Netgear NTV550 (Sigma 8642)

Επιβεβαιωνω και εγω οτι "κολλαει" στις πιο άσχετες περιπτώσεις.Οπως ας πουμε κατα την εναρξη δεν δειχνει εικονα ,και τοτε πρεπει να "βγω" και να "ξαναμπω"
Ο μυθος του netgear εχει αρχισει να ξεθωριαζει για μενα.
Φιλικη συμβουλη προς τους κατόχους wd tvlive 3 , οι οποιοι λογω πτωσης τιμης του netgear 550 το καλόβλεπουν (το netgear).
Ας το ξανασκεφτουν καλύτερα.
Το media player το εχει εγκαταλειψει η μαμα-εταιρεια και οι οι αναφορες στο internet ειναι αρκετες απο "ευτυχισμενους" πελάτες που δηλώνουν οτι δεν προκειται να αγοράσουν ξανά προιόν της netgear
Παντως του αναγνωρίζω οτι εχει (ελαφρώς) καλυτερη εικονα απο το wd tvlive 3 που ειχα.
Θα διαφωνήσω φίλε μου.
Δεν θα πω ότι το NTV550 είναι τέλειο ,έχει και αυτό τα προβλήματα του.
Όμως και σχεδόν όλες οι συσκευές παραγωγής εικόνας έχουν μικρά ή μεγάλα προβλήματα.
Το wd tvlive 3 (το οποίο και έχω) που αναφέρεις δεν είναι το τέλειο media player ,χωρίς προβλήματα, έχω και με το wd tvlive 3 αντίστοιχα προβλήματα (τα οποία αν θέλεις τα αναφέρω).

Δεν έχουν καμιά σχέση μεταξύ τους τα δυο μηχανήματα .
Αξίζει να αναφέρω ότι μου χάλασε το δεύτερο media player που είχα, το δεύτερο NTV550 και σκέφτομαι να πάρω πάλι NTV550.
Στην θέση του NTV550 χρησιμοποιώ το wd tvlive 3 ,που είχα παροπλισμένο ,για όποιον ενδιαφέρεται το ανταλλάσω με NTV550 .

Οταν λεω safe made εννοω,οχι απο το menu του εν λειτουργια που κραταει και τις ρυθμησεις σου,αλλα με στικακι και παρατεταμενο πατημα του on,απο κλειστο,που χανει και τις προηγουμενες ρυθμησεις.

Re: Απάντηση: Netgear NTV550 (Sigma 8642)

Επιβεβαιωνω και εγω οτι "κολλαει" στις πιο άσχετες περιπτώσεις.Οπως ας πουμε κατα την εναρξη δεν δειχνει εικονα ,και τοτε πρεπει να "βγω" και να "ξαναμπω"
Ο μυθος του netgear εχει αρχισει να ξεθωριαζει για μενα.
Φιλικη συμβουλη προς τους κατόχους wd tvlive 3 , οι οποιοι λογω πτωσης τιμης του netgear 550 το καλόβλεπουν (το netgear).
Ας το ξανασκεφτουν καλύτερα.
Το media player το εχει εγκαταλειψει η μαμα-εταιρεια και οι οι αναφορες στο internet ειναι αρκετες απο "ευτυχισμενους" πελάτες που δηλώνουν οτι δεν προκειται να αγοράσουν ξανά προιόν της netgear
Παντως του αναγνωρίζω οτι εχει (ελαφρώς) καλυτερη εικονα απο το wd tvlive 3 που ειχα.

Από τότε που το πήρα..-νάναι 1,5 χρόνος ? - μου έχει "κολλήσει 3-4 φορές, οι οποίες εν μέρει ήταν αναμενόμενο λόγω κάποιων ελλατωματικών αρχείων...
Θεωρώ λίγο βιαστικό το συμπέρασμά σου. :D

δε μιλάμε για ελλατωματικά αρχεία αλλά για κόλλημα όταν είναι idle.
ή να τρώει κόλλημα όταν δείχνει το media info.
ή κόλλημα όταν το βάζεις στην πρίζα την πρώτη φορά.

τελικά μου κάνει TrueHD bitstream μόνο όταν παίζει blueray folder (ISO δεν έχω να δοκιμάσω αλλά ετοιμάζω ένα).
Από MKV και από M2ts TrueHD bitstream δε μου κάνει με την καμία.

Επειδή είχα και μία αμφιβολία με τον ενισχυτή, το wd tv live έκανε bitstream TrueHD με την πρώτη από mkv ή από m2ts.
Δε με χαλάει βασικά γιατί έχει τη δυνατότητα το player να κάνει decoding σε PCΜ.

Last edited:
ή κόλλημα όταν το βάζεις στην πρίζα την πρώτη φορά.
Φίλε μου ,το πρώτο NTV550 που πήρα, μου κολλούσε όταν το έβαζα στην πρίζα και σε μερικές αλλες περιπτώσεις.
Ήταν προβληματικό το συγκεκριμένο NTV550 ,και μετά από λίγο καιρό χάλασε ενελώς και πήρα ,λόγω εγγύησης, άλλο με αντικατάσταση.

Αυτό που πήρα από αντικατάσταση και το δεύτερο NTV550 που αγόρασα δεν μου κολλάνε όταν τα βάζω στην πρίζα.Να μου έχουν κολλήσει στο ενάμιση χρόνο τρεις ,τέσσερις φορές σε κάποιες ταινίες .

Αν έπρεπε να θέσουμε κάποιο θέμα, είναι κατό πόσο είναι αξιόπιστα (δεν χαλάνε εύκολα) το NTV550 και όλα τα άλλα media player .
Αυτό μπορούμε να το συζητήσουμε σε ένα νέο νήμα.

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Netgear NTV550 (Sigma 8642)

Από τότε που το πήρα..-νάναι 1,5 χρόνος ? - μου έχει "κολλήσει 3-4 φορές, οι οποίες εν μέρει ήταν αναμενόμενο λόγω κάποιων ελλατωματικών αρχείων...
Θεωρώ λίγο βιαστικό το συμπέρασμά σου. :D
Ναι, το παραδεχομαι οτι ισως ειναι βιαστικο εκ μερους μου τετοιο συμπερασμα.
Αλλα απο την αλλη για πειτε μου τι πρεπει να σκεφτω οταν επιχειρησα restore to factory settings και "εφαγε" κολλημα και αναγκαστηκα να κοψω το ρευμα και στη συνεχεια μου γραφει και ενα recover from a serious error !!
Ή οταν τρωει κολλημα σε κατασταση idle (και οχι μόνο) ; Ετρωγε και το wd tvlive 3 "κολληματα" αλλά οχι και σε κατασταση idle!
Ή οταν ξεκινω μια ταινια απο εκει που σταματησα με resume , και δεν μου δειχνει υποτιτλους και πρεπει να πατησω home για να τους εμφανισει ;
Ή οταν διαπιστωνω οτι η εξαφανιση του κεφαλαιου τονισμενου Α ειναι περισσοτερο ενοχλητικη απο οτι ειχα υποθεσει (Σε αυτο παντως φταιω εγω γιατι ειχα ενημερωθει , φταει ομως και η netgear γιατι δεν το διορθωνει)
Τελος παντων να απαριθμω προβλήματα δεν ειναι και τοσο γόνιμο, πρεπει να κατσω να δω (και η netgear) τι θα κανω με δαυτο.
Προσπαθω να ειμαι αντικειμενικός οσο γινεται και να μενω μακρια απο φανατισμούς και αυτο που πιστευω ειναι οτι το 550 ειναι ενα media με την καλύτερη εικονα στα χρηματά του , πολύ καλό streaming, αλλά και πολύ παραμελημένο απο τη μαμά netgear.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Netgear NTV550 (Sigma 8642)

Ή οταν διαπιστωνω οτι η εξαφανιση του κεφαλαιου τονισμενου Α ειναι περισσοτερο ενοχλητικη απο οτι ειχα υποθεσει (Σε αυτο παντως φταιω εγω γιατι ειχα ενημερωθει , φταει ομως και η netgear γιατι δεν το διορθωνει)
ΕΧΕΙ ansi που γράφει το τονισμένο άλφα απλά πρέπει κάθε φορά να την επιλέγεις.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Netgear NTV550 (Sigma 8642)

Πόσες χιλιάδες φορές πρέπει να πούμε ότι αυτό ούτε bug είναι, ούτε ευθύνη της Netgear.

Μάθετε επιτέλους 5 βασικά πράματα, και μην αναμασάτε τυφλά ό,τι διαβάζετε από τον κάθε άσχετο εδώ κι εκεί.

Μάθετε ότι η Microsoft μαμάει παγκοσμίως και συστηματικά όλα τα πρότυπα, και ότι το ίδιο έκανε με το ISO-8859-7, με την επινόηση από το πουθενά, του χωρίς λόγο ύπαρξης, Windows CP-1253.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Netgear NTV550 (Sigma 8642)

Όταν το γυριζω σε ANSI μου τα δειχνει "κινέζικα"

Αρα φίλε μου ο υπότιτλός σου είναι σε UTF-8 . Επέλεξε λοιπόν utf-8 στο encoding και θα τα δεις όλα :D

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Netgear NTV550 (Sigma 8642)

Λοιπόν, σημερα κολλησε δυο φορές.Τη μια φορά κατα τη διαρκεια browsing στους φακέλους και τη δευτερη μετά το τελος μιας ταινίας(!)
Τη δευτερη φορά χρειαστηκε (αφου περίμενα κανα δεκάλεπτο) "τραβηγμα" απο τη πριζα και στη συνεχεια "καμάρωσα" ακομα ενα recover from a serious error.
Τι κάνουμε τώρα μιας και το εχω αγοράσει απο amazon.fr ;;;

λογικά επικοινωνείς μαζί τους για να κανονίσεις την επιστροφή

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Netgear NTV550 (Sigma 8642)

Όταν το γυριζω σε ANSI μου τα δειχνει "κινέζικα"

Αρα φίλε μου ο υπότιτλός σου είναι σε UTF-8 . Επέλεξε λοιπόν utf-8 στο encoding και θα τα δεις όλα :D
Δεν είναι αυτό. Για να φανεί το τονισμένο Α, πρέπει με την έναρξη της αναπαραγωγής να αλλαχθεί ο τύπος των υποτίτλων από 8859 σε 1253.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Netgear NTV550 (Sigma 8642)

Δεν είναι αυτό. Για να φανεί το τονισμένο Α, πρέπει με την έναρξη της αναπαραγωγής να αλλαχθεί ο τύπος των υποτίτλων από 8859 σε 1253.

Σωστά. (Μα του το λέμε πιο πάνω και υπέθεσα ότι το έχει δοκιμάσει - αντιληφτεί..)

Καλησπερα,

Μια ερωτηση : από Amazon Γαλλίας , το παραλάβατε από ELTA ή από DHL ? και σε πόσες μέρες ?

Thanks !

Ευχαριστώ !!

Ρώτησα γιατι δεν ειδα να μου εχει στειλει tracking number το Amazon !

Ευχαριστώ !!

Ρώτησα γιατι δεν ειδα να μου εχει στειλει tracking number το Amazon !

Tracking δεν είχα ουτε και εγω ωστόσο η ημερομηνία παράδοσης αναγραφόνταν απο την 1η στιγμή.