Re: Απάντηση: New Canon EOS 7D MKII.
Καλό είναι να κοιτάμε τις καμπύλες και όχι τα score.
Έβαλα σύγκριση με D7100, στο snr οι καμπύλες πρακτικά ταυτίζονται.
Στο δυν εύρος είναι βέβαια εμπρός καθαρά η Νικον.
Πάντως εγώ που έχω και τον 18άρη της Canon (EosM), και τον 20άρη της 70d, θα έλεγα πως στην πράξη είναι αρκετά ποιοτικότερος ο 20άρης από τον 18άρη σε σχέση με τις μικρές διαφορές που δίνει το dxo. Ιδιως με καλό φακό φαίνεται η διαφορά στην καταγραφή λεπτομέρειας. Στο θόρυβο, μου φαίνεται ευκολότερα διαχειρίσιμος, αλλά και στα χρώματα ελαφρώς. Ίσως οφείλεται στο ότι κάθε pixel ουσιαστικά αποτελείται από 2 που λειτουργούν ως 1 κατά τη λήψη. Από ότι βλέπω στην 7D II τον βελτιστοποίησαν ακόμα λίγο, συνεπώς πέρα από τα νουμεράκια μένει να δούμε τα αποτελέσματα στην πράξη.
Μην παραβλέπουμε και το πολύ καλό jpeg (αν κρίνω από την 70D) που μετρά πολύ σε καταστάσεις σπορ κλπ, κοινό στο οποίο απευθύνεται η MKII.
Ένα θα σας πω, σε νορμάλ συνθήκες μέχρι 800 iso, με λίγο προσοχή στην έκθεση, τα αρχεία της 70D είναι εξαιρετικά. Όταν λέω εξαιρετικά, εννοώ πως θα βάλεις δίπλα ίδιες λήψεις από D600 και δύσκολα θα καταλάβεις διαφορά.
Για το δυν εύρος, ειδικά στα highlights, εγώ δεν αμφισβητώ καθόλου τις μετρήσεις του DXO. Sony - Nikon είναι αλλού, πολύ πιο ελαστικά αρχεία.
Η τιμή της είναι τσιμπημένη, αλλά είναι από πια πλευρά θα το δει κανείς. Για τον χρήστη της σειράς 1D, μπορεί να είναι μια οικονομική 2η μηχανή. Οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά, αλλιώς και η Olympus E-M1 ακριβή μπορεί να θεωρηθεί βάσει αισθητήρα και μόνο. Μένει να δουμε αν αυτές οι λεπτομέρειες δουλεύουν σωστά.
Υ.Γ. Mια παρεξηγημένη μηχανή που συνήθως απουσιάζει από συγκριτικά της κατηγορίας - λόγω του ότι οι περισσότεροι τη χρησιμοποιούν για βίντεο, είναι η GH4. Σε tracking πολλοί υποστηρίζουν πως χτυπά στα ίσια μια καλή DSLR.