Netgear NTV550 (Sigma 8642)

νέο θέμα μου εμφάνισε. Δεν έβγαζε ήχο στον ενισχυτή.
Χθες μου το έκανε μία φορά αλλά μετά επανήλθε. Σήμερα είδα ένα επεισόδιο και μετά στο επόμενο ο ήχο χάθηκε. Σκέφτηκα μήπως έφταιγε το αρχείο οπότε και προσπάθησα με άλλα που τα είχε παίξει και έβγαζε ήχο. Τίποτα, ούτε σε αυτά πλέον έβγαζε ήχο. Ούτε on/off βοήθησε, ούτε το reset. To γύρισα σε decode PCM από bitstream αλλά και πάλι αποτυχία. Επανήλθε αλλάζοντας HDMI καλώδιο.
TrueHD από MKV ακόμα δεν κάνει bitstream.

Για youtube και δίκτυο δεν μπορώ να μιλήσω γιατί δεν τα χρησιμοποιώ .
Στα υπόλοιπα κολλήματα που αναφέρονται ή με το hdmi δεν έχω πρόβλημα εδώ και ένα χρόνο που έχω το NTV550.

Το ότι υπάρχει πρόβλημα ίσως με την αξιοπιστία του NTV550, χαλάει εύκολα ,είναι ένα θέμα.Από τα τρία NTV550 που πέρασαν από τα χέρια μου τα δυο χάλασαν.
Από ότι διαβάζω τα προβλήματα (κολλήματα κ.α) αναφέρονται στους νέους αγοραστές ,οπότε μπορούμε να έχουμε προβληματικες τις τελευταίες παρτίδες που βγήκαν στην αγορά .

Re: Απάντηση: Netgear NTV550 (Sigma 8642)

Χθες μου το έκανε μία φορά αλλά μετά επανήλθε. Σήμερα είδα ένα επεισόδιο και μετά στο επόμενο ο ήχο χάθηκε. Σκέφτηκα μήπως έφταιγε το αρχείο οπότε και προσπάθησα με άλλα που τα είχε παίξει και έβγαζε ήχο. Τίποτα, ούτε σε αυτά πλέον έβγαζε ήχο. Ούτε on/off βοήθησε, ούτε το reset. To γύρισα σε decode PCM από bitstream αλλά και πάλι αποτυχία. Επανήλθε αλλάζοντας HDMI καλώδιο.

Θέλοντας να μην σε ενθαρρύνω να συνεχίσεις το ψάξιμο, σου λέω ότι εμένα κάνει κανονικά χωρίς πρόβλημα bitstream TrueHD από mkv.
Εάν θέλεις σου αναβάζω και βιντεάκι να πειστείς.
(Εχω αρχίσει και αισθάνομαι τύψεις και ίσως κάποιοι να νομίσετε ότι πετάω λόγια στον αέρα, επειδή σ'εμένα παίζουν εκεί που κάποιοι έχετε προβλήματα.....:D )

Υποψιαζομαι οτι αν καποια στιγμη στο μελλον επαναφερεις σε συνδεση το παλιο καλωδιο αυτο θα λειτουργησει κανονικα.
Θυμηθηκα σε καποιες απο τις δοκιμες που εκανα οτι οταν δεν εδινε με τιποτα σημα στην τηλεοραση ημουν ετοιμος να κατηγορησω το hdmi καλωδιο.
Αλλα τοτε οταν του εριξα μια ματια ειδα οτι ηταν monster cable και δεν υπηρχε περιπτωση ουτε μια στις χιλιες να ευθυνεται το καλωδιο (οχι τουλαχιστον σε 1,5 m μηκος)
Παρολα αυτα το αλλαξα ,τοτε δουλεψε για καποιο λογο και οταν σε καποια επομενη μερα χρησιμοποιησα το δηθεν προβληματικο καλωδιο της monster cable τοτε δουλεψε κανονικα! (Θρασος που ειχα και εγω να το κατηγορησω!)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Netgear NTV550 (Sigma 8642)

Θέλοντας να μην σε ενθαρρύνω να συνεχίσεις το ψάξιμο, σου λέω ότι εμένα κάνει κανονικά χωρίς πρόβλημα bitstream TrueHD από mkv.
Εάν θέλεις σου αναβάζω και βιντεάκι να πειστείς.
(Εχω αρχίσει και αισθάνομαι τύψεις και ίσως κάποιοι να νομίσετε ότι πετάω λόγια στον αέρα, επειδή σ'εμένα παίζουν εκεί που κάποιοι έχετε προβλήματα.....:D )
σε πιστεύω ότι σου κάνει bitstream TrueHD από MKV. Αυτό το ζήτημα είναι που δε με απασχολεί καθόλου. Από την στιγμή που κάνει PCM decoding, εγώ είμαι καλυμμένος. Το ότι χάθηκε ο ήχος με ανησυχεί και ελπίζω να μην επανεμφανιστεί.

Υποψιαζομαι οτι αν καποια στιγμη στο μελλον επαναφερεις σε συνδεση το παλιο καλωδιο αυτο θα λειτουργησει κανονικα.
Θυμηθηκα σε καποιες απο τις δοκιμες που εκανα οτι οταν δεν εδινε με τιποτα σημα στην τηλεοραση ημουν ετοιμος να κατηγορησω το hdmi καλωδιο.
Αλλα τοτε οταν του εριξα μια ματια ειδα οτι ηταν monster cable και δεν υπηρχε περιπτωση ουτε μια στις χιλιες να ευθυνεται το καλωδιο (οχι τουλαχιστον σε 1,5 m μηκος)
Παρολα αυτα το αλλαξα ,τοτε δουλεψε για καποιο λογο και οταν σε καποια επομενη μερα χρησιμοποιησα το δηθεν προβληματικο καλωδιο της monster cable τοτε δουλεψε κανονικα! (Θρασος που ειχα και εγω να το κατηγορησω!)
το ξέρω, δε φταίει το καλώδιο αλλά ήταν σαν να μπούκωσε και με την αλλαγή να ξεμπούκωσε. Αν υπάρξει πάλι πρόβλημα, θα το ρίξω στις αλλαγές :flipout:

το ξέρω, δε φταίει το καλώδιο αλλά ήταν σαν να μπούκωσε και με την αλλαγή να ξεμπούκωσε. Αν υπάρξει πάλι πρόβλημα, θα το ρίξω στις αλλαγές :flipout:
Το μηχανημα δεν παλευεται με τιποτα.
Αυριο πηγαινω στο ταχυδρομειο να το στειλω απο εκει που ηρθε.
Καθως παρακολουθουσα ταινια ειχα την φαεινη ιδεα να κανω browsing σε φακελλους (ακου να δεις απαιτηση!) , και τοτε τρωει "κολλημα" και ακουγεται ενας ανατριχιαστικος ηχος απο τα ηχεια , ηταν και ο ενισχυτης σε υψηλη σταθμη....
Θα με αφησει και χωρις ηχεια το χαζοκουτι :twoguns:

Το μηχανημα δεν παλευεται με τιποτα.
Αυριο πηγαινω στο ταχυδρομειο να το στειλω απο εκει που ηρθε.
Καθως παρακολουθουσα ταινια ειχα την φαεινη ιδεα να κανω browsing σε φακελλους (ακου να δεις απαιτηση!) , και τοτε τρωει "κολλημα" και ακουγεται ενας ανατριχιαστικος ηχος απο τα ηχεια , ηταν και ο ενισχυτης σε υψηλη σταθμη....
Θα με αφησει και χωρις ηχεια το χαζοκουτι :twoguns:

Και λίγα του έβαλες να κάνει.

Την επόμενη φορά, ταυτόχρονα πουσάπς, κι ανώμαλο δρόμο στους βάλτους του Νταγκομπαχ.

Ακούς εκεί να μην μπορεί να κάνει κι άλλα 137.897 πράματα ταυτόχρονα, πέρα από το να μας δείχνει την ταινία μας.

Την επόμενη φορά, ταυτόχρονα πουσάπς, κι ανώμαλο δρόμο στους βάλτους του Νταγκομπαχ.

Ακούς εκεί να μην μπορεί να κάνει κι άλλα 137.897 πράματα ταυτόχρονα, πέρα από το να μας δείχνει την ταινία μας.

Πριν ακουστει αυτος ο μαλλον επικινδυνος θορυβος εγω απλως πατησα το home menu (οπως ευστοχα παρατηρει και ο AlexT_ #1769)
Δεν του εβαλα να κανει κι άλλα 137.897 πράματα ταυτόχρονα .
Σήμερα το πρωι το ταχυδρομησα πισω στη Γαλλια.Ηταν η πιο ευκολη αποφαση που εχω παρει τελευταια.
Το μηχανημα εχει σοβαρα προβληματα σταθεροτητας και δεν πιστευω οτι επεσα σε προβληματικο μηχανημα .Λιγο πολυ η τελευταια παρτιδα καπως ετσι ηταν αν διαβασουμε τα post των τελευταιων 15 ημερων.
Το NTV550 ειναι σε πληρη εγκαταλειψη απο τη "μαμα" Netgear
Αμφιβαλλει κανεις ; (οσων αφορα την εγκαταλειψη τουλαχιστον)
Η εμμονη καποιων για την ανωτεροτητα ; του netgear ntv550 ειναι μαλλον ανεξηγητη.
Ισως και να ειναι κατι σαν τον ερωτα .Αν και θα μπορουσα να καταλαβω ευκολα την αγαπη καποιου για ενα vintage μηχανημα οπως για ενα τελικο mark levinson, ενα μαγνητοφωνο revox, ενα nacamichi dragon, σε καμμια περιπτωση δεν μπορω να καταλαβω γιατι τετοια συμπαθεια για ενα μαλλον κακομουτσουνο NTV550.
Ευχομαι (πραγματικα) οσοι το απολαμβανουν να συνεχισουν να το κανουν για πολυ καιρο ακομα ,και σε οσους εχουν προβλημα "καλα ξεμπερδεματα"
Ευχαριστω και συγγνωμη αν εγινα κουραστικος.

[h=1][/h]

Κρίμα που διαβάζω για προβλήματα από άλλους κατόχους.

Προσωπικά (είμαι καινούργιος κάτοχος, αγόρασα από το amazon.fr), μετά από μία μικρή περίοδο προσαρμογής και ένα ξανα-φλασάρισμα του .22 fw, το μηχανάκι δεν κάνει "κιχ" σε ό,τι "αλανιάρικο" του έχω δώσει να παίξει :)

Εσχάτως βρήκα και του έδωσα ολόκληρο το BluRay του Jurassic Park σε μορφή φακέλων/υποφακέλων/αρχείων (40+ GB) και το παίζει μια χαρά με DTS-MA 7.1 (μόνο τα animations του main menu μου φαίνονται λίγο αργά - μπορεί να είναι και η ιδέα μου).

Πρότασή μου είναι (πριν απελπιστείτε) να κάνετε ένα forced firmware flash, μήπως και έχει "κάτσει" στραβά το firmware.

Φίλε μου, η εμμονή σου να το παρουσιάζεις τέλειο και να δικαιολογείς κάθε αλλόκοτη συμπεριφορά του NTV550 και ταυτόχρονα να χλευάζεις τον κάθε ένα που αντιμετωπίζει προβλήματα, είναι πραγματικά κουραστική. Ούτε ο αντιπρόσωπος της Netgear δε θα έκανε έτσι..
Σεβάσου τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοχοι του και ταυτόχρονα μείνε ικανοποιημένος με το τελειότερο μηχάνημα όλων των εποχών.

Το NTV550 ειναι σε πληρη εγκαταλειψη απο τη "μαμα" Netgear
Αμφιβαλλει κανεις ; (οσων αφορα την εγκαταλειψη τουλαχιστον)

Αυτό μπορεί να ειπωθεί για ΚΑΘΕ μηχάνημα το οποίο βγαίνει EOL... και όχι μόνο για τα media players. Τα ίδια θα μπορούσα να πω π.χ. για το WDTVL gen2, που ενώ υπάρχει φιρμ 1.06.ΧΧ, οι περισσότεροι είμαστε με το 1.04.22... Μιας και το τελευταίο έχει προβλήματα, και δεν ελπίζω σε νεότερο που θα τα φτιάχνει, αφού και αυτό έχει "εγκαταλειφθεί". Γενικότερα πιστεύω πως όταν έρθει η ώρα να "εγκαταλειφθούν", πρέπει να τα έχουν φτάσει σε ένα καλό επίπεδο σταθερότητας.

(υγ. συνήθως τα EOL προιόντα, αποτελούν πολύ καλές αγορές: πήραν φίλοι λάπτοπ lenovo U350 13.3" με 350 , όταν όλα τα καλά 13άρια ξεκινούν από σχεδόν τα διπλά χρήματα...)

Σχετικα με τα προβληματα σταθεροτητας που αντιμετωπισα , μεχρι ενος σημειου σταθηκα με ψυχραιμια.
Ηθελα να ελπιζω οτι με ενα μελλοντικο (το αλλο με τον Τοτο το ξερεις;) firnwear , οτι καπως θα ισοροπουσαν τα πραγματα.
Αυτο που ξεχειλισε το ποτηρι ηταν οταν κατα την αναπαραγωγη πατησα το home menu και εγινε ο κακος χαμος!
Λογω καποιου αποσυγχρονισμου ; βγηκε ενας δυνατος θορυβος προς τα ηχεια με παρολιγον καταστροφικες συνεπειες λογω οτι ο ενισχυτης ηταν σε υψηλη σταθμη.
Το φαινομενο το περιγραφει το post #1769 απο τον AlexT_ (Μακαρι να το ειχα διαβασει νωριτερα)
Αυτο το προβλημα απο μονο του ειναι αρκετο για να κρινω αρνητικα το NTV550
Τωρα για το ποσο ικανοποιητικα ειχε φτασει το επιπεδο εξελιξης πριν ανακυρηχθει σαν End-of-life (EOL) , σας παραπεμπω στο επισημο forum της netgear
Για την ιστορια σας δηλωνω οτι σημερα παρελαβα ενα wd tvlive gen3 το οποιο ενω δεν στερειται προβληματων , το θεωρω best buy στα 90 για χρηση all–around
Το αστειο ειναι οτι το ειχα για τρεις μηνες και το εδωσα για να παρω το NTV550, και να βρω το μπελά μου.
Με ολο αυτες τις αγοροπωλησιες θα ειχα παρει dune !

Σχετικα με τα προβληματα σταθεροτητας που αντιμετωπισα , μεχρι ενος σημειου σταθηκα με ψυχραιμια.
Ηθελα να ελπιζω οτι με ενα μελλοντικο (το αλλο με τον Τοτο το ξερεις;) firnwear , οτι καπως θα ισοροπουσαν τα πραγματα.
Αυτο που ξεχειλισε το ποτηρι ηταν οταν κατα την αναπαραγωγη πατησα το home menu και εγινε ο κακος χαμος!
Λογω καποιου αποσυγχρονισμου ; βγηκε ενας δυνατος θορυβος προς τα ηχεια με παρολιγον καταστροφικες συνεπειες λογω οτι ο ενισχυτης ηταν σε υψηλη σταθμη.
Το φαινομενο το περιγραφει το post #1769 απο τον AlexT_ (Μακαρι να το ειχα διαβασει νωριτερα)
Αυτο το προβλημα απο μονο του ειναι αρκετο για να κρινω αρνητικα το NTV550
Τωρα για το ποσο ικανοποιητικα ειχε φτασει το επιπεδο εξελιξης πριν ανακυρηχθει σαν End-of-life (EOL) , σας παραπεμπω στο επισημο forum της netgear
Για την ιστορια σας δηλωνω οτι σημερα παρελαβα ενα wd tvlive gen3 το οποιο ενω δεν στερειται προβληματων , το θεωρω best buy στα 90 για χρηση all–around
Το αστειο ειναι οτι το ειχα για τρεις μηνες και το εδωσα για να παρω το NTV550, και να βρω το μπελά μου.
Με ολο αυτες τις αγοροπωλησιες θα ειχα παρει dune !

Αγαπητέ μου φίλε , λείπω από το forum 2-3 μέρες τώρα και δεν σε πρόλαβα να σου απαντήσω στις παρατηρήσεις σου.
1) Από ότι κατάλαβα στα γρήγορα, έχεις hdmi handshake προβλήματα.
2) Browsing ενώ βλέπεις ταινία ? Αν και δεν το βρίσκεις συχνά σε άλλα media players...το NTV550 το κάνει με επιτυχία. Να σου ανεβάσω ένα βιντεάκι άμα θέλεις για να διαπιστώσεις ότι γίνεται απρόσκοπτα. Αν το κάνει σε μένα = γίνεται. Εάν δεν το κάνει σε σένα σημαίνει ότι κάτι δεν λειτουργησε σωστά στην διαδικασία.
Σε λίγο θα ανεβάσω το βίντεο.

Oσοι το έχετε επιστρέψει στο amazone.fr ποιο είναι το χρονικό παράθυρο για δικαίωμα επιστροφης, και τι γίνεται με το κόστος?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Netgear NTV550 (Sigma 8642)

Oσοι το έχετε επιστρέψει στο amazone.fr ποιο είναι το χρονικό παράθυρο για δικαίωμα επιστροφης, και τι γίνεται με το κόστος?
Οσον αφορα το χρονικο παραθυρο δεν το θυμαμαι, πρεπει να το ψαξω.
Οσον αφορα το κοστος ,ενω πληρωσα για την επιστροφη στη Γαλλια 11 , μου δικαιολογησαν μονο 3 !!!
Παντως σε ολα τα υπολοιπα δεν υπηρχε διαφορα, ακομα και για τα αρχικα εξοδα αποστολης προς Ελλαδα.
Με λιγα λογια ειμαι μειον 8 . Αυτο ειναι ολο.

μετά από πολλές προσπάθειες κατάφερανα κάνω bitsream το TrueHD από mkv:flipout:
Τα βήματα:
1) ξεκινάω την ταινία,
2) αλλάζω πηγή στο avr,
3) επιλέγω στο avr το netgear σαν πηγή,
4) πατάω το κουμπί που δείχνει τον χρόνο,
5) πατάω δεξί βέλος για ff,
6) πατάω play μετά από λίγο
7) μπορεί να ξεκινήσει το bistream οπότε και επιστρέφω στην αρχή με rewind
8) αν δεν ξεκινήσει τo bistream τότε κάνω rewind
9) πατάω play μετά από λίγο
10) μπορεί να ξεκινήσει το bistream οπότε και επιστρέφω στην αρχή με rewind
11) αν όλα πήγαν καλά τότε βλέπω την ταινία
12) αν όχι τότε στο βήμα 6

Φυσικά υπάρχει και ο απλός τρόπος, να βάλω το netgear να κάνει decode σε pcm που δουλεύει πάντα.

Last edited:
μετά από πολλές προσπάθειες κατάφερανα κάνω bitsream το TrueHD από mkv:flipout:
Τα βήματα:
1) ξεκινάω την ταινία,
2) αλλάζω πηγή στο avr,
3) επιλέγω στο avr το netgear σαν πηγή,
4) πατάω το κουμπί που δείχνει τον χρόνο,
5) πατάω δεξί βέλος για ff,
6) πατάω play μετά από λίγο
7) μπορεί να ξεκινήσει το bistream οπότε και επιστρέφω στην αρχή με rewind
8) αν δεν ξεκινήσει τo bistream τότε κάνω rewind
9) πατάω play μετά από λίγο
10) μπορεί να ξεκινήσει το bistream οπότε και επιστρέφω στην αρχή με rewind
11) αν όλα πήγαν καλά τότε βλέπω την ταινία
12) αν όχι τότε στο βήμα 6

Φυσικά υπάρχει και ο απλός τρόπος, να βάλω το netgear να κάνει decode σε pcm που δουλεύει πάντα.

Αν και .mkv με hd ηχο δεν βλεπω (μου φτανει το dts,αφου συνηθως, ειναι κοινωνικες ταινιες :AFADF0:,για τις action προτιμω .iso) καλο ειναι να ξερουμε αυτη την απλη διαδικασια :flipout: :grinning-smiley-043

Αν και .mkv με hd ηχο δεν βλεπω (μου φτανει το dts,αφου συνηθως, ειναι κοινωνικες ταινιες :AFADF0:,για τις action προτιμω .iso) καλο ειναι να ξερουμε αυτη την απλη διαδικασια :flipout: :grinning-smiley-043

mkv με DTS-MA παίζει μία χαρά το bitstream. Το μόνο που τρώει κόλλημα είναι το TrueHD.
και μία πιο απλή διαδικασία από την προηγούμενη απλή: αλλαγή των πηγών.

Γενικά πιστεύω ότι υπάρχει θέμα με το handshake μεταξύ player και AVR όταν πρόκειται για το truehd