Netgear NTV550 (Sigma 8642)

Παιδιά καλημέρα,

Πουλάω το Netgear 550 (1 εβδομάδας – Αmazon.fr) για όποιον ενδιαφέρεται, μιας και προσωπικά δεν έμεινα ευχαριστημένος.

Γνωρίζει κάποιος πως γίνεται να δω μέσω του netgear, ένα synology nas στο οποίο έχω δημιουργήσει shared folder ? έχω καταφέρει να δω όλα τα υπόλοιπα nas drives εκτός αυτού.

που δεν τα βλέπεις; στο αρχικό μενού ή στα settings;
μπορείς να πας στα folders και να πατήσεις το πλήκτρο των υποτίτλων και εκεί να σου εμφανήσει οτιδήποτε γίνεται share στο δίκτυο.

ελπίζω στο synology να έχεις ορίσει τα shares σωστά και ότι έχει πρόσβαση το netgear.

Re: Απάντηση: Netgear NTV550 (Sigma 8642)

που δεν τα βλέπεις; στο αρχικό μενού ή στα settings;
μπορείς να πας στα folders και να πατήσεις το πλήκτρο των υποτίτλων και εκεί να σου εμφανήσει οτιδήποτε γίνεται share στο δίκτυο.

ελπίζω στο synology να έχεις ορίσει τα shares σωστά και ότι έχει πρόσβαση το netgear.

Στο synology εχω ορίζει το NFS καθώς και το shared folder.
Απο εκει και πέρα στο netgear ούτε στο manual ούτε στο auto scan βρίσκει το folder του synolgy. Δεν ξέρω που αλλου να τσεκάρω

στο πρώτο menu, εκεί που λέει video, audio folders ... (δεν είμαι μπροστά και δεν ξέρω τι έχει και πως τα έχει), επιλέγεις τα folders.
εκεί θα σου δείξει τη λίστα των folders που έχεις ορίσει να φαίνονται. Τώρα πατάς το κουμπί για τους υπότιτλους.
Μετά το πάτημα θα σου δείξει όλα τα shared folders του δικτύου σου.
Μετά από αυτό φαίνεται το folder του synology που κάνεις share?

στο πρώτο menu, εκεί που λέει video, audio folders ... (δεν είμαι μπροστά και δεν ξέρω τι έχει και πως τα έχει), επιλέγεις τα folders.
εκεί θα σου δείξει τη λίστα των folders που έχεις ορίσει να φαίνονται. Τώρα πατάς το κουμπί για τους υπότιτλους.
Μετά το πάτημα θα σου δείξει όλα τα shared folders του δικτύου σου.
Μετά από αυτό φαίνεται το folder του synology που κάνεις share?

To folder πλέον φαίνεται ωστόσο δείχνει οτι ειναι άδειο (no media files found).

Απάντηση: Re: Απάντηση: Netgear NTV550 (Sigma 8642)

To folder πλέον φαίνεται ωστόσο δείχνει οτι ειναι άδειο (no media files found).
πήγαινε στο synology και όρισε ποιοι έχουν πρόσβαση στο folder που κάνεις share. Κάπου στο synology για αυτό το folder θα λέει ότι γίνεται share και το access είναι denied σε όλους. Κάπου θα έχει επιλογή για permissions.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Netgear NTV550 (Sigma 8642)

πήγαινε στο synology και όρισε ποιοι έχουν πρόσβαση στο folder που κάνεις share. Κάπου στο synology για αυτό το folder θα λέει ότι γίνεται share και το access είναι denied σε όλους. Κάπου θα έχει επιλογή για permissions.

Υπαρχουν 2 χρήστες: admin με read/write privileges & guest με read only

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Netgear NTV550 (Sigma 8642)

Υπαρχουν 2 χρήστες: admin με read/write privileges & guest με read only
δεν έχω synology και δεν ξέρω πως γίνεται.
Στο QNAP που έχω, στα folders που κάνεις share ορίζεις και ποια IP addresses έχουν access και τι access να έχουν. π.χ. έχει folder public που έχουν πρόσβαση όλοι με δικαίωμα read-write-delete. Αυτό το κάνει βάζοντας ένα * για IP διεύθυνση και ορίζοντας ότι έχουν δικαίωμα read-write-delete, δηλαδή οποιαδήποτε IP address έχει πρόσβαση με αυτά τα δικαιώματα.
Λογικά κάτι τέτοιο πρέπει να έχει και το synology. Κάπου θα πρέπει να ορίσεις τη διεύθυνση του netgear για να έχει πρόσβαση στο folder που κάνεις share στο synology ή να βάλεις κάποιο * για γενική διεύθυνση.

Βρήκα αυτό http://www.synology.com/us/products/features/Shared_Folder.php
κάτω κάτω δείχνει ότι για NFS shared folder ορίζεις rule ποιος έχει πρόσβαση και μπορεί να είναι * ή ξεχωριστές διευθύνσεις χωρισμένες με κόμμα. Το * σημαίνει οι πάντες.

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Netgear NTV550 (Sigma 8642)

δεν έχω synology και δεν ξέρω πως γίνεται.
Στο QNAP που έχω, στα folders που κάνεις share ορίζεις και ποια IP addresses έχουν access και τι access να έχουν. π.χ. έχει folder public που έχουν πρόσβαση όλοι με δικαίωμα read-write-delete. Αυτό το κάνει βάζοντας ένα * για IP διεύθυνση και ορίζοντας ότι έχουν δικαίωμα read-write-delete, δηλαδή οποιαδήποτε IP address έχει πρόσβαση με αυτά τα δικαιώματα.
Λογικά κάτι τέτοιο πρέπει να έχει και το synology. Κάπου θα πρέπει να ορίσεις τη διεύθυνση του netgear για να έχει πρόσβαση στο folder που κάνεις share στο synology ή να βάλεις κάποιο * για γενική διεύθυνση.

Βρήκα αυτό http://www.synology.com/us/products/features/Shared_Folder.php
κάτω κάτω δείχνει ότι για NFS shared folder ορίζεις rule ποιος έχει πρόσβαση και μπορεί να είναι * ή ξεχωριστές διευθύνσεις χωρισμένες με κόμμα. Το * σημαίνει οι πάντες.

Καταρχήν ευχαριστώ για την βοηθειά σου. Δυστυχώς σε καμμία περίπτωση δεν έχω καταφέρει να κάνω το netgear να "δει" το shared folder του synology. Δήλωσα σε κάθε χρήση full access (read/write), κατήργησα το DCHP και δήλωσα IP manually ωστε να το δεί. Τίποτα. Το μόνο που έχω καταφέρει ειναι να δει μεν το server του synology (Diskstation) χωρίς ωστόσο το shared folder...απογοήτευση...

κάτσε, πιο πάνω δε έγραψες ότι είδες το folder αλλά δεν έβλεπε τα περιεχόμενα; τι άλλαξε;

κάτι άλλο, πήγαινε στο netgear -> settings -> media locations -> file share discovery και επέλεγε auto scan servers only. Mετά πας στην από πάνω επιλογή "select media sources" και κάνεις rescan network αν δεν βλέπεις ακόμα το folder.

πάντως από το QNAP που έκανα shared folder μέσω NFS, στο netgear έκανα rescan το δίκτυο με τις επιλογές που γράφω και τότε το netgear είδε το folder αλλά δεν έβλεπε τα περιεχόμενα του folder επειδή δεν είχα ορίσει στο QNAP τα permissions (αυτά με τα IP addresses) .

Περίεργο να μη σου δουλεύει εσένα με το synology.

κάτσε, πιο πάνω δε έγραψες ότι είδες το folder αλλά δεν έβλεπε τα περιεχόμενα; τι άλλαξε;

κάτι άλλο, πήγαινε στο netgear -> settings -> media locations -> file share discovery και επέλεγε auto scan servers only. Mετά πας στην από πάνω επιλογή "select media sources" και κάνεις rescan network αν δεν βλέπεις ακόμα το folder.

πάντως από το QNAP που έκανα shared folder μέσω NFS, στο netgear έκανα rescan το δίκτυο με τις επιλογές που γράφω και τότε το netgear είδε το folder αλλά δεν έβλεπε τα περιεχόμενα του folder επειδή δεν είχα ορίσει στο QNAP τα permissions (αυτά με τα IP addresses) .

Περίεργο να μη σου δουλεύει εσένα με το synology.

To folder το είδε απο τη στιγμή που το όρισα manually (με καρφωτή IP). ΠΑρα το re-scan δεν βλεπει τα περιεχόμενα του folder.

Δοκίμασε να δώσεις δικαιώματα σε νέο user που θα φτιάξεις στο nas σου και μπες με τον κωδικό που θα του δώσεις.

To folder το είδε απο τη στιγμή που το όρισα manually (με καρφωτή IP). ΠΑρα το re-scan δεν βλεπει τα περιεχόμενα του folder.

που όρισες την καρφωτή IP;

η διεύθυνση είναι κάτι σε 192.168.1.10;
αυτή η διεύθυνση είναι του synology ή του netgear;
αν είναι η διεύθυνση του synology, το netgear έχει καρφωτή ΙΡ διεύθυνση; αν όχι τότε δώσε του μία.
μετά πας στο shared folder του synology και ορίζεις τη διεύθυνση του netgear ώστε το netgear να έχει πρόσβαση στο folder του synology.
δηλαδή αν δώσεις στο netgear την ΙΡ διεύθυνση 192.168.1.20 τότε θα πας στο synology, και στο create a NFS rule βάζεις είτε * είτε την ΙΡ διεύθυνση 192.168.1.20 που θα ανήκει στο netgear.

Συγγνώμη, δεν έχεις:

- καρφωτές όλες τις IP των σταθερών (και τέτοιες είναι καί το synology καί το netgear) συσκευών
- δηλωμένους τους DNS servers του ISP σου στα resolv.conf

στο LAN σου, κι έχεις κι απαιτήσεις κι από πάνω;

η διεύθυνση είναι κάτι σε 192.168.1.10;
αυτή η διεύθυνση είναι του synology ή του netgear;
αν είναι η διεύθυνση του synology, το netgear έχει καρφωτή ΙΡ διεύθυνση; αν όχι τότε δώσε του μία.
μετά πας στο shared folder του synology και ορίζεις τη διεύθυνση του netgear ώστε το netgear να έχει πρόσβαση στο folder του synology.
δηλαδή αν δώσεις στο netgear την ΙΡ διεύθυνση 192.168.1.20 τότε θα πας στο synology, και στο create a NFS rule βάζεις είτε * είτε την ΙΡ διεύθυνση 192.168.1.20 που θα ανήκει στο netgear.

Αρα αν κατάλαβα καλά προτείνεις καρφωτές IP παντού. Μου κάνει πάντως εντύπωση γιατι με τα 2 άλλα nas που έχω χρειάστηκε πουθενά να δηλώσω καρφωτές IP αλλα άφηνα τα settings στο DCHP. Σε ευχαριστώ πάντως θα δοκιμάσω και θα σου πω.

Αρα αν κατάλαβα καλά προτείνεις καρφωτές IP παντού. Μου κάνει πάντως εντύπωση γιατι με τα 2 άλλα nas που έχω χρειάστηκε πουθενά να δηλώσω καρφωτές IP αλλα άφηνα τα settings στο DCHP.

Δεν είναι "προτείνω εγώ".

Είναι θέμα κοινής λογικής (common sense).

Δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να έχεις DHCP στο δίκτυό σου για συσκευές που είναι σταθερές και δεν αλλάζουν.

Πώς θα δουλέψουν τότε στις συσκευές σου τα hosts.allow, hosts.deny κλπ., για κάθε τύπο σύνδεσης (nfs, samba, ssh κλπ.);