Netgear NTV550 (Sigma 8642)

Έχει συνδέσει κανένας εξωτερικό δίσκο 3 tera ή μεγαλύτερο με GPT αντι Mbr.
Τον βλέπει;

Τελικά το Netgear ,έχει τις παραξενιές του .
VC-1 σε mkv container , δεν του αρέσει . Η ίδια ταινία χωρίς αλλαγές στo format, (VC-1) με τα ίδια επιμέρους χαρακτηριστικά και bitrate , αλλά σε BDAV container (m2ts) το παίζει νεράκι .

Last edited:
Re: Απάντηση: Netgear NTV550 (Sigma 8642)

Το 2ο
(άδειο στικάκι . μόνο το firmware.)

ολα οκ..αν κ το θεμα με το Α παραμενει παρολου που αναφερει οτι το εφτιαξαν στα release notes..

παντως το προβλημα το δικο μου παραμενει...δεν μπορω να επιλεξω να κανει output 1080p/60hz προς τον onkyo 807...ενω στον 807 μπορω να επιλεξω εξοδο 1080p/60 προς τον epson 700(ασχετα οτι κανει downscale ο pj..)....
κατι παιζει με τα edid που στελνει ο pj-807 προς το netgear κ.τ.λ...πειραματιστικα με τη σειρα ανοιγματος των συσκευων με διαφορετικα αποτελεσματα χωρις να μπορεσω να βγαλω συμπερασμα...
θελω να πιστευω πως το "κακο" ειναι μικρο....
το downscale 1080p->720p και το pulldown 3:2 το κανει το ntv550 αντι για τον 807 που θα ηθελα εγω θεωροντας οτι θα το εκανε καλυτερα...

ολα οκ..αν κ το θεμα με το Α παραμενει παρολου που αναφερει οτι το εφτιαξαν στα release notes..
Δεν ξερω αν το διαβασες το νημα αλλα το Α το τονισμενο το δειχνει μονο αν με το που ξεκιναει η ταινια διαλεξεις απο το μενου των υποτιτλων "κωδικοποιηση windows 1253",αν το θυμαμαι σωστα, αλλα δυστηχως δεν κραταει την ρυθμιση και πρεπει να το κανεις σε καθε ταινια.

Απάντηση: Re: Netgear NTV550 (Sigma 8642)

Μόλις παρέλαβα από ΗΠΑ ένα 550, ελπίζω να το χαρώ όσο και εσείς. Ερωτήσεις / σχόλια:

1) Χαμηλές ταχύτητες στο τεστ ταχύτητας με το γιγάμπιτο Switch και το ReadyNAS που σερβίρει περιεχόμενο

2) εντυπωσιακό interface

3) Βλέπω κυρίως 24fps περιεχόμενο/ταινίες κτλ πάνω στην Panasonic UT50 πλάσμα. Να το σετάρω για προβολή με NTSC (60) ή με PAL (50); Υποθέτω το πρώτο, μια που natively εκεί παίζει το panel. Auto FPS on ή off;

4) Καλύτερο firmware; Είχα το 3.2.16 ΝΑ, έβαλα διαβάζοντας το thread εδώ το 3.2.22 EU. Οι ταινίες μου είναι βασικά ANSI coded σε υπότιτλους.

5) Είχα την ιδέα ότι μπορεί να κάνει transcoding. Δλδ, να έχω AAC 5.1 και επειδή δεν έχω ΑΑC ενισχυτή, κάπως να το μετατρέπει σε AC-3, αλλά πολυκαναλικό 5.1. Ισχύει κάτι τέτοιο;

Σόρυ για τις πολλές ερωτήσεις, αλλά έχω ρίξει και αρκετό διάβασμα και δεν έχω δει όλες τις πληροφορίες :)

το EU είναι για ευρώπη ενώ το NA είναι αμερική.
Νομίζω ότι δε μπορείς να βάλεις το ευρωπαϊκό fw.

Διόρθωση, τελικά το 3.2.27 NA εβαλα. :)

Με καίει ιδιαίτερα παντως το:
5) Είχα την ιδέα ότι μπορεί να κάνει transcoding. Δλδ, να έχω AAC 5.1 και επειδή δεν έχω ΑΑC ενισχυτή, κάπως να το μετατρέπει σε AC-3, αλλά πολυκαναλικό 5.1. Ισχύει κάτι τέτοιο;

Ερωτήσεων συνέχεια :)

* Παίζει το Auto FPS στο 3.2.27 ΝΑ;

* Είχα την ιδέα ότι τα ηλεκτρονικά για μετατροπή του 24fps κτλ στα 60 που είναι το panel, γίνεται πολύ καλύτερα από το ίδιο το media player. Στο egreat M31B που έχω, το έχω μόνιμα στα 1080p/60 και όλα παίζουν ρολόι. Κάνω λάθος;

Ερωτήσεων συνέχεια :)
* Είχα την ιδέα ότι τα ηλεκτρονικά για μετατροπή του 24fps κτλ στα 60 που είναι το panel, γίνεται πολύ καλύτερα από το ίδιο το media player. Στο egreat M31B που έχω, το έχω μόνιμα στα 1080p/60 και όλα παίζουν ρολόι. Κάνω λάθος;

Κάτι έχεις καταλάβει λάθος. Το πάνελ της ευρωπαϊκής UT50, σε 2D mode, μπορεί να ανανεώσει σε 59,94-60-95,904-96-100Hz. Για να πάρεις το πιο πιστό αποτέλεσμα σε σχέση με την κίνηση, θα πρέπει το media player να είναι σε autofps και τα ρυθμιστικά "IFC/24p Smooth" της τηλεόρασης στο "Όχι"...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Netgear NTV550 (Sigma 8642)

Κάτι έχεις καταλάβει λάθος. Το πάνελ της ευρωπαϊκής UT50, σε 2D mode, μπορεί να ανανεώσει σε 59,94-60-95,904-96-100Hz. Για να πάρεις το πιο πιστό αποτέλεσμα σε σχέση με την κίνηση, θα πρέπει το media player να είναι σε autofps και τα ρυθμιστικά "IFC/24p Smooth" της τηλεόρασης στο "Όχι"...
Μιλάω για την πλάσμα 50άρα που πρόσφατα είχε πέσει κάτω από 7 κατοστάρικα. Προφανώς δεν έχω καταλάβει κάτι. Με auto fps, λογικά για 24fps το media player θα στείλει 24 fps στην tv. Σωστά;

Το οποίο όμως με IFC/24p smooth σε off θα παίζεται στα 24 μόνο; Δεν μπορεί, μια που τα fps είναι 59,94-60-95,904-96-100Hz... Τι μου διαφεύγει;

Ομοίως, αν έχουμε 25άρι PAL, αυτό θα πάει στην tv στα 25 και θα παιχτεί πάλι στα 25;

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Netgear NTV550 (Sigma 8642)

Μιλάω για την πλάσμα 50άρα που πρόσφατα είχε πέσει κάτω από 7 κατοστάρικα. Προφανώς δεν έχω καταλάβει κάτι. Με auto fps, λογικά για 24fps το media player θα στείλει 24 fps στην tv. Σωστά;

Το οποίο όμως με IFC/24p smooth σε off θα παίζεται στα 24 μόνο; Δεν μπορεί, μια που τα fps είναι 59,94-60-95,904-96-100Hz... Τι μου διαφεύγει;

Ομοίως, αν έχουμε 25άρι PAL, αυτό θα πάει στην tv στα 25 και θα παιχτεί πάλι στα 25;

Kι εγώ για αυτήν μιλάω... ;)

Αν δώσεις στην τηλεόραση σήμα 24Hz και το 24p Smooth είναι στο "Όχι", η τηλεόραση θα το παίξει στα 96Hz με απλή επανάληψη του κάθε καρέ επί 4.

Αν δώσεις στην τηλεόραση σήμα 50Hz (PAL) και το IFC είναι στο "Όχι", η τηλεόραση θα το παίξει στα 100Hz με απλή επανάληψη του κάθε καρέ επί 2.

Οπότε τι γίνεται αν το IFC είναι ενεργό;

Τότε, αντί για απλή επανάληψη, έχουμε παρεμβολή νέων καρέ που δημιουργεί ο επεξεργαστής εικόνας. Με τις επιλογές "Ελάχιστο/Μεσαίο", οι συχνότητες ανανέωσης παραμένουν 96Hz και 100Hz αντίστοιχα, στο "Μέγιστο", γυρνάει στα 60Hz και για τις δύο περιπτώσεις...

Ευχαριστώ, η εξήγησή σου ήταν ό,τι πρέπει! Φυσιολογικά δε θα είχε πιο απαλή κίνηση η ενεργοποίηση του IFC; Εισάγει μήπως artifacts;

Και κάτι ακόμα: για την συγκεκριμένη Panasonic, ποια επιλογή παίζει για Deep Color; Οff, 30- ή 36-bit;

Ευχαριστώ, η εξήγησή σου ήταν ό,τι πρέπει! Φυσιολογικά δε θα είχε πιο απαλή κίνηση η ενεργοποίηση του IFC; Εισάγει μήπως artifacts;

Η ενεργοποίηση του IFC/24p Smooth εξομαλύνει/καθαρίζει την απόδοση της κίνησης, αλλά ταυτόχρονα διαστρεβλώνει την αυθεντική απόδοσή της αναλόγως του υλικού, ενώ σε δύσκολες σκηνές ενδέχεται να δεις και τεχνουργήματα. Αν επιθυμείς να βλέπεις την όσο το δυνατόν πιο αυθεντική κίνηση, θα πρότεινα IFC/24p Smooth στο "Όχι" για ταινίες και IFC στο "Ελάχιστο" για υλικό βίντεο. Αν δεν επιθυμείς αυθεντικότητα, παίζεις με τις επιλογές των IFC/24p Smooth κατά το δοκούν... ;)

Και κάτι ακόμα: για την συγκεκριμένη Panasonic, ποια επιλογή παίζει για Deep Color; Οff, 30- ή 36-bit;

Για αναπαραγωγή συμβατικού υλικού 8bit, θα σου πρότεινα να αφήσεις τη δουλειά του upsampling στον επεξεργαστή εικόνας της τηλεόρασης (Uniphier) καλύτερα. Αν τυχόν πέσει υλικό γραμμένο κατά Deep Colour στα χέρια σου, όρισε το ανάλογα με το native βάθος χρώματος του υλικού...

Last edited:
@JL_?
Πολυ χρησιμα τα ποστ σου...
εμενα το 720p προβολικο δεν υποστηριζει εισερχομενο σημα 24fps..εχω επιλεξει εξοδο 720 και 60hz (για υλικο 23.976) στο netgear και το auto fps το εχω off....
ειμαι σωστος?
εχοντας ntv550->onkyo 807->epson tw700 ,με τα διαφορα πατερνακια ,δεν εχω below black και above white πληροφορια,παρα μονο αν στα ρυθμιστικα του 807 ρυθμισω φωτειν./αντιθεση -16 και 16 αντιστοιχα....
Πόσο σημαντικο ειναι να περναει αυτη η πληροφορια και μηπως επεμβαινοντας τοσο πολυ στα ρυθμιστικα εικονας του 807 (ωστε να εχω bb και aw) εχω "αλλοιωση" και υποβαθμιση της τελικης εικονας?

Και κάτι άλλο όσον αφορά τους SRT υπότιτλους: με ορισμένες ταινίες (όχι όλες και εδώ είναι το παράξενο τυς υπόθεσης) δεν εμφανίζεται το επιλεγμένο outline στη γραμματοσειρά!

Είναι έτσι αδύνατο η παρακολούθηση. Το ενδιαφέρον είναι όπως είπα σε αλλες ταινίες δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα!

Τα SRT μου είναι όλα σε μορφή ANSI και το firmware είναι το ευρωπαϊκό 3.2.27 EU, cross flashed απο το αμερικανικό 3.2.16 NA.