: Netgear NTV550 (Sigma 8642)

λογικά θα πρέπει να ενεργοποιήσεις το samba/nfs πάνω στο router για το USB. Δεν είναι μόνο να βάλεις το stick πάνω στο router αλλά και από τα settings του router να ενεργοποιήσεις το share.
Έχει σημασία το ρουτερ να έχει λειτουργία ακριβώς "Samba/nfs" ?
Toν σκληρό φυσικα και τον έκανα share μέσα απο το μενου του ρουτερ, όπου τον έκανα file server και ftp server.
Δεν νομίζω να είναι αυτό, άλλωστε όπως είπα δεν μπορεί ο 550 να το βλέπει και να μην βλέπει τα περιεχόμενα...
Μήπως αν δοκιμάσω πιο παλιό λογισμικό?

άμα το έχεις κάνεις share το USB μέσω του router τότε θα έπρεπε το player να βλέπει τα περιεχόμενα του USB.
τώρα τι πάει στραβά δε μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο.

Re: Απάντηση: Netgear NTV550 (Sigma 8642)

onlineN said:
Θα σου συνιστούσα να μην περνάς από τον ρούτερ την επικοινωνία του δικτύου. Βάλε ένα switch 1000'αρι μεταξύ , και βάλε εκεί επάνω τον δικτυακό σου δίσκο. .

με το switch δε θα κερδίσεις κάτι εκτός και αν μιλάμε για gigabit δίκτυο με 100 mbit router.
Καλύτερα να τα συνδέσεις πάνω στο router.
Aυτές τις αναφορές έχω κι εγώ απο αλλού γενικά για απλά δίκτυα 10/100/1000.
Εννοώ μεταξύ pc-router-σκληρών δίσκων ή άλλων συσκευών, είναι πολύ αργή η ανταπόκριση - άθλιες ταχύτητες.
Σε σένα φίλε Νίκο δουλεύει κανονικά η επικοινωνία του <550-σκληρού δίσκου> με το switch που λες?

Last edited:
για να παίζω ταινίες δικτυακά που το δικτυό μου δε μπορεί μέσω samba/nfs να παίξει
Αν μιλάς για άλλες συσκευές, π.χ. τηλεόραση, BR-player, τότε o.k.
Αν αναφέρεσαι στο 550, δεν το χρειάζεσαι.

Επίσης αν αναφέρεσαι στο 550, τι δεν παίζει μέσω samba/nfs?

Aυτές τις αναφορές έχω κι εγώ απο αλλού γενικά για απλά δίκτυα 10/100/1000.
Εννοώ μεταξύ pc-router-σκληρών δίσκων ή άλλων συσκευών, είναι πολύ αργή η ανταπόκριση - άθλιες ταχύτητες.
Σε σένα φίλε Νίκο δουλεύει κανονικά η επικοινωνία του <550-σκληρού δίσκου> με το switch που λες?

Πετάει!!

για να παίζω ταινίες δικτυακά που το δικτυό μου δε μπορεί μέσω samba/nfs να παίξει

Μισό λεπτό ...γιατί το να είμαστε συγκεκριμένοι, βοηθά και τους άλλους να καταλαβαίνουν. Ετσι όπως το διατύπωσες , δίνεις την εντύπωση ότι υπάρχουν πράγματα που το dlna μπορεί και τα αναπαράγει ....ενώ τα samba / nfs δεν μπορούν.
Εάν λοιπόν εννοείς κάτι τέτοιο , είναι λάθος .

Την καλύτερη απόδοση μεταξύ SMB, NFS & DLNA την έχει το DLNA στο θέμα video. Άθλιο, ξεάθλιο, έχει πολύ καλύτερη απόδοση.

Πέρα από αυτό, δεν είπα ότι το player τραβάει ζόρια ή δε μπορεί.
Είπα ότι το δίκτυό μου δε βοηθάει, υπάρχει bottleneck και αυτό οφείλεται στα powerlines που χρησιμοποιώ.

Το PC είναι στο γραφείο και το 550 είναι στο σαλόνι. Η σύνδεση γίνεται με powerlines και μάλιστα πάνω από
τριφασικό. Με αυτό το setup, τα SMB & NFS παίζουν με κολλήματα ενώ το DLNA παίζει χωρίς κολλήματα σε video πάνω από 10 mbps μέχρι 20 mbps bitrate.
Σε 720p και μέσω NFS/SMB δεν υπάρχει πρόβλημα.

Έτσι για να βλέπω ταινίες 1080p ανάλυση με bitrate πάνω από 10 mbits πρέπει να γίνει over DLNA αλλιώς δεν βλέπεται η ταινία.

Το καλοκαιράκι σκέφτομαι να περάσω καλώδιο και λογικά δε θα έχω πρόβλημα αλλά μέχρι τότε ...

Last edited:
Παιδιά κοίταζα φωτογραφίες και είδα οτι δεν έχει αναλογικές εξόδους για τον ήχο... είναι δυνατόν;.

EDIT

Εκτός και αν είναι το av out αναλογική έξοδος με mini jack...

Αν είναι έτσι τι να πω... έβαλαν component και όχι rca; ποιος χρησιμοποιεί component;

Last edited:
Παιδιά κοίταζα φωτογραφίες και είδα οτι δεν έχει αναλογικές εξόδους για τον ήχο... είναι δυνατόν;.

EDIT

Εκτός και αν είναι το av out αναλογική έξοδος με mini jack...

Αν είναι έτσι τι να πω... έβαλαν component και όχι rca; ποιος χρησιμοποιεί component;

Αναλογική...με mini jack
component είναι για video....σαφώς καλύτερη έξοδος για εικόνα από rca
Εκείνο που του λείπει είναι coaxial.
Εάν θέλει κανείς να το συνδέσει με dac υπάρχει optical...

λοιπόν, κατάφερα με το MCM να κατεβάσω πληροφορίες και εικόνες και να φτιάξει μία βιβλιοθήκη τα οποία αναγνωρίστηκαν από το 550 και εμφανίστηκαν.
Όρισα στο MCM να κατεβάζει το long plot (το MCM by default κατεβάζει το long description που είναι ένα τρελό κατεβατό) αλλά το 550 δεν το εμφάνιζε όλο.

Υπάρχει τρόπος να ορίσουμε το 550 να εμφανίζει ολόκληρο το κείμενο;

αλλιώς να ορίσω στο MCM να κατεβάζει το short plot.

Απάντηση: Re: Netgear NTV550 (Sigma 8642)

Έχει.

Απλά δεν έχει τις 3 διακριτές RCA (2 για ήχο άσπρο/μαύρο+κόκκινο και μία για composite κίτρινη), και τις βγάζει από ένα τριπλό (4πλό με τη γείωση) mini-jack. Η μόνη "γυφτιά" του player, κατ' εμέ.

Την καλύτερη απόδοση μεταξύ SMB, NFS & DLNA την έχει το DLNA στο θέμα video. Άθλιο, ξεάθλιο, έχει πολύ καλύτερη απόδοση.

Η σύνδεση γίνεται με powerlines και μάλιστα πάνω από
τριφασικό. Με αυτό το setup, τα SMB & NFS παίζουν με κολλήματα ενώ το DLNA παίζει χωρίς κολλήματα σε video πάνω από 10 mbps μέχρι 20 mbps bitrate.
Σε 720p και μέσω NFS/SMB δεν υπάρχει πρόβλημα.

Έτσι για να βλέπω ταινίες 1080p ανάλυση με bitrate πάνω από 10 mbits πρέπει να γίνει over DLNA αλλιώς δεν βλέπεται η ταινία.

Το DLNA είναι μια τεράστια άχρηστη, λιπαρή, σαβούρα.

Και πας και κάνεις σύγκριση μεταξύ των δικτυακών πρωτοκόλλων, με powerlines και όχι κανονικό δίκτυο;

Λίγη σοβαρότητα παρακαλώ.

Παιδιά καλησπέρα,

Μια ερώτηση για τον player από κάποιον που έχει εμπειρία μαζί του, μιας και έχω διαβάσει το manual αλλά δεν απαντά στην απορία μου.

Εάν, e.g το source avi file , είναι σε aspect 4:3 , το player κάνει auto format την εικόνα σε full screen (16:9) ?

Το DLNA είναι μια τεράστια άχρηστη, λιπαρή, σαβούρα.

Και πας και κάνεις σύγκριση μεταξύ των δικτυακών πρωτοκόλλων, με powerlines και όχι κανονικό δίκτυο;

Λίγη σοβαρότητα παρακαλώ.

αυτή η άχρηστη τεράστια άχρηστη, λιπαρή, σαβούρα έχει καλύτερη απόδοση στο streaming video από τα NFS και SMB.
Τώρα αν θες να βρίσκεις δικαιολογίες στα powerlines ... no worries.

Παιδιά καλησπέρα,

Μια ερώτηση για τον player από κάποιον που έχει εμπειρία μαζί του, μιας και έχω διαβάσει το manual αλλά δεν απαντά στην απορία μου.

Εάν, e.g το source avi file , είναι σε aspect 4:3 , το player κάνει auto format την εικόνα σε full screen (16:9) ?

To βάζεις εσύ 16:9 και γίνεται.