New Grande Utopia series by Focal.

Κι εμένα σε δύο εκθέσεις μου άρεσαν πάντα περισσότερο τα πιο μικρά Utopia που έπεζαν στο διπλανό δωμάτιο.

Είναι αλήθεια αυτό.Δεδομένου όμως,ότι έχω ακούσει σε κατάλληλους χώρους και με κατάλληλα συνοδά τα μικρότερα της σειράς,θεωρώ ότι τέτοια ηχεία δεν είναι για...κοινούς θνητούς σαν εμάς.Απαιτούν τεράστιο χώρο και πολλά χρήματα σε συνοδά και για το συνολικό τους στήσιμο...

Αμα θες 100.000 για τα ηχεία δεν θα θες και άλλα τόσα για τα ρέστα??? (Υποθετικά πάντα δεν γνωρίζω κιόλας)

Ε ποιος θα διαθέσει τόσα λεφτά ρε παιδιά? Μιλάμε για μια περιουσία ολόκληρη.

Αυτός που έχει σπίτι του ενός μυρίου; :p

Σιγα τι ειναι το μυριο

Μια μεζονετα 150 μετρα εργολαβικη στην παραλια. Και αντε βαλτα εκει μεσα. Νομιζεις οτι ειναι πολλα λεφτα? Εχει ξεφτυλιστει το χρημα την σήμερον ημερα.

To μεγάλο το είχα ακούσει πριν δύο χρόνια (νομίζω) στημένο σε μεγάλη αίθουσα πάνω στις βάσεις με τα ροδάκια -που σχολίασαν κοροιδευτικά κάποιοι τότε- με τους Krell στους οποίους έχω μια αλεργία και έμεινα παγωτό.

Ασχετα αν υπήρχαν ενστάσεις σε επιμέρους σημεία αυτά που έκανε το ηχείο ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ!

Είναι αλλού και πολύ καλά κάνει και κοστίζει τόσο. Και λίγα είναι.

Κακά τα ψέματα παιδιά.Οταν μια εταιρία επενδύει τέσσερα χρόνια σε R&D
για την εξέλιξη της ναυαρχίδας της, δεν το κάνει για να μοσχοπουλήσει το συγκεκριμένο,αλλά το prestige και για προώθηση των πιό φτηνών μοντέλων.
Παρ´όλα αυτά μέχρι στιγμής από το νέο Grande Utopia έχουν προ-πωληθεί 130
ζευγαράκια!

Last edited:
Απάντηση: Re: New Grande Utopia series by Focal.

Κακά τα ψέματα παιδιά.Οταν μια εταιρία επενδύει τέσσερα χρόνια σε R&D
για την εξέλιξη της ναυαρχίδας της, δεν το κάνει για να μοσχοπουλήσει το συγκεκριμένο,αλλά το prestige και για προώθηση των πιό φτηνών μοντέλων.

Πολυ σωστο.

Παρ´όλα αυτά μέχρι στιγμής το νέο Grande Utopia έχουν προ-πωληθεί 130
ζευγαράκια!

Αυτο πως το ξερεις?

Αμα δεν παινέψεις το σπίτι σου θα πέσει να σε πλακώσει:flipout::flipout::flipout:

Μπά!Καμμία σχέση,αλλά όχι και κακάσχημο το κτήνος!
Η πλάκα είναι ότι στις φωτογραφίες σε ξεγελάει, δεν φαίνεται σαν ηχείο
με ύψος 2 μέτρα.Εύκολα το κάνεις για 1.20-1.30cm.

Last edited:
Από την μικρή εμπειρία που έχω με την Focal μπορώ να πω με σιγουριά ότι είναι μια εταιρεία που σέβεται τους πελάτες της και τα προϊόντα που βγάζει. Και όταν ζητάει ένα ποσό για ένα συγκεκριμένο προϊόν είναι σίγουρο (κατά την γνώμη μου) ότι ποτέ δεν θα πληρώσει κάποιος παραπάνω από αυτό που αξίζει. Το αντίθετο μπορεί να ισχύει και είναι πολύ πιθανό να ισχύει. Είναι τίμια εταιρεία.

Από την άλλη όμως.... είναι πολλά τα λεφτά Γιάγκο... πρέπει να μένει κάποιος σε μονοκατοικεία και να έχει υπόγειο 150-200 τετραγωνικά, χωρίς δωμάτια, ανοιχτό χώρο ψηλοτάβανο για την πάρτη του και τα ηχεία. Αλλιώς κρίμα είναι, χαμένα θα πάνε. 1500W ενισχυτής που ζητάνε δεν μπορούν να κλειστούν σε τέσσερεις τοίχους με τίποτα.

Αν διακρίνω καλά, το bass reflex μετακόμισε στην βάση του ηχείου από μπροστά που ήταν...